Москва похвали сдържаната и професионална реакция на Джо Байдън за инцидента в Полша

Москва похвали сдържаната и професионална реакция на Джо Байдън за инцидента в Полша

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков похвали САЩ за реакцията им на вчерашното приземяване на ракета в Полша. Говорейки по време на ежедневна пресконференция, Песков обвини Полша и "цяла редица други страни" в "истерична реакция" на инцидента, обвинявайки Русия, че е отговорна за него без никакви доказателства.

За сметка на това Песков похвали реакцията на САЩ на инцидента, след като президентът Джо Байдън каза, че е "малко вероятно" ракетата да е руска."Заслужава да се отбележи сдържаната и много по-професионална реакция на американската страна и на американския президент", каза Песков.Министерството на отбраната на Русия също заяви, че скорошните му бомбардировки над Украйна са извършени само срещу цели в страната и са били на най-малко 35 километра от полската граница.

Ситуацията с падналите в Полша отломки от ракета не дава никакъв повод за ескалация, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от световните медии.

Варшава можеше веднага да каже, че става дума за отломки от ракета, изстреляна от противовъздушна система С-300, която няма нищо общо с Русия, каза още Песков.

"Не, не знам да е имало такова нещо", отвърна говорителят, запитан от журналист дали руските власти са се свързали със САЩ или НАТО, за да не се стига до ескалация.

"Работата е там, че няма и повод за ескалация. Поляците можеха веднага да съобщят, че става дума за отломки от ракета, изстреляна от система С-300. Ако го бяха направили, всички специалисти щяха веднага да разберат, че това не може да е била ракета, която има връзка с руските въоръжение сили", категоричен бе Песков. 

„В този случай има смисъл да се обърне внимание на сдържаната и много по-професионална реакция на американската страна и американския президент “, каза пред репортери говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Според говорителя на Кремъл тази реакция "контрастира с абсолютно истеричната реакция на полската страна и редица други страни".

„Защо се случи това, вероятно трябва да зададете въпроси на Варшава и все пак да помолите полските служители да бъдат по-сдържани, балансирани и професионални в онези моменти, когато говорят по толкова чувствителни и потенциално опасни теми“, продължи Песков.

Говорителят Игор Конашенков добави, че "падането на предполагаемите "руски ракети"" в полското село Пржеводов "са умишлена провокация с цел ескалиране на ситуацията".

Източници: "Труд",  standartnews.com

 

 

 

Коментари

  • Седни Джо. Добро момче.

    16 Ное 2022 18:21ч.

    Вземи бисквитка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интелигентната ирония

    17 Ное 2022 2:40ч.

    Винаги е добре дошла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смях

    16 Ное 2022 18:26ч.

    Джо, Байдънче, след като вземеш бисквитка, вземи и химилката. Разпиши нови 40 млрд зелени гущера за отбраната на славната Украйна. Ще прекръстят после Севастопол на Ню Байдън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помощи с оръжие но не за Украйна

    16 Ное 2022 19:23ч.

    Трябва да даде още патриоти на поляците, че наличните са малко и не вършат никаква работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    16 Ное 2022 18:29ч.

    всеки си храви т***к с Джо-сенилния...хахах...браво джо...добро момче...редом, редом...браво момче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неспасяеми!

    16 Ное 2022 18:30ч.

    Пак ли ще ви изпързалят? Ей, много загубени хора излязохте! Не ви ли писна да ви правят на идиоти, а вие да гълтате плюнките и да мяукате, че сте “озабочени” и да ги наричате “партньори”? Яд ме е на вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    16 Ное 2022 18:44ч.

    САЩ вече търсят как да се измъкнат и това е повече от ясно. Край с 40 млрд-ните заеми за Украйна, защото вече е много по-трудно да минават законопроектите на демократите, а и фалита на крипто пирамидата FTX ( вторият им по големина спонсор след Сорос), в която украинската държава инвестира милиони, неизвестно защо при положение, че е държава във война. Започва яко да смърди, а нашите бавноразвиващи си купуват фабрика на 8. срещу 9. IX

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    16 Ное 2022 20:39ч.

    Къде са Посейдоните!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ не желаят или не смеят да воюват с Русия

    16 Ное 2022 19:20ч.

    Ако искаха, щяха да използват случаят, да го раздуят и “покажат” парчета от руска ракета. Спомняте си “доказателстват” за новичок в Англия. Целта на САЩ е да воюват до последен украинец, за да отслабят Русия поне малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не смеят бре!

    17 Ное 2022 2:46ч.

    Не е ли очевидно? Имат страхова невроза от 50-те години на 20-ти век. Тогава имаше скачащи от 5-тия етаж изперкали хамриканци поради халюцинации за руски танкове из Вашингтон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Ное 2022 19:29ч.

    Казах ли ви преди време, че Путин не иска Тръмп? Казах ли ви, че САЩ и Русия играят срещу Малобритания и скрития Сраел зад нея?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има нещо такова, а и бог знае колко още скрити комбинации, повечето от които завинаги ще останат тайна

    16 Ное 2022 19:54ч.

    И тава върви така вече eдна трета милениум

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БНР-Нормални и Разумни Българи

    16 Ное 2022 20:01ч.

    Очевидно Байдън смекчи тона. Въпросът е защо? Май скорошната среща на шефовете на тайните служби на Русия и САЩ го е просветлила или най-малкото е потвърдила, че заеми се дават на онзи, който може да ги върне. Ако обаче онзи го няма или изчезне, връщане няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Ное 2022 20:16ч.

    Русия не искаше да играе ковид, но ЕС и обеща сваляне на санкциите - не го изпълниха, Русия спря да играе ковид и тъкмо започнаха въпросите, Байдън извика Путин на среща, тогава се разбраха за ковиту, войната, за територията, която Русия да анексира и всичко да продължи до междинните избори в САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Ное 2022 20:19ч.

    Договорката е спазена и сега следва да стане деескалация, но малобритания не иска това, неслучайно от сутринта реват само балтийските държави, местните бълхи и обединените идиоти .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Ное 2022 20:20ч.

    Нали разбрахте, че парите, които са давани на усрайна от САЩ, са връщани обратно? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Ное 2022 20:23ч.

    Горката малобритания обаче е решила да става отново империя и незнайно защо, е намерила империята си на наша територия... страна, която не успя да опази и манечкото си островче!!! Нека да видим докъде ще стигне без Вашингтон, след като отново им сложиха кръста /предишния път не им се получи/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Ное 2022 20:25ч.

    Чуйте Клаус швабата какво каза вчера в Индонезия: https://www.youtube.com/watch?v=DQjXODh0TOg&t=78s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    16 Ное 2022 20:45ч.

    За разлика от САЩ, снощи едни наши мисирки в Нова СРУ телевизия се бяха превъзбудики и очакваха, още днес да се влезе в сила чл. 5 в голяма война да започне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смях

    16 Ное 2022 21:17ч.

    Америка, както и всяка разумна цивилизация, ще си цапа ръцете, само когато и се наложи. В момента тя е в позиция WIN-WIN. Взе пазарите за газ, енергетика, скоро ще гепи и петрола. Направи така, че глупака лъжез пуZин, да се набабани с двата крака в тресавището и сега ще го държат в блатото докато се одави. Точно както направиха с Афганистан. Накрая на пуZин, ще му се повръща от Украйна. Няма да иска да чуе нито за донбас, нито за Луганск, нито за нищо, но не, ще стои в блатото и ще жертва децата си по украинските блата, защото е прост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    16 Ное 2022 21:30ч.

    Мдааа. Поиграха си укритие. Искаха да наципат всички, ама сега ще го отнесат по устав. Такива своеволия повече няма да се допускат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-горе някой е писал нещо за заемите

    16 Ное 2022 21:34ч.

    Украинското правителство напоследък национализира големи промишлени предприятия. Последното беше за двигатели, в което участие имат китайците. Нали се сещате, за какво е това. Като няма с какво да плащат по заемите, тогава кредиторът предявява иск върху такива предприятия, земи и други ресурси и става техен собственик. А искът ще предяви срещу държавата Украйна, защото тя е получател по заемите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    16 Ное 2022 21:53ч.

    Простите сметки показват, че Русия е превзела в началото на войната 161 хил. кв. км. До средата на ноември Украйна си е върнала 74 хил. Демек Русия е взела 87 хил. кв. км. За което е дала 100 000 убити и ранени. Самата Русия има 17 млн. кв. Км. Който може да смята да смята. За мен Джуджето е за въже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С ти си идиот за лудницата

    16 Ное 2022 23:35ч.

    Само деца и недоразвити гледат карта и смятат територии. ХОРАТА са важни. 4 и половина милиона застрашени от унищожение руснаци се преселиха в Русия. Сега още толкова станаха част от Русия и имат бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещо се мъти

    17 Ное 2022 7:55ч.

    Някакви там задкулисни преговори. И в същото време пращат млади мъже на бой. За какво точно? За чии интереси? Имам лош вкус в устата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи