НАП разкри над 300 000 тона зърно с неизяснен произход в силоз край Бургас

НАП разкри над 300 000 тона зърно с неизяснен произход в силоз край Бургас

Инспектори от „Фискален контрол“ на НАП разкриха над 300 000 тона зърно с неизяснен произход при проверка на зърнена база край Камено до Бургас. Контролните действия са извършени съвместно със служители от Министерство на земеделието и храните и МВР, съобщиха от приходната агенция.

 

Проверката в базата е част от продължаващата от началото на март кампания на НАП, която цели да гарантира спазването на всички законови изисквания, регламентиращи доставките и търговията със зърно, олио, брашно, захар и други стоки.

 

Откритите в силоза край Бургас пшеница, царевица и слънчоглед нямали документи, които да установяват произхода им, а фирмата собственик на зърнобазата е отказала да съдейства на проверяващите.

 

„Служителите от звеното за фискален контрол осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на доставките и търговията със зърно, олио и други хранителни продукти. Търговците и производителите трябва да са наясно, че ние имаме информация и няма да допуснем заобикаляне на данъчните изисквания. Благодаря на колегите за ежедневните усилия и добре свършената работа“, каза изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Иванов

    18 Март 2022 15:47ч.

    Забравихте ли как беше предизвикана зърнената криза при Виденов и какви номера правеха.Или пък корабите,пълни със зърно в морето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи