На "Даунинг стрийт" имало две партита по време на локдаун и национален траур

На "Даунинг стрийт" имало две партита по време на локдаун и национален траур
Британският вестник „Дейли телеграф“ съобщи за още две събирания на Даунинг стрийт по време на локдаун. На премиера Борис Джонсън бе поискана оставката след като призна, че е присъствал на събиране през май 2020 година.

 

На 16 срещу 17 април миналата година две прощални партита на бившия директор за връзки с обществеността на премиера  Джак Слак и на един от личните фотографи на премиера. Освен това събиранията са били по време на националния траур за смъртта на принц Филип от 9 до 17 април.

 

„Дейли телеграф“ пише, че около 30 души са празнували изпращането на Джак Слак с алкохол и танци с музика до ранните часове на 17 април. Това  е станало по време, когато бе забранено събирането на хора от различни домакинства.

 

От Даунинг стрийт 10 заявиха, че е имало прощална реч, но не коментираха алкохола и танците.

 

Джак Слак се извини публично преди малко по Скай нюз за събирането на Даунинг стрийт в навечерието на погребението на съпруга на кралицата.

 

Другото изпращане, това на фотографа, се е състояло в сутерена на сградата. Двете партита са се слели след полунощ в градината.

 

„Дейли телеграф“ съобщава също, че персонал е бил изпратен до магазин наблизо с куфар на колелца и го е върнал пълен с бутилки вино.

 

Премиерът Борис Джонсън не е присъствал на партитата, прекарвайки уикенда  в резиденцията си Чекърс.

 

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

 • smb

  14 Яну 2022 14:33ч.

  Естествено мерките са за всички, а в Западна Европа успешно борят пандемията, понеже са дисциплинирани и вярват в науката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 888

  14 Яну 2022 15:12ч.

  Много ясно че ще се забавляват, докато овцете са под ключ, страх, шок и ужас. На Даунинг стрийт отлично знаят, че няма никаква пандемия и никакъв "вирус". Ако имаше , нямаха да се забавляват в центъра на Лондон , а щяха да са скрити по бункери и евакуирани по острови...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи