Националната следствена служба ще разследва тежкия инцидент в оръжейния завод "Арсенал"

Националната следствена служба ще разследва тежкия инцидент в оръжейния завод "Арсенал"

„Независимо, че е извършена общонадзорна проверка от Окръжна прокуратура –  Стара Загора преди две години, още утре ще разпоредя нова проверка, в която да участват всички институции, свързани с подобен тип производства, които са свързани с повишен риск“. Това каза пред журналисти апелативният прокурор Тодор Деянов от Апелативна прокуратура - Пловдив по повод днешния тежък инцидент в казанлъшкия оръжеен завод „Арсенал“.

Всяко едно такова производство е свързано със специфични изисквания относно безопасността, които трябва да се спазват, подчерта той и посочи, че в случая няма как да се каже предварително кои правила са или не са нарушени. 

По настояване на Окръжната прокуратура в Стара Загора разследването на днешния инцидент е възложено и ще се провежда от Националната следствена служба със санкция на главния прокурор на Република България, допълни окръжният прокурор Дичо Атанасов. Законовият срок за разследването е двумесечен. Предстои да бъдат назначени и изготвени множество експертизи, вероятно той ще бъде удължен.

В момента няма основание за спиране на работата на завода. Няма опасност и от замърсяване на въздуха над града вследствие на взрива. 

Пожар не е имало, уточни ръководителят на Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението комисар Стоян Колев. Пристигналите на място пожарни екипи от службата в Казанлък са осигурявали съдействие на ведомствената служба на предприятието по ликвидиране на последствията от взрива. 

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • Мукавай

  04 Окт 2022 18:07ч.

  Сега ще направят една комисийка от мега експерти, която ще излезе с предписания за повишени нива на трудова безопастност и трудови успехи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 100ЯНОВ

  04 Окт 2022 18:49ч.

  РУСНАЦИТЕ СА ВИНОВНИ ПИТАЙТЕ ЮНАЦИТЕ ОТ ДБ И ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОГЕЙТАЦИ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  04 Окт 2022 19:17ч.

  Всеки коментар тук е излишен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Погледнете на снимчицата на разследващия екип! Излъчва ли той почтеност? Виждате ли у тези мъже поне капчица състрадание, загриженост, желание да разберат причините за днешния взрив?

  04 Окт 2022 19:24ч.

  Личи само едно - това са отегчени и уморени хора. Сърдити, че са смутили кроткия им есенен следобед. Нищо няма да разкрият - не могат, мързи ги, а им е платено при тръгване да си драпат топките и да не разкриват нищо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  04 Окт 2022 19:27ч.

  Срещу някой и друг лев, НСС ще забрави да разследва и Русия ще бъде виновна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  05 Окт 2022 0:45ч.

  Това да не снимака от "Кръсника" ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи