Мъж се самозапали пред съдебната зала, в която се води процесът срещу Тръмп

Мъж се самозапали пред съдебната зала, в която се води процесът срещу Тръмп

Мъжът, който се самозапали пред съда в Манхатън, където се провежда делото срещу бившия президент Доналд Тръмп за купуване мълчанието на порнозвезда, е починал, предаде Би Би Си. 37-годишният Максуел Азарело се заля с течност, след което хвърлил във въздуха брошури с теории на конспирацията. Това се случи в момент, когато приключваше подборът на съдебните заседатели за процеса срещу Тръмп.

В петък Азарело е бил откаран в болница в критично състояние, където по-късно е починал, потвърди Cи Би Ес.

Тръмп е бил в сградата, за да присъства на избора на съдебни заседатели, където е имал охрана, но бившият президент е напуснал по време на инцидента.

Полицията в Ню Йорк съобщи рано в събота, че Азарело е бил обявен за мъртъв от персонала на болницата, съобщи Ен Би Си.

Сигурността на съда не е била нарушена при инцидента в петък, съобщиха от службата за извънредни ситуации. Делото, което току-що беше приключило с подбора на алтернативно жури, беше възобновено по-късно следобед. Очаква се откриващите изявления да започнат в понеделник.

Следователите съобщиха, че около 13:30 ч. местно време  са получили спешно обаждане на телефон 911, в което им е било съобщено, че мъж се е самозапалил.

Те са го идентифицирали като 37-годишния Максуел Азарело, който е пристигнал в Ню Йорк от дома си във Флорида миналата седмица. Той нямал криминално досие в Ню Йорк, а семейството му във Флорида не знаело, че е пътувал до града.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • ЗИП

  20 Апр 2024 8:38ч.

  Преди време друго пипълче се самозапали заради войната в Газа.И тук едно време се палиха за глупотевини... Хората са еднакви навсякъде.... :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  20 Апр 2024 9:46ч.

  Днес 20 април, е двоен празник за много хора. Началото на Априлското въстание и рождението на Месията !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Умните

  20 Апр 2024 9:25ч.

  като ЗИП си седят и чакат света да се самоунищожи защото за тях всяко действие за справедливост, против двойните стандарти , против въвеждане на линия на злото под егидата на единия процент завладели 90 процента от богаството на света е глупост. Когато смелостта и саможертвата в името на съществуването на един справедлив свят е глупост , то за какво живеем...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  20 Апр 2024 9:43ч.

  А вместо да се самозапалваме, не е ли по-разумно и ефективно да ги палим ТЯХ ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  20 Апр 2024 10:29ч.

  Процесите срещу Президента Тръмп са незаконни - имитация на закон поради политически реваншизъм. Тръмп е заплаха за партийния произвол на ДП. Човекът се е запалил от протест срешу произвола на ядрото на ДП около Хилари Клинтън и поддръжници. Те не играят на чисто, не, играят брутално със закона. Но има закони на Бога и те действат над чупенето им вкл. с легитимна уж законност! Страшен е Божият гняв!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи