Макрон: Режимът в Кремъл е враг, сигурността ни минава през поражението на Русия

Макрон: Режимът в Кремъл е враг, сигурността ни минава през поражението на Русия

Френският президент Еманюел Макрон и украинският му колега Володимир Зеленски си стискат ръцете след среща в Елисейския дворец в Париж, 16 февруари 2024 г. Снимка: АП

Президентът на Франция Еманюел Макрон предупреди, че Европа не трябва да бъде "слаба", защото войната на Русия може да не остане само в границите на Украйна и може да ескалира, предадоха Франс прес и Ройтерс. Той заяви още, че ако Русия спечели войната си срещу Украйна, авторитетът на Европа "ще бъде сведен до нула". 

В интервю, което даде снощи за френските телевизии "Франс 2" и Те Еф 1, Макрон изтъкна, че войната е "екзистенциална за нашата Европа и за Франция". "Никога няма да поведем офанзива, никога няма да поемем инициативата", увери в същото време той.

Макрон говори по темата, след като миналия месец спомена възможността западни държави да изпратят войници в Украйна. Идеята му бе посрещната хладно от съюзниците, включително от Съединените щати, които я отхвърлиха.

"Ако ситуацията се влоши" в Украйна, "трябва да сме готови и ще бъдем готови да вземем необходимите решения, така че Русия никога да не спечели", призова в интервюто френският президент. Той подчерта, че сигурността на французите минава през "поражението на Русия" във войната. Онези, които поставят "ограничения" за подкрепата за Украйна, "избират поражението", предупреди Макрон.

 

"Ако войната се разрасне, виновна ще бъде Русия. Ако решим да бъдем слаби, ако сега решим, че няма да отговорим, значи вече сме избрали поражението. А аз не искам това", продължи френският държавен глава.

Той посочи, че Европа трябва да очертае "червени линии", които да накарат Кремъл да се почувства слаб. "Искам Русия да спре тази война, да се изтегли от позициите си и да позволи там да се настани мирът. Няма да правя някого наясно с моите планове, след като той не ме осветлява за неговите", добави Макрон, като добави, че Париж не е във война с Москва.

"Режимът в Кремъл е враг", обяви президентът на Франция, като в същото време не нарече враг Русия. Той подчерта, че Украйна е в "трудна" ситуация на бойното поле и се нуждае от възможно най-силната подкрепа от страна на съюзниците си. "Мирът не значи капитулация на Украйна", отбеляза Макрон.

Според него един ден ще настъпи часът за мирни преговори с руския президент, "който и да е той". Ройтерс обръща внимание на факта, че за първи път Макрон допуска вероятността Владимир Путин да не е президент на Русия в бъдеще. Държавният глава на Франция каза още, че не е отменил посещение в Киев от съображения за сигурност. "Така казват руснаците. Не бива да им вярвате", отбеляза Макрон.

Миналия месец френският президент подписа в Елисейския дворец в Париж с украинския си колега Володимир Зеленски двустранно споразумение в областта на сигурността.

Макрон изрази "дълбокото си несъгласие" с лидерите на опозицията по този въпрос. Във вторник френското Национално събрание подкрепи с голямо мнозинство споразумението за сигурност между Париж и Киев, въпреки че крайната десница се въздържа при гласуването, а опозицията на радикалната левица и комунистите гласува „против“.

"В тези времена да се въздържиш или да гласуваш против помощ за Украйна значи да не избереш мира, а поражението. Различно е", каза Макрон.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Аква

    15 Март 2024 8:14ч.

    РУСИЯ ИЗЛИЗА ВИНАГИ СУХА ОТ ВОДАТА. Най- голямата географски държава с най - силната военна машина и най- богата на ресурси земя винаги има решения за бъдещето си. Но ние, малки, бедни и нищожни, защо се самоубихме?$$$$

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАКАРОНЕ? Дефинирай "ПОРАЖЕНИЕ"!

    15 Март 2024 9:12ч.

    Време е някой да каже за какво се подаряват милиардите! Каква е целта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    15 Март 2024 11:56ч.

    Как какво е поражение на Русия? Това е Макаронските милиони войничета да стигнат да Владивосток!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никога

    15 Март 2024 13:00ч.

    не е е излизала суха, а с милиони жертви и материални разрушения, но винаги победител. Тази война е по-различна, по-малко жертви и по-малко (относително) загуби, руснаците добре са се подготвили.отново победители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сигурността на французите минава през "поражението на Русия"

    15 Март 2024 17:00ч.

    Горките вранцузи, останаха си без сигурност завалиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    15 Март 2024 8:15ч.

    К'во да коментираш тоя палячо?! Нещо от сорта: налудно-шизофренно ломотене на един БЕЗДЕТЕН БАБОЛЮБ, с афинитет държавата му оперативно да се управлява от педерасти. Лекуват се, бе ненормалник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    15 Март 2024 8:17ч.

    P.S: Имах предвид ,,Лекувай се"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един от всички

    15 Март 2024 9:09ч.

    Понякога и грешката е вярна :-). Ще ги "излекуват" - я мароканците, я руснаците, я самите франсета.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • авторитетът на Европа "ще бъде сведен до нула".

    15 Март 2024 8:25ч.

    Ми че той сега къде е? Това лице на снимката не е с всичкият си – психо помощ му е нужна за изясняване защо бълнува подобни приказки, които очевидно тласкат Европа към война. „Макрон е така, малко своеобразен политик …“ пред БНР това каза проф. Румен Кънчев, бивш заместник-министър на отбраната, който не винаги се отнася сериозно към неговите приказки. И след като германия и франция излъгаха рюснаците за споразуменията в Минск, след като искат чрез братоубийствената война в украйна да ги смажат, и след подобни приказки на висши политици тук и там, то въпросът тогава е следния: Как да се преговаря с подобни човечета – лъжци в основата си? Те не осъзнават, че мирът е без алтернатива и всичко друго е печалба за подстрекателите, за сметка на всички народи плащащи сметката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И колко пъти,

    15 Март 2024 8:32ч.

    Челеби, ще я настъпвате тая мотика?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може да му липсват

    15 Март 2024 8:34ч.

    Мъжествените казаци по улиците на Париж. Защото с тия "мъжленца" за премиер и външен министър...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    15 Март 2024 8:36ч.

    Интересно как Макрон премина от "не трябва да унижаваме Русия" до "мирът минава през поражението на Русия". Много интересно. Май в началото много са си повярвали и сега ги тресе паника. Има според мен и доза лична обида с провалът му да се предотврати войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Личната обида

    15 Март 2024 8:42ч.

    Е оная маса в Кремъл, на която го настани Владимир Владимирович. Останалото е слугинаж на работодателите му. По нищо не се различава от тукашните Денк-оффци и Тагаренковци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    15 Март 2024 9:11ч.

    Малко е западните политици да се определят като лицемери. Скоро чухме как "миролюбците" меркел и предшественикът на мИкрон, оланд, си признаха публично, че те умишлено са се явявали като гаранти за Минските споразумения. Целта им през всичките тези почти десетина години са били протакането с цел да могат да накачат в укрина възможно най-много въоръжение. Те са подготвяли укрина за нападение, а не за отбрана. А виждахме и как "белите" им каски отиваха след обстрелването в Донецка и Луганска, уж да констатират убитите деца и възрастни. Но целта им беше единствено да помагат с логистика на укринците, да коригират стрелбите им. Та сега и мИкрон повтаря същата "политика": прави се на миролюбец в началото, за да се покаже впоследствие същината му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хексагон

    15 Март 2024 8:40ч.

    Търся някакъв смисъл в помпозното плямпане на този хомосексуалист ? Очевадно Дийп Стейт го стискат жестоко за топките… може би единствената логика във войнствената му реторика, която отвращава французите, е че с войната Франция печели от оръжия ? За 2023 Франция е вече втора във света по износ на оръжейна продукция, изпреварила (нормално !) Русия ? Друг смисъл не виждам. На всички е пределно ясно че френската армия няма да се бие с руската.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безимен

    15 Март 2024 8:44ч.

    Грабвайте се тримата лапачи на живо месо и в окопите. Да воювате не можете, но яко ще забавлявате бойците. Сирски чака с нетърпение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • айде

    15 Март 2024 8:53ч.

    Макароне, поражение на Русия няма да има, така че свивай перките и прави попара на бабата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    15 Март 2024 8:55ч.

    двама идиоти как е възможно това в 21 век

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бригада 77 Бъркшайър, Хермитидж - Инфобюлетин

    15 Март 2024 9:02ч.

    Британски учени откриха причината за внезапно разразилата се русофобия на президента Макрон. След обстоен анализ на снимков материал и радиочестотна спектрография е било установено с огромна степен на вероятност, че пръстенът, който президента носи на дясната си ръка е заразен със зловредния руски невропсихорансъмуеър Онаникс 3.11., разработен в поделение 11737 на ГРУ. Онаникс 3.11, както подсказва името му изтрива информацията, съхраняваща се в лявата хемисфера на жертвата, като я заменя с компулсивен онанизъм и пристъпи на неконтролируемо, рандомизирано словоотделяне. Предполага се, че целта на руската атака е обосноваване на употребата на новата ракета "Сармат" срещу мирно френско население и евентуалната бъдеща окупация на Франция. Британските учени предупреждават, че е строго належащо обезвреждането на Онаникс 3.11. защото информацията в лявото полушарие бива безвъзвратно изтрита на 311-тия ден от стартирането на програмата. За целта финансова къща Ротшилд ще трябва да се свърже с поделение 11737 на руското ГРУ във Воронеж за предаване на деактивиращите кодове на Онаникс. Британските учени остро осъждат употребата на психорансъмуеър за военни цели като противоречаща на Женевската конвенция и призовават за персонални санкции срещу подполковник Вениамин Ефремофич Ватутин, отговорен за разработването на Онаникс и атаката срещу президента Макрон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    15 Март 2024 9:06ч.

    Няма да се учудя, ако зомбезитата, които атакуват тия дни Белгородска и Курска области, да са от прословутия френски спецназ, наричан в СЗ по нашенско "надрусаните момчета за селски бой от де кой ги свари в полето". А Макрон е голям майстор на сатиричната драма, спука ме от смях с тая своя трансджендърна възмутеност от Русия и Путин, на които целият нормален свят им се възхищава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макарон

    15 Март 2024 9:12ч.

    Един изкукуригал проскубан френски петел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    15 Март 2024 9:20ч.

    Смешен лаладжия се оказа Микро Наполеон , както впрочем се очакваше.🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    15 Март 2024 9:39ч.

    Много внимание на тоя латернаджия отделяте. Той какво приказва да внимава защото тука има много врагове които не му мълчат. Говоря за хора с авторитет от армията и службите.Онзи ден генерал от армията (но сега в оставка) -интервюто го има в канала на сюдрадио, заяви че понеже има много сведения за които за да не се говори, един от начините е да бъде убит. Но предупреди че е в отлично здраве,има пресни прегледи при лекар и да не разчита Макрон че ще получи инсулт или инфаркт. Да не говорим за сред народа враговете му.Латерна, дрънкало, позорище.Но такава е люпилнята на "новите" политици из еврогейският съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благ

    15 Март 2024 10:03ч.

    Геронтофила мина от баби на лапане на гърчави евреи. А може и тройка да си направят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РУБЛАДЖИЯ

    15 Март 2024 10:12ч.

    Франция ??? Най-слабата държава в Европа с най-много емигранти от Африка и тя се бута в шамарите и се надява да е фактор. Аме не, не е .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слаба,слаба…колко да е слаба ?

    15 Март 2024 10:17ч.

    С 60 % атомна енергетика и 300 ядрени заряда у военните ? Ми номер 1 е в Европа и затова стискат точно Макрон за топките !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Март 2024 12:03ч.

    С атомни централи не се воюва, те са опасни за самите французи. Ядрените заряди на французите са 290 бройки срещу руските 5,889.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Половината

    15 Март 2024 13:14ч.

    от реакторите им са извън строя, другите и те натам, щото си затрили технологията за изграждане и поддръжка на съоръженията/нито кадри, нито производство/. Уран без пари вече няма, Вагнер се погрижиха. Въпросните ядрени заряди ги ама само на картинка. И така..за "ядрена" Франция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коба

    15 Март 2024 10:19ч.

    Френската кукла се е взела на сериозно... Е, ще се сбъдне пророчеството на Ванга...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коба

    15 Март 2024 10:22ч.

    "Хората трябва или да ги лигавиш, или да ги заличаваш!" Н. Макиавели. С лигавенето не стана, ще трябва заличаване...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    15 Март 2024 10:24ч.

    Макрон, който не случайно беше наречен от руския хардлайнер и бивш президент на РФ, Медведев - МИкрон, вече дори не кукурига, а само кудкудяка. Така е и с останалите укродебили, на които не им остана нищо друго, освен да стенат от болка в яростната си истерия... Арабите си имат хубава поговорка за това - "Кучето си лае, керванът си върви"… Както се казва, ееее, меее, т'ва е положението! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    15 Март 2024 10:30ч.

    Къде е демокрацията, за която скачахме по площадите? Ту-тууу няма я, хайде по един обелен банан за нас?? Какви са тия управници, които ги интересуват само пачки, постове и депопулация!! Къде си вярна ти любов народна, къде блестиш ти искра любородна!! Бог да пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заглавната снимка...

    15 Март 2024 10:34ч.

    - Колко мило, два Арлекина се усмихват задоволени. Ритни единия - блъсни другият. Един дол дренки сбърканяци на командно задокеанско дишане. Какви ли са чудовищата скрити под кожите им?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    15 Март 2024 11:35ч.

    Каква прекрасна двойка виждаме на снимката! Пламено вплетени ръце, сияйни усмивки и тази омайна сладост да пиеш топлината от тялото на любимя, ах! Сигурен съм, че след прегръдката, запечатана на снимката, е имало и други работи. Първо сладкострастен блус, после шампанско Вьов Клико. Светлината бавно се стапя, дрехите се разпиляват по пода, леглото дактилно заскърцва, ах! Не знам дали ролите на мъж и жена при тази двойка са постоянни или се менят според минското споразучение, подписано между двамата. Аз залагам на третото - на сцената се явява снажен електирал конгоански негър и след минута двамата цепят мрака със сладострастни крясъци от мощен оргазъм. Точно като в шахматния етюд "черните започват и дават оргазъм в пет хода".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахаха

    15 Март 2024 11:55ч.

    Страхотно 🤪🤣🤣🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Март 2024 11:07ч.

    Най-опасни са бездетните и педерасите. Франция се управлява и от двете. Няма да оставят поколение и живеят с мисълта: След нас и потоп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    15 Март 2024 11:36ч.

    макароне, стой си под полата на бабата, геронтофил жалък! Аман от лилипути с наполеонови комплекси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    15 Март 2024 11:47ч.

    Бидона го е настъпил тия яко. Очевидно някой е ходил до острова на Епщайн ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    15 Март 2024 11:48ч.

    Този не е добре със здравето си, да ходи на лекар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мишо

    15 Март 2024 12:06ч.

    С такива управници нищо добро не чака ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    15 Март 2024 13:10ч.

    Да слага наполеонките да прибира любовниците и на фронта! Какво чака, да не би наполеонките да имат дупки, защото на фронта може и да им направят! Какво казва за Израел, какво казва за Тексас! Дума няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигурността на вампирите

    15 Март 2024 13:42ч.

    от фамилията Ротшилд, чийто поставеник е геронтофилът Макрон, минава през "поражението на Русия" във войната. Онези, които поставят "ограничения" за подкрепата за Украйна (подкрепата за вампирите) , "избират поражението", предупреди Макрон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шопа Ю.

    15 Март 2024 15:25ч.

    Този геронтофил плаче за бистрО, бистрО по улиците на Париж. Голям сърбеж у тези улавници няма що.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макарон говори

    15 Март 2024 16:26ч.

    като глобалист (войната е "екзистенциална за нашата Европа и за Франция". Прав е, "ВАШАТА" Европа, не нашата) и сатанист (чрез инверсия на истината - "В тези времена да се въздържиш или да гласуваш против помощ за Украйна значи да не избереш мира..."). Въпросът е за кого е предназначена тирадата и защо звучи толкова отчаяно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи