Министър Сербезова: Има пряка връзка между имунологията и психиката

Министър Сербезова: Има пряка връзка между имунологията и психиката
Асена Сербезова пред бТВ: Не са единственият критерий интензивните легла. Ние сме на най-ниското ниво по ваксинация в ЕС. На местна почва ще се решава дали учениците да са онлайн, или не.Светла й памет на Ери, познавах я лично. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова пред Би Ти Ви по повод кървавия случай в Русе, при който бе убита и разчленена шефка на верига аптеки.

 

Има пряка връзка между имунологията и психиката. Има научни доказателства, че страхът може да увеличи от 2 до 100 пъти симптоми на съществуващо заболяване, коментира тя.

 

Не са единственият критерий интензивните легла. Ние сме на най-ниското ниво по ваксинация в ЕС. 

 

При учениците ще се действа локално и няма да има масово преминаване към онлайн обучение. Това заяви в „Лице в лице“ здравният министър Асена Сербезова. Тя обясни, че здравните власти ще затягат мерките на база многофакторен анализ – брой на легла и медицински специалисти, както и заболеваемост по области.

 

„Според Плана противоепидемичните мерки в сферата на здравеопазването, образованието и икономиката не са нови. Целта е да се съхрани присъственият учебен процес. Национални мерки може да има, ако всички области бъдат засегнати или мерките касаят граничния здравен контрол“, обясни здравният министър.Сербезова посочи, че по отношение на липсата на медикамента „Салбутамол“ – има доставка на 25 хил. опаковки. През януари се очаква доставката на 17 хил. опаковки „Пулмикорт“. По думите ѝ за тези медикаменти има забрана за износ, но е имало недостиг заради повишеното им търсене през последните месеци.

 

Относно проверката за доставка на бързи COVID тестове з учениците, министърът заяви: „Тече вътрешен одит на процедурата, не съм спряла процедура на д-р Кацаров, а такава, която е текуща, подготвена обаче от същия екип“.Тя допълни, че средната цена на новите оферти е с 30% по-ниска от предишните.  Сербезова коментира, че не очаква недостиг на щадящи тестове.

 

Според нея здравните мерки у нас са едни от най-меките и за да бъде отменен зеленият сертификат са необходими сериозни аргументи. Здравният министър коментира още нападенията над лекари през последните дни и жестокото убийство на собственичка на верига аптеки в Русе.

 

„Насилието в нашето общество през последните години придоби размери, които са ужасяващи. Светла ѝ памет на Ери, познавах я лично, уникален човек, страхотно семейство. Като че ли през последните години насилието ни съпътства навсякъде – би следвало да сме непримирими към всякакви форми на насилие“, коментира Сербезова.

 

 

 

Източник: "24 часа", бТВ

 

 

 

 

Коментари

 • комплименти

  19 Яну 2022 18:12ч.

  Супер цайси, tres chic госпожо министър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Министър Сербезова: Има пряка връзка между имунологията и психиката"

  19 Яну 2022 18:17ч.

  Госпожа, всеки малко по-окопитен гимназист би Ви обяснил, че имунология и психика не са равноредни понятия, между които пряка връзка може да съществува само във Вашата главица. Понеже имунологията е наука, дял от медицинските науки, а човешката психика е свойството на високоорганизираната материя (нервната система на висшите животни и човека), съвкупност от вътрешни чувства и преживявания. Абе отде ППППейците ги изкОпаха тези министри и министърки - екзотични цветенца просто. Много специален ще да е бил кастингът. Щото не ни стигнаха Цветановият синтаксис и Борисовите археологии...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-р Семов

  19 Яну 2022 18:21ч.

  В най-черните си кошмари не съм си представял, че министър на здравето в БГ може да бъде такъв невеж субект. Трагедия за гилдията. Пълен срам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор социален антрополог от с. Горочевци

  19 Яну 2022 18:29ч.

  Вижда се с невъоръжено око,че госпожа министърката с тези очила притежава орлово зрение, което има пряка връзка със подсъзнанието и сексуалното поведение. Възможно е да изгради бляскава кариера на служебното поприще

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има научни доказателства, че страхът може да увеличи от 2 до 100 пъти симптоми на съществуващо заболяване

  19 Яну 2022 18:30ч.

  Ами като има, що продължавате да плашите слабохарактерната част от населението. Повече хора умряха от страх, отколкото от самия вирус. Или, може би, това е целта ? Повече починали и такива, с разбита от стреса имунна система.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Министър Сербезова: Има пряка връзка между имунологията и психиката

  19 Яну 2022 18:58ч.

  това в аптеката ли го научи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор, социален антрополог от село Парамун

  19 Яну 2022 19:07ч.

  Лесно е да се разпознае, че очилата на аптекар Сербезова са марка Lindberg. Рамката е от платина и паладий. Дизайнер на този модел е датчанинът Ханс Дисинг, чийто калеко е правил очила за елита на Третия райх. Той лично е изработил очилата на райхсфюрера на СС Химлер. Цайсите на аптекар Сербезова вероятно са сватбен подарък от четвъртия й съпруг Петър. Те ичан модул с изкуствен интелект, вграден в рамката зад ушите. Чрез него тя получава неоценима помощ при всяка житейска ситуация. Модулът осигурява дори ренгеново зрение. Така аптекар Сербезова само е един поглед може да разбере размера на мъжа срешу нея и струва ли се да му изпише лек да съживявате на питона му. Апропо, нека любителите на пищните форми Сербезови знаят, че тя вече ходи без бельо. Така правят всички жени, притежателки на Ролс-Ройс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Делибаджакова

  19 Яну 2022 19:23ч.

  Съществува пряка врътка между размера на парите и интереса на съществата, поставени да управляват ВРЕМЕННО. Това е факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като я гледам и мен на поезия ме избива...

  19 Яну 2022 19:26ч.

  Устните и тънки, лекинко присвити, Очите, ледено студени, те пронизват изпод очилата, Веждите като дъга извити, целуват се с бретона, а той пък преко сили ,тясното чело прикрива...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи