Манолова: Ще създадем мрежа от наблюдатели за 12 хил. секции на изборите

Манолова: Ще създадем мрежа от наблюдатели за 12 хил. секции на изборите
Ще осигурим наблюдатели във всички 12 хил. секции на територията на цялата страна за парламентарните избори. Ще организираме и паралелно преброяване на резултатите от изборите, които да са обявени онлайн и в реално време. Това е началото на един работен процес, в който обединяваме усилия за съпротива срещу кражбата на вот и изборните манипулации. ГЕРБ и организацията им ограбиха гласовете на столичани на последните местните избори. Това не трябва да се случи и на предстоящите парламентарни избори. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТВ+ по повод работната среща за честността на изборите, организирана от „Отровното трио“.

 

Тя е категорична, че нито един субект не може да се справи сам с опазването на гласовете в 12 хил. секции. Никой освен ГЕРБ не може да осигури застъпници във всички секции. Единственият начин е обединението и включването на граждани в процеса. Да събудим гражданската енергия, гражданите да дадат един ден на демокрацията и това да не е в полза на един субект, допълни Манолова.Председателят на „Изправи се.БГ“ подчерта, че работната среща не е била за обсъждане на предизборна коалиция, а за осигуряване честността на изборите.


Проектът "Изправи се.Бг" е отворен и приемаме още граждански организации в нашата партньорска мрежа, която включва граждански организации и инициативни комитети с различни каузи, както и няколко партии – ДБГ, „Волт“, Земеделски народен съюз, социалдемократи, Нова алтернатива, движение „ДНЕС“ и движението на Татяна Дончева, каза още Манолова.


Опасно е в момента да си опонент на властта, защото автоматично се превръщаш в мишена. Институциите се използват срещу тези, които са се изправили срещу властта, допълни тя.


Хората в страната са мачкани, притискани, изнудвани, репресирани, страх ги е,  особено сега в условията на втора вълна от коронавирус. Страхуват се, че ще изгубят работата си и че бизнесът фалира заради липсата на подкрепа, подчерта Манолова.


Тя е категорична, че следващите, които се опитат да повторят поведението на Борисов, ще са изгонени с камъни не след 11 години, а след 11 дни. Нямаме право да предадем доверието на хората - ще се изправим като контрапункт и алтернатива на ГЕРБ, каза още председателят на „Изправи се.БГ“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • И изборите в чужбина трябва да бъдат наблюдавани

  27 Окт 2020 9:10ч.

  Председателите на изборни секции в посолствата и консулствата по света се назначават от българската диаспора; няма гаранция, че председателите ще са безпристрастни, но трабва да бъдат заставени да публикуват веднага резултатите онлайн, на сайт независим от сайта на ЦИК... Следващите избори ще бъдат решаващи за по-нататъшната ни съдба, и трябва да бъдат възможно най-честни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кръстева

  27 Окт 2020 9:41ч.

  Без активна предварителна регистрация, с която да актуализирате избирателните списъци и махане на глупостта "празноквадратче" на ММ, нищо не правите с паралелното преброяване

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пергел

  27 Окт 2020 11:03ч.

  Кой плаща на тая ли? Сорос й плаща, безспорно е доказано, тъй като е явна пропагандистка на Истанбулската конвенция. Само силно увредени умствено избиратели биха гласували за такава. Срещат се такива, за жалост, но едва ли ще са достатъчни, за да се промъкне пак в парламента и пак да агитира за политкоректност, Пеевски, ДПС и мултикултурализма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Мрежа от наблюдатели за 12 000 секции"

  27 Окт 2020 11:44ч.

  На тия 12 000 ще им се плати ли нещо? Или ще бъдат само ентусиасти? Може да ги земе от протестиращите - те са много ентусиазирани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи