НАТО спира сътрудничеството си с Русия

НАТО спира сътрудничеството си с Русия
НАТО спира военното и гражданското сътрудничество с Русия и засилва контактите си с Украйна. Това са решили външните министри на страните членки в Брюксел днес, съобщи „Шпигел”.
<p>НАТО се аргументира за решението си с анексирането на Крим от Руската федерация. Но политическият диалог на ниво съвета Русия-НАТО може да продължи.</p> <p>По-рано днес германският канцлер Ангела Меркел заяви, че няма причина да се съмнява в истинността на твърденията за изтеглянето на руските войски от границата на Украйна, предаде AFP.</p> <p>&bdquo;Мога да съдя единствено въз основа на това, което казва руският президент&rdquo;, заяви Меркел по време на пресконференция, след като генералният секретар на НАТО Расмусен посочи, че не може да потвърди намаляване на руските войници по границата между Украйна и Русия.</p> <p>Меркел добави, че ще продължи да се информира относно това доколко видимо е намаляването на броя на руски военнослужещи по руско-украинската граница.</p> <p>НАТО не може да потвърди информацията за изтеглянето на руските войски от украинската граница. Това заяви днес генералният секретар на Алианса Андерс Расмусен пред пресата в Брюксел, където днес ще се състои среща на външните министри на страните членки, предаде AFP.</p> <p>Расмусен изрази съжаление, че не може да потвърди изтеглянето на руските войски. &bdquo;Това, което забелязваме, не е изтегляне на войските&rdquo;, заяви още генералният секретар на организацията.</p>

Коментари

  • Observer

    02 Апр 2014 2:45ч.

    NATO WANTS a WAR!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hunter Douglas

    02 Апр 2014 3:55ч.

    Свърши вече този сапунен балон - Щатите. Самозабравиха се. И ако до преди време успяваха да скрият колко гнили са от вътре, въпреки гръмките лозунги за \&quot;най-великата демокрация на света\&quot;, то сега им лъсна цялата покварена същност. И съвсем логично започнаха да си получават заслуженото. Скоро съвсем ще рухнат. Време беше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чехльо от Аспен

    02 Апр 2014 4:35ч.

    До Дъглас Преди да рухнат ще направят така че да рухне ЕС за да си спечелят малко отсрочка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разполагали с информация ?

    02 Апр 2014 5:09ч.

    Да бяха попитали Тиквата или Горублянския поп

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !

    02 Апр 2014 5:09ч.

    Празни приказки хвърлени в пространството. Какво сътрудничество между НАТО и Русия е имало досега. Единствено, че Русия гледаше безучастно американските военни действия по света. Сега това изглежда приключи. Каква наглост да нареждаш на Русия как да си придвижва армията си на собствената територия. Русия никога не си го е позволявала, не само по отношение на САЩ, но и по отношение на НАТО. Защо НАТО не изтегли своите самолети придвижени в близост до руската граница?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уеуеее!

    02 Апр 2014 6:06ч.

    Те сега вече няма начин - Путин непременно ще си го премести в другия крачол!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майтапи..

    02 Апр 2014 6:08ч.

    Дачков, това да не е Първоаприлска... А сега на сериозно, през 2008 г след събитията с Грузия НАТО замрази отношенията си с Русия и изглежда в НАТО се напръзнаха и след три месеца посред зимата през декември 2008 г решиха да се затоплят наново.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hunter Douglas

    02 Апр 2014 16:23ч.

    Речта на Президента на Русия Владимир Владимирович Путин, която той произнесе по повод на обръщението на Република Крим и град Севастопол за приемането им в състава на Руската Федерация след всенародния референдум в Крим, без преувеличение може да се нарече историческа. „Това е принципен момент: не ние – Русия – прекрачихме чертата, а Западът премина чертата. Като изхожда от това, Русия повече не може и няма да се ръководи от мотивите за установяване на диалог със Запада в името на непонятно какви ценности. Ние имаме свои ценности, своя история и своя идеология. И вече нашите базови ценности ще определят нашите по-нататъшни действия. Затова Западът по-нататък може да подскача, да се мята, да заплашва, да стига до истерия, Русия това повече не я вълнува. Ние направихме своя избор и сега ще го претворяваме последователно в живота. Работата, която ни предстои, няма край. Отстъплението завърши. От сега – само напред. Това не значи, че сега вече ще воюваме със Запада. Не. Това значи, че от сега ще се ръководим от своите национално-държавни интереси. А ако за тях ще трябва да воюваме – значи, ще воюваме“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хей, жалко,

    03 Апр 2014 4:48ч.

    Мамашките правеха хубави номера срещу някоя стотачка и поддържаха добра хигиена на вулвата за разлика от други. Е, сега след прекратяване на сътрудничеството, ще трябва да минем отново на латино и ейжа гърлс, но пък можем да им викаме Маруся и Наташа, за по-приятен спомен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи