Момчета, помогнали при пожара в с. Рояк: Нямаше как да гледаме отстрани

Момчета, помогнали при пожара в с. Рояк: Нямаше как да гледаме отстрани
Тримата влизат в горящата сграда преди пожарникарите, за да евакуират възрастните, разказва бТВ.

 

Днес е Ден на траур у нас и заради трагедията в село Рояк, където загинаха деветима души при пожар в дом за възрастни. Жертвите вероятно щяха да бъдат повече, ако хора от селото не бяха помогнали при евакуацията на обитателите на дома още преди да дойде пожарната.

 

Сред спасителите са и тийнейджърите Селим, Мерт и Октай. „Седяхме си вкъщи, видяхме, че болницата гори и отидохме. Нормално, малко се притеснихме, питахме някои от големите дали да влезем“, разказаха момчетата.

 

„Не можем да ги оставим хората вътре. Нямаше как да гледаме отстрани“, допълват спасителите. „Тежка беше ситуацията, все пак цял покрив изгоря. Доста хора помогнаха, не бяхме само ние“, казват още момчетата.

 

„Всеки се включи с каквото може. Не останаха само наблюдатели“, казва кметът на село Рояк Мехмед Кодран „Пожарникарите бързо дойдоха, иначе щеше да изгори цялата сграда. Добре, че стана в по-ранните часове, ако беше станало през нощта към 1 ч., не знам какво щеше да стане“, допълва кметът пред бТВ.

 

 

 

Коментари

 • Има и такива деца!

  24 Ное 2021 9:35ч.

  Здраве и късмет! Добри хора ще станат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  24 Ное 2021 13:14ч.

  С благодарност и надежда, на/от тези млади мъже, български граждани! Господ здраве и просперитет да им дава, за стореното добро и на семействата им за доброто възпитание във всечовешките ценности!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  24 Ное 2021 21:27ч.

  Браво, момчета! Вече сте истински мъже!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи