Милошоски: Има проектодокумент между София и Скопие

Милошоски: Има проектодокумент между София и Скопие

"Имаме информация, че вече има проектодокумент, т. нар. нон пейпър, който циркулира между Скопие и София и с който са запознати и премиерите, и външните министри на двете държави".

Това каза в интервю за македонската телевизия Канал 5 председателят на комисията за външни работи в парламента на Република Северна Македония и бивш министър на външните работи в правителството на ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски, предаде БТА.

По-рано днес той информира, че от опозиционната партия са изпратили искане до министър-председателя Димитър Ковачевски да се яви пред комисията по външна политика и да представи проектодокументите, по които правителствата на България и Република Северна Македония водят преговори.

По думите на Милошоски българското правителство дава обяснения, "дали когато го извика Румен Радев, или в Народното събрание, дали на открито или на закрито заседание, те са информирани и изграждат обща позиция". Докато правителството на Ковачевски не се появява в парламента на Република Северна Македония. "Смятам, че появяването на правителството в парламента може да бъде добре и за него, и за процеса. Правителството, което крие нещо от депутатите, крие нещо и от обществеността", каза Милошоски.

Според него "отстъпките би трябвало да се обвързват с членството, а не с преговорите за членство в ЕС".

Коментари

  • христо

    08 Апр 2022 9:18ч.

    това дьонме като беше в БГ се казваше Антон милошев...и той сърбоман и македонистстана...ВЕТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Апостол Петков

    08 Апр 2022 12:37ч.

    Антонио винаги си е бил Антонио, че и Милошоски. Никога не е бил Антон, но иначе, да - бугараш беше. Беше, но после израстна като партиен функционер, стана министър и неусетно забрави всичко. Ей така се роди мъкидонската нация. От удобно забравяне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • stevo

    08 Апр 2022 9:28ч.

    Предателите си остават ПРЕДАТЕЛИ!!! Успахме се тези години, надебяляхме, станахме дебелокожи мишки... хапване, пийване, моренце, далаверки, снишаване.... сега ще берем плодовете... който е оптимист .. не е реалист... следва дълго потъване... така хваления супер здрав корен НА БЪЛГАРИНА Е ИЗГОРЕН от дъно с отровата на успиването, галенето по главицата.. докато тя се склони и падне сама... Тъжно ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    08 Апр 2022 11:24ч.

    Тъжно,но си прав Стево!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    08 Апр 2022 12:06ч.

    Има един фактически парадокс, "клубът на богатите ЕС ЕС и лицемерният атлантизъм" ще пречупи македонците и ще ги пречисти от "доктрината им", както го прави на всякъде другаде в ЕС! Въпросът е Куо Вадис Македония, и да ги пуснем в содомският блок, парадоксална логика но истинска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    08 Апр 2022 13:02ч.

    Комунистите вкараха нашите събратя българи в Македония в грях, да говорят непростими неща спрямо предците си и единокръвните си братя. Затова съдбата на Македония няма как да бъде особено добра, докато се настройват против собствената си кръв. В момента те си мислят, че ще бъде облекчение да влязат в ЕС, но те ще могат да тръгнат по по-добър път, само когато се покаят от грешката си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    08 Апр 2022 13:05ч.

    Има неща, които не можеш да направиш и да продължиш напред спокойно, да градиш добро бъдеще. Едно от тези неща е да похулиш родителите си и да намразиш семейството си. Има си мярка, до която може да се оправдаваш, че си промит мозък, че някой друг е виновен. Същото важи и за българите, които не почитат великия ни тракийски род и нашите праотци, техните вяра и завети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    08 Апр 2022 13:30ч.

    Две статии една до друга "Има подготвен документ между Македония и България" и "Няма да направя никакъв компромис с РСМ" (от страна на Петков) И след като си противоречат взаимно, на кое от двете да вярваме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Апостол Петков

    08 Апр 2022 15:05ч.

    И на двете. Документ вероятно има - нормално е да се обсъжда някакъв проект. Същевременно и Кирчо сигурно наистина не смята да прави компромис. Въпросът е - компромис с/спрямо какво?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тодор Тодоров

    08 Апр 2022 15:25ч.

    Не заслужава да се коментира този Антон Милошев, самопрекръстил се на Антонио Милошоски! Част от сръбската селекция от безродници-комплексари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи