Нарушена карантина коства кариерата на шефа на Credit Suisse

Нарушена карантина коства кариерата на шефа на Credit Suisse
След по-малко от година на поста председателят на банковия гигант Credit Suisse Антонио Хорта-Осорио подаде оставка, след като стана ясно, че миналата година е нарушил правилата за ограничаване на разпространението на коронавируса, предадоха световните медии. 

 

Подробности за нарушенията на Хорта-Осорио за първи път се появиха в края на миналата година, когато стана ясно, че през ноември се е върнал в Швейцария от Обединеното кралство и е заминал за Иберийския полуостров, преди да е приключил наложеният 10-дневен период на карантина. Освен това той е присъствал на финала на тенис турнира Уимбълдън през юли по времето, когато правилата във Великобритания са изисквали той да бъде под карантина.

 

"Съжалявам, че мои лични действия затрудниха банката и компрометираха способността ми да представлявам Credit Suisse. Ето защо считам, че оставката ми е в интерес на банката", заяви Хорта-Осорио в изявление, публикувано от банката. В разговор с Би Би Си говорител на Credit Suisse заяви, че банката няма да даде допълнителни подробности за оставката на Орта-Осорио, освен тези, посочени в изявлението му, нито пък смята да оповестява резултатите от проведеното разследване за нарушенията.

 

Смяташе се, че Хорта-Осорио ще ръководи стабилно Credit Suisse, след като успвая да спаси британската банка Lloyds от ръба на фалита. Преди да се присъедини към Lloyds, Хорта-Осорио ръководи британското звено на Banco Santander, както и различни банки в САЩ, Португалия и Бразилия.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

 • observer

  17 Яну 2022 13:55ч.

  И понеже не е сърбин тенисист, една добра дума няма да напишат за него читателите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обзървър да те питам

  17 Яну 2022 14:17ч.

  как да напишеш добра дума за банкер, щото аз лично не се сещам за каквато и да е причина за нещо подобно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гьобелс

  17 Яну 2022 14:21ч.

  Сегрегацията по жълта звезда, пардон зелен сертификат върви с пълна сила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Франко

  17 Яну 2022 15:12ч.

  Испанците не са сърби, но също не са от най-долюбваните сред сатанистите-глобалисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи