Москва: Европа ще живее без руски петрол

Москва: Европа ще живее без руски петрол

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Михаил Улянов, постоянен представител на Руската федерация към международните организации във Виена, заяви в събота, че Русия ще спре доставките на петрол за европейските страни на фона на налагането на таван на цените от Европейския съюз, съобщава ТАСС.

"От тази година Европа ще живее без руски петрол", написа Улянов в своя канал в Telegram. "Москва вече даде да се разбере, че няма да доставя петрол на тези страни, които поддържат антипазарен таван на цените."

Постоянният представител на Русия във Виена също предположи, че Европейският съюз скоро ще "обвини Русия, че използва петрола като оръжие".

В петък страните от ЕС се споразумяха за регулиран таван на цените на руския петрол, доставян по море, от 60 долара за барел. Подобни мерки обявиха страните от Г-7 и Австралия.

Москва няма да приеме таван на цената на руския петрол, каза по-рано репортери Дмитрий Песков, говорител на президента на Руската федерация.

"Сега анализираме. Направена е известна подготовка за такъв таван. Ние няма да приемем този таван, а как ще бъде организирана работата, след анализа, който бързо ще бъде направен, ще съобщим", каза Песков.

Източник: ТАСС

 

 

Коментари

  • ?????

    03 Дек 2022 22:11ч.

    Боян Дуранкев - Вижте цената в момента и напълнете резервоарите догоре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАСС е упълномощена да съобщи

    04 Дек 2022 9:20ч.

    Поредната евроатлантическа глупост. Като ограничат предлагането на един ограничен ресурс, просто ще изстрелят цената нагоре. Вчера пазарът затвори на 85 $ за барел. Другата седмица ще е 95 $+, а до месец може и да мине 100 $. Кой ще плаща разликата знаем всички. Честито!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от добрия стар соц: после следва и дефицит

    04 Дек 2022 9:54ч.

    Таванът на цената е социалистическо изобретение. Очаквайте скоро или бонове за бензин, или цена на литър с около два лева нагоре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • комунистите не са руско изобретение

    04 Дек 2022 10:15ч.

    а на тези които са го спонсорирали в Русия, демек разните глобалисти, които правят все едно и също и в китай и в канада и в холандия; руснаците са били доста наивни, за да се вържат на въдицата; това е техния грях;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    04 Дек 2022 17:23ч.

    Просто са били са били с най-голяма диференциация в обществото .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    03 Дек 2022 22:12ч.

    Трябва да си оформен кретен, за да вярваш, че цената на който и да е продукт се определя от желанието, на този който иска да го има. Кретени, Sir, наистина са кретени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия пак са си забравили урока

    03 Дек 2022 22:31ч.

    Отпреди 30 г. И пак ще настъпят мотиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    03 Дек 2022 23:19ч.

    Този Улянов не може да смята или го играе като Медведев- диво тъп! Тази цена е почти двойно повишение от това което е сега, нещо като подаване на ръка в знак на добра воля от ЕС ЕС към Смерш! А тавана е тояга за самите европейци, да се стегнат редиците в ЕССР 2, за следващата петилетка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много си тъп

    03 Дек 2022 23:53ч.

    викторчо, ама много си тъп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пич, в момента са 79-85 основните сортове

    04 Дек 2022 6:30ч.

    и Азия купува руски петрол като луда. Евро-самоограничението ще дигне нефта на ОПЕК на незнайни висини... затова ОПЕК още отсега свиват производството. Чакай 1974... ама май си малък да знаеш за какво ти говоря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма логика в това което пишете

    04 Дек 2022 7:56ч.

    "Евроограниченията" би трябвало да свалят цените на ОПЕК защото Европа е голям потребител, той се самолишава от количества и така се появяват излишъци. Не забравяй че ОПЕК и Русия имат обща ценова политика. Именно за това ОПЕК ще намаля производството, за да няма големи излишъци, защото тогава цените може да рухнат. Европа сама си създава недоимък и икономическа рецесия, умишлено и злонамерено спрямо европейците. Тук няма пазарни мотиви, мотивите са шваабовски и давоски - НСР, сатанизъм, депопулация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разсмя ме

    04 Дек 2022 8:50ч.

    Пиша ти бавно за да разбереш. При ограничение на цената Русия престава да доставя на ЕС едни 1,5 милиона барела дневно. ЕС трябва да компенсира отнякъде този дефицит. ОПЕК показва среден пръст на искането на ЕС за увеличение на производството. ЕС тръгва да купува на борсите и цената минава 120 долара/барел. Понял?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно не си много схватлив

    04 Дек 2022 9:03ч.

    Европа преследва абсолютно снижаване на консумацията си на петрол в количество. Европа се самобичува икономически. Цените на световните петролни борси не са по региони, а по сортове. Пак обяснявам бавно, за да схванеш. Не може да има едновременно цени на ОПЕК 120 долара и руски 40 долара. Ако има разлика , тя идва от това че са различни сортове, а не от локални бариери и ограничения. Петролният пазар "прелива" от местата където "има" към местата където "няма" . Ако се поставята политически рестрикции, както този "таван" , те просто се заобикалят със смесване на сортове в неутрални страни /например Ел Хамра в Египет/ . Петролът, за разлика от газа, може да се съхранява дълго време на цистерни, дори да стои в танкери на котва месеци наред. Това го прави "флексибилити" стока и уравновесява резките колебания в цените. За да схванеш - няма никакъв недостиг на петрол в световен план. Европа ограничава изкуствено потреблението си като обявява "таван" на цената на руския петрол. Европа не зависи или зависи в ниска степен от руския петрол. Европа може да заобиколи собствения си "таван" без никакви проблеми. "Таванът" служи единствено за пропаганда пред европейците, да се приготвят за икономическа рецесия , да се обвини за нея Путин. Световната консумация на петрол в момента намаля поради глобалната рецесия и локдауните в Китай. Затова се снижават добивите... Малко е сложно , но се надявам да почнеш да схващаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не може да има едновременно цени на ОПЕК 120 долара и руски 40 долара.

    04 Дек 2022 9:12ч.

    Айде бе! Офиц пропаганда ни издъни тъпанчетата, че Русия продавала "на загуба" в Азия и пр и пр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До "няма логика"

    04 Дек 2022 9:14ч.

    "Европа е голям потребител, той се самолишава от количества и така се появяват излишъци". - Как се самолишава бе мадам/мосью? Замества петрола с вятър и мъгла? Излишъци ще видим като ни спре парното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как се лишава ?

    04 Дек 2022 9:26ч.

    Лишава се по множество начини. Създава изкуствени дефицити в търговията чрез притискане на големите дистрибутори /например "Тотал" във Франция/ . Води денонощно пропаганда сред населението за самоограничаване. Води дененощно реклама за преминаване на електромобили, дават се отстъпки и бонуси от държавите. В момента десетки хиляди европейци средн, и дори бедна класа, са набълбукани с лизинги на електроавтомобили ! Ограничава се отоплението на мазут /фиюл/ , което е масово в Запдна Европа, спират поддръжката на агрегатите. Бичат се денонощни реклами за преминаване на "термопомпи" , държавите дават /уж/ големи бонуси за термопомпи. Лишаването става и с разгръщане на инфлацията, която "изяжда" реалните доходи на европейците и ограничава пътуванията им както с лични коли /ДВГ/ , така и с обществен транспорт на течни горива. Някои страни /основно Франция, по-малко Германия, Австрия и Испания/ увеличават производството си на биоетанол. Има бум в продажбите на коли на биоетанол в Западна Европа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До обясняващия по-горе само за дебилите

    04 Дек 2022 12:19ч.

    Много забавно обяснение на подхода за ограничаване на вносния петрол с електро-мобили, на които електричеството на пазара се качи 4 пъти :-) Наистина ставаш за обясняващ учител, ама само на ниво бившите интернати за лица със синдромна Даун... Проблема на Клаус Шваб не е намаляването на петрола, а НАМАЛЯВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО, най-напред с такива като теб умници, които спешно трябва да се изпратят в гробищата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    04 Дек 2022 13:21ч.

    Замества петрола с вятър и мъгла? Нищо не замества. Икономисва. Спира производства поради липса на суровини. Вдига цените на горивата в пъти. Защо в "цъфналата" отзадЕ Европа има енергийна криза? Да не е паднала от небето тая криза? Или сами се набутаха в нея, та ореваха орталъка за "инфлацията на Путин"? А бре?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти си рядък тъпак

    04 Дек 2022 16:54ч.

    Човекът, очевидно живеещ на Запад, ти го обяснява като за тъпак. Но ти си рядък тъпак и пак не схващаш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    03 Дек 2022 23:23ч.

    Машината на времето била фантазия.Направо си е реалност с връщане в 20те години на миналия век.Национализации,експроприации, етническо преследване,горене на книги,дива цензура, фашизъм, диктат...скоро и концлагери братя и сестри.Долу ЕГС (Г заради гейски).Само да питам? Завод построен за преработка на руски нефт с чий ще го зареждат? То ще излезе златно сред като пак се внася но по скъп.Направо до го затварят.И с индустрия в колонията да се свършва. ДА живее демокрацията! Ваща м@₩@ фашистка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо отлагаха до декември?

    04 Дек 2022 0:05ч.

    Защото през зимата се харчи много по-малко горива за автомобили. До следващото лято цените ще се вдигат постепенно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреме ми

    04 Дек 2022 0:31ч.

    Моя електрокар е с педали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз бих впрегнал педалите

    04 Дек 2022 6:32ч.

    политици да ми теглят хамъра боси по асфалта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислещ

    04 Дек 2022 0:42ч.

    Това което се случва - санкции, ембарго, регулирани цени, национализации, конфискации , огромни дългове, хиперинфлация , спиране на медии и др. е краят на пазарната икономика, на капитализма и на ПРИСЪЩАТА МУ ДЕМОКРАТИЧНА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА. Това е само началото - оттам крах на бизнеса и на благосъстоянието на ЕС , на социалната, пенсионната и здравна система. Това европейските политици не го разбират, както и все по- оглупяващото население което ги избира. ГЛУПОСТТА НЕ СЕ ЛЕКУВА ! Относно САЩ - не виждам вариант при който ще съсипят най- верния си съюзник, а те самите ще се къпят в изобилие. Вие как мислите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислим, дека 500 годин стигат

    04 Дек 2022 4:13ч.

    500 годишното възпалено сляпо черво на историята се спука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фон дер Лайнян

    04 Дек 2022 0:42ч.

    Европа се самоубива ритуално, но държи въжето на което се самообесва да е със пискюл. Все пак естети сме, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъката ще се свърши по-бързо

    04 Дек 2022 0:50ч.

    След като цяла година се занимавахме с газта, беше въпрос на време да дойде ред и за спиране на петрола. Който има каруца ще има превозно средство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Митко

    04 Дек 2022 0:54ч.

    Че да бяхте казали овреме за тая работа. Каруцата още стои, но кончето го изядохме на суджуци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така си е. Дете ново че направим,

    04 Дек 2022 6:33ч.

    магаре - не можем, както казва песента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    04 Дек 2022 1:44ч.

    Приветствам свободния пазар. Но да се знае, че неговата ръка е невидима....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Световната мафия

    04 Дек 2022 7:03ч.

    Петрол ще има и занапред. Вкл руски петрол . Само че ще бъде в смески със странни имена като “естонски” или “египетски”… прекупвачите ще правят милиони. Потребителите ще духат супата от скъпо до прескъпо. Евро кретените политици ще се оправдават - “Русия е виновна”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тох

    04 Дек 2022 7:23ч.

    Добре, че си купих лятото една шосейка, да мога поне на работа да ходя. Като гледам ситроена скоро ще остане без гориво на нормална цена, което е жалко наистина, но докато 90% от овчите европейци спят, няма как да е иначе. Сама птичка пролет не прави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Овчи са

    04 Дек 2022 8:01ч.

    Но не /западно/европейците, а изпростялото булгаристанско население. На Запад изобщо не спят, непрекъснато има протести, стачки, митинги ... и това от ковид-лъжата досега не е прекъсвало. Това че булгаристанските "медии" не го отразяват, или го отразяват селективно, не значи че не се случва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    04 Дек 2022 8:31ч.

    Като следващ пакет санкции, ЕК трябва да въведе лепенето на картини с храни по витрините на празните магазини, за духовна храна. Ама ще ги иска отпечатени в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шорош

    04 Дек 2022 9:23ч.

    Ура другари джендъри! Унищожението на Европа върви по план. Скоро ще има повече място за араби, мароканци и т.н., които не са така претенциозни като европейците. САЩ ще ги колонизира лесно, имат опит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Върви унищожение изобщо на националните държави

    04 Дек 2022 9:34ч.

    Европа е ясна и видима - араби и негри ! САЩ са пробити от към границата с Мексико. Скоро латиносите ще са мнозинство и ще поемат властта в САЩ /което ще е добре/. Русия не е по-назад. Демографска дупка с население, по-малко от това на Бангладеш , с огромна полу-охранявана територия, в която вече се намърдват жълтите... Така че РФ също не е "цъфнала".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, много ви се щенка жълтите да се "намърдват" и територията да е слабо охранявана

    04 Дек 2022 11:13ч.

    Туй седерастията е тежко психиатрично разстройство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чугунов , кога последно си бил в Русия ?

    04 Дек 2022 17:54ч.

    Дали знаеш че водата на Байкал е дадена /от Путин/ на концесия на китайци ? На изток от Урал няма ЖП спирка на която да няма китайски амбулатни търговци. Така е до Владивосток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кгкжкжйцйц

    04 Дек 2022 10:00ч.

    В момента САЩ и Русия играят на пиян морков, а пияния морков е Европа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • едни се спасяват за сметка на други

    04 Дек 2022 10:12ч.

    нали знаете лисицата как си баела на гърба на вълка? нищо чудно; само това, че на хората се вменява да се самоубиват; в канада даже го узакониха, а в китай са готови да слагат чипове на хората като жигосан добитък; който не оцелее от експеримента, ще го евтаназират в канада-гробището на света;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XYZ

    04 Дек 2022 11:17ч.

    Всичко това, което прави ЕС е самоубийство. Докога ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е как до кога? докато не се напънем да мидслим със собствените си глави, а не чакаме опорките от Козяк или от Брюксел...

    04 Дек 2022 12:27ч.

    Стадото пред кланницата винаги го води едно млядо агне...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    04 Дек 2022 19:35ч.

    От утре отиваме в кауфланд и лидл и на касата даваме такава сума, на каквито цени определяме стоката им. Сега ми показват реклама на лидл за цена на шарана 7.99 лева, а до миналата година беше на цена 5 лева на Никулден. Ще им определим таван но цените.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи