Митрофанова: Признаването на Гладомора в България е изкривяване на историята

Митрофанова: Признаването на Гладомора в България е изкривяване на историята

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Със 134 гласа "за", 26 - "против" и без "въздържал се" българското Народното събрание обяви Големия глад - Гладомор в Украйна през 1932-1933 г. за геноцид

Признаването на депутатите от Народното събрание на България на масовия глад в периода между 1932 и 1933 г. за "геноцид на украинския народ" е съзнателно изкривяване на историческите факти, заяви руската посланичка в София Елеонора Митрофанова, предаде ТАСС.

"Решението за признаването на Гладомора за геноцид, насочен срещу украинците и организиран на тяхна територия, вероятно е написано под диктовката на съвременна Украйна. Обидно е, че за пореден път българските политици решиха да пренаписват историята. Масовият глад в началото на 30-те години е обхванал няколко региона на СССР - и Украйна, и Беларус, и Западен Сибир, и Казахстан и други територии. По различни оценки от глад са загинали до осем милиона жители на страната от различни националности", подчерта руската посланичка, предаде БТА.

Със 134 гласа "за", 26 - "против" и без "въздържал се" българското Народното събрание в общ проект, предложен от комисията по външна политика, обяви Големия глад-Гладомор в Украйна през 1932-1933 г. за геноцид и осъди категорично неговите извършители, съобщи по-рано днес БТА. С решението се обявява също всяка последна събота на месец ноември за Ден за почит и памет за жертвите на Гладомора в Украйна.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пък благодари на българските депутати в Туитър: 

"Благодарен съм на българския парламент за това, че призна Гладомора през 1932-1933 г. за геноцид на украинския народ. Тази стъпка почита милионите жертви на Гладомора и възстановява историческата справедливост. Жестът на солидарност на България винаги ще бъде помнен от Украйна".

 

Източник: "24 часа", fakti.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Не се тревожете. Ще се погрижим да си платят

    01 Фев 2023 18:48ч.

    Начело с мисирките си и Мужиците с поSinените очи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    01 Фев 2023 18:55ч.

    Крайно време е в България, да има истински народен съд. Крайно време е виновните за разгрома на България, в последните 33 години да бъдат наказани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И трябва да се започне с журнаГлистите и особено с Мужиците и Sinите отрепки сред тях

    01 Фев 2023 18:57ч.

    Има да се обяснявате...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Онези фашаги от преди 09.09.1944 г. бледнеят

    02 Фев 2023 6:12ч.

    пред сегашните фашаги в анти-Народното събрание. Онези са били кафява чума, а сегашните фашаги са ляйняна чума - гнусна и смрадлива. Вторият Народен съд е задължителен и ще бъде реализиран. Най-малкото от историята, която ще се произнесе за фалшифицирането й. Значи, преди 9-и септември 1944 г. монархо-фашистката вкаст не съзря голодомор в идеологическия враг СССР, а днес ляйняните ни демократ-фашисти изведнъж прогледнаха! Затова на всеки първи ден от февруари ритуално са покланят на убитите убийци на България, защото знаят, че са като тях - убийци на България и ная българите в България. И ходят да се навеждат на убитите убийци на българския народ, с надеждата да им се размине за ликвидирането на три милиона българи за последните 33 години. Няма да им се размине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • листопад

    01 Фев 2023 19:03ч.

    Ето тази всяка последна събота на месец ноември, един ден ще им изяде главите на тези неграмотни нехранимайковци, които пренаписват историята. Благодарим, че ни обадиха датата. Ще приготвим пататник от картофите, които ни пося Чърчил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    01 Фев 2023 19:04ч.

    Разглеждането на тази тема в БЪЛГАРСКИ парламент е отклоняване на вниманието от истинските проблеми. Този парламент се занимава само с евтин слугинаж на украинските власти. В тази връзка, аз бих искал да се проведе сериозно журналистическо разследване за потвърждаване/опровергаване на слуховете за течаща и планирана мобилизация, според която само запасни ще бъдат привиквани за да бъдат изпращани във войната срещу Русия, а кадровите български военни ще си стоят тук; колкото и да са абсурдни тези твърдения аз искам пълно аргументирано потвърждение или отрицание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • #Идиоти вън

    01 Фев 2023 19:05ч.

    Не знам за голодомора, на нас ни чака ГОЛЕМ ГОЛмор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    01 Фев 2023 19:06ч.

    Ако искате да видите един от главните виновници за българската йес-класа погледнете в огледалото, като рускиня. След 9-ти септември български политици независимо от партийната си принадлежност бяха избити от органите на НКВД. Та тези същите не се страхуваха да заявят позицията си и ако бяха живи сега бъдете сигурна, че много от тях щяха да ви защитят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Georgi

    01 Фев 2023 20:22ч.

    И в НКВД са били само руснаци.?..Сталин е руснак ?..не грузинец...Хрушчов е руснак ?...не украинец...създателя на ЧК е руснак ?..не поляк...значи всичко което е лошо от СССР е руско?...това че 1917 година се.извършва революция ,вдъхновена от марксизма(Маркс не е руснак)означава ли,че е руска...и нейните организатори, Ленин (баща чуваш,майка германка от еврейски произход) Троцки (украински евреин) живеят на запад, единия в Швейцария на женевското езеро другият в САЩ ...кой финансира преврата на болшевиките ?... Русия?...Ленин финансиран от Германия (чрез Паврус, евреин живееш в Германия)... Троцки (американски банкери)... СССР е интернационален проект и Русия е територия на която се извършва..Русия е една от републиките в СССР,даже не е по богата от другите ...Украйна, Естония ,Литва имат по голям жизнен стандарт ..Русия е евтин суровинен доставчик ..просто СССР е част от историята на Русия ,както и на Украйна с всички свои недостатъци и предимства...все едно сега европейския съюз да се приравни с Германия..не и това е интернационален проект с наднационални органи за управление.. Германия е само част от него,както навремето и Русия в СССР....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    01 Фев 2023 20:39ч.

    Прочетете, ако намерите статията от Цанев за т.нар. "втори човек" в съветските републики. Това са руснаци назначени от Кремъл и са със статут на заместници на първите, които са местни. Но всъщност управляващите са тези "втори". Идеята на писаницата ми е за родните йесмени. Те са създадени с активната политика на НКВД, КГБ, а сега и от новите ни уж приятели. Ако беше жив Никола Петков бъдете сигурен, че нямаше да се страхува да изрази мнение различно от Киро, Асен, Христо е вся осталная.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    01 Фев 2023 22:16ч.

    И Никола Петков си е получил заслуженото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    01 Фев 2023 23:47ч.

    Добре

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е този Цанев, дето писал за втория човек..?

    02 Фев 2023 5:59ч.

    Не беше ли онзи винаги вторият поет, който пишеше във възхвала на БКП след първите Левчев и Орлинов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Georgi

    02 Фев 2023 8:00ч.

    За какъв втори човек...в първото правителство на Ленин няма нито един руснак..разберете Русия и СССР са две различни неща...грузинеца Сталин се опитва да върне имперското мислене и мощ на руската империя..но успява донякъде...след смърта му СССР се вписва в новият следвоенен ред и сътрудничи със западния свят...линиите са строго определени...това е интернационален проект...вижте след 90 г най големите олигарси...няма нито един руснак..неговото за гражданство...совите не са това ,което са

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    02 Фев 2023 8:27ч.

    Християн Раковский е руснак?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    02 Фев 2023 11:38ч.

    Подстрекателите на Голодомора са САЩ, точно както сега и на войната в Украйна. Прочетете по-внимателно историята и ще разберете, че за да пречат на индустриализацията на СССР те са наложили на всички държави да продават индустриални и технологични средства на СССР САМО срещу жито! Никакво злато, долари или каквото и да е друго. Целта - както сега - да се предизвика недоволство сред народа, да се свали властта, да не се позволи индустриализация и т.н. Но не са познали, точно както и сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На кривата ракета Космосът й пречи

    02 Фев 2023 13:54ч.

    @песимист 02 Фев 2023 11:38ч., като как САЩ са НАЛОЖИЛИ на ВСИЧКИ държави да продават на СССР само срещу жито?! Само такива психопати като сталин могат да наложат убийства по план на всеки негов опонент и изтребване по план на всеки бунтуващ се "кулак"/стопанин, на който насилствено му крадат стопанството и плодовете на неговия труд, че го правят и вечен длъжник, оставяйки фамилията му да загинат в мъчителен зверски глад без никаква пощада към родилки, деца, старци, болни. Какво показва историята за 1932-1933 г.? Гладът от 1932 г. не е планиран и е резултат от неуспешната насилствена колективизация, провеждана от болшевиките. 1932 г. руснаци умират от глад в целия СССР, а най-високата смъртност има сред жителите на Казахстан поради принуда към уседнал начин на живот. "Допълнителният" глад от 1933 г. до голяма степен е планиран от Сталин срещу украинците като наказание срещу селските бунтовете с/у колективизацията и като начин да се сломи съпротивата на най-активните украинци срещу съветизацията за национална идентичност, начело с Пилсудски. Така Сталин и болшевиките му превръщат украинците от нация, в каквато се превръщат след ПСВ в безропотна етническа група. Следователно Гладоморът не е геноцид, ако говорим за глада от 1932 г., но има характер на геноцид през 1933 г. Ако Гладоморът беше ограничен само до 1932 г., броят на жертвите му щеше да бъде малко по-малко от милион. Но след това броят на жертвите се е учетворил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    02 Фев 2023 14:07ч.

    Точно както сега джудежето - диктатор, последовател на сталинизма провежда геноцид над украинците, за да ги превърне от нация в безропотна аморфна етническа маса. Този, същият диктатор неосталинист, който третира и други нации като робски нему етнически малцинства и се опита да им проведе СВО, да ги окупира и настани непоискани от народите им рашистки войски и/или чекистки агенти - Чечня, балтийските републики, Грузия, Молдова... а чрез ЧВК на лично разпореждане към него провежда геноцидни практики на изтребване на народите в Сирия и африкански държави с диктаторски репресивни режими. Това е, Путьо се опитва да върне света към Средновековието, ама се срещна със стената:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .......

    02 Фев 2023 14:23ч.

    Ако наистина искаш да видиш диктатори, мародери, колонизатори и терористи, просто погледни към Вашингтон! Колкото до "Украинския въпрос", явно изобщо не си в час, но и това няма значение, предвид явно нищожния ти умствен капацитет... То, с гледане само на БТВ и НОВА, няма как да знаеш, какво наистина се случва... Нормално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    02 Фев 2023 15:10ч.

    А това, че през последните 33 години соросоидите ни втълпяват, че руснаците дошли у нас с Трети Украински фронт са окали кокошките, прасетата, ракията на българите. Че са изнасилвали жените! А сега започнаха да пренаписват историята и Беларуски фронт бил от беларуси, Първи, Втори и Трети украински фронтове били от украинци и те освобождавали европа, а не съветски войници, излиза, че украинци са вършили тези мръсотии в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    02 Фев 2023 16:16ч.

    Вижте, това с изнасилванията го има във всяка една армия. Какво може да се очаква от примат с пушка в чиято глава има само женски полови органи при вида на някое хубаво момиче?! Важното е да не е негласна политика на съответната армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    02 Фев 2023 16:26ч.

    До 5:59 Хм, а "Любовни булеварди"!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    02 Фев 2023 17:35ч.

    На кривата ракета Космосът й пречи 02 Фев 2023 13:54ч. Историята е това, което се е случило, а фактите го констатират. Има достатъчно материали, които ясно потвърждават това, което съм написал. Проблемът не е мой, ако то не ви харесва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    01 Фев 2023 19:07ч.

    Какво им обръщате внимание на тия колониални идиоти?Чули те за гладът там.Имало го е ,ама и сега деца си лягат гладни в колонията (2023)...а колко са из европедалите?А измрелите от глад индианци?Или от шарка с запазени одеяла.Това важи и за Южна Америка когато европедалите са провеждали прочистване.А Виетнам? И химикалите върху растенията да изсъхнат?Още са в почвата. А урана в Югославия от сатанистите. Русия...не ги галета тия идиоти в колонията.Бийте по правителствените учруждения.В правото сте си след планината от оръжия за уСрайна. Бийте по правителството и подобни.Тяхната м@м@.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денис

    01 Фев 2023 19:09ч.

    За сбогом и в навечерието на 3 март шепата предатели изляха поредната си зловонна помия в лицето на истинските патриоти българи и Русия. Такъв страх ги тресе тези евроатлантически стипендианти и плъхове, че не подбират вече средства за собственото си омаскарчваге и опетняване България. Скоро всички тези гьзолизци или ще обърнат лопатата или ще избягат. Скоро ! Народен съд и позор навеки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    01 Фев 2023 19:13ч.

    Май само 26 калпака, не мога да ги нарека човеци, са чели история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    01 Фев 2023 19:16ч.

    Някой знае ли защо има само 26 гласа против? БСП+Възраждане имат повече гласове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    01 Фев 2023 19:20ч.

    БСП "удобно "не бяха в залата, по време на гласуването

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    01 Фев 2023 20:11ч.

    Явно и те са на служба на Козяк, макар да не го демонстрират като останалите "евроатлантици".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лесно за отговор- от 240 по документ в зала присъстват160 основно в евроатлантическия сектор...

    01 Фев 2023 20:20ч.

    Това Народно Събрание наистина е вече ВРЕДНО за България...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо

    01 Фев 2023 23:51ч.

    Не си мисли, че следващото ще е по-различно! В тази "държава" промитите мозъци се пръкват като гъби след дъжд, особено в средите на наборите след 1990-та...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    02 Фев 2023 0:03ч.

    То е вредно за България от самото си създаване! Всички негови решения са антибългарски и предателски спрямо интересите на нашата Родина! От самото си създаване, вместо да решава проблемите на България, то изпълнява само чужди поръчки! Гласува да се дадат официално оръжие за Покрайна с което реално България официално се позиционира, като враг на нашита освободителка Русия! (не, че преди не се даваха оръжия, но това ставаше, чрез посредници и така не бе юридически оформено!). Следващото им решение за покупка на още 8 изтребителя Ф-16 без да са получени предварително платените преди това на цената на Ф-35 , беше отново в интерес на САЩ. Решението да се купува ядрено гориво от Уестинхаус, бе поредното предателство към интересите на България и доунищожаване на българската ядрена енергетика и обричането на повечето българи на енергийна бедност пак в интерес на САЩ! Следващото им решение за влизането на страната ни в еврозоната е направо унищожаване на последните остатъци от нашия суверенитет и поредното ограбване на българите в интерес на големите задлъжнели западни държави, като Испания, Франция, Италия, Гърция, та дори и Германия! Днес тези ибрикчии за пореден път предадоха българския интерес, като изпълниха поредната поръчка на Вашингтон и Брюксел с пренаписването на историята и признаването на гладомора в СССР, като геноцид! За тези, които не знаят да спомена, че гладомора е предизвикан точно от западните ни "приятели", които отказват да получават погасяването на дълговете на Съветска Русия в злато и паръ, а искат да получат в замяна пшеница! Съветското ръководство за да индустриализира СССР е принудено да плаща в жито и това е основната причина за отнемането на пшенициата от селскостопанските региони. От този гладомор измират хора не само от Покрайна, но и от Беларус, Русия и Казахстан! След известно време, като руските войски нахлуят във вражеска в България, тези плъхове, които гласуваха закона бързо ще се изнесат в имотите си на Запад и опо топлите страни, а ние ще плащаме за техните безобразия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    01 Фев 2023 19:24ч.

    И кой предизвика Голодомора, бе тисвуни? Ами тоя, дето от лакомия предизвика голямата световна депресия през 1929 г. и доведе Хитлер на власт - големият миротворец Сащ, невиновен както венаги, искаше Русия да му плаща дългове, единствено в зърно и нищо друго, да не заслабнат демократичните американци, а другите да мрат! Същата работа и сега със зърното от Украйна, дето вече кръв пикаят западняците, а мисирките да крякат единодушно в евроатлантическия хор на Бог Хор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, да, ама не!

    02 Фев 2023 14:25ч.

    Голодомора е в резултат на неуспешната съветизация и колективизация, провеждана от болшевиките и е наказание на психопата сталин към неподчиняващ му се народ, борещ се за национална идентичност и срещу съветското робство. Същата психопатия и сега, явно съветските гени се предават по наследство, та Джуджето се пробва със същите сталинстки инструменти (съветска пропаганда и набеждаване за врагове на свои и чужди опоненти, избиването им, тормоз и всяване на страх и ужас над мирното население с цел сломяването на свободната им воля за живот, лишаването им от вода, храна, труд, изнасилванията им, осъжданията без основания и пращането им по наказателни затвори тип "Гулаг", разрушаване на инфраструктурата им, пътища, жп транспорт, болници, училища, градини, електро-, топло-, газови станции, заводи и т.н.) да заличи украинската нация и я превърне в робска маса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    01 Фев 2023 19:49ч.

    трябва да имаме и паметни дни за избитите от американците -хирошима, ирак, либия, афганистан, бомбите в сърбия.....няма да ни стигне календара да празнуваме американските издевателства!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десислава

    01 Фев 2023 19:52ч.

    Защо този парламент все още работи? Толкова ли е важно случилото се през 30-те години на миналия век в Украйна? - обикновен глад ли е било или не. Нали трябваше да се приемат важни за страната закони. Радев, защо ще трябва да преживяваме и това дело на шарлатаните? Оствка! Импийчмънт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    02 Фев 2023 11:19ч.

    Браво Десислава!!! Точно на място казано как българските депутати не са български, а шарлатански украйнски подлизурковци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С ГЕРБ завинаги в сърцата

    01 Фев 2023 20:04ч.

    А случилото се на македонските и тракийските българи и тези от Добруджа, през 1913 година (и само тогава ли?!) не е било геноцид? Не си спомням да е приемана такава декларация. Преди години приеха една за арменския, но то беше гробарите да натрият носа на депесето. Наистина българите сте мърша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    01 Фев 2023 21:03ч.

    Дръж се възпитано. Има граница, която не е хубаво да минаваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фдеш

    02 Фев 2023 1:19ч.

    @Необичаен Като си присадите топки и започнете да се държите достойно няма да те наричат мърша. Дотогава - не народ, а мърша! Хайде сега, сърди се колкото си искаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До ,"българите сте мърша",1,02;20,04

    02 Фев 2023 17:36ч.

    Извинявай, пишеш на български, ти принадлежиш ли към " мършите"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно, за Гладомора в САЩ 1932-1945 когато от статистиката ИЗЧЕЗВАТ 5милиона американски фермери, пак ли Русия е виновна?

    01 Фев 2023 20:13ч.

    "лесно е със задна дата да си измишляш небивалици , и да ги използваш за политически цели! Особено, когато т.н. "гладомор" е организиран от УКРАИНСКИТЕ (напр. Хрушчов)комунисти, и най-вече от там живеещите евреи (при около 8% от населението в местното ЧК евреите са над 20%, затова и при навлизане на Хитлеровата армия 6 г. по-късно само от района на Киев са избити над 50 000 еврей в т.н. Бабий Яр) А след 1992 именно Евреите създадоха днешната антируска украина, та днес всички са на принципа "Крадеца вика:"Дръжте крадецааа""

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешка, гладомора в САЩ е 1932-1934

    01 Фев 2023 20:15ч.

    dicsit

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • има ли още хора

    01 Фев 2023 20:15ч.

    които да вярват в парламентаризма !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    01 Фев 2023 20:49ч.

    Българските депутати собствената история не знаят, камо ли да взимат решения за история на Съветския Съюз и за период който за много хора бил тежък. Това е пак поредния пиар в полза на Зеленски. Няма да можете да го спасите със своята подкрепа и оръжия които Балгария изпраща. Срам и позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    01 Фев 2023 21:35ч.

    Те и в Европарламента скоро гласуваха същата глупост.Единия от вносителите е Александър Йорданов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А какво ще кажете за тези държави, присъединили се към обявяването на Гладомора за геноцид:

    02 Фев 2023 14:36ч.

    Унгария, Аржентина, Бразилия, Колумбия, Чили, Мексико, Парагвай, Еквадор, Перу... Хайде, да не те мъчим, пробвай се да обясниш защо любимата ви за рашситката пропаганда Унгария признава Гладомора за геноцид над украинския народ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    02 Фев 2023 15:19ч.

    А интересно, че тези държави САМИ са се сетили за нещо, случило се преди около един век и са намерили виновника и са решили да го заклеймят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре късно, отколкото никога!

    02 Фев 2023 15:34ч.

    Закляймява се геноцидната практика на сталинизма, която Русия на Путин се опитва да повтори. И затова тези държави не могат да бъдат заблудени и подведени от рашистката пропаганда, опираща се на сталинистки идеологеми, осъвременени от Жириновски между другото и припознати от Крамъл на Путин. Историята за това се изучава, за да не се повтарят такива трагични събития, но за съжаление светът отново проспа възможността да възпре навреме възраждането на нов сталинистки режим....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    02 Фев 2023 18:09ч.

    Доста са повърхностни и некоректни подобни преки аналогии между Путин и Сталин. Да се търсят аргументи срещу Путин в съветската история отпреди 90г, само за да се демонизира днешния образ на Русия и да се оправдае подкрепата за Украйна във войната срещу нея, прилича на активно мероприятие и елементарна пропаганда. И е много тъжно ,че бълг. парламент реши в последния си работен ден да осмисли по този начин своето жалко съществуване. Прави впечатление, че основните решения, които това НС взе са като че ли продиктувани отвън и в чужд интерес. Колкото до гладомора, преди да оценяват факти от чуждата история, и то некоректно, с цел да угодят на някого, уважаемите депутати да погледнат с днешна дата цените на хранителните стоки у нас, както и тяхното явно влошено качество, и да помислят как оцеляват българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин отрича Ленин, но реабилитира Сталин

    02 Фев 2023 20:51ч.

    Знаете ли защо? Путин успя да върне много от атмосферата на сталинизма - страх, доносничество, истерична нетърпимост към инакомислието, постоянно и напрегнато издирване на врагове и предатели, чистки, наказателни лагери, самоубити... На пръв поглед терорът си е терор - дали ще го налага Ленин или Сталин/Путин, за жертвата няма голяма разлика. Само че разлика има. Ленин идва в Историята и казва на безпросветната тълпа: Не бъди стадо, осъзнай се класово, бъди политически грамотен! Вземи властта в свои ръце, изпълни своята историческа мисия! Това естествено се изражда във вулгарното мероприятие - да убием богатите и да им вземем богатствата. Много хора и досега разбират болшевизма точно в тия прости категории. После обаче идва Сталин и казва: Ааааа, така няма да стане, тука трябва ред. Пролетарият да си знае мястото и да не се занимава с глупости, защото има кой да мисли и да го осъзнава класово. И Сталин създава цели касти от партийци и чекисти, където борбата е безмилостно жестока, но животът е на едно друго равнище, над работническо-селското. Друга основна разлика е Лениновият интернационализъм срещу Сталиновия империализъм. >>> https://www.segabg.com/node/213093

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Фев 2023 22:08ч.

    Нищо, те скоро няма да преживеят местният гладомор ☝?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    01 Фев 2023 22:19ч.

    А кога туземната ни колониална пасмина ще признае голодомора в САЩ? https://istinata.livejournal.com/25705.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    01 Фев 2023 23:21ч.

    На прима виста всички тези простотии от сорта на признаване на гладомора за геноцид и посочване на виновни за него, отричане на решаващата роля на Русия /СССР по онова време/ за победата над фашизма и т.н., изглеждат много малоумни, но в действителност са добре премислени и имат пагубно въздействие. Хората, незапознати с историята и фактите, ще ги приемат за истина и така ще ги препредадат или, най-малкото - няма да ги оспорват, на децата си, които от своя страна ще ги приемат за истина, защото така ще пише и в учебниците им. Върху хората, които са наясно пък, цялата тази пропаганда също има зловредни последствия – месец след месец, ден след ден, трови здравето им, руши имунитета им и ги обезсърчава, тъй като гласът им е тотално игнориран и пренебрегнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно!

    02 Фев 2023 11:03ч.

    Точно така е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила

    02 Фев 2023 18:22ч.

    ++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре

    02 Фев 2023 0:54ч.

    Ама освен да си пишем коментари един на друг, не можем ли нещо да направим, за за протестираме публично? Кой ни чува тук?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре

    02 Фев 2023 0:55ч.

    Ама освен да си пишем коментари един на друг, не можем ли нещо да направим, за за протестираме публично? Кой ни чува тук?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    02 Фев 2023 4:54ч.

    А причините? Гладоморът е в цяла Европа и САЩ - продоволствена криза, след революцията и отказ на Ленин да плати "сметките" на бившето правителство, Западът налага санкции на СССР. Когато настъпва световната продоволствена криза СССР предлага на Запада да плаща дълговете си в Злато, Западът отказва и иска жито, пшеница, зърно. Тогава "другарите феодали" почват да крият зърното за собствени нужди, и го продават на 5-торни цени извън СССР, т.е. спекула. Правителството се намесва, в големите градове хората умират от глад, докато "хитреците" крият зърното. Познат сценарий от близкото минало "кризата Виденов", след като падна Виденов, веднага на следващия ден рафтовете в магазините се напълниха, за един ден, "чудо на чудесата", за един ден огледаха кокошки, те снесоха яйца, кравите дадоха мляко, родиха теленца, появиха се месни продукти и хлюб. Защо не признаят Гладоморът в Британия, която със сила отнема картофите на Ирландия, от глад умира 50% от населението на Ирландия "Картофен Глад". А НС не подлежи на коментар нито е Народно, нито е Събрание в онзи "древен философски" смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дефектор

    02 Фев 2023 6:42ч.

    ВЕИЛенин върви по Червивия площад и яде топли кюфтета. Босоного просяче притичва и му се моли "Чичко Ленин, дай ми едно кюфтенце, умирам от глад!", "Няма да ти дам!" - мъдро му отговаря Вождът на Световния пролетариат. "Но ти имаш десет кюфтета, а аз нямам нито едно!" - продължава момченцето. - О, значи ме обвиняваш! Караул, викнал ВЕИЛенин караула, който стоял наблизо пред Мавзолея му, веднага арестувайте този просяк и по етапен ред - в Сибир! Той няма място в нашата прекрасна столица, да ни излага пред чуждестранните ни гости." . мъдро продължил ВЕИЛенин. А ОЧИТЕ МУ БЯХА ТОПЛИ, ЧОВЕШКИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В центъра на Чикаго доходоносен бизнес е

    02 Фев 2023 8:24ч.

    Да се спазариш с ченгетата и да инсталираш в количка болен просяк, който да ти събира пари. Реалност! А простотията, която си написал, говори за онуй дето го няма в главата ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Името

    02 Фев 2023 18:32ч.

    Името "Дефектор" много му подхожда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    02 Фев 2023 7:02ч.

    Помиярите на чичо Сам се надпреварват кой е по-евроатлантичен, по-антируски нахъсан и повече вреди мечтае да нанесе на народа и държавата ни. Такива са били мнозина от политиците преди 9. 9. -44 г., такива в обратната, просъветската посока бяха почти всички в ЦК на БКП, сега челядта им в СДС, ГЕРБ и разните други носители на ЕАЦ напират да ги забележи чичо Сам кой от кого е по-по-най гъ.олизец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е!

    02 Фев 2023 11:06ч.

    Добре казано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народен съд

    02 Фев 2023 8:07ч.

    Както е написано по-горе, втори народен съд е задължителен, политици - човекоядци, журналисти - лъжци, платени климатолози, вирусолози и всякаква друга продажна сган без морал и задръжки, които ми отнеха родината и ме направиха скитник. Разстрел в челото без превръзка на очите. Гладомора е измислен от англичаните в Индия има над 10 такива - загинали са 10-ки милиони. Съветският е спретнат главно от украински евреи. На където и да погледнеш все еврей в центъра на катастрофите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    02 Фев 2023 9:06ч.

    А Съдиите от народния съд ,какви са .вижте състава на първи наказателен състав. А кой отвори вратите на крепостта Търново ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    02 Фев 2023 11:28ч.

    А кой избра датата 2 април за предстоящите избори? На 2 април 1917г. Временното правителство на Русия отменя ограниченията за постоянно местоживеене на евреи на територията на империята. На 2 април 1945 г. произнася присъдите си 7 състав на коментирания по-горе Народен съд - за престъпленията срещу евреи и в частност осъжда виновниците за депортацията на евреите от Беломорска Тракия и Вардарска Македония. На 2 април 1956 г. се провежда прословутия Априлски пленум на ЦК на БКП, който критикува сталинизма и партията поема нов курс, следвайки линията на подарилия Крим на Украйна Никита Хрушчов. А де?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С това ли се занимават нашенци днес?

    02 Фев 2023 8:17ч.

    Да видят бедните по провинцията, какво си купуват в магазините! Държи пет лева и се оглежда човека, вземе едно, остави друго! Къде живеят тия изчадия политически?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    02 Фев 2023 9:20ч.

    Кога българския парламент ще признае турското робство за геноцид?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • водач на МПС

    02 Фев 2023 10:27ч.

    Понастоящем руските милиардери масово се отказват от руското си гражданство, а пред бюрата за издаване на международни паспорти ежедневно се тълпят на опашки над 1,5 милиона руснаци, чиято едничка цел и надежда е как да драснат от Русия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    02 Фев 2023 12:51ч.

    Така ли казват от бтв?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не, ти си водач на каруца!

    02 Фев 2023 14:15ч.

    Обявявам те официално за лидер на долнопробните лъжци! Честито! ...А, и много искам да видя, как изглежда опашка от "над 1.5 милиона руснаци"... Ходи я снимай, щом е ежедневно и я публикувай! :-D Баси дебила!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо повече: Родителите им се борят срещу Запада, а изпратили децата си да живеят там

    02 Фев 2023 14:43ч.

    https://www.dnes.bg/rusia/2022/04/16/decata-na-kremyl-roditelite-im-se-boriat-sreshtu-zapada-a-te-jiveiat-tam.526802

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България не притежава нито един кв. м. в Русия за разлика от имотите на РФ в неприятелска България

    02 Фев 2023 14:48ч.

    Митрофанова да каже кога ще върнат имотите на РФ на "неприятелската" държава България? >>>> https://clubz.bg/128918-samo_v_klub_z_vizhte_imotite_na_ruskata_darzhava_u_nas

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още повече: Руските политици и приближените им олигарси уж се борят с/у Запада, а имотите и доходите им са там?!

    02 Фев 2023 14:54ч.

    Търсачката на руските активи е международен журналистически проект на 25 медии иницииран от OCCRP и представлява най-изчерпателният досега публикуван одит на богатството държано извън Русия. >>>> https://www.occrp.org/en/asset-tracker/ ( Български превод: https://bird.bg/russian-asset-tracker/ )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Русия през 2022 г. са издадени максимален брой задгранични паспорти за годината от 5.4 милиона

    02 Фев 2023 15:25ч.

    На фона на руската инвазия в Украйна и мобилизация, руснаците започнаха да кандидатстват за задгранични паспорти много по-активно от преди. В края на 2022 г. МВР съобщи за издаването на повече от 5,4 милиона задгранични паспорта в Руската федерация - това е максимумът за девет години и с 40% повече от година по-рано. Това може да се види от сайта на руското Министерство на вътрешните работи. Това е с 1,5 милиона повече от цялата 2021 г., когато МВР е издало почти 3,9 милиона международни паспорта. Ръстът за годината възлиза на 40%. Според отворени данни през 2022 г. е издаден максималният брой задгранични паспорти след този от 2014 г., когато Министерството на вътрешните работи на Руската федерация е издало 7,45 милиона документа ( https://iz.ru/news/583217 ). След това 2018 г. стана рекордна година (малко повече от пет милиона паспорта ). През 2019-2021 г. МВР е издавало от 2,7 милиона до 4,8 милиона паспорта годишно ( https://tourism.interfax.ru/ru/news/articles/90495/ ). През 2022 г., както отбелязва РБК, най-много задгранични паспорти са издадени за един месец през март, когато 553 000 души са получили документи. Освен това ръст се наблюдава и през октомври, което е нехарактерно за есента. >>> https://www.rbc.ru/society/23/11/2022/637cef7b9a79479ba80f7795

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WTF???

    02 Фев 2023 14:02ч.

    "С решението (на НС на РБ) се обявява също всяка последна събота на месец ноември за Ден за почит и памет за жертвите на Гладомора в Украйна." Абе, от кога започнаха да ни налагат да отбелязваме и чужди, при това измислени "празници"?! До кога изобщо ще търпим тези безобразия и то, от шепа политически проститутки, НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАЩИ мнозинството на съвкупния български народ?!... Защото, в крайна сметка, представените в парламента партии, реално НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ народа, а само негова малка част... Факт. И до кога изобщо, малцинството ще налага стереотипите си на мнозинството, без дори да го пита?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щом така сме тръгнали,

    02 Фев 2023 14:09ч.

    предлагам тогава, да отбелязваме и масовото изтребление на индианците в Америка, върху чиито кости е изградена Империята САЩ, където малкото останали представители на коренното население се отглеждат в резервати!... А геноцидът срещу арменците, кога ще го отбелязваме? А геноцидът срещу виетнамците, кога?... И изобщо, ако започнем да "отбелязваме" всеки извършен някога геноцид, то тогава в календара няма да остане място за нищо друго... и пак няма да стигне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скрити нетрудови резерви на клановете в Кремъл

    02 Фев 2023 14:57ч.

    Разследване как кланове от обкръжението на Владимир Путин си поделиха стратегическия резерв на родината им майка Русия, а руският народ нека да им гладува и да им мре за още по-високи взятки. >>>> https://www.proekt.media/investigation/rosrezerv/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво крие шефа на Митрофанова - яхти, подкупи, любовница...

    02 Фев 2023 15:04ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=xNa5XknuXkQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историята на най-големия подкуп /документално разследване/

    02 Фев 2023 15:05ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=ipAnwilMncI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи