НАТО изпраща подкрепления в Източна Европа

НАТО изпраща подкрепления в Източна Европа
Съюзниците от НАТО изпращат повече кораби и изтребители в подкрепа на силите за възпиране и отбрана в Източна Европа, съобщи днес алиансът. НАТО привежда сили в готовност заради продължаващото струпване на руска военна мощ във и около Украйна.

 

В последните дни някои съюзници съобщиха за предприети или предстоящи действия, Дания изпраща фрегата в Балтийско море и е готова да разположи четири изтребителя Ф-16 в Литва, в подкрепа на дългогодишната мисия на НАТО за охрана на въздушното пространство в района, се допълва в съобщението. 

 

Испания предоставя кораби за присъединяване към военноморските сили на НАТО и обмисля да изпрати изтребители в България. Франция изрази готовност да изпрати войски в Румъния под командването на НАТО. Нидерландия изпраща два изтребителя Ф-35 в България от април, за да подкрепи дейностите на пакта за охрана на въздушното пространство, и поставя кораб и сухопътни части в готовност за съюзническите сили за реагиране. САЩ обмислят увеличаване на военното присъствие в източната част на алианса, допълват от НАТО.

 

Приветствам съюзниците, които предоставят допълнителни сили за НАТО, заявява по този повод генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг. НАТО ще продължи да предприема всички необходими мерки за защита и отбрана на всички съюзници, включително с подкрепа за източните страни от алианса, допълва той. Винаги ще реагираме на всяко влошаване на средата за сигурност, включително със засилване на съвместната отбрана, добавя той.

 

В съобщението се отбелязва, че в отговор на незаконното анексиране на Крим от Русия през 2014 г., НАТО увеличи присъствието си по източния фланг, включително с четири многонационални бойни групи в Естония, Латвия, Литва и Полша. Тези части, водени съответно от Великобритания, Канада, Германия и САЩ, са многонационални и боеспособни. Тяхното присъствие показва, че нападение срещу един съюзник ще се възприема като атака срещу целия алианс. Преди 2014 г. в източната част на пакта нямаше сили на НАТО, се уточнява в съобщението. 

 

Коментари

 • Sin

  24 Яну 2022 12:26ч.

  Абе, разделяй, насъсквай едни срещу други и владей. Като Индия срещу Пакистан, Китай-Тайван, Северна Корея-Южна К,орея, Русия-ЕС, българи и "македонци", сърби и "хървати" и т.н, докато на руснаците им писне и Русия отнесе Сатанинските Античовешки Щати, като свинкя блажен вестник!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • jfi

  24 Яну 2022 12:26ч.

  Незабавна мобилизация!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • напразно се хабите

  24 Яну 2022 12:26ч.

  Преливане от пусто в празно. Това с нищо не променя съотношението на силите. То винаги ще остава асиметрично, в полза на Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТАСС е упълномощена да съобщи

  24 Яну 2022 12:27ч.

  Русия в лицето на президента Путин ТОЧНО И ЯСНО КАЗА, откриете ли огън по нашата земя, отговорът ще е унищожаването ПЪРВО на Сатанинските Античовешки Щати от раз !!! А разположите ли ракетни установки в УСрайна, балтийските държави и Полша, Румъния и Булгаристан, то те ЩЕ БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ НЕЗАМЕДЛИТЕЛНО !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народна мъдрост

  24 Яну 2022 12:28ч.

  Когато на кучето му се прияде бой отива да пpeпикае тоягата на овчаря!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: неЗАБАВНА мобилизация!

  24 Яну 2022 12:29ч.

  Вади дедовия револвер и лъскай каракулака. Ако са ръждясали много ще ти пратя чудесна рецепта за премахване на ръждата, ще станат като нови.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отански хумор, сатира и забава

  24 Яну 2022 12:37ч.

  И ний пратихме атлантика Паси-то без мешка и пушка в Одеския гарнизон да пази, произнасяйки познатите фрази.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия са луди....

  24 Яну 2022 12:43ч.

  Един конфликт започнат с политиката на украинските фашисти става световен.Историята не се познава.Някакви русофоби внушават позиция.Обграждат една държава и считат че няма да се реагира. Украйна е виновна на 90% за ситуацията.Искат реванш техните националисти за загубата си 1945.Тогава немците ги отрязаха от виденията за "велика украйна"-виждането на немците бе-територията Украйна заселена от немци ,украинците роби и обслужващ персонал.Но не и държава.Украйна не е етнически чиста-тя е самостоятелна в състава на СССР от сто години.И нейната сегашна територия включва бивши земи с унгарци румънци руснаци беларусци поляци.След започналото етническо прочистване върху основно руснаците, последните след референдум се отделиха. Ако украинските фашисти не бяха започнали всичко това нямаше да се стигне до тук. И светът им става заложник.Западът има мечта-да унищожи Русия-без значение каква е-комунистическа или капиталисическа . А Русия от векове държи един санитарен кордон около себе си.Около себе си-не на 10000 км. Аз си поживях. Вие му мислете.Такава бясна русофобия не съм виждал като сравнение с американофобия дори през най голямото противопоставяне с идването на Рейгън. Ако има империя на злото през този век то това е САЩ.Жалко.Съществума от 2 века а има повече войни от всяка друга империя за 2000 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  24 Яну 2022 12:50ч.

  НЕВЪЗМОЖНО е и година да измине без САЩ да са замесени във военен конфликт. Избягаха от Афганистан най-позорно и ВЕДНАГА започнаха с подготовка на военен конфликт в Украйна. Избягаха от изостанало, туземно население в Афганистан, как ли ще се развият нещата при конфликт с Русия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  24 Яну 2022 12:51ч.

  НАТО изпраща подкрепления за защита в Източна Европа, за да пазят от какво? Защото, все още не се знае от какво и за какво е цялата дандания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дания изпраща ...

  24 Яну 2022 12:56ч.

  В частите на СС през ВСВ е имало представители на почти всички европейски нации (слава Богу, не и българи) ! Те се бият фанатично с Червената армия, знаели са че докопат ли ги красноармейците - няма да има плен. Разстрел на място ! Впрочем НКВД е допуснало голям гаф, цели 6 месеца след капитулацията на Третия Райх - службите на СМЕРШ не са знаели как да разпознават ес-ес-овците ! Членовете на СС са имали задължителна малка татуровка на сгъвката на лакета с кръвната си група ! Докато разберат това от НКВД , хиляди ес-ес-овци са се предрешили на обикновени войници от Вермахта, "изчегърквали" са си татуировките, самонаранявали са се на това място да не личи... Така са избегнали незабавния разстрел , мнозина дори са се завърнали от плен след 1954... Та кои са последните фанатици които бранят Райхстага през април 1945; последните които защитават Имперската канцелария ? Ами това са точно СС частите на дивизия "Норланд" - сбиртак на фанатици от Елзас, Белгия, Холандия, Норвегия, испанци и... датчани ! Последните ураганни съветски обстрели с тежка артилерия и "катюши" в Берлин са именно за да се доубият тези гадове. Нищо не учи Историята европейците ! И датчаните на нищо не е научила...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що е то русофилистик-путинист?

  24 Яну 2022 12:59ч.

  По голям руснак от руснаците и по-войнстващ/ седнал до клавиатурата/ от солдатите. Товарищ,ть записалься доброволец? Воть чемоданьчик,вокзаль и на Белоруская гара.Патом на Донецк и Луганск. Дядо Иван дарить тебя "Калашник".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  24 Яну 2022 13:10ч.

  Очертава се уникално ШОО в Европа. Ех, откога го предсказвам...... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що е то русофилистик-путинист? на 24.01.2022 в 12:59

  24 Яну 2022 13:11ч.

  От 33 г. слушаме идиотщините на тебе и такива като тебе. Айде бегом в пенсия и си стой по градинките там да си дрънкаш, освен ако отдавна не си на такъв хал! На хората им се живее, не им се мре за отански фашистки интереси, толерирани от американската дебилска пропаганда!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да сме наясно

  24 Яну 2022 13:17ч.

  Русия не може да си позволи да загуби война, защото тя си я плаща сама. Войни може да губят само американците (и те непрекъснато го правят, дори споменаването на примери е излишно). Техните войни ги плаща целият свят през долара. На тях им струва (печатането на долари) само цената на хартията. НАТО е фикция. То съществува само за да храни военно-промишления комплекс на САЩ. “Съюзниците” са само купувачи на американско оръжие и бойна техника (заделят за това задължителните 2% от БВП).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИПе,

  24 Яну 2022 13:18ч.

  с подобни изявление започваш да приличаш на някой от математиците епидемиолози, дет са вихрят напоследък по новините. Същия манталитет, същата експертиза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И още История...

  24 Яну 2022 13:18ч.

  През април 1945 съветската армия преминава Одер и настъпва неудържимо към Берлин. Между командващите фронтовете маршали цари надпревара кой първи ще влезе в Берлин. Сталин нарочно стимулира тази надпревара, знаейки добре че маршалите не се долюбват един друг, особено Жуков (Първи Белоруски фронт) и Конев (Първи украински фронт). Това са двата фронта директно напредващи към Берлин. Жуков има по-кратък път за напредване, но запецва на Зееловските височини и губи 2-3 дни. Конев обратно - наближава Берлин от юг и е готов да нахлуе от там. В крайна сметка в Берлин влизат и Жуков и Конев , и то с толкова големи военни сили, че направо си пречат един друг ! Описани са случаи когато артилерията на единия фронт обстрелва по погрешка позиции на другия фронт в града ,"приятелски огън"... За Сталин шоуто е достатъчно, "конкуренцията" е изиграла своята роля и той отдава заповед Конев да се изтегли от Берлин ( военните на 1-ви Украински фронт разбира се, са огорчени ) , но Сталин е решил предварително - славата е за неговия фаворит Жуков ! Какво обаче се случва с частите на Втори Белоруски фронт, който се командва от Рокосовски , и който фронт е обхванал Берлин от север ? Рокосовски не е обичан от Сталин, още по-малко от Берия. Рокосовски е класен военоначалник , елитен командир. Но го дава малко аристократ, и освен това има "полска жилка" . Не буди доверие. За това на Рокосовски не е разрешено да влезе в Берлин , да се покрие със слава като Жуков. Той напредва северно от Берлин , посока на Запад, не среща никакво организирано противодействие ! Хрумва му дори да нахлуе в Дания и за два дни да я направят Съветска Социалистическа Република ! Оригинална идея. Рокосовски не е в течение на договорките между Сталин и Айзенхауер (главком на Западните съюзници) как ще се разполовява следвоенна Европа. Сталин нарежда на Рокосовски незабавно да спре на р. Елба... За една бройка Дания щеше да бъде във Варшавския договор, а в центъра на Копенхаген можеше да има статуя на маршал Рокосовски !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “Тяхното присъствие показва, че нападение срещу един съюзник ще се възприема като атака срещу целия алианс. “

  24 Яну 2022 13:23ч.

  Да разбирам ли, че ги изпращат нарочно, “да ги нападне” Русия, за да може НАТО да задейства чл. 5 от съюзния договор? Щото Украйна не е член на НАТО и заради нея няма как да се задейства чл. 5. Тъпо! По-тъпо! Най-тъпо! Столтенберг!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не си прав, има още по-тъпо

  24 Яну 2022 13:24ч.

  Велизар Шаламанов: Важен интерес за руската политика на Балканите е слаба България

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Де да видим

  24 Яну 2022 13:26ч.

  Тая игричка ще свърши със плачка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е живо нарушение на чл.5 от Пакта на НАТО, погазва се върховенството на закона!

  24 Яну 2022 13:27ч.

  Какви войски се пращат без никаква пряка причина - и в нарушение на чл.5 на собствените им закони?! ... Само когато ИМА нападение на една или няколо държави - членка в единствения на Планетата щастлив военен съюз НАТО - тогава се изпращат войски и военна техника!!! ..... Това е живо нарушение на "върховенството на закона". .... Ако не е нарушение на член 5 от Алианса - тогава е нещо като ОКУПАЦИЯ на държавите членки, понеже няма друга причина. Какво значи измишльотината "възпиране" на Русия?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  24 Яну 2022 13:28ч.

  Военно, няколко войници, моряци с малко пушкала и малки корита, са без значение. В първите 10 мин. тях няма да ги има - въобще. В следващите 30 мин. един два континента - също. Останалият плебс и неговите "началници"-кретени може би ще оцелеят отчасти, стига атмосферата да не се запали. Не знаете ли? Това е причината онази голяма Цар-бомба да я изпробват, намалена по мощност наполовина. И въпреки това, само звуковата вълна е пообиколила земното кълбо няколко пъти. ... *** На дрогаря IP-ишник с ментални проблеми от 12:59 ч.: - Приятел, бай си по-добре ТЕ да не дойдат скоро тук, че този път няма да има "братушки" - "брадъррушки"... Вземи сам да се сетиш кои-какво ги очаква. За да възприемеш какво ти се казва, спри отоплението и да затрепериш малце. Полезно и здравословно е за проветряване на правоверни междуушия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Чечня нещо се размърдва.

  24 Яну 2022 13:30ч.

  Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров обяви за терористи в своя канал в "Телеграм" Игор Каляпин, член на Съвета по правата на човека при президента на Русия (СПЧ), и Елена Милашина, журналистка от "Новая газета". Кадиров отбеляза, че журналистът и член на HRC разработва сценарии и шепне текстове и поведение в ушите на своите герои, за да оклевети Чеченската република и нейните жители.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куно

  24 Яну 2022 13:30ч.

  Възможно ли е НАТО да изпраща военни сили в страни членки без да тяхно съгласие? Ако е възможно, за какъв суверенитет говорим? Ако пък тези сили идват със съгласието и дори по покана на източноевропейските страни членки, възниква въпроса, България също ли е поискала такава военна подкрепа срещу Русия и, ако е така, защо българските граждани не го знаят?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен Фронт

  24 Яну 2022 13:37ч.

  Хенри Кисинджър във писмо до Тръмп САЩ във своята 240 годишна история като държава има само 16 мирни години .Друго са войни ,войни и пак войни със похарчени над три трилиона долара за тези войни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде е логиката?

  24 Яну 2022 13:43ч.

  Русия щяла да напада Украйна и НАТО изпраща войски в България. Пратете ги в Украйна бе серсеми, щом ви се воюва с Русия. Украйна, не България! Русия няма да нападне никога България, набийте си го в тъпите чутури! България може да е в тъпото НАТО (не по вина на своя народ), но при война ще воюва на страната на Русия, независимо какво говорят продажните управници. Те не знаят нищо за своя народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нещо са се объркали хамериканците

  24 Яну 2022 13:47ч.

  Не искам НАТО да ме пази! От кого ме пази НАТО? От руснаците? Че аз само ги чакам тези хора да дойдат. Ще ги посрещна като родни братя. Та те са и такива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неканени натрапници!

  24 Яну 2022 13:48ч.

  Не сте "добре дошли"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • психиатър-психолог

  24 Яну 2022 13:51ч.

  Защо целия свят се е оставил в ръцете на шепа злобни д.ртаци да го правят на маймуна ? Раздразнена мечка не се успокоява лесно, но раздразнена и озлобена мечка изобщо не се успокоява. А злобните д.ртаци, въобразили си че са световния елит дразнят мечката по всички възможни начини. И най лошото е че злобните д.ртаци страдат от тежка форма на и.д оти*зъм и ол.го.френия. А такива ур*ди управляват световните активи за съжаление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пишкомерство

  24 Яну 2022 14:01ч.

  Нали знаете оня стар виц за бай Ганьо и магарето: хванал се на бас бай Ганьо, че може да разсмее едо магаре и успял. - Как го направи? (Питали го) - Ами казах му, че моят е по-голям от неговия. - А ще можеш ли да го разплачеш? - Разбира се, казал бай Ганьо и пак успял. - Как го направи? - Показах му го, отвърнал човека. …..Чудя се кога Путин ще каже на американците колко “Посейдона” е сложил в Мексиканския залив.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Раздразнената мечка"

  24 Яну 2022 14:03ч.

  нещо много се зазглези и реши че може да върти света на малкия си пръст. ДА АМА НЕ -както казваше Бочаров. Да си седнат на задниците и да си оправят държавата, а не да се занимават само с провокации към останалия свят. Били струпали огромна ойска, тя била ЧАК на 200 км от границата с Украйна.Което си е чиста лъжа. Може и да има на 200 км, но Крим, който е на 5, 10 или 14 км от Украйна бъка с военни подразделение и военна техника. Повече от няколко месеца военните им камиони не спираха да се движат и да вкарват в Крим всякаквоа техника. Но когато натовса държава приеме военни пищят с всичка сила, въпреки че тези военни не са до границата с Русия. НАЛИ НЯМАЛО ДА НАПАДА УКРАЙНА? От чий зор са всичките тези приготовления?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обобщено - всичките войски да се пратят в Украйна, а не по държавите-членки на НАТО!

  24 Яну 2022 14:06ч.

  Иначе на какво мяза - пълно нарушение на върховенството на закона, щом няма реално НАПАДЕНИЕ над държава - членка, а им пращаме войски и повсеместно американски?! Айде холан - това е войнолюбиво поведение, щот не е друго?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия не може да губи война, защото тя си плаща сама.

  24 Яну 2022 14:10ч.

  БРЕЙ. Втората светона война, която Русия / СССР спечели струваше на Западна Европа и главно на САЩ 180 милиарда долара. Това е само сумата дадена на СССР като материална помощ. Колко струваше на Запада и САЩ - ВТОРИЯ ФРОНТ, който откри в тила на Хиитлер през юни 1943та година? Може би още толкова. Бедниия СССР на Сталин щеше да види победа през крив макарон без тези 180 милиарда долара и без Втория фронт в Нормандия. И това го каза в очите на Сталин генерал Жуков и затова беше изпъден да ръководи години наред Одеския военен окръг - по-далече от очите Му да не се спомня генералисимуса какво дължи СССР на Запада и САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Очертава се уникално ШОО в Европа. Ех, откога го предсказвам...... :))

  24 Яну 2022 14:10ч.

  Никакво шоу няма да има, целия този калабалък е за вътрешна употреба в САЩ... всичко отдавна е уговорено ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  24 Яну 2022 14:31ч.

  Не разбирам от военно дело, жена съм /баба дори/, затова да попитам капацитетите: не трябва ли военен съюз, какъвто е НАТО, да действа по някакъв план, координирано, а не според хрумванията на отделните му членове? А главнокомандващият Столтенберг, да приветства разпасаната си команда, вместо да я озапти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  24 Яну 2022 14:34ч.

  Назначените ни управници отдавна са купени, отгоре до долу. Но, народът не е! Това не са наши интереси. Нямаме нужда от война, нито от защитници! Според анализи на военни от нато, а не според емоционални изказвания на този или онзи, превъзходството на руснаците във военно отношение, е безспорно. Скоро изпитаха успешно противо-спътниково оръжие.Това означава, че за броени минути оставят врага без спътници, без джипиес и т.н. Врагът остава сляп и глух. Няма дори теоретична възможност Русия да бъде победена. Дрънкането на оръжие има за цел да нагнетява напрежение, а след известно време, то ще бъде официален мотив защо американците ще приемат уславията на Путин, който защитава интересите на страната си! Но това не освобождава от отговорност българските управници, които е време да осъзнаят, че имат много тесен коридор, в който да вземат решения и да внимават в изказванията си. Министърът на националната отбрана на Румъния Василе Дънку заяви в предаване на телевизия Диджи 24 снощи, че Букурещ не очаква война на границата на Русия с Украйна, и че Румъния няма да участва във въоръжен конфликт. Затова се учудвам на някои недорасли български пишман политикани, които тичат пред вятъра, искат да гонят руския посланик, отправят заплахи ... Тъжни и жалки персони!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до 14:11 - д-р Лукас, абсолютно вярно!

  24 Яну 2022 14:36ч.

  по никакъв начин НЕ ПОДОБРЯВАТ живота на Планетата, само грабят и САМИ даже в холивудските си филми го показват - д-р Индиана Джонс и сандъците със световното историческо и културно наследство скрити от човечеството по складовете им. .... Да не говорим, колко време се опитва канцлера Меркел да върне тоновете злато обратно в Германия при изплатени милиарди милиарди "репарации", да се не знае и лакомията американска. .... БГ-телевизиите заливат само с американски продукции, то не са убийства, то не са побоища или глупави сапунки, вече ги намразихме от насилието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куно на 24.01.2022 в 13:30

  24 Яну 2022 14:41ч.

  Възможно ли бе Варшавският Договор да изпраща военни сили в страни членки без да тяхно съгласие? Ако е възможно, за какъв суверенитет говорим? Ако пък тези сили идваха със съгласието и дори по покана на източноевропейските страни членки, което бе факт 1956 ,1968, възниква въпроса - не е ли това "Доктрината Брежнев" но в нов прочит ? Кои се явяват днешните "Компартии" , които канят чужди войски у нас ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Байдън обмисля да изпрати 50 000 войници в страни от НАТО. - Моля?!

  24 Яну 2022 14:43ч.

  Затова ли било всичката ескалация и натякване на света, че Русия ЩЯЛА да напада Украйна - САЩ да оправдае изпращане на войски в Източна Европа???? .... ВЪН на НЕЕВРОПЕЙСКИТЕ ВОЙСКИ от ЕВРОПА, да се не знае и на лошотията, и на глупостта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ти да не си бивш партиен секретар

  24 Яну 2022 14:45ч.

  Бившите партийни секретари понастоящем са най-върлите евроатлантици, което напълно кореспондира с нагаждаческата им природа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и настана жътва

  24 Яну 2022 14:56ч.

  Война ще има. трета световна война. Няма друг и бърз начин за жътва на маркирани души. Звучи побъркано това, което написах, но нещата не са само на повърхността, като статия в медия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пропагандната машина

  24 Яну 2022 15:02ч.

  Работи на пълни обороти. Ние добрите и ония лошите.А историята на региона там е без значение.Лакеите слушат и лаят.Вече нямаме правителство или бг парламент а лобисти.Мразя я тази българска държава.Мразя всичко което синволизира властта.Мразя ги до смърт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смърт на бг предателите.

  24 Яну 2022 15:06ч.

  Разделението е налице.Не е вече въпрос за или против ваксини.А за или против войната за чужди интереси.Аз лично ще избивам всички натовски убийци .Вие си решете за вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Диди

  24 Яну 2022 15:11ч.

  НАТО- УБИЙЦИ ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ и СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • NATO

  24 Яну 2022 15:19ч.

  Да обръщат, да си яхнат джепанетата и кой откъде е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • NATO

  24 Яну 2022 15:22ч.

  Ще разположат в отговор на съветските провокации 50000 армейци в източна европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зееееееловските

  24 Яну 2022 15:26ч.

  На Зееееееееловските Жуков задръсти защото Генерал Буси им уши дървени кужуси фафа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Усещам как руската войска

  24 Яну 2022 16:04ч.

  ще нарастне поне с около 200 000 българи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Усещам как руската войска на 24.01.2022 в 16:04 ще нарастне поне с около 200 000 българи...

  24 Яну 2022 16:12ч.

  Вече съм наел сергия на пазара да продавам руски газ след победата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • О.р. подп. Николай Марков

  24 Яну 2022 16:26ч.

  Американци (Forward observations group) в Донбас (Северодонецк, Авдеевка, Опытное). Част от фотоснимките са в разположението на 53-й омбр ВСУ. https://colonelcassad.livejournal.com/?skip=15

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дид

  24 Яну 2022 16:31ч.

  Интересно защо украинците не желаят да са руска колония и васали на руснаците, а искат да са в ес и нато

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А от България разрешение иска ли се,

  24 Яну 2022 16:40ч.

  или просто ни се свежда? Понеже сме били суверенни според ПростО'Кирчо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  24 Яну 2022 16:40ч.

  Много просто бе "дид", защото управляващите в УСрайна са фашисти и укропитеци !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • домачине

  24 Яну 2022 16:50ч.

  50 000 войскари - към момента изграждането на такова щатно обединение в НАТО е фикция и впрочем винаги ще си остане такова... Не е ясен и военният профил на един такъв количествен показател - това общовойскова армия ли ще бъде или обикновен цигански сбирщайн, какъвто ще се окаже, че е?... Не са ясни и оперативно-тактическите му задачи - ще окупира братските разорени от еснафите източноевропейски страни или ще влезе в директни бойни сражения с руснаците. В какви точно териториални граници ще стане това, на фронт с каква дължина, каква наситеност ще имаме на авиация, танкове, артилерия? Не че е невъзможно военновременно окомплектоване на такава безпрофилна армия, но това ще означава вече пълноценна ядрена война не само в Европа, но и с нанасяне на стратегически удари срещу територията на Северна Америка и други места, където има съсредоточаване на американски войски. Общо ако трябва да го кажем и популярно, да храниш толкова войници означава само обедняване на Запада и рязък спад на социалното положение на окупираното от НАТО население, което ще бъде принуждавано да поема негативите. Няма да говорим за последствията при задълбочаване на военното противопоставяне - тогава ще дойдат и кръвта и разрушенията. И заради какво това? - Заради един фашистки хохлобандеровски режим, който дойде на власт чрез преврат и помощи откъм Запада. Доста смешно и нелепо е, но с това опасността не отпада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: “ Втората светона война, която Русия / СССР спечели струваше на Западна Европа и главно на САЩ 180 милиарда долара.”

  24 Яну 2022 16:58ч.

  Нещо си се объркал драги. Съветският съюз е заплатил със злато смешните камиончета “Студебейкър” (т.н. помощ от САЩ). Истинската цена е 20 милиона човешки живота. А нещастният десант в Нормандия на “съюзниците” е само жалък опит да участват, наравно със Съветския съюз в бъдещото преразпределение на света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • искаме незабавно и ясно заявление

  24 Яну 2022 17:17ч.

  България трябва ясно да заяви, по най-категоричен начин, че няма да участва във война с Русия. Всякакви мераци на разни “Атлантически клубове” трябва да бъдат пресечени, още сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • защото управляващите в УСрайна са фашисти и укропитеци !!!

  24 Яну 2022 17:17ч.

  Така казва руската пропаганда, значи щом са фашисти не трябва да са част от русия, кво се напъва путин тогава, да се прави референдум и да решат украинците с кой искат да са, с ес и нато или с русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговор до колегата който потърси логиката в 13.43

  24 Яну 2022 17:19ч.

  Изпращането на натовски войници в България може да цели само едно единствено нещо. Да опази живота и здравето им за по късни времена. Дядо Джо е напълно наясно какво ще последва ако изстреля един единствен боеприпас в посока Русия. Вероятността за това е оценена от него като голяма пред вид разпасаната команда наречена НАТО. В същото време той е наясно че неговите войници в България ще бъдат добре обгрижени и вероятно ще останат живи тъй като Русия няма да ни нападне никога. Освен това той няма как да прибере всичките си хора в бункера а всичко извън него ще стане негодно за обитаване поне за сто години. Така поне ще има надеждата да опази скапания генофонд на народа си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европа не подкрепя тази авантюра

  24 Яну 2022 17:22ч.

  Германия и Франция не подкрепят поредната американска авантюра за война в Европа. Една поредна европейска война ще сложи край на Европейския проект завинаги. Европа не бива да предоставя своята територия и ресурси за война на американците срещу Русия. Това ще бъде чудовищна, непростима грешка. Като толкова им се воюва с Русия, да си воюват от тяхна територия и за своя сметка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДрОгарее,

  24 Яну 2022 17:49ч.

  Варшавският договор почина след 1990 год. РАсиия не е извънземна империя ,да се противопоставя на целия свят ,на цивилизацията,на нормалните държави. Пушилка до небето.Китай дебне да Сибир,Япония си иска Курилските острови,така,че РАссия не тя да иска ,но народите искат от нея заграбеното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • умно куче, на голяма сватба не лае

  24 Яну 2022 18:15ч.

  Румъния заяви, че няма да участва във война с Русия. Първата цел на руските ракети е системата за защита от балистични ракети, наречена “Aegis Ashore”, разположена в Девеселу. Нашите пишман герои от Атлантическия клуб на Пасито призовават за постоянно присъствие на военен контингент на НАТО в България и разполагане на ракетни комплекси “Пейтриът”. По-голяма лудост, здраве му кажи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що за форумни дебили

  24 Яну 2022 18:24ч.

  Никой не е казал,че НАТО ще напада Русия.Просто изпълнява договорните си задължение към членките си. При Варшавския договор не беше ли така и те го изпълниха в Унгария и Чехословакия. ?Що ревете бре,путинисти продажни?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  24 Яну 2022 18:36ч.

  Ей на да се чуе какви възможности за отстраняване на заинатили се крастави магарета и катъри, както и Магаретаря им, има: https://www.youtube.com/watch?v=KW_K5Mxrq0w

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • румен геров

  24 Яну 2022 18:47ч.

  Измислена истерия! Параноя! Няма никакво нападение и няма да има! Просто щатите окупират Европа!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румъния заяви, че няма да участва във война с Русия.

  24 Яну 2022 18:50ч.

  Няма такова нещо, румънците вече казаха че искат голям натовски контингент, те са много по сериозен партньор на нато за разлика от палячовска булгария на която никой не гледа сериозно, не случайно е оставена най бедна в ес, защо да инвестират в тъпаци?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  24 Яну 2022 19:36ч.

  Русия стана като Сев. Корея - дрънкане на ръждясали оръжия и зъбене срещу Запада. Глад, глад и много мизерия и омраза. Империя на злото - много точно наименование. Сега Западът ще снабди Украйна с най-модерни оръжия и скоро Русия ще грохне. Както винаги - 1854, 1905, 1918, 1942, 1990 и пр.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  24 Яну 2022 19:40ч.

  Армии и войны / Военное обозрение Белоруссию от НАТО прикроет ракетный ураган из Сирии Для чего в Средиземное море к Тартусу Генштаб стягивает корабли сразу четырех флотов России Сергей Ищенко https://svpressa.ru/war21/article/322760/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Jen Psaki

  24 Яну 2022 19:45ч.

  http://k-politika.ru/wp-content/uploads/2021/12/1526103042_100a8ca0aad15ea23c4b13973df5c4b6-415x300.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Комодор

  24 Яну 2022 19:46ч.

  Тоталитарные календари на 2022-й год https://colonelcassad.livejournal.com/7318591.html Скачать все календари в большом разрешении для печати можно по ссылке https://swalker.org/news/4346-totalitarnye-sovetskie-kalendari-na-2022-god.html Осталось распечатать и повесить на стену дома или на работе. Формат А3, 300 dpi, RGB.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румъния заяви, че няма да участва във война с Русия.

  24 Яну 2022 19:48ч.

  Карикатура в румънската преса. За съжаление не е смешна. https://ic.pics.livejournal.com/matveychev_oleg/27303223/12481449/12481449_900.jpg Ключови думи: НАТО, Румъния, САЩ, криминал, хумор Румънци откраднаха гориво за 2 милиона долара от авиобазата на НАТО и казаха, че за това са виновни американците, които не се съобразявали с "румънската култура". Пентагонът в понеделник, 13 декември, потвърди кражбата на гориво от авиобаза на НАТО "Михаил Когалничану", откъдето излитат разузнавателните самолети на алианса, за да шпионират Русия. Подобни действия от румънска страна продължават четири години на обща стойност 2 милиона долара. В същото време министърът на отбраната на Румъния Василе Дунку обвини за инцидента самите Съединени щати. „Вижте, това беше точка за доставки някъде извън американската военна база. Бих го нарекъл небрежност от страна на американците - те не са достатъчно запознати с нашата култура “, каза ръководителят на румънското министерство на отбраната. В понеделник обаче хеликоптери от Първа кавалерийска дивизия на САЩ пристигнаха в същата румънска база за ученията. https://lenta.ru/news/2021/12/14/nu_nado_bilo/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До форумния турбо дебил в 18:24

  24 Яну 2022 19:57ч.

  "Никой не е казал,че НАТО ще напада Русия. Просто изпълнява договорните си задължение към членките си". Ти така ли си го престави: От едната страна седи НАТО, а от другата страна на масата идват една по една страните членки и подписват договор? Всички фенове на това злокачествено образувание нато сте с IQ на амеба.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • добър анализ

  24 Яну 2022 20:00ч.

  на тоя журналист за съветските /руски/ измамници на които никога не трябва да се вярва, които сами разпуснаха комунистическия лагер и изоставиха бившите си съюзници от източна европа https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10709696

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  24 Яну 2022 20:12ч.

  "ЗИП на 24.01.2022 в 13:10 Очертава се уникално ШОО в Европа. Ех, откога го предсказвам...... :))" --- Всъщност мечтаеше да се случи. Но, сигурно пак няма да ти излезе късмета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В какво ще ни подкрепят, че не разбрах

  24 Яну 2022 20:13ч.

  Доколкото се сещам, те са ни длъжници с едни заплатени вече самолети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До форумния турбо дебил в 18:24 на 24.01.2022 в 19:57

  24 Яну 2022 20:13ч.

  Дебилизмът му е пословичен, вярно, всички са такива, някакви пенсионери мечтатели с високо БВП на дебилни световъзприемания и изказвания. Даже не се сеща, че нито една от членките не е нападната. Основание по договор няма - има проста окупация на Изтока от Запада - проблемът с ваксинирането се оказа индикатор, че при евентуално военно затягане, от ИЕ нищо няма да изкопчат говедата... Затова и от отчаяние натискат с войска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: "Основание по договор няма - има проста окупация на Изтока от Запада" в 20:13

  24 Яну 2022 20:22ч.

  Точно и грамотно формулирано! Друго няма какво да се добави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно!

  24 Яну 2022 20:24ч.

  Окупацията продължава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Саня во Флориде ЗАПАСНОЙ

  24 Яну 2022 20:25ч.

  Госдеп в панике! Байден опять НЕВМЕНЯЕМ https://www.youtube.com/watch?v=iBLPAUIhfps

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  24 Яну 2022 20:39ч.

  Зле са. Ама много. Явно имам персонален трол-простак, който следи всичко, което напиша. Путинистите сте за ушите, не го ли схващате. Скоро ще ви резнат зарплатките. Няма нужда даже от НАТО - има кой да се бие за нас. Украинците са готови с ръце да удушват де що руско има. И ако това не е достиже

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  24 Яну 2022 20:40ч.

  … ние на Америка, здраве му кажи. Чудя се само какво да си отворя -Bud или Corona. Трудно е, да.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 122

  24 Яну 2022 20:54ч.

  Братята ни по оръжие от НАТО - Испания и Нидерландия ще дойдат със самолетите си да ни пазят от руснаците през месец април?! Чудя се от какво ще ни пазят? Може би да не цъфнат дърветата през пролетта?! Ех, журналисти, защо смятате българския народ "за бели питки"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвори си вените,

  24 Яну 2022 20:57ч.

  така поне ще свършиш бързо. С такова IQ нямаш шансове за оцеляване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горното е към оня.

  24 Яну 2022 21:00ч.

  дето се чуди кое да си отвори, не към 122

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Украинците са готови с ръце да удушват де що руско има"

  24 Яну 2022 21:48ч.

  Кои "украинци" бе, създадените от Ленин ли? Ма то верно въпросната държава, с която се подиграват самите й граждани, наследник на УССР, само дето разни американци и англичани я признават, всичко друго като я чуе и почва да се хили. Днес гледах едно интервю с харковчани, ако го изгледаш и ти, никога няма да посинееш отново, а ще почернееш направо от мъка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до 122

  24 Яну 2022 21:52ч.

  Споко, те са умствено некомпетентни ! Не са наясно с кого си имат работа.Не разбират какво ги чака. Гейовете влизат в страшна лавушка. Ще се молят в ужас на колене и ще просят милост !!!!! По стара традиция Северната Мечка не напада първа. Тя чака и зорко гледа плячката .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тотално изперкари натовци!

  24 Яну 2022 22:01ч.

  Някога Германия струпа по границите си с СССР над 3000000 армия. Дали някой от тия тъпаци си представят "нашествие" със 100000?Вдигат пушилка, плашат хората и харчат пари! То бива простотия.Да има кой да им се вързва. Нито е обявена всеобща мобилизация в Русия,Нито са вдигнати по тревога стратегическите ядрени и каквито си искате сили.Защото аз ако почвам ще Ви ударя изпреварващо с цялата мощ на стратегическите си сили. Да ви деморализирам, да обезглавява държавните и военни ръководства.И то с ядрени оръжия.Изобщо няма да си поплювам. Смърт на агресорите от НАТО без значение от коя държава, включително и от България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зф8

  24 Яну 2022 22:13ч.

  Сега е момента да се инвестира в акции на компании от впк сектора

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  25 Яну 2022 0:46ч.

  Много е трудно да повярваш, че всичкото НАТО не си ляга без мъслта как да отърве украинците от злите руснаци?! И пак заради тях е готово да се самопожертвува барабар с останалия свят дето пет пари не дава. Тоя филм сме го гледали, но абдалите са безбройни - и у нас и по света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  25 Яну 2022 0:52ч.

  Sin на 24.01.2022 в 20:40 … ние на Америка, здраве му кажи. Чудя се само какво да си отворя -Bud или Corona. Трудно е, да. *** Предполагах че си изпаднал, ама чак дотам да пиеш тия дето ги пият нелегалните емигрета...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Яворе, искам това да го прочета тук, а не в “Афера”

  25 Яну 2022 3:11ч.

  Явор Дачков: Деветмесечното управление на Румен Радев се характеризира единствено с бруталното обслужване на американския геополитически интерес. Нищо друго. Всичко, което стана тук през последната година – три парламентарни избора и прочие бе, за да се натамъни новото проамериканско статукво. Това е много обидно, ако и да е познато. Няма нищо друго. Никаква промяна, никаква борба със статуквото и корупцията, никакво ново начало. Борисов на фона на Радев изглежда като гъвкав, хлъзгав и недостатъчно лоялен на американците човек. Заради което и го махнаха. Радев се оказа по-католик и от папата на евроатлантическата идея, а театрото, което се опитва да играе с Македония, уж разграничавайки се от Кирил Петков, е унизително за него. Двамата се изтъргуваха в пакет, а сега трябва да плащат своята част от сделката, която ги докара на власт. Всички знаем какво направиха миналото лято – Америка на три морета и прочие. Радев изтъргува българския национален интерес, за да свали ГЕРБ от власт. Един политик е толкова голям, колкото са големи целите му. На Радев хоризонта е Борисов. Не можа да отлепи по-надалеч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Влиятелният конгресмен от Републиканската партия Майкъл Маккол призова американската армия да проведе съвместни учения в Прибалтика, Полша, Румъния и България, за да "демонстрира на президента Путин сериозните си намерения"

  25 Яну 2022 3:25ч.

  А бе, като толкова голям го вадиш, иди и го покажи на Путин. Защо ни набъркваш нас в тая работа. Като ти се воюва с Русия, ей го дей! Забирай си краварите и идете в Русия да воювате там с нея. Хитлер вече ходи. Не му понесе зимата нещо. Какво общо имаме ние с тия твои мераци?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никога!

  25 Яну 2022 3:43ч.

  Да идем да воюваме на страната на Украинските фашисти - НИКОГА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друго да се добави, няма смисъл:

  25 Яну 2022 5:38ч.

  "Деветмесечното управление на Румен Радев се характеризира единствено с бруталното обслужване на американския геополитически интерес. Нищо друго. ... Никаква промяна."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народът иска ясен отговор

  25 Яну 2022 7:35ч.

  Резидентът Радев да излезе и да каже ще воюваме ли срещу Русия за да станат украинските фашисти членове на НАТО или не!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой да напише

  25 Яну 2022 9:02ч.

  какви ползи имаме от НАТО, че нещо не мога да ги видя. Натовските комплексари, включително българските майкопродавци, станаха твърде нахални.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъка,мъка русофилистично-путинска

  25 Яну 2022 9:03ч.

  Що сълзи изрониха за матушка РАссия,по пълноводни от Нил и Мисисипи форумния мурзилаж.Абе кой е казал,дори споменал,че ще напада рашите?Просто защита срещу рашите.Ясно е казано.Нахлуе ли Русия в Украйна-санкции тотални на тази хиперагресивна държава.А "фашистка" Украйна никога няма да простят сталинския ГЛАДОМОР при който загинаха милиони украинци през 1930 гад.Тази омраза е наслоена от десетки години и Кремъл вече никога няма да приобщи украинците към имперската си държава.Освен заробени като поданици на новия руски император.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъка,мъка русофилистично-путинска на 25.01.2022 в 09:03

  25 Яну 2022 9:49ч.

  Като си толкова предан на атлантическото дебелоочие и дебелогъзие - нарамвай мешката и автомата - и към замръзналите степи на Донбас, в блиндажите с братята си фашисти от наци-батальоните. Така поне ще има смисъл да ни занимаваш със себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи