Моряците от "Царевна" вече са във Варна: Сами слязохме от кораба, приеха ни войници от ДНР

Моряците от "Царевна" вече са във Варна: Сами слязохме от кораба, приеха ни войници от ДНР

Снимка: БНТ

Около 13,10 ч. във Варна пристигна правителственият самолет, с който моряците от блокирания повече от 50 дни кораб "Царевна" в обсаденото украинско пристанище Мариупол пристигнаха на родна земя. Близките им ги посрещнаха още на пистата. На летището бяха премиерът Кирил Петков, придружен от външния министър Теодора Генчовска, съобщава БНТ.

От кораба излязохме ние, оттам войници от Донецката народна република (ДНР) ни ескортираха, държаха се с нас много добре, много човешки, храниха ни, пазеха ни, разказаха моряците. Войниците ги качили на автобус и ги закарали в хотел в Донецк, а оттам - в Ростов на Дон. 

Най-страшното бяха бомбите и снарядите като на кораба имаше и пробойна, каза един от моряците. 

Евакуираните разказаха пред медиите, че по кораба има нанесени щети. Сами са излезли от кораба и оттам са посрещнати от войници, които са ги приели много добре, качили са ги на автобус и са ги закарали в хотел в Донецк и оттам в Ростов на Дон. Моряците заявиха, че не са сигурни коя страна са представлявали войниците, които са ги екскортирали, предполагат, че е Русия.

Те казаха, че имат заснети видеа от премеждията си и някой ден ще ги покажат.

Моряците от кораба „Царевна“ бяха блокирани в украинското пристанище Мариупол. От тях 14 български граждани и един гражданин на Украйна, възпитаник на българското военноморско училище, бяха евакуирани. На 13 април премиерът Кирил Петков съобщи на брифинг в Министерския съвет, че е в ход евакуация на част от екипажа на кораба „Царевна“. На 14 април началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов съобщи в авиобаза "Граф Игнатиево", че моряците от кораба „Царевна“ са добре и на безопасно място без да дава информация къде се намират, припомня БТА.

Също на 14 април съпруги на моряци от кораба „Царевна“ съобщиха, че те са се евакуирали сами, без помощта на българските власти, с които нямат контакт. Според разказа им моряците взели сами решението да напуснат плавателния съд. Слезли от „Царевна“, след което видели войници от „Донецката народна република“, които помолили да съдействат за евакуацията. Войниците отговорили, че на драго сърце ще съдействат на българите.

Петима моряци са останали на борда на кораба по собствено желание - трима български и двама украински граждани, включително капитанът на кораба.

"Сега фокусът ни е върху следващия кораб в Черноморск и, разбира се, се надяваме да видим и капитана на „Царевна“ скоро, но това е по-сложно, защото той ще остане на борда докато може да излезе и самия кораб", каза премиерът Кирил Петков.

"Надяваме се на син коридор като в Черноморск ситуацията не е толкова динамична. Призовавам медиите за коректно отразяване на информацията, защото всяка дезинформация влияе на усилията по евакуацията им. " - каза Теодора Генчовска. 

Тя допълни, че операцията по извеждането на моряците от "Царевна" е координирана изцяло от българското правителство като не е имало официална комуникация с представители на самообявилата се Донецка народна република. 

Кирил Петков допълни, че на два пъти е имало възможност за посрещането на моряците от другата страна на оградата на пристанището в Мариупол, но капитанът е преценил, че е опасно. 

"Това, че се стигна дотук – това е въпрос на дипломатически разговори и с двете страни - Русия и Украйна, така че ние имахме възможност в зависимостх от това коя страна вземе превес на пристанището, да комуникираме с нея. В случая това беше Русия", каза Петков.

"Имахме директен контакт и с руската, и с украинска страна", уточни премиерът. "Бяхме в ежедневна комуникация с капитана. Бяхме готови, независимо кой има превес на пристанището... Държахме всички опции отворени, защото най-важното бе да се гарантира здравето на моряците", каза още Петков.

Моряците в "Рожен" също са изявили желание да се евакуират тогава, когато може и корабът да излезе от водите на Черноморск. "Надяваме се на син коридор като в Черноморск ситуацията не е тоблкова динамична", каза Теодора Генчовска. Тя допълни, че операцията по извеждането на моряците от "Царевна" е координирана изцяло от българското правителство, като не е имало официална комуникация с представители на самообявилата се Донецка народна република.

Източници: БНТ, БТА

 

 

 

 

 

Коментари

 • Наблюдател

  18 Апр 2022 13:48ч.

  Правителството си приписва заслугите. И … нито дума за другият кораб, който е изцяло под украински контрол. И за него ще трябва да се чака руснаците да завладеят Черноморск.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  19 Апр 2022 9:19ч.

  Какво прави руският агресор в Мариопол, пленили кораба и освободили екипажа. Баси лицемерието! Значи Русия напада Украйна, обсажда Мариопул, ама велико било, че великодушието им голямо и не убили моряците. Ако нямаше агресия, нямаше да има казус. Цялата работа марише на хибридка за оправяне на имиджа на Мутрофанова-Путлер-Копейкин в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "На летището са и премиерът Кирил Петков"

  18 Апр 2022 13:50ч.

  Тепегьоз, по тепегьоз, най тепегьоз, Кире от Канада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  18 Апр 2022 14:06ч.

  На летището задължително, трябваше да присъства и Посланика на Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  18 Апр 2022 17:28ч.

  И отде накъде трябваше да присъства Митрофанова? След като точно нейното посолство лъжеше най-много по тоя случай?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  18 Апр 2022 20:21ч.

  Този нискотарифен американски трол развеселява форума!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка=парцалеса

  18 Апр 2022 22:45ч.

  Айде, моме, оди си при укрите, там ти е мястото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  18 Апр 2022 13:55ч.

  Кирчо и министърката на външните сили пак извадиха кестените с чуждите ръце, в случая - руските. Те като не искат, ние можем да кажем едно спасибо. Украинците сто пъти можеха да ги евакуират, ако искаха. За съжаление, слоиха срамно петно върху своята си Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  18 Апр 2022 20:40ч.

  На украинците им трябваха максимално количество цивилни около тях, за да не могат руснаците да ги атакуват без да засегнат някой цивилен. В такъв случай почва пропагандата "руските войници нападат цивилните".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хероиня Мусака

  18 Апр 2022 13:58ч.

  Браво дечица! Браво Кирчо, браво Теодорке! Координирах ви послушните ми кукли! Няма да ви оставя да правите бели като Вагенина на Станишко и БСП, които легализираха фашисткото превратаджийско правителство на Киевския майдан през 2014 г.!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • витяз

  18 Апр 2022 14:08ч.

  Украинските войници ги дрогират с тежка дрога. Не може да се очаква нито съдействие, нито какъвто и да е освободителен порив у тях. Виж, руските ни братя са друго нещо. Няма друг синоним на благородство, освен Русия. Това ни е завещано от възрожденците, а който възрожденец е против това, той е бил или станал просто търгаш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Димитров

  18 Апр 2022 14:12ч.

  Ако пишеш сериозно, ти напомням, че днешният режим в Русия е фашистки и в пропагандата си черпи с пълни шепи от наследството на другаря Гьобелс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пич,

  18 Апр 2022 14:17ч.

  вземи потърси кадри в тубата и не говори глупости. Тези момчета са наистина под пълна наркотични зависимост. Дават ги как излизат срещу танка и стрелят с автомат - без прикритие, без нищо. Пленените треперят от липсата им. Други реват, виждайки, какво са направили. Нямат спомен. Аман от циклопите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куролация

  18 Апр 2022 14:19ч.

  Клоуна,който им сложиха за президнет е на наркотици,какво остава за войнициете им,които убиват мирни граждани?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Коларов

  18 Апр 2022 14:54ч.

  Гошо е тъпак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен фронт

  18 Апр 2022 16:37ч.

  А Васко е имбецил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  18 Апр 2022 19:51ч.

  Правилно и много вярно, другарю димитров. Както и в този случай с българските моряци. Те са спасени лично от другаря байдън, който възлага задачата на украинските нацисти, които са хуманисти, каквито светът не знае. Не случайно са преведени по маршрута Донецк- Ростов на Дон- Сочи, защото това са изконно украинско-американски земи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бандеровка

  18 Апр 2022 14:09ч.

  Не, не, не е истина! Сигурни ли сте, че са били от сепаратистите ( не искам дори абревиатурата да им пиша)? Дали не са били от нашите славни киборги? При тях моряците щяха да са в сигурни ръце! Слава Украине!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  18 Апр 2022 14:14ч.

  Героям сало!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ташунко Сапа

  18 Апр 2022 14:16ч.

  Що не вземеш, че да се гръмнеш???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен фронт

  18 Апр 2022 16:38ч.

  Да,Ташунко,що не вземеш да се гръмнеш ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ssd

  18 Апр 2022 16:39ч.

  Дори и SS-нацистите през ВСВ са изпитвали гнус от бандеровците! А в днешно време да постваш с такова име си е доста нефелно, както би казала баба ми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  18 Апр 2022 17:29ч.

  Прави разлика между мен и моите нормални коментари и оня въшлив путински трол, който ми краде ника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  18 Апр 2022 22:56ч.

  Славните киборги са се укрили славно в миша дупка! Имали са късмет, че мишката е на гости другаде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  18 Апр 2022 14:15ч.

  От всичко прочетено синтезирам следните факти - българското правителство е координирало освобождаването на моряците с всякакви институции, нито една от които не е взела участие в реалното им връщане у нас, което дори ги е изненадало. До там, че мина време, докато се сетят да изпратят самолета. Добре дошли на моряците на българска земя, при техните семейства!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  18 Апр 2022 14:17ч.

  “От кораба излязохме ние, оттам войници от Донецката народна република (ДНР) ни ескортираха, държаха се с нас много добре, много човешки, храниха ни, пазеха ни, разказаха моряците. “ .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  18 Апр 2022 14:18ч.

  А ето и патката външна министърка- “ операцията по извеждането на моряците от "Царевна" е координирана изцяло от българското правителство, като не е имало официална комуникация с представители на самообявилата се Донецка народна република.”

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  18 Апр 2022 14:20ч.

  Позор на жалките нищожества от колониалната ни администрация за черната им неблагодарност към Русия , спасила живота на нашите сънародници !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Според разказа им моряците взели сами решението да напуснат плавателния съд. Слезли от „Царевна“, след което видели войници от „Донецката народна република“, които помолили да съдействат за евакуацията."

  18 Апр 2022 14:21ч.

  Леко шизофренно, не ли... "Тя допълни, че операцията по извеждането на моряците от "Царевна" е координирана изцяло от българското правителство, като не е имало официална комуникация с представители на самообявилата се Донецка народна република."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  18 Апр 2022 14:24ч.

  Питат Киро - как ставаше координацията, той - да не изпадаме в детайли! Питат го друго - било тайна! "Журналистите" и те големи спецялисти - "Ама какви бяха военните, руснаци или украинци?". Как какви бе, моме - етиопци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 18 Апр 2022 14:15ч. От всичко прочетено синтезирам следните факти - българското правителство е координирало освобождаването на моряците с всякакви институции, нито една от които не е взела участие в реалното им връщане у нас, което дори ги е изненадало.

  18 Апр 2022 14:24ч.

  Ми, той - Кирчо просто изглежда изненадан и на снимката до мъжественото момиче, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • юдоформа

  18 Апр 2022 14:26ч.

  Тая наша външна министърка не се придържа към фактите от обикновен расизъм. Срам ме е от нея, това не може да е българска външна министърка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  18 Апр 2022 20:22ч.

  Че още ли я смятате за българска външна министърка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  18 Апр 2022 14:26ч.

  И накрая без никаква благодарност на оказалите съдействие и помощ , както се казва с чужда пита майчин помен...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  18 Апр 2022 14:29ч.

  Те затова и нашите гузни съвести изпратиха самолета. Но това нищо не променя. Срам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  18 Апр 2022 14:35ч.

  Нямало стрелба! По надстройката на кораба има барем десетина дупки, по десния борд, пак около надстройката, една голяма надлъжна пукнатина. Около кораба - две моторни лодки - хчупени, едната с дъното нагоре. Тез неща ги има на аферата, всеки може да ги види.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак Маги

  18 Апр 2022 14:41ч.

  За да не се смята, че българите сме неблагодарни, лично аз благодаря на войниците от ДНР за оказаното съдействие и помощ за запазване живота на нашите български моряци! Смятам, че мнозинството българи ще се присъединят към тази благодарност в мое лице.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  18 Апр 2022 14:41ч.

  Кеф ми е да цитирам Веселина Томова: "Ганчовска, квачката, вика, че в никакъв случай не можело да има комуникация с ДНР, никаква комуникация нямали, щото била неприятелска страна." С ено нашта бандеровка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  18 Апр 2022 14:41ч.

  По думите на Генчовска операцията по извеждането на българските моряци била изцяло координирана от българското правителство без да се е влизало в контакт с ДНР. Излиза, че на чужда територия в която се водят военни действия, българското правителство не е влизало в контакт с местните власти на ДНР и с Русия и само е координирано безопасното транспортиране по суша и въздух на българските моряци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  18 Апр 2022 14:44ч.

  Лъжат и мажат, само и само да не кажат истината - а тя е, че спасяването и безопасното транспортиране по суша и въздух на бълграските моряци е станало в координация и сътрудничество с ДНР и Русия. В крайна сметка българските моряци се прибраха у дома, при семействата си живи и здрави :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро Моркова

  18 Апр 2022 14:52ч.

  да си ходи веднага!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А през това време...

  18 Апр 2022 14:54ч.

  ...тихо и полека Асенчо трупа ли държавни дългове!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Чезаре Ламброзо

  18 Апр 2022 14:58ч.

  Те със същия ентусиазъм продължават да ни уверяват, при това вкупом начело с ЕС, че не купували газ от Русия за рубли. А дори и децата вече узнаха, че това не е така. Такова изкривяване на факти е характерно за болезнено неадекватни хора с патологично его, което същевременно не умее да се контролира и за него фактологията не е никаква ценност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  18 Апр 2022 15:03ч.

  Добър пример за това е председателката на ЕК.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кирчо, както щеше да поди с колело на работа

  18 Апр 2022 15:02ч.

  отведнаж се сдоби с 5 човека охрана, които го следват неотлъчно.. Това е показателно за народната любов към назначенците..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганг банг

  18 Апр 2022 18:47ч.

  Е, ся може не само да го следват неотлъчно... Може и да се грижат за него неотлъчно. Няма да го оставят да се мъчи в абстиненция и да сърфира неутешно в розови мъжки сайтове, я ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "неприятелска страна"

  18 Апр 2022 15:06ч.

  Ква неприятелска страна, ма стрино по вънкашните афери, ти е ДНР? Кво неприятелско ти е сторила или на който и да е българин? Че достойните й войни ви свършиха работата и спасиха моряците, докато с Кирчо лъготехте един през друг?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  18 Апр 2022 15:07ч.

  Трябва да сме изключително благодарни на Господ най вече, че ни размина този път, мрачната "традиция" преди и по време на големи национални празници, да стават трагедии с български граждани! Благодарим и на руската федерация, че показа великодушие и помогна за евакуацията! За това уважението и дипломацията са толкова важни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Публиката обича холивудските финали. Днес виждаме завръщането на милите ни морячета. Прегръдки, радостни сълзи, целувки от любимите жени и мъже.

  18 Апр 2022 15:09ч.

  Следва кратка слава. След нея - шут в задника и доживотна забрава. Така повелява безпощадният сценарий. Любопитно е дали екипажът на "Царевна" е бил предупреден от българските служби, че февруарският им рейс към Мариопул е рисков? Казано ли им е, че пътуването натам е опасно? Припомненени ли са им поговорки за лакомията, като добре познатата, че гъз глава затрива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

  18 Апр 2022 15:16ч.

  Апропо, защо екипажът на "Царевна" проваля операция "Куролация", която е осигурявала безопасното им извеждане от Мариопул? Матрос Димов лекомислено напуска кораба и влиза в контакт с донбаски казаци. А през това време, рискувайки живота си, към "Царевна" се доближава българската подводница "Слава", командвана лично от адмирал Ефтимов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

  18 Апр 2022 15:24ч.

  Тя е трябвало да прибере морячетата на "Царевна" и да ги достави в порт Варна. Адмирал Ефтимов дори рискува живота на подводничарите. За да прикрие истинското намерение на нашата "Слава", той торпилира крайцера "Москва". После,в създалата се бъркотия успява незабелязано да се добере до "Церевна", но вироглавият екипаж вече е напуснал кораба.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Допълнение към "неприятелската страба"

  18 Апр 2022 15:10ч.

  Стрино по вънкашните афери на - подчертавам - България, неприятелска страна на теб може да ти бъде само Окраината, където нацитата изгориха живи двама българи на 2 май 2014 и тръгнаха да забраняват българския език. Щото страната на нацитата не може да ти бъде приятелска страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  18 Апр 2022 15:18ч.

  Абе приемаме, че ДНР им е неприятелска страна. Няма да спорим за това, макар че как може да им е неприятелска, като не са я признали. Както и да е. Ама не може ли да си затвори устата в един такъв момент? Всички моряци казват, колко добре са посрещнати, пазени и изпратени! Кое им е неприятелското, ма? Деба таа дипломация, деба!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • компоец с пистоует

  18 Апр 2022 16:16ч.

  МОРЯЦИТЕ СА В БЪЛГАРИЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ - СЛАВА НА РУСИЯ,СЛАВА НА ПУТИН - РУСИЯ НАШИ БРАТЯ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пешо от кривина

  18 Апр 2022 16:22ч.

  като нямате комуникация с Русия и ДНР, как се сетихте да изпратите самолета в Сочи или ги видяхте от прозорците на самолета и кацнахте без разрешение и спасихте моряците,това е сценарий за българо американски филм за педали и малоумници

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  18 Апр 2022 16:42ч.

  Пешо, пак ги разкова. Кефиш. Да, Кирчо, Ленка и вънкашната Генчовска промоцират пошла продукция за употреба единствено на психо-десните, жълтопаветни дришльовци. Те и те не им вярват, ама им е трудно да го признаят. Цяла България знае истината и тя не може да се скрие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  18 Апр 2022 16:51ч.

  Само да е ясно, че тяхното поведение не е ДЯСНО нито демократично! Тези са нео либерасти, и модерни дигитални левичари, разпознават се по това, че се държат планово, колективно и глобалистски, в служба на който ги ръководи-отвън!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  18 Апр 2022 16:55ч.

  Дори и биологически са левичари, ако им се направи ЯМР и поведенческо изследване, ще се види че емоционалната и манипулативна лява част на мозъка им е силно активна, докато дясната разсъдлива хемисфера е блокирана! Виж им очите...и поведението като ято гей хунвейбини с шарени коси!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  18 Апр 2022 17:07ч.

  Много правилно си ги охарактеризирал. Бих добавил и изначални комформисти, повечето от тях с номенклатурни корени, синчета, щерки или внуци на тежки номенкратурчици, бкп-апаратчици и стопански директори по време на комунизма в София и по места.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  18 Апр 2022 17:06ч.

  Нека простичко да кажем ,добре дошли у дома и благодарим на момчетата които се погрижиха за вашата безопасност.Маршрута Донецк-Ростов на Дон-Сочи-Варна обяснява всичко и говори сами за себе си.Намесата на всякакъв вид политици и тупане в гърдите е не само неумастна,тя е отвратителна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  18 Апр 2022 17:12ч.

  Поздравления за коментара. Абсолютно съгласен - маршрута на моряците казва всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  18 Апр 2022 18:54ч.

  На какво момчета ще благодариш, бе Мунчо ? на тия дето нападнаха Украйна и които впоследствие били помогнали. Робско племе сте путинофилите, и даже да ви утрепят вожда пак ще скърбите по него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  18 Апр 2022 17:33ч.

  "В момента на евакуацията, моряците са изминали сами 260-те метра до кораба до портала, след което координацията им е била поета от българските специални служби. " И лично от Петков

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  18 Апр 2022 18:51ч.

  Доколкото разбирам, българското участие се състои в някакви телефонни разговори, наречени координация и по всякакъв друг начин, че да изглежда по-професионално. Но пак не разбирам, след като тази комуникация не е включвала донецките институции, как случайно откритите от българския случайно напуснал моряк войници имат нещо общо с това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  18 Апр 2022 17:57ч.

  Някой да попита тези хубавци, руснаците ще помогнат ли отново на българи, като ги виждат какви са неблагодарни?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doksan Dokuz

  18 Апр 2022 18:07ч.

  Нашите доблестни военни доносници освободили моряците от лапите на кръвожадните деенеровци и ги върнали на кораба, за да могат да си свършат работата! Путинската пропаганда обаче омазала картината и им осуетила тлъстите командировъчни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  18 Апр 2022 18:12ч.

  Заради цензурата не мога да отворя статия с видео на пристанището в Мариупол.Но в заглавието се твърди,че там има цифром и словом 2 кораба /Два/.С дрон са заснели пристанището.Лъжат и мажат наште.Скоро ще стане ясно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Бандеровка

  18 Апр 2022 20:22ч.

  Троле, твоят господар докога ще атакува сайта АФЕРА?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trassporter

  18 Апр 2022 20:37ч.

  Евакуацията на моряците от пристнаището да хотела на Донецк е на властите на ДНР. От там до Ростов на Дон и Сочи на Русия, включително разрешението за специален полет на българския самолет. Докато в първата част на евакуацията може да не е имало официални контакти межде МВнР на РБ и ДНР, то във втората част - задължително.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  18 Апр 2022 20:38ч.

  Хем е смешен, хем е жалък, хем е нагъл начинът, по който българското правителство си приписва някаква заслуга по освобождаването на моряцита, каквато няма. И е още по-достойно за съжаление отказът на българските власти да благодарят на войниците на ДНР, които абсолютно безкористно и по човешки помогнаха на моряците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  18 Апр 2022 20:49ч.

  Гласове не ми триите коментара,по отношение на шебека майна.Тролове като него и някои други нямат място тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Духът на времето

  18 Апр 2022 21:01ч.

  Благодарности за Русия и ДНР, че върнаха живи и здрави нашите моряци! Явно е, че последните са подложени на огромен натиск и просто не смеят да говорят за това, което е ставало там. Смятам, че са държани с цел евакуация на натовските инструктори, но самоиницативният моряк е объркал сметките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъже ли?

  18 Апр 2022 21:13ч.

  Гузни сведени погледи, очевадно премълчаващи истината, очевидно инструктирани, със запушени усти. Пазещи паричките, подхвърлени от ЗАВИСИМАТА ИМ СКАНДАЛНА ФИРМА, управлявана от лица на „Продължаваме промяната“. Мъже ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАГЪЛ ПРОПАГАНДЕН ЦИРК НА ПРОСТОТО КИРО ПРИ ПОСРЕЩАНЕТО НА МОРЯЦИТЕ!

  18 Апр 2022 21:41ч.

  ДОКАТО ТОЙ ДЪРЖИ РЕЧ, ЕДИН ОТ МОРЯЦИТЕ КАЗВА: „БЕШЕ СТРАШНО! РУСНАЦИТЕ НИ ОСВОБОДИХА! https://afera.bg/%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%8a%d0%bb-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d1%86%d0%b8%d1%80%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b8/БЛАГОДАРЯ НА РУСНАЦИТЕ!“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дачков е

  18 Апр 2022 22:27ч.

  Червен чугун - москал

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слаба ракия

  19 Апр 2022 8:38ч.

  Язък дето българския народ толкова се бори да спасява едни мижитурки. Трябваше да ги оставим сами да се спасяват. Другия път, българи да знаете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В контекста на добрата ПроВеликденска новина за "Царевна"вина за

  19 Апр 2022 9:40ч.

  И сега "демократична "Украина да вземе пример от "Тоталитарна" Русия, и направо да пусне другия ни кораб от пр. Черноморск да си ходи?!! Ха дано , ама надали... Той, външния им министър днес идва в България, но на бас ,че няма нущо да се направи за Рожен... Най-вероятно от Козяк не са дали разрешение...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пинокио

  19 Апр 2022 10:32ч.

  Въпрос към моряците: кой ви пречеше да слезете по-рано от кораба?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи