Минеков е решен да изгони ГЕРБ от офиса ѝ в НДК

Минеков е решен да изгони ГЕРБ от офиса ѝ в НДК
47-ото Народно събрание изслуша служебния министър на културата проф. Велислав Минеков по казуса с вестник "Труд". Пред депутатите той изтъкна, че министерството на културата няма никакво отношение с вестник „Труд“ или каквато и да е друга медия, а с фирмата „Южен кръст“, съобщава БНТ. Съдът вече веднъж е отхвърлил искането на "Южен кръст" за спиране на производството срещу фирмата, предстои да се произнесе окончателно през февруари. Междувременно обаче сградата е необходима на Института за недвижимо културно наследство, защото предстои промяна и увеличаване на личния състав на ведомството. Преди началото на пленарното заседание проф. Велислав Минеков обяви, че е твърдо решен да защити НДК, като изгони ГЕРБ от партийната централа, която е в сградата. Той отрече това да е реваншизъм, съобщава БНР.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

 

В началото на изслушването Любен Дилов-син от ПГ на ГЕРБ-СДС нарече действията на Минеков по отношение на спора с в. "Труд" - "когнитивен дисонанс" - разминаване на действителност и представа за себе си. Дилов попита служебния министър на културата с какво решение на кой съдебен орган е решил да затвори най-стария вестник у нас и може ли да покажете фактура за неплатени сметки.

 

В началото на изказването си проф. Минеков остро възрази срещу поисканата от ГЕРБ-СДС процедура за изслушването му в пленарната зала с аргумента: „Защо нямаше извънредно заседание на Народното събрание, когато безпрецедентно в историята на България, бе спрян сигналът на Българското национално радио, който не е спирал дори по времето на Втората световна война“.

 

Липсата на отговори по същество в първото изказване от трибуната на Велислав Минеков предизвика скандал в пленарната зала. От ГЕРБ поискаха председателят на Народното събрание да отстрани Минеков от заседанието, а от ДПС заявиха, че няма да задават въпроси към него, заради неуважението, което показва към народните представители.

 

Преди началото на пленарното заседание проф. Велислав Минеков обяви, че е твърдо решен да защити НДК, като изгони ГЕРБ от партийната централа, която е в сградата. Той отрече това да е реваншизъм, съобщава БНР.

 

„За тези години НДК, сравнявайки наемите в района, губи приблизително 6 млн. лева без лихвите. Извинявайте, но по време на тяхното управление на НДК стигнахме до огромна загуба. Тя достига смущаващата сума от близо 90 милиона лева. Смятам, че е нормално министерството да потърси всички свои отнети по някакъв начин имоти. Това не е партиен имот, а имот на Националния дворец на културата. И аз искам този дворец да си върне загубите и да работи човешки. И без това Дворецът на културата през годините е бил буквално обран от всякакъв вид хайдуци, подобни хайдуци", заяви служебният министър на културата. Според проф. Минеков когато държавата и законът се завръщат, това не е реваншизъм.

 

Източници: БНР, БНТ

 

Коментари

  • bg-to

    08 Дек 2021 11:06ч.

    Време е да се сложи ред в държавата. Стига корупция и привилигировани. Всеки да плаща за това, което е използвал и което не е негово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво

    08 Дек 2021 11:09ч.

    на Минеков! Така се защитават националните интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имах време тази сутрин и проследих дебата в НС.

    08 Дек 2021 11:17ч.

    Няма как нивото на парламентаризма у нас да е високо при положение, че голямата част от представителите нямат какъвто и да е опит - управленски и житейски Има хора, които това им е първата работа изобщо. И Стамболов е бил млад, но такива хора у нас се раждат веднъж на 200 години. Г-н Цонев от ДПС влезе в ролята на учител, но и това не можа да тури детската градина в ред. Радой Ралин: "Не ме страх от министъра на културата, а от културата на министъра". Страшна работа, просто нямам думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катил

    08 Дек 2021 11:40ч.

    Смачкването на Шайката айдуци с Инструмента им, е първостепенна задача! Без милост всички тартори и тарторчета да отговарят за престъпленията си срещу държавността, срещу рекетираните фирми , срещу гражданите и за ограбвани милиони от държавната хазна! Възмездие! Бой последен е този! Бой по канчето. А разпадащата се пасмина да си прави седенките в Зайчарника, докато пратят Онуй където му е мястото при Кирчо Жарта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздрави на г-н Минеков

    08 Дек 2021 12:41ч.

    също и на новия председател на Българския парламент, млад човек, подложен на отвратителните атаки на дъртите търтеи. Мента, момчето ще се научи много бързо, а ти 30 години висиш на държавната софра. Дори не ми се коментира Ботокса.... Няма да ни е лесно да си вдигнем родината на крака! Всички родолюбиви българи да се стягат за работа! Стига сме брали този невероятен срам по последните места благодарение на 20-годишната тъпа и крадлива шайка! На всички последни места! Ей, такъв срам, да не смееш да си вдигнеш телефона на приятели от чужбина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    08 Дек 2021 12:49ч.

    Кое на пръв поглед прави впечатление. Факта, че министрите отиват на изслушване в НС. Бойко най-арогантно отказваше да се яви в НС. Що се отнася до наема за ползване на помещения в НДК, няма какво да се коментира. ГЕРБ трябва да си платят и то със задна дата. Мафиотите от ГЕРБ превзеха държавата и се разпореждаха както си искаха. Добре е, че ще прекратят дейността им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    08 Дек 2021 12:51ч.

    браво на гн минеков

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заглавието е манипулативно -

    08 Дек 2021 13:03ч.

    не "да изгони", а да помоли да напуснат помещения, които нито са на Герб, нито за отдадени за ползване по надлежна процедура и адекватен наем. И така да се прекратят огромните загуби за държавата, т. е. за данъкоплатците. Респект за г-н Минеков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гущеризон

    08 Дек 2021 13:08ч.

    Не идеализирайте младостта като безспорно предимство.Трябва и опит.Нали не бихте се подложили с ентусиазъм на операция от начинаещ хирург,за сметка на някой професор?И друго-много злъчни и отмъстителни коментари бе! Нали уж имаше призив за смирение и диалогичност?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гербераст

    08 Дек 2021 13:14ч.

    Герб трябва да ги съдят за облагодетелстване да плащат нисък държавен наем един път и втори път за това, че са купували влияние чрез Труд като са им дали държавно имущество за което не са плащали наем. Курц в Австрия го отстреляха за такова нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кой ще осъди...

    08 Дек 2021 13:25ч.

    ... парламентарно представените партии, които вече са безплатно под наем в обществени сгради, т.е. на гърба на данъкоплатците?! Ще прояви ли някой държавническа отговорност и да прогони Прокопиев, който е в сграда на Министерството на икономикта за без пари или това е узаконено купуване на медийно влияние от настоящите хора на подмяната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изненади булката със силен уец

    08 Дек 2021 13:35ч.

    Бай Минеков, какво се обясняваш ако наистина има влязло в сила съдебно решение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МММ

    08 Дек 2021 13:49ч.

    Отмъщението не храни, а гладът иде...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталинизмът се завръща

    08 Дек 2021 14:27ч.

    Кога да очакваме откриването на ГУЛАГ за преследвани по полит-културни причини от металодизайнера Минеков?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепа и

    08 Дек 2021 14:37ч.

    Браво на г-н Минков!!!! Целта на герб и дпс е саботаж, саботаж и пак саботаж на работата на парламента и блокиране на държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мамино златно комунисче.

    08 Дек 2021 14:59ч.

    Радев такива много ги люби. И светка злобничко зад очилцата и много се пъне. Може пък пак да го направят министър - знае ли се. При толкова преданост на линията и лично на другаря Радев - заслужават си напъните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Flick

    08 Дек 2021 15:40ч.

    модераторе, нещо не ти харесват анти-герб мненията, що така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минеков

    08 Дек 2021 15:55ч.

    Като чуе за кОлтура, и се хваща за кобура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антигерб мненията са в изобилие и сега, но може би просташките изблици са били прочистени

    08 Дек 2021 16:28ч.

    Виж, Минеков е от тримата отровни. И това слага неизличим отпечатък на нещо отвратително от времето когато въпросните доста умело възседнаха народното недоволство в свой интерес. А после депутати, министри, кой знае и колко са кеширали покрай грижите за народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мамино златно комунисче!

    08 Дек 2021 18:12ч.

    Г-н Ахмед Доган посочи като пример за необходимостта от реформи Българската академия на науките (БАН): "В момента 8000 души работят в БАН и 150 млн. лв. годишно им е само фонд "Работна заплата". Заниманието на повечето от тези хора е да си четат двете публикувани статии и да пишат трета. Освен това, в българската наука има някаква конспиративност – всеки крие работата си от колегите, сякаш разработва световен фундаментален проблем..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кас

    08 Дек 2021 18:36ч.

    Новата ГЕРБ централа да се пренесе в с.Медковец, Монтанско, на адреЗа да фирмата прибрала 60 000 000 лева в сакове.Собственик Альоша нам-къв си.Ей там й го забийте на герберстнята!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КУРоПАТКА

    08 Дек 2021 19:04ч.

    най смешен беше оня мандрил манев ли е не го знам ,излезе измучанещо което нямаше никакъв смисъл, помълча и седна 1с нетърпение чакам следващото мучене - веселяк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    08 Дек 2021 19:58ч.

    Браво на Минеков, така се защитават държавните интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдам

    08 Дек 2021 21:05ч.

    Минеков направо попиля милиционерите. Тия, дето вчера искаха изслушване, днес пищяха изслушването да спре и Минеков да бъде изгонен. Едва ли скоро ГЕРБ-ДПС-ДС ще поискат пак изслушване на Минеков. Жалко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блондинка

    08 Дек 2021 22:41ч.

    До Сталинизмът се завръща на 08.12.2021 в 14:27 - и аз сега съжалявам, че изхвърлих ватенката на дядо. А може да потрябва. Ама, като не съм скътна и разумна, ще ми треперят мартинките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дайте да дадете, другарЕ, да съберем пари и да изпратим подобаващо отровният с подарък SARCO капсула

    08 Дек 2021 23:42ч.

    Минеков, отиди си със стил с помощта на тази капсула, защото всичко се връща ---> https://it.dir.bg/tehnologii/kapsula-za-samoubiystvo-mozhe-da-zaraboti-skoro-v-shveytsariya-snimki-video

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи