Натиск срещу Нинова за Истанбулската конвенция - вече не е вице на Социнтерна

Натиск срещу Нинова за Истанбулската конвенция - вече не е вице на Социнтерна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

БСП да преосмисли позициите си срещу Истанбулската конвенция. Такъв силен външен натиск се оказва върху лидерката Корнелия Нинова в последните седмици, разкриха от "Позитано" 20.

Новият председател на ПЕС Стефан Льовен е изпратил писмо по повод отказа на българските социалисти да признаят Истанбулската конвенция, в което напомня, че другите партии в политическото семейство на левицата поставят въпрос за това БСП изповядва ли общите ценности и призовават да се предприемат действия срещу нея.

Скандал по темата се развихрил на конгреса на социалистическия интернационал в Мадрид преди дни, разкриха запознати. Нинова беше вицепрезидент един мандат и кандидатурата й беше издигната отново. Отлично информирани потвърдиха, че върху нея е упражнен натиск да се оттегли. След като отказала, без никаква процедура тя е заличена в списъка на кандидатите и изобщо името й не е било подложено на гласуване.

Причината е писмо на представителка на организацията на жените в социнтерна. В него се обяснава, че националното законодателство на България, което забранява ратификацията на Истанбулската конвенция, трябва да бъде преодоляно и не може да бъде извинение да се игнорират международните правила. А Нинова не е подходяща за вицепрезидент, защото е противник на конвенцията.

Заради противопоставянето на БСП и лично на Нинова ратификацията на Истанбулската конвенция не мина в Народното събрание. Тогава делегация на ПЕС пристигна в България в опит да накара "Позитано" 20 да отстъпи, но тя не го направи.

"Докато съм председател на БСП, ще защитавам мнението на хора, които са ме подкрепили, а то е против Истанбулската конвенция. Българската конституция защитава различните хора, но ратификация на Истанбулската конвенция в България е акт невъзможен. Докато съм председател ще отстоявам тази позиция с всички рискове и отговорности", е заявяваната позиция на Нинова.

Конституционният съд миналата година излезе с решение, според което пол трябва да се разбира само в неговия биологичен смисъл. 

"Поздравявам Конституционния съд. Откакто се занимавам с политика, най-големият натиск отвътре и отвън ми е оказван по тази тема - Истанбулска конвенция и налагане на джендър идеология. И до днес чувам обвинения, че БСП не е лява партия, щом не ги признава. Че съм променила характера на партията от лява в консервативна. Бях заклеймявана и оприличавана на Виктор Орбан, когато преди години призовах: “Пазете децата и семейството.” Знам, че това няма да ми бъде простено, но си е заслужавало цялото усилие." Това написа тогава Нинова във фейсбук.

 

Коментари

 • Отвратен

  07 Дек 2022 9:12ч.

  То пък един Социнтерн... Социалдемокрацията отдавна се е превърнала в придатък на новите силни на деня. Предателската и съглашателската й роля е отблъскваща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така е в България, но не и по Света

  07 Дек 2022 12:49ч.

  Седалището на Социнтерна е в Лондон. В Англия лейбър партията - работническата партия, е представена във всички държавни органи на управление. Социалисти управляват в много държави по Света. В една държава от ЕС, в конституцията й, е казано, че е социалистическа държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха-ха!

  07 Дек 2022 15:18ч.

  Още една овца на 07 Дек 2022 12:49ч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 123

  07 Дек 2022 9:37ч.

  Нинова е достоен политик!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  07 Дек 2022 9:48ч.

  ПЕС-джендъри.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!

  07 Дек 2022 9:52ч.

  Нинова ,респект !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първа

  07 Дек 2022 10:02ч.

  Много неща не одобрявам у Нинова, но тази позиция срещу Истамбулската конвенция признавам е достойна и заслужава да бъде високо оценена! Позицията на Социнтерна... отново доказва в какво се превръща Европа - в ЕССР. Още по-изродена, още повече в концлагер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно и вярно

  07 Дек 2022 15:00ч.

  При това не само във втори СССР, но и изцяло троцкистки такъв. ПЕС отдавна са се превърнали в централа на т.нар. "хайверена" левица, която няма нищо общо с лявото, а се е превърнала в предан слуга на глобализма. Преди време беше Коминтерна и интернационализма на комунистическите и работнически партии, приели марксистко-ленинската идеология. Днес на тяхно място е глобализма, но налаган от световния финансов капитал. За какво "ляво" изобщо става въпрос в ПЕС?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нинова, не отстъпвай на тия тоталитарни слагачи!

  07 Дек 2022 10:12ч.

  Ако бяха Баце или Радев (за Кирето изобщо даже не говорим), досега да са приели с готовност както са се разбрали началниците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хскдк

  07 Дек 2022 10:43ч.

  България е твърдо срещу лъгъбътизма на извращениянията на сащ! Който иска конвенции - да заминава да живее при обратни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  07 Дек 2022 10:44ч.

  Ляво вече не означава подкрепа за трудещите се, а налагане на лгбт. Къде е Дядото да види

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  07 Дек 2022 10:52ч.

  Дали номерът са "набитата" преди години "артистка" не е крачка към поредната простотия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  07 Дек 2022 11:29ч.

  Точно това е

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йосарян

  07 Дек 2022 11:44ч.

  по всичко личи, че е точно това. вчера четох някъде, че такива "набити" взели да никнат като гъби след дъжд на територията. види се, някой "по-така" дърпа конците на куклите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хубаво би било да ги понабият наистина, та да има за какво да се оплакват

  07 Дек 2022 11:53ч.

  Тия са най-долните парчета

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  07 Дек 2022 11:00ч.

  Много ме е яд на тая жена, ако не беше пристанала на козяк, сега щеше да е номер едно... пача!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  07 Дек 2022 11:02ч.

  Радев и беше натресен от козяк, точно защото беше политикът с най-висок рейтинг. После и трапосаха и олигофрените от ПП, тя пък се сдвои с ДБ срещу козяшкия слуга радеф, а после дружно и забиха ножа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  07 Дек 2022 11:06ч.

  Румбата управлява сега, за да вкара всички непопулярни мерки, именно защото има висок рейтинг, те си казаха, че това ни е проблема. След като вкарат еврото, повече няма да можем да наритваме конвенцията или ваксината. Радев е най-долнопробната личност поставяна на поста "Президент" на България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съгласен!

  07 Дек 2022 15:21ч.

  Румбата е много виновен, но дали го съзнава? А Станишев няма да миряса. Имам чувството, че му наредиха да отсъпи стола си на Льовен за да се освободи за борба срещу Нинова... Повдига ми се вече от тази псевдо "толерантност" и "инклузивност", добре че съм наясно, че в основата на всичко е проектът за депопулация...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зеленски Олеся

  07 Дек 2022 11:09ч.

  и к“во излиза? Че и при комунист-социалистите има педерунгели и лезбоси.Ега ти извратеняшката кохорта в тоз Коминтерн

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе, на Кадиров

  07 Дек 2022 11:13ч.

  Козоебите под кой параграф на Истанбулската попадат ? Едни млади бойци от Днр питат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те сега са укроеби

  07 Дек 2022 11:56ч.

  Можем да ги цаним за жълтопаветоеби. Там има едни квартали за разчистване от потомци на фашисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  07 Дек 2022 13:12ч.

  Питащият пита, за да знае. Като новият козар, който питал колегите какво правят като им се при--е. Те му казали, избираме си една коза и готово. Послушал ги той, избрал си коза, завел я в храстите, връща се доволен, а те се превиват от смях. Защо ми се смеете, нали и вие така правите, обидил се новият. Да де, рекли козарите, ама ти си избра най-проскубаната ку--а.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  07 Дек 2022 12:09ч.

  Не харесвам К. Нинова, но в случая тя заслужава поздравление. Защо ли С.С. започна да се връща по-често в България-той е привърженик на Ист. конвенция?Този Социнтернационал все повече придобива чертите на пропагандатор на либерализма и свързаните с него"ценности". Как "демократично" са я изхвърлили, заради несъгласието и...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  07 Дек 2022 12:15ч.

  Признавам Корни за покровителка на българското семейство и герой на работническата класа. Човек трябва да оценява борбата по достойнство, защото натиска е много грозен и подъл!!! Искат да прокарват болната и човеконенавистна идеология и у нас, правят го много несръчно и нескопосано, като некадърната актриса Диди( НАТФИЗ са престъпни бездарници и подготвят пълни некадърници)... Така че, да е жива и здрава Корни, като не е във властта да се изкушава, върши добри неща за обикновените хора, което е хубаво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аз щях да се радвам повече, ако

  07 Дек 2022 15:25ч.

  беше подкрепила и референдум срещу еврото, но тя отказа. 21 гласа им липсваха... Европейка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Председателят на ПЕС Стефан Льовен

  07 Дек 2022 12:37ч.

  да кастрира себе си и родата си. Послед да праща писма с призиви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • няма да ни оставят на мира

  07 Дек 2022 12:50ч.

  (Не)човешките психари винаги успяват, все ще намерят хитрина да ни набутат ИС. После джендърдемонията никой няма да може да я спре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • песимист

  07 Дек 2022 13:08ч.

  Не съм съгласен с много от позициите на Нинова, но отказът й от Истанбулската конвенция приветствам най-горещо. Колкото до Интернационала, нека само напомня, че бивша Югославия, както и простотиите на БКП през 40-те години на миналия век в Македония, са с неговото прякото участие и натиск!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  07 Дек 2022 15:35ч.

  Безпартийна съм, но подкрепям Нинова и я поздравявам за нейната борбеност и постоянство при защитата на нашите национални интереси! Да е жива и здрава и все така борбена. Имаме късмет с такъв политик, който изпълнява обещаното!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петко Димитров

  07 Дек 2022 18:28ч.

  Браво, другарко Нинова.Надявам се все така борбено да защитаваш антиджендърската позиция на голямо мнозинство от българския народ.Бих се радвал да подкрепиш и прибързаното приемане на еврото. И да помислиш за коалиция с Възраждане.Така тези,които като мен цял живот гласуват за БСП, няма да се чудят за БСП или за Възраждане да дадат своя вот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи