Минчо Афузов на дебат: Общината е длъжник на хората по кварталите и малките населени места

Минчо Афузов на дебат: Общината е длъжник на хората по кварталите и малките населени места

Дебатът, организиран от гражданско движение “Днес”, засегна седем основни теми за развитието на общината като инфраструктура, водният цикъл, образование, задържане на младите хора в града, инвестиции, сигурност и туризъм. В него идеи за града сблъскаха независимият кандидат за кмет Минчо Афузов и настоящият кмет Стефан Радев.

„Община Сливен трябва да е с добра инфраструктура и нормално водоподаване във всички населени места. С достъпна градска среда, богат културен календар, отворен за инвестиции. Администрацията трябва да работи бързо и отзивчиво в интерес на гражданите, а училищата да са най-сигурното място за нашите деца. Сливен трябва да се превърне в съвременен, европейски град“, категоричен бе Афузов.

В хода на дебата независимият кандидат доказа още веднъж, че познава в дълбочина проблемите на общината, знае как да ги реши и е готов да работи в тази посока.

По темата за инфраструктурата в общината, Афузов коментира, че в кварталите и малките населени места има нужда от сериозни подобрения, работа и инвестиции. Той добави, че градът преживява трети воден цикъл за последни 16 години. През това време Сливен е разкопан, с прашни улици и без вода. Жив пример в тази посока е квартал „Речица“.

„Общината е длъжник на хората по кварталите и малките населени места. Всeки квартал, всяко село имат сериозни ВиК проблеми. В ромските села и квартали, проблемите в това отношение са още по-големи“, отбеляза Афузов.

Сигурността, един от най-важните приоритети за независимия кандидат, също беше сред темите на дебата. По думите на Афузов, създаването на Общинска полиция е абсолютно задължително и то трябва да се случи час по-скоро. Само по този начин може да се ограничи престъпността, приоритетно в района на училища, детски градини и обществени сгради.

„Днес МВР са разкрили нарколаборатория, която се намира между 3 училища. Това е недопустимо. Училището трябва да е най-сигурното място за нашите деца. В училището няма място за наркотици, насилие и вандализъм“, добави независимият кандидат за кмет.

Развитието на бизнес средата и задържането на младите хора в града са теми, които според Афузов имат много пресечни точки и са еднакво важни за община Сливен.

„Задържането на младите хора е проблем от години. Трябва ни достъпно образование, за да остават младите да учат тук и да създават семейства. Така ще има и кой да работи в Индустриалния парк, за който в момента няма подготвени кадри. Ако искаме младежите да идват и да остават в Сливен, трябва да им създадем необходимите условия за образование, работа и живот“, добави Минчо Афузов.

По отношение на спорта независимият кандидат отбеляза, че няма как да се стимулира масов спорт, без да има развита спортна инфраструктура. Той напомни, че военният стадион не е ремонтиран от 30 години.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи