Меглена Плугчиева: Записано е - България се задължава да приеме повече бежанци от Сирия и Афганистан

Меглена Плугчиева: Записано е - България се задължава да приеме повече бежанци от Сирия и Афганистан

Следвайте "Гласове" в Телеграм

България се задължава да приеме повече бежанци от Сирия и Афганистан - това е записано в Декларацията, подписана от България, Румъния и Австрия, за да ни пусне Виена в Шенген само по въздух и вода. Това обяви бившият дипломат, посланик и министър Меглена Плугчиева пред БТВ.

Тя заяви, че информацията, който излиза от австрийското вътрешно министерство се различава от тази, която идва от нашето МВР.

Всякакъв опит за пиар акции и пиар кампания на управляващите са абсолютно провалени, подчерта дипломатът и бивш вицепремиер.

Запитана добра новина ли е частичният Шенген, бившият посланик на България в Германия и бивш вицепремиер в кабинета на Сергей Станишев посочи: "Добра новина, макар че е частично решение. За нас и за Румъния най-важен си остава достъпът до сухоземни граници."

По думите ѝ 13 години, след като беше обявено, че сме изпълнили всички условия за влизане в Шенгенското пространство, това е много хубава празнична новина, но ако трябва да сериозно да се анализарат нещата, това е крайно незадоволително.

Ние сме заложници на страните членки на Европейския съюз. Преди години ни спря Нидерландия, която използваше темата преди изборите в страната, а сега - Австрия, която също използва темата във вътрешнополитически план, посочи Плугчиева.

Дипломатът се позова на публикации в австрийските медии, според които не може и дума да става двете балкански страни да бъдат допуснати по суша в Шенген и за определяне на дата за това, докато не бъдат изпълнени конкретни условия.

"В Австрия се коментира, че дата за сухоземен Шенген няма да има, докато не бъдат изпълнени конкретни условия. За съжаление, моята прогноза е, че до края на 2024 г. няма да бъдем допуснати до пълноправен Шенген", посочи бившият вицепремиер.

Иска се засилване на външната граница на ЕС, където сме ние, което означава, че ситото трябва да става все по-ситно, добави тя.

Като условие за пълноправното ни членство в Шенген България се задължава да приема повече бежанци от Афганистан и Сирия.

„Тази декларация, която е подписана между България, Австрия и Румъния по официално информация от Австрия задължава България и Румъния да приемат повече бежанци от Афганистан и Сирия, без да става ясно дали това е само в изпълнение на Дъблинското споразумение или има нещо допълнително“, коментира Плугчиева.

"Не става ясно дали това е просто изпълнение на Дъблинските споразумения. Опасявам се, че ще има някаква нова законова разработка, с която ще бъдем задължени да приемем мигранти отвъд Дъблинския регламент", повтори Меглена Плугчиева.

"Обстановката с мигрантите в Европейския съюз се влошава. Ще бъдем поставени под нови и допълнителни условия. Трябва да се държим много по-отговорно и много по-достойно и да отстояваме националния си интерес", каза още Плугчиева.

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • Дим без огън няма

    02 Яну 2024 18:52ч.

    То ясно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дека го тва бабе с плуга

    02 Яну 2024 21:30ч.

    Дедо да й преоре евроградината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо Денков и Габриел мислят, че могат да лъжат и по-лошо - да продават и предават България?

    02 Яну 2024 18:57ч.

    Оставка и съд за Денков и Габриел!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Денков копае Мъртво море

    02 Яну 2024 19:07ч.

    по сервилност и предаване на интересите на България, то Габриелата копае Марианската падина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    02 Яну 2024 19:10ч.

    И кой да го отстоява тоя национален интерес ?!? Националните предатели и западни слуги ли ? Или може би безхаберният народ ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    02 Яну 2024 19:11ч.

    Всеки грамотен може да потърси и да си прочете в чуждите документи за какво иде реч. Не знам наистина нашите "Оправляващи" какво печелят? Нали истината накрая ще излезе? Или Денков мисли да си прибира бежанците в мазето на блока ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BULEXIT!

    02 Яну 2024 19:12ч.

    Видя се координираната атака срещу България и срещу българските граждани от всички етноси. Вътрешната атака идва по линия на мафиотските промени в Конституцията и най-вече с приемане на двойното гражданство. Така, след 18 месечен пестой в Р. България, чужденците ще могат да стават министри и "народни" представители в антинародното ни "Народно събрание." Външната атака идва по линия на Шенген - ще ни пълнят държавата с чужденци от Африка, Азия и Америка, но преди всичко с политически емигранти от Афганистан и Сирия (от Ислямска държава, всякакви криминални отрепки, педераси и лесбийки), които окончателно ще трябва да ни направят европейският заден двор от обори и тор за ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    02 Яну 2024 19:18ч.

    С разпространението на тая фейк веднага се разбира кой е четирихилядник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как кой?

    02 Яну 2024 19:40ч.

    Как кой? Австрийският вътрешен министър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-гей

    02 Яну 2024 19:19ч.

    Напоследък отвсякъде надничат проксита на станишко малкото мишле

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • valter

    02 Яну 2024 19:22ч.

    Австрия просто иска да се разтовари с проблемните емигранти. Няма друга причина да посочват конкретни страни за прием от България. Абсурдно е някой да ни поставя условия какви и колко мигранти на да приемаме. Просто ще ни сервират 6000 талибана. Това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    02 Яну 2024 19:47ч.

    Народът вече притръпна. Няма да излезе доброволно на протест за нищо на света. Хората имат достатъчно кредити за изплащане, а по-будните, вкл. половината ромско население, се махнаха от територията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    02 Яну 2024 19:50ч.

    Може да обявят и държавата за продан. След първоначалния шок никой няма даже да реагира. Само ще попишем с социалните мрежи колко сме недоволни. После ще си сипем по една малка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    02 Яну 2024 19:55ч.

    нали протестите докараха сглобката, Росенец върна ДБ в парламента, те бяха дори без субсидия, сега никой от тях няма доброволно да се откаже от 10-те хиляди заплата, която осигурява и максимална пенсия на старини, дори пеевски в момента е на депутатска заплата, за да я получи цялата с бонусите е принуден всеки ден да е в парламента, кога преди е било

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    02 Яну 2024 20:08ч.

    Протестите бяха организирани за пред медиите и плебса. Просто едно шоу. Истинските неща се случват зад кулисите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американецът-републиканец Paul Craig Roberts обяснява поведението на туземната колониална администрация:

    02 Яну 2024 20:12ч.

    среща. Използвах възможността да задам въпрос за нещо, което отдавна ме озадачаваше. Как, попитах аз, Вашингтон успява да накара чуждите правителства да подкрепят интересите на Вашингтон за сметка на интересите на собствените си страни? „Пари“, каза висшият служител на Пентагона. — Имаш предвид чужда помощ — казах аз. „Не“, каза служителят, „даваме на политическите лидери торби, пълни с пари. Ние ги притежаваме…““ (Years ago I was in the Pentagon in the office of a very high official being offered an important appointment. I used the opportunity to ask a question about something that had long puzzled me. How, I asked, does Washington manage to get foreign governments to support Washington’s interests at the expense of their own countries? “Money,” the high Pentagon official said. “You mean foreign aid,” I said. “No,” the official said, “we give the political leaders bags full of money. We own them. They report to us.”) May 15, 2022 The Kremlin Never Learns Paul Craig Roberts https://www.paulcraigroberts.org/2022/05/15/the-kremlin-never-learns-2/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    02 Яну 2024 20:29ч.

    това е римска тактика - купуване на елита, при нас не проработи, затова последва заплахата магнитски, която си е съвсем справедлива според мен и едва ли има българин да не одобрява санкциите срещу пеевски и горанов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Яну 2024 20:16ч.

    "Меглена Плугчиева казва, че събитията с емигрантите в Европа е лошо стечение на обстоятелствата. Германия очаквала, че емигрантите ше решат проблема със заетостта, но не са успели да го решат. Пита дали сме видели новините от Берлин. Ами не сме видели новините от Берлин, не ни ги пускат. И не беше лошо стечение на обстоятелствата проблема с емигрантите. Беше грешка. Хората, които тогава ви казваха, че емигрантите са грешка, бяха изритани в ъгъла. Би трябвало да разберете, че те още са в ъгъла, макар че бяха прави в страховете си. Същите либерали, които решиха, че няма да има проблем с емигрантите, днес пак са на власт. И пак правят грешка след грешка, предателство след предателство. Спрете да избирате тези хора. Потърсете другите. Ще ги познаете по това, че преди 7 години ви предупредиха за емигрантите. Иска се разум, казва Плугчиева. Все едно не е била във властта преди 8 години. Предадоха ви, това е. Съпротивлявайте се. П.П. Направо не мога да повярвам. Хората, които се насR@xa, сега викат, че гащите ни са за смяна. Нагло, по-нагло, евро нагло. Мартин Карбовски" - https://svobodnoslovo.eu/komentar/predadenata-krepost/124434

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    02 Яну 2024 20:26ч.

    Ако изборите можеха да променят нещо, самите либерали щяха да ги забранят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    02 Яну 2024 20:35ч.

    сега се надяват украинците да им решат проблема със заетостта, все още имат недостиг от един милион работници, ако украйна влезе в ЕС, проблемът ще се реши, но милиони украинци ще се организират, ще създадат организации за защита, ще протестират, немците нямат бивши колонии за да ги снабдяват с работна ръка, имигрантите не знаят немски и казват, не ни трябва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Яну 2024 20:37ч.

    Ако не се лъжа Марк Твен. Той май е писал не за либералите а за изборите по принцип.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    02 Яну 2024 21:43ч.

    Да, и аз мисля че беше на Твен. Мъдър човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    02 Яну 2024 20:29ч.

    Дачка, дано Митрофанова да ти плаща във валута за изтрит пост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    02 Яну 2024 21:26ч.

    Ти пък какво правиш в този сайт? Този сайт е за интелигентни и свободомислещи хора! Заминавай в "Дневник" и за проба им напиши нещо против "евроатлантическите" им ценности и те незабавно не само ще те изтрият, но и ще те блокират!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    02 Яну 2024 21:29ч.

    Някой спомня ли си, че Тиквоний Българоубиец обезлюди по заповед на Портиера на американското посолство Странджа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    03 Яну 2024 11:16ч.

    "Върховният административен съд реши, че в стопанството в Болярово, което през 2018 година не допусна ветеринарите да умъртвят овцете им не е имало чума. Екзекуторите от БАБХ не можаха да представят пред магистратите доказателства, че животните са били болни. " И какво от това. Хората от Странджа се изнесоха в чужбина, за си изкарват прехраната. А народът пак си избра Б.Б.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е цената за Шенген!?

    02 Яну 2024 22:06ч.

    Ако съгласно тая Конвенция и другите 26 шенгенски държави освен Австрия решат си върнат бежанците минали през България... изчезваме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тропикана

    02 Яну 2024 22:19ч.

    Кака ви Меглена някога беше разузнавачка и тотална резачка, каято чудесно знаеше, че набирането на чувствителна информация, понякога налага да не се подбират средства. Може да и вярвате! Продадоха ни за пореден път! И всичко това - за да може елитът в хипотеза на инвънредна ситуация, да се изнесе по-бърЖе! Имотите по островите вече са оборудвани и обзаведени. Туземците са информирани да сресват старателно ветрилата от паунови и щраусови пера, да ги държат в пълна готовност, че се очаква скорошно пришествие на много важни бели сахиби, които не са привикнали на тропически климат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изповед: Бях боклук и гласувах за ппдб

    02 Яну 2024 22:24ч.

    ппдб е голям боклук! Избирателите на ппдб също са голям боклук. Това е политическа аксиома! Доказано е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чичо

    02 Яну 2024 23:47ч.

    Ако знаете пък тая леля що пара отнесе... Майкоо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    03 Яну 2024 0:17ч.

    Е колко отнесе, ти лично ли я познаваш? Май нещо на ангро говориш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ако изборите можеха да променят нещо, самите либерали щяха да ги забранят"

    03 Яну 2024 3:10ч.

    Да не ги подценяваме - хитро и подло действат, и търпеливо: направиха така, че хората да се отвратят от самата идея за подобни "избори" и да не отиват да гласуват, понеже не разпознават себе си в т.нар. политически партии и не им вярват. И така си осигуряват накупен, клиентелистки/НПО вот, отделно по все сайтове са напускани яростни пропагандатори на негласуването, понеже безсмислено. Затова и изборните закони не се интересуват от процентите гласували. Поради което сегашното българско правителство на практика е тих преврат на нищожно като процент малцинство. Явлението с увеличаващия се процент негласували не е само в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Влади

    03 Яну 2024 7:22ч.

    Тези, които са подписали това...затвор им е малко наказание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zzz

    03 Яну 2024 8:28ч.

    Шенген за нас е тук в България наложен е от ГЕРБ,ДПС,ПП и ДБ.Така че ние живеем с тези лъжци и терористи. А това че нямало да ми искат паспорта за проверка-много ми дреме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    03 Яну 2024 9:23ч.

    Е, за пореден път доказахме, че сме нещастни туземци и баш-бунаци без капка достойнство! Нормално и познато... После, "защо се срамиш да се наречеш българин"... В крайна сметка обаче, всъщност ние наистина не сме заслужили да сме в Шенген! И не защото ня'кви смотани австрийци или холандци си правят ПР на наш гръб, а защото НИЕ НЕ СТАВАМЕ ЗА НИЩО! Народ, който не уважава себе си, ВСЕКИ го подритва! Факт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благ Дракула

    03 Яну 2024 9:41ч.

    Ако тия мърши останат още година на власт, ще стане страшно за страната. Трябва да се бесят СЕГА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    03 Яну 2024 13:39ч.

    Това са въпросните "съюзи". Организация с общи пари не е измислена случайно.... Малка балканска държава, която изнасяше какво ли не - ток, торове, тухли, машини, да не говорим за храните.... 5-6 пълни университета с младежи от цял свят... Музиканти, детски хорове, невероятни художници.... нелош туризъм.. 20 години е на последно място в ЕС...Не го изпускаме последното място, ей! Общата кобила и кучета не я щат... Защо ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи