Москва: Ударите на САЩ срещу Сирия са готвени преди събитията в Идлиб

Москва: Ударите на САЩ срещу Сирия са готвени преди събитията в Идлиб
Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че ударът с американски крилати ракети срещу правителствената армия в Сирия е подготвян от дълго време, а решението на Вашингтон е взето още преди събитията в Идлиб, използвани само като предлог за демонстрацията на сила.

 

„За всеки специалист е ясно, че решението за нанасяне на удари е било взето във Вашингтон много преди събитията в Идлиб, които просто са послужили като предлог за демонстрацията на сила“, се казва в изявлението на Захарова, публикувано на сайта на руското външно министерство.

„В обосновката си за въоръжената акция Вашингтон извращава напълно случилото се в Идлиб. Американската страна не може да не знае, че сирийските правителствени войски не са използвали химическо оръжие. Дамаск просто не разполага с такова, което бе нееднократно потвърдено от калифицирани специалисти“, подчерта Захарова.

Междувременно руският телевизионен канал „Россия 24“ излъчи кадри от авиобазата "Шайрат", която бе обстреляна с американски ракети „Томахоук“ тази нощ.

Коментари

  • BEN

    07 Апр 2017 17:04ч.

    http://www.veteranstoday.com/2017/04/06/swedish-medical-associations-says-white-helmets-murdered-kids-for-fake-gas-attack-videos/ Swedish Medical Associations Says White Helmets Murdered Kids for Fake Gas Attack Videos By Gordon Duff, Senior Editor on April 6, 2017 When will the war guilt of Nazi Germany come home to roost in America?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами

    08 Апр 2017 7:11ч.

    Маша, канечно! Проектирането на Томахоук става преди десетки години, с участието и на руски инженери, избегали от мафьотската ти държавица Горна Волта с Ракете, пардон макете ФАФУ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мильо Лудия

    08 Апр 2017 9:35ч.

    и в тая сайт са налазили козяците с произход прокопиевите издания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи