Мирослав Боршош е новият зам.-кмет по култура в София

Мирослав Боршош е новият зам.-кмет по култура в София
Мирослав Боршош е новият зам.-кмет по култура в София. Той ще отговаря за направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности”, съобщиха от пресцентъра на общината.

 

Боршош е възпитаник на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“, специалност „Културология“. Той е създател на литературен клуб „Перото“, театър „Азарян“, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс", разказват от Столична община. Боршош е носител на наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата. Той поема зам.-кметския пост от доц. д-р Тодор Чобанов, който беше освободен преди няколко седмици.

Мирослав Боршош дълго време беше изпълнителен директор на НДК. Срещу него обаче бяха повдигнати обвинения за нецелево разходване на средства, умишлена безстопанственост и сключване на множество неизгодни сделки. В последната си дума пред съда Боршош заяви, че обвиненията срещу него се базират на анонимни доноси, сигнали от уволнени служители и санкционирани от него. Обвиненията на прокурорите той определи като несъстоятелни, неаргументирани и напълно безпочвени. Съдът го оправда на първа инстанция, но прокуратурата протестира пред по-горна инстанция.

 

 

 

 

Коментари

 • ха ха ха

  11 Май 2021 11:56ч.

  Крадецът вместо затвор, получава награда! ... евроатлантически ценности! Педофилът получава дете, крадецът награда, изнасилвачът и убиецът - свобода!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Природен кръговрат

  11 Май 2021 12:10ч.

  Корумпета заместват корумпетата ! Панта рей , ама панта не се променя !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мазна баница

  11 Май 2021 12:27ч.

  Биографията му е богата, още от времето на СДС. Не само партиите, но и браковете му са по сметка. Каква култура ще се разцъфти в столичния град- боже, боже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фъндо, измий улиците в последните дни

  11 Май 2021 12:36ч.

  от кметуването ти, вместо да пробутваш някакви нещастници за заместници. Боже, как допуснахме да превърнете България в отрепка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  11 Май 2021 14:22ч.

  Аве защо всички "десни са все на държавна софра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • оставки

  11 Май 2021 14:31ч.

  Всичките тия очевАдно не стават за "чеп на каца за зеле", ако не са на държавна хранилка....Явно частният бизнес с едни клубове на господина хич го няма, та трябва да го издържаме? Тази държава трябва да закрие ВСИЧКИ структури и министерства и да започне нов градеж - с тези не става НИЩО! А Фандъкова просто трябва да освободи този град от присъствието си, заедно с главния архитект от провинцията и всички тея "боршошчета"! А най-странно е мълчанието на "опозицията" и разни интелектуалци срещу назначението на довчерашен подсъдим за разхищения - защо ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МИрослав

  11 Май 2021 15:34ч.

  Шоршош?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Стефан на 11.05.2021 в 14:22

  11 Май 2021 16:30ч.

  Щото крадат с дясната ръка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  11 Май 2021 16:32ч.

  "Син на партията"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  11 Май 2021 18:22ч.

  "Правилният" човек, на "правилното" място........."Гарантирано от ГЕРБ......" На 11.07. 2021г. МИСЛЕТЕ за кого ще гласувате!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя не беше ли подсъден ?

  11 Май 2021 19:04ч.

  Тоя не беше ли подсъден ? Вместо да го вкарат в затвора, те го награждават с ръководна позиция ! Аферим ! Няма друга такава корумпирана държава на този свят ! Омърсените индивиди и престъпниците най-лесно се управляван от задкулисието. За такива субекти има 2 възможности - приеми пост и/или пари ИЛИ ще бъдеш убит или вкаран в затвора за дълго време !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи