Министър Йоловски: Започва работа по удостоверяване на машините за втория тур

Министър Йоловски: Започва работа по удостоверяване на машините за втория тур

Министърът на електронното управление Александър Йоловски обяви, че започва работа по удостоверяване на машините за втория тур на местните избори, съобщи БНР.

Екипите по сертифициране ще работят извънредно и ще повторят вече извършени процедури по удостоверяване, които бяха подписани преди първия тур от зам.-министъра Михаил Стойнов. 

В края на новата процедура, за да се избегнат всякакви рискове от повторна отмяна на машинния вот, подписа си ще положи министър Йоловски, като всяка стъпка от новата процедура ще бъде документирана. 

Министерството на електронното управление ще поиска днес от Централната избирателна комисия разрешение за пълна публичност и прозрачност на всички стъпки от процеса по удостоверяване, пише в съобщението.

Министърът на електронното управление кани представители на ДАНС, на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в изборите, на неправителствените организации, регистрирани наблюдатели на съответния вид избор, както и на БАН да наблюдават всяка стъпка от процеса. Те ще получат достъп до цялата информация по реда, определен от ЦИК.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Цура

    31 Окт 2023 11:50ч.

    С след решението на ВАС няма ли да си подадеш оставката, както и тази на зам.министъра? Покрай този скандал научих имената им, иначе щяха да си кротуват скромно и безметежно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    31 Окт 2023 12:07ч.

    Нямам никакво доверие на ДОКАЗАНИ ИЗМАМНИЦИ! Асен Василев нямал адресна регистрация, моля ви се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До майката на Костов

    31 Окт 2023 14:15ч.

    Че са мошенници е видно от космоса. Но това с адресната регистрация е ала-бала. Всеки БГ гражданин с ЕГН ТРЯБВА да има адрес в България, ако ще да живее на Марс. Ако Василев има лични документи за самоличност издадени от РБ значи има и адресна регистрация някъде в страната. Точка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    31 Окт 2023 12:00ч.

    А бе, тия гаврят ли се с целокупното население? Само българите ли се пишем най-умни в цело Европско? Защо ЦИК не забрани машините? Не е ли ясно, че те се използват за машинации, нали затова са машини???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпроси

    31 Окт 2023 12:01ч.

    1 Защо никой не е арестуван все още? 2 Защо няма разследване за престъпление срещу републиката? 3 Защо няма никаква обществена реакция освен мрънкане по интернет? 4 Защо правителството не си е подало оставката, или най-малко няколко министри не са уволнени? 5 Защо са нужни тези машини, след като са толкова дискредитирани? Много страни в Европа и не само не ги ползват, защо е толкова голям зор точно в България да ги има? 6 Ще има ли разследване на фирма Сиела Норма ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Работник

    31 Окт 2023 12:01ч.

    Работи в затвора, ако обичаш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бате Винету

    31 Окт 2023 12:08ч.

    Умно Киро и Божанов заплашваха ли този министър заради едни 640 000 000 или това беше майтап бе Уили?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аре, чиба!

    31 Окт 2023 12:36ч.

    Оставка - съд - затвор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С какви глупости се занимаваме

    31 Окт 2023 13:04ч.

    Боже, за какви глупости се хаби обществена енергия. За някакви нещастни машини, поискани за задоволяване на чужди стратегически интереси недобронамерени за българския народ и за България. Долу вредните съюзи. Анулиране на всички меморандуми и споразумения във вреда и насилие над българите. Енергийна бедност, Гей паради - извращения безумни лъжовни. Анатема антихристи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    31 Окт 2023 13:46ч.

    Министър Йоловски: Започва работа по удостоверяване на машините за втория тур Йоловски, ти кой беше! Ще удостоверяваш някакви съборетини, които наричате машини, нали академикът по сапуните ги нарича "принтери". Какъв ви е проблемът да се гласува с хартия - две квадратчета и толкоз. Защо ще хабите отново милиони да пътуват камионите ви напред и назад.... и парвенютата да се мотаят пред раздрънканите ви устройства, които ние от жалкия си залък сме платили? Онзи ден пред секцията за гласуване няколко юнаци с обръснати кратуни и бради, любители на чалгата, мърмореха, че пенсиите пишели бавно на хартията. Горките дангалаци с двойките по български език в цели училища! Това им е целта на Алабалистите и на сикаджийските им другарчета! НА БАЛОТАЖ С ХАРТИЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учко

    31 Окт 2023 14:25ч.

    Ганя се оправя само с бой. Много, много бой. Минеш на червено - бой до посиняване. Хвърлиш си боклука през терасата - бой до посиняване. Откраднеш 100лв - режат ти ръцете. Ганя ще стане изряден, за пример във вселената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хей, ЦИК,

    31 Окт 2023 14:28ч.

    какво става, тия смятат да гласуват с машини, нали са отменени?? Публикувайте забраната пак за такива, дето не знаят да четат български! И тези машини най-добре да се продадат, ако има на кого, ама май никой освен нас, българите, не е толкова глупав и никой по света не гласува с машини?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последно да уточним

    31 Окт 2023 15:00ч.

    Къде сме ние? В "Градината" или в "Джунглата"? Щото в "Градината" не гласуват с машини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи