Мъж е загинал, две жени са в неизвестност при инцидент в завод „Арсенал“

Мъж е загинал, две жени са в неизвестност при инцидент в завод „Арсенал“

Мъж на 55 години е загинал, две жени - на 43 и 53 години, в момента са в неизвестност и една жена, също на 43 години, е пострадала при тежкия инцидент в казанлъшкия завод 4, цех 150 на оръжейния завод „Арсенал“, съобщи БТА.

Пострадалата жена е с тежка черепно-мозъчна травма и е транспортирана в болница „Св. Иван Рилски“ в София. Това съобщи апелативният прокурор Тодор Дeянов от Апелативна прокуратура - Пловдив. От думите му стана ясно, че все още не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на отломките от цеха, тъй като съществува опасност от вторичен взрив.

На място скоро се очаква да бъдат екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма. Те ще предприемат мероприятия по обезопасяване на периметъра и действия по търсене на двете изчезнали жени.

„В цеха са се произвеждали изделия, свързани със звуково-светлинен ефект. Не става въпрос за вещества с военно предназначение, а по скоро фойерверки и ракети“, каза още апелативният прокурор. Той обясни, че на този етап не може да се каже как точно е станал взривът. Основната част от сградата липсва, останали са само руини. По първоначална информация не е имало пожар.

Според окръжния прокурор Дичо Атанасов вероятната причина е човешка грешка. Инструктаж е направен сутринта, смяната е започнала в 7:40 часа.

Образувано е незабавно досъдебно производство по член 123 от Наказателния кодекс, което се наблюдава от Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • България вече дава жертви

    04 Окт 2022 14:16ч.

    във войната.. Взривът е в цеха който произвежда боеприпаси за Украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    04 Окт 2022 15:50ч.

    Петров и Баширов ще да са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    04 Окт 2022 14:31ч.

    Сметката за кървавите милиони пак я платиха отрудените хора. Бог да ги прости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    04 Окт 2022 14:47ч.

    Има инфо, че са загинали 2жени и 1мъж. Това е пореден "инцидент" в завода, а неотдавна имаше такова произшествие и във ВМЗ. Резултата от огледа си мисля, че е предизвестен- неспазване на технологията при производството на взривни вещества/барут/. Жалко за хората,които са загинали и пострадали.Съболезнования на семействата за загубата им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Апелативният прокурор уточни, че в цеха са се произвеждали изделия, свързани със звуково-светлинни ефекти. Не става въпрос за вещества за бойно предназначение, а по-скоро от рода на фойерверките.

    04 Окт 2022 16:58ч.

    Откога в Арсенал се произвеждат фойерверки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    04 Окт 2022 17:28ч.

    Впечатляващо е, че повече от два часа БНР съобщаваше САМО за една по-сериозно пострадала работничка, откарана в болницата със собствен транспорт. Цехът, в който е станало нещастието, сигурно е произвеждал фойрверки за Украйна, предназначени за ознаменуване на победата над Путиновите окупатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кълви птиче, кълви

    04 Окт 2022 17:54ч.

    Ето това е нашата родина. Много въпроси има на които трябва да се отговори. Нека започнат от договорите и история на бизнаса на купувачите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи