Могъщата Америка и забележителната Европа прелъстиха бившия комедиант Зеленски, а сега идва времето да го изоставят

Могъщата Америка и забележителната Европа прелъстиха бившия комедиант Зеленски, а сега идва времето да го изоставят

Джеймс Хауърд Кунстлер, kunstler.com Следвайте "Гласове" в Телеграм

Потъване в мрака в Украйна

Забелязали ли сте, че президентът на Украйна (или губернаторът на петдесет и първия щат на Америка) господин Зеленски от седмица обикаля по целия глобус: Лондон, Хелзинки, Париж, Хирошима? Това е понеже този месец е от онези, в които се случват години. Светът се променя на хипер скорост. Той изглежда уплашен, мъничко, опитвайки се да се задържи в променящата се игра. Това, което звучеше като добра идея за кликата на така наречените неоконсерватори в нашата страна – да използват Украйна като капан за мечки – доста внезапно разкри множеството банкрути на Европа и Америка и разбуни цялата останала част от света извън Западната цивилизация.

Опитайте се да си представите затруднението на господин Зеленски. Могъщата Америка и забележителната Европа подмамиха бившия комедиант да мисли, че ако се съгласи с гениалния план да унищожи Русия и да събори Влад Путин извън глобалното игрално поле, неговата абсурдна страна ще се трансформира в нещо като Укро-Дисниленд, а той самият, господин Зи, ще стане лъв и ще е по-богат, отколкото си е представял и в най-смелите си мечти. Негова подкрепа беше най-великият хегемон, който светът беше виждал някога. Играта беше наречена „Хайде ти и той да се биете“.

Горкият калитко се върза. Той позволи НАТО (тоест, САЩ) да организира, екипира и тренира най-голямата армия в Европа, включително батальони от злодеи, закоравели урко-нацисти, които вече бяха свършили дора работа в спонсорираната от Америка „цветна революция“ на майдана през 2014 година. Мистър Зи последва заповедите на Държавния департамент на САЩ и изсипа ракети и артилерия по рускоговорящите, които живееха в собствените му източни провинции. Официално кандидатства за членство в клуба на НАТО. Страната му получи милиарди долари без отчет и контрол, които просто крещяха да бъдат осребрени от украинското правителство – все пак и те заслужаваха нещичко срещу всичките тези съгласявания.

Какво можеше да се обърка?

По този начин Западната цивилизация даде старт на най-голямата пълнокръвна война в Европа след 1940-те години. През февруари 2022 г. господин Путин се нагледа на безобразията на „предната си веранда“ и изпрати екип за почистване. Начало на играта! Американските неоконсерватори бяха в готовност да пуснат безчет украински войски в месомелачката, което щеше, теоретично, да изтощи волята и ресурсите на отвратителната мечка и да донесе безброй ползи, засилвайки нашата доминираща позиция в света. Нашите безпомощни „партньори“ от НАТО се съгласиха с програмата, независимо че бяха помолени да извършат икономическо самоубийство за висшето благо на алианса (или нещо такова). Бездруго нямаха нужда от тоя мръсен руски природен газ. Щяха да стават „зелени“ (Клаус Шваб го каза, нали така?)

Междувременно гражданите на нашата страна бяха вчесани до съвършенство от американския пропагандно-индустриален комплекс, който крещеше „Русия, Русия, Русия“ по нареждане на лидера на общественото мнение Хилари Клинтън, мечтаеща за президент. Новинарските медии искаха разпъване на кръст на нейния опонент господин Тръмп, който небрежно бе подхвърлил отвратителната идея, че САЩ и Русия могат да отгледат приятелски взаимоотношения, виждайки че мечката вече не развява червеното знаме. Ай-ай-ай!!! Той сериозно ли каза това?! Некадърен оранжев тъпак!

Е, приятелчетата, които управляват нещата в Америка – с други думи десетките неизбрани бюрократични сатрапи, които пазят гнездата си в блатистото тресавище на федералната власт, и особено в ямата с крокодилите, известна като „Разузнавателна общност“ – решиха да подложат господин Тръмп на едноличната версия на изтънчените мъчения, предвидени за Русия, Русия, Русия. Болка, игнориране и съсипване. Те още го правят, шест години по-късно, тъй като неуморният господин Тръмп няма да се откаже от похода за завръщане в Белия дом и да уволни всички, които опитваха да го премахнат. Неговите врагове превзеха всички лостове на законодателната власт, обаче, за всеобщо изумление, не могат да измислят нищо, освен най-аматьорски обвинения за вкарване в задънени юрисдикции.

Този вътрешен политически конфликт в САЩ доведе местните до лудост, превърна институциите ни в гнилоч и ни остави подложени на патологично управляващо малцинство, което се крие зад комично фалшив главен изпълнителен директор. След година и нещо от началото на гениалната схема на Америка за поддържане на световна доминация Русия се справя много добре, благодаря ви, с изграждането на геоикономическа търговска рамка, която няма да е подчинена на измамите на водената от САЩ Западна цивилизация. Русия е държава на хора, които гледат на себе си като на мъже и жени, а трудностите на обърканите полове щастливо отсъстват. Край с бясната надпревара. Край с банковите схеми.

След две и нещо години „Джо Байдън“ нашата страна преминава през етапа на бананова република на разпад и поквара и върви забързано към антиутопията на Йеронимус Бош на финансово, социално, психологическо и морално унищожение. Всяко официално отричане е лъжа. Всичко е счупено или се чупи. И както изглежда, нарочно. Натрапчивият въпрос, разбира се, е кой го е нарочил?

И защо господин Зеленски прелита от една страна в друга през последния един месец? Защото играта „Хайде ти и той да се биете“ върви към приключване и мистър Зи може да се окаже фатално непопулярен на домашния фронт. Той успя да изпрати стотици хиляди млади украински мъже към смъртта им в месомелачката, а вероятно милиони избягаха в други страни. Украйна сега ще бъде земя предимно от жени, деца и възрастни хора, но с достатъчен брой оцелели войници, които да потърсят и да заловят комедианта, който превърна Украйна в поредната извратена шега на историята.

Източник: kunstler.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

Коментари

  • Денчо Я.

    26 Май 2023 12:06ч.

    Чудесно списано. Клоунът изигра подхвърляната му роля, помогна на десетки хиляди зомбирани украинци да се преселят в отвъдния свят, но мирно място за Зе на тази земя няма да се намери. Той и кохортата му няма да бъдат пощадени. За подстрекателите от синагогата на Нуланд, Блинкен, Сорос и банда, прошка също няма да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зомбиленд

    26 Май 2023 12:18ч.

    Украйна в момента е страна на зомбита, в прекия смисъл на думата. Огромните по численост ВСУ се попълват с насилствено мибилизирани, които биват ДРОГИРАНИ за да се бият /и загиват/ без право на въпроси, камо ли бунт. Машината е смазана с дрога и дива нацистка пропаганда /познато от 1941-1945/ и засега работи безотказно. Ще работи докато има мъже за мобилизация. Това може да продължи още поне година, година и половина. После ще останат само фанатиците в Киев, привилегированите синчета, гавазите от службите и някои "тероборон-овци". Както и галичаните , които чакат полски паспорти, а не ковчези от Донбас...Да, Украйна ще стане територия на жени, старци и малко деца. Но няма да запази старите си граници, това е сигурно. Делбата е видима и заслужена. Така става с всяко население, което загуби разума си. Украинското е такова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Танас

    26 Май 2023 12:31ч.

    "...комедианта, който превърна Украйна в поредната извратена шега на историята." - много добре и точно казано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мавр пришёл,

    26 Май 2023 12:32ч.

    мавр сделал своё дело, мавр может уходить.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    26 Май 2023 13:33ч.

    По скоро - "Западаща америка и наведена европа". За прелъстяването съм съгласен, но поне ще му остане някой друг милиард, за утеха, ако му дадат време да си ги похарчи. А иначе ЕС и украинския народ го отнесоха по пълна програма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще харчи милиардите си посмъртно.

    26 Май 2023 13:45ч.

    Да е благодарен и на толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    26 Май 2023 14:12ч.

    ++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джеймс Хауърд Кунстлер критикува и републиканците и демократите

    26 Май 2023 14:40ч.

    Както се вижда от статията, за САЩ няма спасение, независимо когото и да изберат за президент. Проблемие в САЩ се задълбочават с дни. В YouTube има много филмчета за мизерията в САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слав Ъ.

    26 Май 2023 15:08ч.

    САЩ са мизерия с ракети. Е, по-добре е да си бензин колонка с ракети…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отчайватся ненадо! Борбата отвън се пренася в Рашата и се трансформира във вътревидова

    26 Май 2023 22:45ч.

    Журналистът Константин Долгов беше уволнен заради интервю с Евгений Пригожин. Според Долгов той е трябвало да стриймва в канала Telegram, но след публикуването на интервю с ръководителя на ЧВК Вагнер той е бил уволнен от проекта Cart ONLINE. „Казаха ми, че услугите ми не са необходими. И казаха в прав текст - това е заради точно това интервю ”, каза Долгов. ===> https://t.me/bazabazon/17963

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дойде времето на Проектът <<ЧВК "Вагнер" - Втори фронт>>

    26 Май 2023 22:56ч.

    "Започвам проект, в който сега ще участвам активно. И този проект се нарича, внимание, <<ЧВК "Вагнер" - Втори фронт>>. Родината се нуждае от защита, включително от тези, които се опитват да заблудят населението и да кажат, че всичко е идеално при нас, като по този начин помагат на врага да ни победи, отслабени, подути от мазнини. И ние ще се борим с него. Затова изчакайте следващите стъпки на ЧВК Вагнер. Вторият фронт", отговорен за проекта - Евгений Пригожин", споделя "месарят", готов да смели на кайма враговете вътре в Рашата.?⚡??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТФИЗ

    29 Май 2023 16:32ч.

    На стари клипчета се чува истинският глас на Зеленски, близък до теноровата гама. Преди година го замести със заучен дрезгав баритон, за да изглежда мъжествен, палячото, заедно с брадата. Подобни упражнения с гласа по време на мандата си започна и Петър Стоянов, за да придаде на физиономията си на катър мъжествен профил. Не е спирал до днес. На Зеленски скоро ще чуем автентичното гласче отново.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи