Милтенова за скандалната среща с премиера: Той ни обясняваше колко торти е произвела съпругата му

Милтенова за скандалната среща с премиера: Той ни обясняваше колко торти е произвела съпругата му

Не мога да кажа кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, но му благодаря. Всички лъжи, които бяха изречени в предните дни - как ние сме провокирали премиера и как сме се държали по непристоен начин, станаха ясни. Докато бяхме там имаше видеозапис от представители на МС. Няма какво да крием. Аз от 2 дни обяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато искате да правите затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изтекъл от там. Извинявайте, но ние не сме били на тайна среща. Не сме поискали нищо незаконно, че да бъде тайна за обществото”.

Това заяви в ефира на „Събуди се” Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Тя допълни, че от МС не отричат това, което се е случило. 

„Съвсем възпитано помолих премиера да продължим конструктивно разговора, след като се бяхме отдалечили от темата. Не сме отишли там, за да слушаме колко торти е произвела съпругата му. Така започна разговорът ни. Това нормално ли е? Говореше се на различни теми, но не и по тази, за която бяхме отишли. Проявихме търпение. След моята молба той избухна. Не мога да приема, че на една среща, която е направена под формата на диалог, трябва да има само монолог. Най-абсурдното в случая е, че част от коалиционното споразумение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии. В момента трябва да протестираме, за да може правителството да изпълни собственото си коалиционно споразумение”, коментира Милтенова. 

По думите ѝ от срещата не е имало никакъв ефект и не е било чуто нито едно конструктивно решение. Според нея фокусът на протеста е изместен. 

„Няма европейска държава, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане в момента е свързано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат регулирани посредством намаляване на акциза и махане на биодобавката”, каза още тя. 

Според нея от бранша са отворени за диалог, но държат от тук нататък срещите да се провеждат в присъствието на медиите. Тя заяви, че е редно премиерът да поднесе извинение на превозвачите. 

От МС съобщиха, че срещата не е била записвана, а са правени само протоколни кадри.

Епицентър. бг припомня: Записът от срещата на премиера, превозвачите и работодателите е около 30-минутен. Темата на разговора са компенсации заради високите цени на горивата и евентуален мораториум върху тол таксите.

„Оставка на трима министри, ако се случи, означава просто цялото правителство пада. Да помислим какво означава. Означава служебен кабинет, следващи избори. А следващите избори комбинация от „Възраждане“ и разни други новородени партии. Шансът за някакво правителство ….май че България ще плаче“, казва гласът, който според тях е на премиера.

„Ако искате трите оставки, продължавайте, спрете центъра. Ще ни направите най-голямата услуга на нас тримата. Някак си в България всеки гледа себе си. И всеки си вика, абе аз да се уредя аз. С този мироглед тази държава е загубена.“, допълва той.

„Ако искате винаги можете да си тръгнете, това е... По всяко време сте поканени, ако ви е досадно, да излезете - вратата е там”, казва още гласът, за който се смята, че е на премиера Петков.

„Не става въпрос дали ни е досадно. Става въпрос за това, че вие сте ни поканили по конкретна тема. В момента разводнявате темата. Вие имате среща в 17:00 часа след това. И въпросите, които ние сме ви поставили, остават без отговор в момента. Така че много ви моля, нека да не разводняваме“, казва друг глас.

„Повярвайте ми, ако не искате да слушате, вратата е там. Ето я. Зад Вас. Няма... Аз решавам тук как ще говоря и какво ще говоря“, казва първият глас, за който се смята, че е на Киирил Петков.

„Това не ви е частният дом“, казва женски глас под звука на аплодисменти.

"Винаги сме имали намерения да се разберем по пътя на преговорите, насреща ни стоят интелигентни и грамотни хора. Ще видим, какво ще стане във вторника, може да се окажат и безсрочни протестите“, обявиха превозвачите, цитирани от БНР.

Те обаче са готови, ако бъдат поканени на нова среща с властта, да се отзоват за нови преговори.

„Автобусните превозвачи са готови за още един диалог с представителите на държавата, за да не се стига до провеждането на протести“, обяви Магдалена Милтенова.

Тя добави, че протестните действия ще продължат до постигането на целите, поставени от бранша:

„Високите цени на горивата, високата цена на ТОЛ-системата, която се планира - това всичко ще се отрази на джоба на българския потребител, така че ние в момента защитаваме, не само интересите на българските превозвачи, а интересите на целия български народ“, каза тя.

От бранша изтъкват, че правителствата на други европейски страни са успели да помогнат на превозвачите си:

„Било през намаляването на ДДС-то, било през намаляването на акциза, било през осигуряване на директни помощи за превозвачите - цяла Европа намери тази възможност. Единствено България не може да намери възможност да осигури възможност на българските граждани да ползват по-нормални услуги“.

 

Коментари

  • да продължим промяната

    07 Май 2022 10:45ч.

    и да променим правителството. След като вот на недоверие не може да мине в парламента, значи трябва да стане на улицата. Пълна блокада на държавата докато Киро не подаде оставка. След това служебен кабинет и нови избори докато дойдат на власт хора, които милеят за България и българите. Другото е самоубийство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро вън!

    07 Май 2022 11:49ч.

    Точно така, ще се правят избори докато ни уврат главите, какво е добро и какво не. Докато разни наивници не спрат да гласуват за дебили и мафиоти. Докато не вземем държавата си в свои ръце. Дотогава ще падат много глави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    07 Май 2022 12:38ч.

    Аха, значи вашия Копейкин бил човек. Това не го знаех, аз мислех, че е на заплата при Митрофанова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментатор

    07 Май 2022 12:25ч.

    Скоро Просто киро ще започне да ни убеждава, че като няма хляб да купуваме пасти от сладкарницата на жена му. На тази среща си личи / както и на много други / колко не на място е лицето Просто киро. Отново изтеглихме късата клечка, след ББ. А, стига толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Над 90 и кусур % от...

    07 Май 2022 14:23ч.

    ...чорбаджиите собственици на превозвачески фирми и формички говорят с персонала си точно по начина, от който са възмутени, че и по-невъзпитано, тъй че да не плачат като вдовица за х@й. Каквото повикало, това се обадило.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тогава къде е промяната?

    07 Май 2022 19:23ч.

    щото ако беше останала Тиквата чак такива глупости нямаше да свърши. А всъщност ни трябва нито Тиквата, нито този канадки еничар, особено пък в това време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генно модифицираната тиква

    07 Май 2022 21:40ч.

    Кирил Петков май живее в свят от изцяло себеподобни същества и общуването с обикновени земляни го фрустрира. Едва ли вижда възможност за сваляне на цените чрез разбиване на картелни споразумения между търговците на горива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едва ли вижда възможност за сваляне на цените чрез разбиване на картелни споразумения между търговците на горива.

    08 Май 2022 8:48ч.

    Сакън, това е ерес. Точно както е еретично да се попита как спирането на ТЕЦ Марица 3 в Димитровград съвпадна с рестартирането на гръцката ѝ посестрима в Козанѝ или как в задаващия се енергетичен дефицит ПАВЕЦ Чаира е счупен хайки лайкли безвъзвратно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи