Москва призова САЩ да престанат да се намесват във вътрешните работи на Русия

Москва призова САЩ да престанат да се намесват във вътрешните работи на Русия
Съединените щати трябва да се справят с вътрешните проблеми на страната си и да спрат да се намесват във вътрешните работи на други държави. Това се посочва в съобщението на руското външно министерство на страницата във „Фейсбук“, което е реакция на коментарите на американското посолство в Москва относно незаконните протести, които се провеждат в Русия в събота, предава TACC.

 

Руското дипломатическо ведомство припомни, че американското посолство не реагира по никакъв начин на демонстрациите във Вашингтон на 6 януари и опитите за щурм на Капитолия, а също така не осъжда извършените убийства и задържания. "Лицемерието е инструмент на американската дипломация, който стана особено опасен по време на епидемията от коронавируса. Справете се със собствените си проблеми и спрете да се намесвате във вътрешните работи на други държави", заяви външното министерство.

Министерството отбеляза, че протестите в САЩ престават да бъдат мирни поради действията на властите, които по-късно наричат инцидента атака срещу демокрацията. Също от МВнР на Русия припомнят многобройните атаки на американската полиция срещу журналисти от Руската федерация, които отразяваха протестите в САЩ през 2020 г., на които Вашингтон не отговори.

В допълнение, дипломатическата служба обърна внимание на съобщения от западни медии, че на неразрешената протестна акция в Москва в събота се твърди, че са се събрали 40 хиляди души, наричайки ги „фалшиви“.

„Според Reuters в събота най-малко 40 хиляди души са се събрали за протест в центъра на Москва“, се казва в публикация на официалната страница на Министерството в „Фейсбук“ под заглавието „Анти-Фейк“. „Защо не 4 милиона наведнъж? Напомняме Ви, че според официалните данни, говорим за 4 хиляди."


Превод и редакция: Юлиян Марков, "Фокус"

 

 

 

 

Коментари

  • ха ха ха

    23 Яну 2021 17:31ч.

    Малко им е трудничко... толкова са го загазили, че се чудят какво да измислят, за да не ги наблюдават :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Найденов

    23 Яну 2021 17:32ч.

    Но ще продължим да се намесваме, готови сме за атака през всички съседни държави, които са наши приятели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КАКВО ЧУДНО

    23 Яну 2021 17:34ч.

    Грешката на Тръмп е, че нямаше външен враг. Путин има, Русия има, и властта е непоклатима. Но Навални е към статуквото, агент, театър играе, сега го рестуват в кавички, да си почине и да бъде себе си, да докладва. Когато победиш външните врагове, ред е на вътрешните спорове и разделение. Разделяй и владей, но измисли външен враг. Ако няма външен натиск, има вътрешен. Без натиск отвън няма сплотеност. ФИЗИЧЕН И ВСЯКАКЪВ ЗАКОН. Горбачов се бори за мир, и СССР, СЕ РАЗПАДНА..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не говори глупости Найденов...

    23 Яну 2021 17:35ч.

    Тия отдавна са гола вода и кал в ушите... ще атакуват само магазините за тоалетна хартия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • God Бяс

    23 Яну 2021 17:39ч.

    Хамериканецът е жювотно, неумеещо да се учи. Затова и американският досега устойчив сбирщайн доживя разединение сгромолясване. Ако не ги пазеше океанът, досега отдавна да са изчезнали от картата. Но той Бог си знае работата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гцг

    23 Яну 2021 17:51ч.

    Дните на съветския фашист путин са преброени. Руският народ ще обеси тая съветска мутра и ще освободи страната от мутрите създадени през 1917.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дгд

    23 Яну 2021 18:04ч.

    Ако въпросният народ се състои от дезориентанти като тебе, спокойно може да се изнася към клоаката на бай гън или към мутрорезерватите на еврогея - на никого няма да липсвате тъдява и там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Дните на съветския фашист путин са преброени"

    23 Яну 2021 18:10ч.

    Де да ставаше с тролене тая работа :D ... всяка година едно и също, никаква фантазия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    23 Яну 2021 18:11ч.

    Гледах пряко жалките "протести". Нямаше нито един ударен с палка (както във Франция), нито едно водно оръдие (както в Германия), нито един убит (както в САЩ). Да, и 4000 души определено нямаше да се съберат. Но друго е вълнуващо: това ФСБ защо дава на мишените си все изветрял "Новичок"?Толкова ли не можаха да си подновят запасите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и всички путлиристи като тези в гласове

    23 Яну 2021 18:13ч.

    трябва да бъдат също ъристувани и зъдържани за нопределен срок и след това да бъдат окончателно решени

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • румен геров

    23 Яну 2021 18:14ч.

    Тук едни "борци за справедливост" искат да бесят? Това какво е? Фашизъм или болшевизъм? Срещу кого рипате? Срещу чужда държава и чужд държавен глава! Имате ли това право? Не, разбира се! Подвийте опашки и трайте или освободете българския народ от крадливите мутри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bot

    23 Яну 2021 18:43ч.

    изумително е, че все още има хора, които вярват в цветните революции и техния спонтанен характер. кукловодите на Невални ще го пуснат курбан, с цел ескалация на напрежението и опит за втвърдяване на санкциите. руските служби трябва да го пазят този полезен идиот, противно на 'вярванията', че са искали да го убият с имитация на БОВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 45 години ни пилиха,

    23 Яну 2021 18:47ч.

    че дните на Запада и капитализма са свършени. Па те зеха, че се свършиха за СССР. После вместо да ги избесят за злодеянията в Гулаг, им разрешиха да окрадат държавата, която 70 години строиха с ентусиазъм и в името на която избиваха народа си. И се оказаха много кадърни крадци. Явно освен с избиването на народа са се обучавали да крадат. А колкото до днешните протести - не може един народ да го смазваш от репресии 70 години, народ, в който няма семейство без убит или репресиран член - да чакаш днес да излезе и да помете управленския боклук на Русия. Но до ще време - пред нас е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дрънчи на ламарина

    23 Яну 2021 19:00ч.

    Тоя от 18:47 не е хуманен човек, той е компютърна програма на петоъгълника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво!

    23 Яну 2021 19:09ч.

    С 4 хиляди и мобилизирани деца ще превземете цялата Русия, бе! Запрете се малко, както сте тръгнали, ще превземете всички земни кълбета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народ,

    23 Яну 2021 19:14ч.

    в който няма семейство без убит през Втората световна война от тези, които плащат сега на такива навалнеци да продължават делото им на разделяй и владей...Че много, много е богата руската земя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пъпа

    23 Яну 2021 19:31ч.

    Байду влезе в белия дом и руския народ почна майдана за освобождение от октомврийските мутри от 1917та.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи "Русия призовава САЩ."? Нима?

    23 Яну 2021 21:04ч.

    По Ю туб в деня на атаката срещу Капитолия ни показваха цяла тълпа, която вървеше към Капитолия и викаша "Слава Русии" и същото беше написано на гърдите им. А сега взела, че призовавала САЩ. Други арестувани в Капитолия при разпита се е наложило да търсят преводачи от РУСКИ. Мамини златни - сега обаче "призовават".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАРОД,

    23 Яну 2021 21:12ч.

    в който за 100 години репресии няма семейство, в което няма убит и пострадал от репресиите, държава, в която репресиите и издевателствата не приключиха през 1990та година, а продължават и днес - такъв народ наистина направи много, показа на света, че не се е отказал да бъде народ, който макар и със закъснение ще извоюва свободата си. Напук на фашистите, напук на Путин, който си прие едноличен закон за неприкосновеност, като излезе в пенсия да си ползва награбеното и да го остави на внуците си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мильо Лудия

    23 Яну 2021 22:54ч.

    Идеята, че като се свали Путин в Русия ще се възцари демокрация се безумна, обаче още по-безумна е идеята, че ако Путин се замени с демократа Навални нещата в Русия ще се нормализират. В тия неща даже и най-заслепените сороспии не вярват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русофобите!

    23 Яну 2021 23:35ч.

    Вие така ще говорите и за българите, да ... вашта ....! Вие нямате народ, нямате страна! А и преди сте били НАЙ-примерните комунисти, нали?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • telegraph road

    24 Яну 2021 9:03ч.

    Тръмп-младши избра руския Телеграм. Вероятността каналът да бъде ограничен или цензуриран в САЩ нараства все повече - https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/trump-mladshi-izbra-ruskiya-telegram

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    24 Яну 2021 9:47ч.

    При следващите масови безредици в РАЩ (бивши сащ), този път Москва ще има пълно право да се намеси на страната на тръмпистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • консерватизмът фрисейският квас

    24 Яну 2021 10:11ч.

    Китай няма тайни служби и ционистите от световната еврейска олигархия, няма как да ги превземат. Ръководители на ФСБ Виктор Павлович Бараников: януари 1992 – юли 1993 г. Николай Михайлович Голушко: юли 1993 – февруари 1994 г. Сергей Владимивич Степашин: февруари 1994 – юни 1995 г. Михаил Иванович Барсуков: юли 1995 – юни 1996 г. Николай Димитриевич Ковалев: юли 1996 – юли 1998 г. Владимир Владимирович Путин: юли 1998 – август 1999 г. Николай Платанович Патрушев: август 1999 – 12 май 2008 г. Александър Бортников: от 12 май 2008 г. Значението на службите за сигурност в руската политика е подчертано и от Жак Бо, който пояснява, че руските тайни служби традиционно привличат на своя страна елит от хора с големи амбиции в политиката. Това „превземане“ на елита на една държава от определена организация е подобно на това на Съветския съюз, превзет от членовете на комунистическата партия, които заемат всички ключови постове в правителството. Връзката, която съществува между политическия (или икономически свят) и ФСБ се укрепва още повече от непоклатимата лоялност на бившите агенти на КГБ или ФСБ към тяхната бивша служба. Олга Крищановская подчертава, че благодарение на тези взаимоотношения, бившите агенти на службите за сигурност остават „над закона“, защото тези, както тя ги нарича „активни военнослужещи от запаса“ продължават да получават възнаграждения и закрила от организацията. https://translate.google.com/translate?hl=bg&sl=ru&u=https://ru.wikipedia.org/wiki/%25D0%2593%25D0%25BE%25D0%25BB%25D1%2583%25D1%2588%25D0%25BA%25D0%25BE,_%25D0%259D%25D0%25B8%25D0%25BA%25D0%25BE%25D0%25BB%25D0%25B0%25D0%25B9_%25D0%259C%25D0%25B8%25D1%2585%25D0%25B0%25D0%25B9%25D0%25BB%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25B8%25D1%2587&prev=search&pto=aue https://ru.wikipedia.org/wiki/Голушко,_Николай_Михайлович

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • галин

    25 Яну 2021 21:57ч.

    Тези които плюят велика Русия са предатели продажни, и трябва да разберат че Путин е шефа на планетата земя...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи