Mанфред Вебер подкрепи Антон Хекимян

Mанфред Вебер подкрепи Антон Хекимян

Колко важни са предстоящите местни избори в България напомня в нарочно видеообръщение към българските гласоподаватели и председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер:

"Ние сме партия на кметовете в Европа, на местните общности в Европа, защото те са близо до гражданите. Затова искам да Ви помоля да подкрепите Антон Хекимян на изборите в София сега, за да стане той кмет на този важен европейски град. Той може и ще направи най-доброто, за да създаде качествени условия на живот за всички Вас. Той ще бъде Вашата връзка с Европа и нейните ръководители.", казва на софиянци Вебер.

Какво обаче включват тези „качествени условия на живот“ по отношение на това столицата на страната ни да е европейски стандарт за отлични архитектурни и ландшафтни решения и съществуване в здраве, чистота и още повече зеленина на хората в нея?

Ето конкретиката, според програмата за управление на Хекимян в частта за подреден, сигурен и свързан град с нулеви отпадъци:

Пешеходните пространства в София ще бъдат увеличени, а пешеходната свързаност между градските паркове – подобрена. Започва основният ремонт на знаковия площад „Света Неделя" с обособяване на ново пешеходно пространство и обновяване на трамвайното трасе. С реконструкция паркът на НДК и Градската градина също ще бъдат свързване с пешеходни пространства. Реновиране на пешеходната зона по ул. „Пиротска“ и свързването й с новото пешеходно пространство на пл. „Св. Неделя“ до Градската градина, също е част от идеите, които биха зарадвали любителите на разходки, майките, децата, всички софиянци и туристи. Работата с мисъл за хората, слезли от автомобилите и поели с пълни гърди из града, е инвестиция в привлекателността на столицата и здравословния начин на живот в нея. Това включва и разширяване на веломрежата, която свързва големите жилищни квартали с центъра, както и изграждане на станции за зареждане на електрически автомобили на публични места.

София е първият град в България, който въвежда нискоемисионни зони за транспорта и битовото отопление, уточняват в управленската програма на бъдещия кмет.

От декември месец на тази година ще бъде ограничено движението на най-замърсяващите автомобили през историческия център, защото всички сме наясно, че през зимните месеци превишенията на нормите на фини прахови частици са най-чести.

57% от емисиите на фини прахови частици в София се генерират от отоплението на дърва и въглища. Затова ГЕРБ напомнят, че са реализирали първия етап на най-мащабната програма за подмяна на печки на дърва и въглища с екологични алтернативи и напълно безплатно за гражданите монтират екологични уреди за отопление.

От партията на Хекимян съобщават, че продължават с безплатната подмяна на отоплението на дърва и въглища за домакинствата и планът е през следващите четири години да подменят 10 000 стари печки с екологично съобразено отопление – като климатици, или фотоволтаични системи например. Предвиденият финансов ресурс за това е над 73 млн. лв. безвъзмездни европейски средства по оперативната програма „Околна среда“.

За да бъде София наистина по-зелен европейски град по време на ръководството на Хекимян, ще започне изпълнението на програма за изграждане на фотоволтаични инсталации на покривите на някои общински сгради. Подготвени са проучванията за използване на слънчевия потенциал на 880 такива, като вече са изградени соларни инсталации на няколко лечебни и образователни заведения.

Изграждат се и фотоволтаични инсталации на зоологическата градина и завода за преработка на отпадъците, които ще произвеждат около 1/3 от нужното електричество.

Системата за разделно събиране на отпадъци също се разширява. В тази връзка ще се продължи и с информационните кампании за популяризиране на разделното събиране и начините за предотвратяване на образуването на отпадъците. От екипа на Хекимян улесняват и достъпа на гражданите до местата за разделното им предаване след домашни ремонти и разкриват площадки за целта в различните столични райони.

От ГЕРБ се ангажират още и да продължат с кампаниите за безплатно предоставяне на компостери на домакинствата за разделно третиране на хранителните и зелените отпадъци; да изградят инсталация за преработка и оползотворяване на едрогабаритните отпадъци и да завършват рекултивацията на всички стари депа в града.

И за да е наистина бърз и ефективен процесът на превръщането на София в още по-удобен и работещ за интересите на жителите град, ще бъде дигитализирана дейността на Столичния инспекторат. Идеята е да се засили контролът върху работата на отделните инспектори и върху обработката на сигналите, получени от гражданите. За да живеят те в добре уредена, качествена, чиста и уютна среда, за каквато и Манфред Вебер говори в обръщението си към тях.

Коментари

  • Какво го боли Вебер

    25 Окт 2023 11:25ч.

    Около 300 общо магазина ДМ, Лидъл, Кауфланд в България. Освен това немски концесии, и износ на млади хора за Германия. Кой се отказва чистата полза?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • финалист

    25 Окт 2023 11:42ч.

    Сега ЕС и партньорите изсмукват и убиват бавно България, но при използване на приспивна и пропагандна анестезия! Без ЕС ние ще се избием сами помежду си! Непреставалата гражданаска война и дълбока омраза помежду ни ще приеме гореща форма. И в двата случая крайният резултат е ужасен и предвещава скорошен финал. Фалшивият съспенс около местната власт е още от същото - повече анестезия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав си,

    25 Окт 2023 12:59ч.

    за жалост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имане и нямане

    25 Окт 2023 11:34ч.

    Бай ви Антон снощи на диспута изглеждаше като онези дребни, мексикански, бойни петлета, който имат щръкнал и зачервен гребен и навирени перца по вратлето! Сърцато забиваше стрели във враговете. Е, има и сериозен напредък - вече прави разлика между ОУП и ПУП. Подозирам, че арменската му жилка би го направила много добър в ЧИ на ПУП. Напереното, нахално и удавящо говорене си ги има отпреди! Друго нищо си няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    25 Окт 2023 11:55ч.

    Манфред Вебер не се гнуси да подкрепя който и да е кандидат на ГЕРБ защото парите от чекмеджетата не миришат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kuku66

    25 Окт 2023 12:18ч.

    Тия няма ли да спрат да се месят във нашите вътрешни работи?Какъв е тоя че ще изказва мнение кой да е кмет на София?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пътят на копринката

    25 Окт 2023 12:29ч.

    Пълна трагедия. Изпаднал германец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    25 Окт 2023 12:30ч.

    Германия отдавна не е това което беше. АМИН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Германия

    25 Окт 2023 13:03ч.

    чисти германци са само част от тези над 80 години. Езикът се говори все още.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вместо да изпише вежди,

    25 Окт 2023 12:56ч.

    ще извади око. Ма такива са си преми/недодялани западнярите. И ний бихме могли да ги съветваме, ама дип че сме културни, та попремълчаваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнение

    25 Окт 2023 13:15ч.

    Само невъзпитан може да прави такива изявления.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • незнайко

    25 Окт 2023 13:44ч.

    Абе това не е ли намеса във вътрешните ни работи ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    25 Окт 2023 14:08ч.

    Голем праз, че тоя недоклетен германец подкрепил Антония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • соф

    25 Окт 2023 15:35ч.

    Те се познават от деца и се виждат всяка неделя.............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джандбаз моме комита

    27 Окт 2023 14:32ч.

    Корумпе Вебер погалил по дупето зайчето Хеки от зайчарника в Банкя?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи