NBC: Байдън се ядосал на Зеленски през юни, когато той поискал още помощ

NBC: Байдън се ядосал на Зеленски през юни, когато той поискал още помощ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Байдън заявил на Зеленски, че може да "прояви повече благодарност", съобщава американският телевизионен канал.

Президентът на САЩ Джо Байдън си изпуснал нервите по време на телефонен разговор с украинския лидер Володимир Зеленски през юни, когато той поискал още помощ за Киев, като почти не изслушал ръководителя на американската администрация. Това съобщи каналът NBC, позовавайки се на свои източници.

Телефонният разговор между Байдън и Зеленски на 15 юни се развил по различен начин от обичайния, според четирима души, запознати с разговора. Байдън тъкмо казал на Зеленски, че току-що е дал зелена светлина за още 1 милиард долара американска военна помощ за Украйна, когато Зеленски започнал да изброява допълнителната помощ, от която се нуждае. Байдън си изпуснал нервите, казват запознати с обаждането. Американският народ беше доста щедър и неговата администрация и американската армия работеха усилено, за да помогнат на Украйна, казал Байдън, повишавайки глас, и добавил, че Зеленски може да прояви малко повече благодарност.

Представители на администрацията казват, че отношенията между Байдън и Зеленски  се подобрили след телефонния разговор през юни, след което Зеленски направи изявление, в което похвали САЩ за щедрата им помощ, припомня NBC. Но сблъсъкът отразява ранното осъзнаване на Байдън, че както Конгресът, така и обществената подкрепа за изпращането на милиарди долари в Украйна може да започне да отслабва. Този момент настъпи точно когато президентът се готви да поиска от Конгреса да даде зелена светлина за още пари за Украйна.

Сега Байдън е изправен пред съпротива от страна на някои републиканци и демократи, която не присъстваше, когато Конгресът одобри предишни фондове за Украйна. Белият дом обсъди да поиска от Конгреса милиарди долари по време на законодателната сесия след междинните избори.

Източник:  NBC

 

 

 

 

Коментари

  • Славин

    31 Окт 2022 17:19ч.

    Историята се повтаря. Октомврийската революция я финансираха от Уол стриит и пратиха техния агент Троцки да руши и превзема Русия. Сега неговият събрат Зеленски играе същата роля. Парите ще текст, защото залогът е голям. Но днешна Русия не е оная предишна Русия. Както казва Андрей Фурсов днес: “Нашето предимство пред Запада е, че ние го разбираме по-добре, отколкото той нас”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо няма да им се получи на сатанистите

    31 Окт 2022 17:21ч.

    Вече си потрошиха част от инвентара - ЕС. Наред е ОТАН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън се бил ясосал през юни, то вероятно е забравил и тия дни пак се пресетил

    31 Окт 2022 17:22ч.

    Пак добре, че сколаса преди края на мандата ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    31 Окт 2022 17:36ч.

    След междинните избори в САЩ ще разберем/в зависимост от резултатите/ дали американският "рог на изобилието" няма да попресъхне. Ако стане така, съм сигурна, че ще чуем "кресчендото" на" Слугата на народа", а също от "по- малките слуги" в У. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хиената на Европа

    31 Окт 2022 18:12ч.

    Когато получаваш помощ или дар - благодариш, а не искаш (изискваш) още и още. С това извратено и продажно ръководство Украйна наистина губи правото си на съществуване, но жалко, че от нея ще се възползва в най-голяма степен Полша - "Хиената на Европа".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тая хиена ще я шибне сибирският мечок с юмрук

    31 Окт 2022 22:01ч.

    между очите и ще ги събере завинаги, да не гледат настрани към чуждото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядосал се Байдън

    31 Окт 2022 21:58ч.

    че не му сменили памперса

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън това, Зеленски онова!

    01 Ное 2022 8:06ч.

    Единият е изкукал старчок, другият поне е учил за артист, работил като шут. Други пишат сценариите, режисират и се гррижат за финансиране на продукцията! Байдън това, зеленски онова, блаблабла!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи