Мъск уверил ЕК, че ще играе по правилата на ЕС

Мъск уверил ЕК, че ще играе по правилата на ЕС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Милиардерът Илон Мъск е уверил Европейската комисия, че "Туиър" ще продължи да спазва строгите европейски правила за контрол на незаконното онлайн съдържание. Това заявиха източници от ЕК пред Ройтерс, след като като миналата седмица социалната мрежа стана негова собственост и той пое управлението ѝ.

Мъск е заявил пред еврокомисаря Тиери Бретон, който отговаря за вътрешния пазар, че планира да се съобрази със законодателството в блока по отношение на незаконното съдържание.

Самоопределящият се като пълен привърженик на свободата на словото се е съгласил да проведе среща с Бретон, който е и бивш френски финансов министър, през следващите седмици, посочили представители на ЕС пред Ройтерс.

Разговорът дойде, след като Бретон обърна внимание в петък, че социалната мрежа трябва да изпълнява законодателството на Общността.

"В Европа птицата (прави сравнение със символа на социалната мрежа - малка птица - бел. ред.) ще лети според нашите правила", написа Бретон в "Туитър" в петък.

Уверенията на Мъск изглежда предполагат прагматично отношение от главния изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили "Тесла" (Tesla Inc), който преди това изрази желанието си "Туитър" да има по-малко ограничения върху съдържанието, което може да се публикува, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • ЕС има само едно правило - грабеж чрез внедрени еничари

  31 Окт 2022 17:18ч.

  Нас вече ни ограбиха до голо, но не спират, нихната кожа ненаситна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съдомиялната ли ти

  31 Окт 2022 18:58ч.

  открадна ЕС като талибаните на Кадиров ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Талибаните на Кадиров

  31 Окт 2022 19:20ч.

  като ти кръцнат главата, ще забравиш за съдомиялната!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи