Небензя: Руските удари по инфраструктурата на Украйна са отговор на доставките на оръжие

Небензя: Руските удари по инфраструктурата на Украйна са отговор на доставките на оръжие

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Русия ще продължи да ограничава военните възможности на Украйна, докато Киев не заеме реалистична преговорна позиция. Това изявление направи вмера на заседание на Съвета за сигурност на ООН постоянният представител на Русия в световната организация Василий Небензя, съобщава ТАСС.

По думите му, руските въоръжени сили нанасят удари „по инфраструктурни обекти в Украйна в отговор на помпането на тази страна със западни оръжия и безразсъдните призиви Киев да спечели военна победа над Русия“. „Подкопаването на боеспособността на украинската армия, което заплашва сигурността и териториалната цялост на Русия, е една от целите на СВО (специалната военна операция - бел. ред.). И ще се изпълнява с военни средства, докато режимът в Киев не заеме реалистична позиция, която би позволила, в рамката на преговорите, за да обсъдим и да се опитаме да разрешим проблемите, които ни принудиха да започнем СВО“, каза Небензя.

„Досега това, което чуваме от г-н Зеленски и неговите сътрудници в никакъв случай не е готовност за мир, а само език на безразсъдни заплахи и ултиматуми. Западните куратори на Киев само насърчават такава безотговорна линия, защото им е изгодно да има война на територията на Украйна до последния украинец, което позволява на техния военно-промишлен комплекс да получава огромни печалби, както и да тества оръжия на НАТО “, каза Небензя. „По този начин западните страни се опитват да установят своята геополитическа хегемония с чужди ръце и живота на обикновените украинци“, заключи той.

В началото на октомври Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна обяви, че е невъзможно да се преговаря с руския лидер Владимир Путин. На свой ред на 31 октомври руският лидер заяви, че не вижда възможност за обсъждане на каквито и да е споразумения с Украйна, докато няма желание от нейна страна. Въпреки това, както подчерта Путин, добрата воля на Москва за преговори е известна и е неизменна. Президентът на Руската федерация обърна внимание, че за постигане на договорености е необходимо „да седнем на масата за преговори и да преговаряме“, отбелязва ТАСС.

 

 

 

 

Коментари

  • Твърдение скарано с логиката !

    24 Ное 2022 10:36ч.

    Набезня говори безсмислици. Ако искате да спрете оръжията и мунициите, които идват през западните граници на украйна, руската армия трябваше отдавна да ----> Удря с ракети по ЖП мрежата на врага ! Да поразява локомотивни депа ! Да руши мостове и тунели ! Да праща диверсионни групи (руски спецназ) дълбоко в тила на ВСУ ! Да се целят складове с боеприпаси и ГСМ ... почти нищо от изброеното не се прави от Русия ! Ударите по цивилните и електроснабдяването и водоснабдяването ИЗОБЩО не засяга украинските военни ( те са на генератори) ! Само озлобява още повече укрите и създава условия за удължаване на войната. Така че Набезня просто лъже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    24 Ное 2022 12:23ч.

    Не е толкова скарано с логиката, просто такива са възможностите на руснаците в момента. Украйна не е малка територия. Трудно е да се унищожи ЖП-линия, мост или тунел от стотици километри с ракета, освен ако не е със тактически ядрен заряд. Трябват много ракети и постоянство. Големите бомби няма как да ги пускат със самолетите заради ПВО. Срещу разузнаването на САЩ и НАТО, диверсионните групи, пък и дълбоко в тила е чисто самоубийство. Руснаците така настройват обикновените украинци срещу управляващите ги да търсят на мирни преговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ир

    24 Ное 2022 10:38ч.

    Трима едри мутри хващат обикновен гражданин, пребиват го, връзват го и му предлагат: Хайде сега да седнем на масата за преговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    24 Ное 2022 10:42ч.

    Индиецът се опита да му го обясни деликатно, че 21 век не е време за такава война, с помощта на новите технологии ужасите и грозотията на войната мигновено стигат на всякъде по света! Руските майки не получават сгънат флаг,а обаждане по смартфона директно с видео връзка.... Като джудист Путин е длъжен да признае, че го надиграха, понякога губиш по някога печелиш, но е време да спре трагедията между тези два народа!!! Трагедията е неописуема, и трябва в Кремъл да седнат и да помислят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    24 Ное 2022 15:48ч.

    индиецът му го каза деликатно, китаецът му го показа нагледно-тов. Си поздрави таджикския президент за 70 годишнината, но не поздрави тов. Жужко за неговата 70 годишнина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и трябва в Кремъл да седнат и да помислят...

    24 Ное 2022 17:51ч.

    А не трябва ли и в Белия дом да седнат и да помислят? А в ЕК, ЕС и в ЕП...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    24 Ное 2022 10:49ч.

    Едномилионна армия на генератори- несериозно е.Но когато никъде няма ток, почти всичко свързано с логистиката спира или силно се затруднява. Но войната вече не е интересна,всички участници в нея печелят и нямат интерес да я прекратят. Формите на продължаването и може да имат всякакви алогични и уродливи форми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно момко, не си служил в армията.

    24 Ное 2022 11:27ч.

    Първо ВСУ на фронта не е един милион, а по-малко. Второ - генератори за армията е нещо елементарно и повсеместно ! Още през 70-те и 80-те у нас БНА на занятия имахме всякакви генератори ! Големи дизели, на тегличи. По-малки бензинови за бойната техника, това е елементарно и задължително за всяка армия, разгърната на полето ! Как мислиш, например, ВСУ си зареждат на фронта стотиците малки и по-големи дронове ? Да не би да ходят до селата и градовете да се включват в мрежата ? Пак повтарям, ударите по енергосистемата на Украина нямат никакво военно значение и не намалят и с 1% военните способности на ВСУ ! Само компрометират Кремъл пред света. Удивително е че руските пропагандисти не схващат това и продължават с госрдост да изброяват колко града са оставили "обезточени" - без ток и вода... Вместо да се хвалят с това, колко вражески влакове с оръжия и муниции са ударили, колко тунела са поразили, колко диверсионни акции са провели... Това е срам за руската армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно от 70-те нещата са се променили,

    24 Ное 2022 11:57ч.

    И не виждам как с генератор може да се захрани/задвижи цяла влакова композиция, превозваща тежко въоръжение и контейнери с боприпаси!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се излагай

    24 Ное 2022 12:44ч.

    Като не вървят електровозите, ешелоните се теглят от дизелови локомотиви ! Проблемът е че руснаците изобщо не се целят в ЖП мрежата на Украйна ! Тя си функционира най-нормално ! Конашенков изброява всеки ден коко танка ударили на фронта, колко бронемашини, колко артелерийски установки, РСЗО и т.н. .. А защо вместо да ги удряте на фронта, в сражения , в които и самите руски войски дават загуби (!!) - просто не удряте ЖП линиите ??? Така изобщо техника и оръжие няма да вървят на изток , няма да стигат до фронта за ВСУ !!! Освен това Русия господства във въздуха ! Защо не се бомбардират влаковите композиции ? Защо не се атакуват локомотивните депа ? ... Всички действия (и бездействия) на руското ръководство подсказват само една единствена цел , войната да се проточи максимално дълго време...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от кривина

    24 Ное 2022 13:40ч.

    абе момко ,я помисли че една държава се бие с почти целия свят,взеха и парите ,взеха и общо взето всичко което може да се вземе и ти искаш всичко бързо да приключи,добре че не е америка иначе отдавна да са хвърлили атомните бомби,те така си решават войните и никой не ги съди за нищо тъпако

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дървени мантри

    24 Ное 2022 14:39ч.

    Стига с тия клишета - "Бие се с целия свят..." бля бля... Бият се с украинската армия, 95 % от числения състав са украинци. Жива сила чужди наемници има около 15 хил. , и то от няколко страни - поляци, румънци, британци, хървати, грузинци... С тях и без тях. Мобилизационният ресурс на РФ е 25 милиона. Ако Русия поиска, ще смачка ВСУ за дни. Не го прави поради политиката, в Кремъл е пълно с предатели, до самия връх...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винету

    24 Ное 2022 11:14ч.

    Русия изнася ресурси за целия свят, най-много за Америка. Оттам идват съответно най-много оръжия за Украйна. Сега защо украинците плащат, а, товарищ Небензя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташунка-витко

    24 Ное 2022 12:28ч.

    Нацистките подлоги ще плащат, докато умрат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Ное 2022 12:33ч.

    Като спре износа на перални са Армения ще спре и бомбенето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитулация на киевския режим

    24 Ное 2022 12:45ч.

    нова конституция на украинската република и честни политически избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Ное 2022 12:51ч.

    Украйна почти няма дизелови локомотиви. Руснаците просто копират американците и тяхната стратегия от 1996 "Шок и ужас". И сърбите се биеха в гърдите, но накрая клекнаха.Украйна също ше клекне когато стопли, че Суровикин я връща в каменната ера....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винету

    24 Ное 2022 13:27ч.

    Какво означава клякане? Давайте жить дружно, или нашите врагове са и ваши, или Крим ваш? Защо обикновените хора в Украйна трябва да го отнасят? Какво те трябва да направят, за да се приключи този кошмар?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦИП меката китка

    24 Ное 2022 14:42ч.

    Ти кога ще си отслужиш военната служба, тиририрам ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Ное 2022 14:03ч.

    Обикновените хора в Украйна ако имат пипе ще стоплят, че Русия няма да позволи Украйна да бъде военен плацдарм на англосаксите. Ако не стоплят и не свалят сегашната власт и не изберат друга то Кремъл методично ще унищожи Украйна. Тва е студен анализ. Без емоции...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винету

    24 Ное 2022 14:06ч.

    Русия с цялата армия не може да я свали, а някакви тьотки с палтенца ще го сторят? Абсолютна логика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емоцко

    24 Ное 2022 14:45ч.

    не се преструвай,всички гейове са мноо емоционални

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    24 Ное 2022 14:10ч.

    По-долу ще намерите няколко цитата от последната реч на Ердоган. Ако разглеждаме думите и действията като стил и подход, разпознавате ли също и похватите на други държави (различни от Турция)? "Нашите операции със самолети, артилерия и UCAV (безпилотни бойни летателни апарати) са само началото"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    24 Ное 2022 14:10ч.

    "Ще се стоварим твърдо върху терористите със сухопътна операция в най-удобния момент"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    24 Ное 2022 14:11ч.

    "че Турция има правомощия да залавя и наказва терористите в границите и извън тях, които участват в нападения срещу страната."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    24 Ное 2022 14:12ч.

    Анкара остава вярна на обещанията си по отношение на границите на Сирия, добави Ердоган и заяви: "Ако нашите събеседници не могат да изпълнят изискванията на споразумението, ние имаме право да се погрижим за себе си."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    24 Ное 2022 14:13ч.

    "Никой не може да ни попречи или да се изправи срещу нас, за да прокараме линията на сигурност до мястото, където трябва да бъде, когато тези атаки срещу нашите граници и нашите граждани продължават"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    24 Ное 2022 14:14ч.

    Силите, които дадоха уверения, че Турция няма да бъде изправена пред заплаха от районите под техен контрол, не успяха да спазят обещанията си, подчерта той.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    24 Ное 2022 14:15ч.

    "Нашето послание към онези, които все още се опитват да поставят Турция на колене с коварни методи, е ясно: "Никога няма да успеете"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    24 Ное 2022 14:41ч.

    Прави впечатление, че има хора тук, които учат руснаците как да воюват. Аз самият много неща не разбирах, особено в самото начало, но вече нямам никакво съмнение, че украинците ще получат точно толкова, колкото си поръчат. При наличие на желание, стъпвайки на думите на президента Ердоган, можем да теглим исторически паралели, да направим смислов и логически анализ. Не е необходимо да ходим много назад в историята - при класическите империи и начините им на процедиране. Обръщам внимание, че съвременното международно право не поставя давностен срок по отношение на престъпления с/у човечеството. Можем да посочим и примери, да поразсъждаваме - кой какви ги е вършил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    24 Ное 2022 14:42ч.

    Старите империи набелязваха някакви интересни за тях пространства и гледайки да не влизат в излишни разпри, ако и доколкото е възможно, смучеха, колеха, деряха. Двете големи войни подсказаха, че от определен момент нататък тази схема трудно работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    24 Ное 2022 14:49ч.

    На изхода на последната война, една империя обяви цялото земно кълбо за зона техните стратегически, национални интереси. Биха Ирак, дори два пъти! Сега са в Сирия и смучат петрол, на напълно неизвестно основание. Редно ли е да придиряме на Турция? Няма ли това да е двуличие и непоследователност?! Моралните претенции не се връзват с лицемерието. Освен когато става дума за варвари??! Защо не вземем да направим списък на териториите и етносите, които са варварски. Дори знам кой ще свърши качествено тази работа. Около нпо-тата на чичко Шорош има акумулиран много мисловен капацитет! Това ни вкарва в друга дилема - Варварите имат ли права?! Имат ли право да притежават ракети, самолети, др.! А правата на варварите могат ли да бъдат нарушавани?! А когато на варварите им разрушат един мост, те имат право в ответ да бутнат половин мост, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • северомакедонец

    24 Ное 2022 15:34ч.

    Много странна война засега: - Русия сдаде всички територи с газопрводи, нефтопроводи и последно и в купянск амонякопровода. "Война войной - бабло баблом"....Елитите печелят от войната: и руския и украинския. Руския -свръх печалби от енергоносители и неперерекаема власт в страната си. Украинските реализират - вековната казашка неационална мечта - да разбоничестват и други да им плащат за всичко и нищо да не правят..... Американските са на бинго.Тези от ЕС - на издръжка на САЩ и каквото падне от едните или другите... Ние (ЕС) плащаме с икономиката и свободите си, някои руснаци с живота си, украинците с живота и имотите си( там свободата е дефицит отавна и не им пука) .... Постсъветската гражданска война на феодален средновековен принцип няма да свърши докато поне на една от групировките не им секне интереса и не им се пресече изгодата от бойните действия непеосредствено...А риториката на политиците, дипломатите и военните си е една и съща и все едно да слушаш български премиер за конституцията ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи