Макрон: Парадоксът на Путин е, че той не е неприятен човек

Макрон: Парадоксът на Путин е, че той не е неприятен човек

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че "парадоксът" на руския му колега Владимир Путин се състои в това, че той лично не е "неприятен" човек.

Макрон участва в съботния епизод на Les Rencontres du Papotin - предаване, в което журналисти аутисти интервюират известни личности.

"На първо място, когато се запознаете с него, той не е неприятен. Това е парадоксът, разбирате ли", казва Макрон в интервюто, което е било записано в края на ноември.

Макрон заяви, че Путин се е "опитал да му обясни, че Украйна го заплашва, защото чрез нея европейците и американците заплашват сигурността на Русия".

"Мисля, че нищо не може да оправдае започването на война. Всъщност той започна тази война, за да си върне териториите и да разшири периметъра на Русия до някогашната империя. Той пое много голяма отговорност за себе си, за своя народ, очевидно за народа на Украйна и за всички нас. Така виждам нещата аз", каза Макрон.

Макрон отдавна е привърженик на поддържането на диалог с Путин след нахлуването му в Украйна през февруари миналата година.

През лятото той разгневи Киев, като заяви, че западните правителства не трябва да "унижават" руския президент.

През последните дни обаче френският лидер стана първият западен съюзник, който се съгласи да изпрати западни бронирани машини в Украйна, което е сериозна промяна в политиката.

В телевизионното си новогодишно обръщение Макрон също така обеща на украинците, че Франция "ще ви доведе до победа" - за първи път той изрично подкрепи победа на Киев на бойното поле.

 

 

Коментари

  • Маленикоран

    09 Яну 2023 15:08ч.

    Аз по-голяма обида от "французин" не мога да намеря! Всеки французин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бг срам !

    09 Яну 2023 15:25ч.

    Това и за Виктор Юго ли се отнася ? Който се е борил пред цяла Европа за каузата на Българското Освобождение ? И за Леандър Льо Ге ли се отнася, който заедно с Позитано спасява София от турците ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мона Лиза

    09 Яну 2023 16:30ч.

    Велики французи, безспорно. Но физическото Освобождение знаем кой го свърши, нали? А французите могат като нас само да се срамуват от политическия си елит в момента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксиниран Веган

    09 Яну 2023 17:57ч.

    Французите са БИВША велика нация. Същото се отнася и за германската, английската и другите бивши велики западни нации. Едно идиотско поколение политици обаче разрушават всичко постигнато от великите им предци. Дните на европейската цивилизация са преброени. За връщане назад вече е късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксиниран Веган

    09 Яну 2023 18:06ч.

    За съжаление и демокрацията се оказа недоносче и европейците ще го докажат. Ние вече го знаем. Да имаш право да избираш идиотите, които да те управляват не се оказа голям кяр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КАК точно се извършва "избирането"

    09 Яну 2023 18:22ч.

    на ВСИЧКИ лидери е съвсем друг въпрос! Този факт ме изпълва с надежда, че има голям шанс да успеем да препродадем избирателните машинки, по технологията SmartMatic, ако решим да се отървем от тях. Не бива да забравяме, че (при Борисов) Сиела Норма ни обзаведе по съвет от Амбасадата. Просто няма как да не успеем да ги шитнем на някой политик по света, който трябва на всяка цена да "спечели" изборите си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демокрацията се оказа недоносче

    09 Яну 2023 21:19ч.

    не, това твърдение не е вярно. Демокрацията винаги е била доносче и израз на борба на противоположности – най-често личен срещу обществен интерес. Примери за това безбой още от дълбока древност и най-важното тя не е ничии патент. За съжаление европолитиците с претенции за демократи „спят с дялова“, както казва принца за кралското семейство на англосаксите. И всъщност това е евробедата по отношение на демокрацията в настоящия исторически момент. За нея друг един пример от нашата страна – удивително как умело промените у нас на прехода към капитализъм се представят като демократичен преход а!?. Иначе за нея трябва мислене в широкия смесъл на думата. Ужасно е как неокомунофашистите (от дб) като ристю искат да суспендират законите по политически причини, на примера на панайра в Пловдив. Не - свинаря не е гадина, но и като такъв спрямо него и всеки друг гражданин трябва безпристрасно да се прилагат законите на страната – такива каквито са. В този случай родоотстъпниците отнова безсрамно се отпитват да прегърнат демокрацията. Да твърдението не е вярно! А в случая, макрон е просто трагичен военолюбец подчинен на дявола не спазващ минските договорки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    09 Яну 2023 15:10ч.

    Макрон е прототипа на про100 Киро. Тъп и досаден лъжец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова сега искат да му правят тестове за кокаин!

    09 Яну 2023 17:01ч.

    Във Франция вече смятат, че той не е добре с психическото здраве, най-вече, и че нацията има право да знае истинското положение на нещата. Някои партии искат вече и неговата "Destitution", т.е. в превод на български "импийчмънт", т.е. отстаряването му от президентския пост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    09 Яну 2023 17:32ч.

    Въобще в международните отношения да се коментра кой колко приятен или не е на пръв прочит е проява на дебилността, която обхваща представителите на елитите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    09 Яну 2023 15:14ч.

    Макрон не говори това, което мисли. Не мисля, че е чак такъв глупак, но е много, много зависим - кукличка на конци. Франция ще яде хурката, като повечето държава от ЕС, това е ясно. Не знам за журналистите, дали са аутисти, но управляващите в ЕС със сигурност се държат като пълни дебили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • HEXAGON

    09 Яну 2023 15:37ч.

    Макрон не само не е глупак, а е много интелигентен и образован тип, говори отлично, оратор от класа. Проблемът му наистина е, че е силно зависим - от факторите над него, както и от собствените си "зависимости". А това че лъже здраво едва ли е новост за един политик ...Тия хоремашки мохабети за "ядене на хурки" може да си ги ползвате на изток от Калотина. Франция е последната западно-европейска страна, която ще страда тежко от Новия Световен Ред. Няма как да го разберете, трудно ще ви е да го схванете. Трябва да сте родени във Франция, или по-добре - да сте живели дълги години в тази страна, за да почнете да я разбирате, малко по малко... Франция е като феникс, винаги възкръсва след всяка криза. Франция губи всички битки, но накрая печели войните ! Така се нарежда винаги на масата с победителите, точно наобратното на България. И това трябва да говори за френската политическа класа, каквито и кусури да има тя, накрая винаги извлича максималните ползи за страната си. Така че "хурките" са за многознайковците-балъци.Практиката го доказва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оня

    09 Яну 2023 16:09ч.

    На това се казва-вчера стана калайджия и му почерня ...... Отиваш да живееш във Франция и хоп, поумняваш. Правилно го каза проф. Атанас М. Семов: "България отглежда безродни гастарбайтери."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хексагоне, и що си мислиш, че французите няма да бъдат похарчени в името на новият "ред"?

    09 Яну 2023 16:27ч.

    Да не би икономиката ви да процъфтява, да не би престъността ви да намалява, да не би заплатите ви да се увеличават и т.н................... Както Дойчо, така и Франсуа са се запътили към Ганьо! Което е жалко за иначе хубавата европейска "мечта"! Време е да излезеш от епохата на тримата мускетари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    09 Яну 2023 16:27ч.

    Гаранция, Франция, а? 50% чернилки, наритаха ги от Африка, Оланд призна какви лъжци са, мароканците правят погроми в Париж, изклаха не един французин, но казваш класа имат?!? Намаленото осветление по Шанз Елизе също показва класа. Франция ще страда като всички европейски държави, ако остане без ресурси от Русия. Това е хурка. Вероятно за тези като вас на запад от Калотина тази българска дума не ви се нрави, но можеше и да е друга :) обобщено са далече от дьо Гол и с тази политическа “класа”, Европа не я чака нищо добро. Може и да възкръснат, но преди Възкресението идва пепелта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    09 Яну 2023 17:29ч.

    Изказването на HEXAGON е расистко спрямо българите и "бившата" му родина и звучи грозно комплексарски - същите тия хвалби можем да си ги кажем ние за нашата България, и даже няма да звучи толкова претенциозно и фалшиво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еее, Хексагон или звезда на

    09 Яну 2023 17:54ч.

    Соломон, не забравяй, че винаги има първи път, при който фениксът ще е уморен от възкръсване. Всъщност при много от случаите Франция не печели войните, а само лавира. А колкото до България, ако бяхме многомилионна държава като твоята любима Франция, можеше и ние да се наредим на масата на победителите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател Така се нарежда винаги на масата с победителите,

    09 Яну 2023 19:06ч.

    Нареждането на масата с победителите го дължи на Йосиф Сталин. Генерал-фелдмаршал Кайтел, подписал капитулацията: „А, ама и тези ли са ни победили?!": „А, ама и тези ли са ни победили?!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ст. Л. Костов

    09 Яну 2023 15:15ч.

    "Ало, ало!". Но покрай Рене Артоа поне имаше сочни женки. Толкоз за макарона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емануель IV серия

    09 Яну 2023 15:29ч.

    Де да можеше и Путин да каже същото за Макрон... Само че освен лъжи и лицемерие, т.нар. европейски лидери с нищо друго не се запомниха.Затова и Путин вече ако води разговори, то ще е само с отвъдокеанските им господари. А относно мотивите за войната - още 2008 година американският посланик в Москва Уилям Бърнс в меморандум е заявил, че покани ли се Украйна в НАТО, войната е в кърпа вързана...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    09 Яну 2023 15:29ч.

    Путин, за разлика от всички вас, евроатлантически хурки, е изключително харизматичен и умен, и с лъжливи аутисти няма за какво да разговаря за изгуби време от благоприличие с изгубилите или нямащи благоприличие по рождение. А вие сте на страната, в която никога е нямало дуели - Сащ. Безчестие и динени кори, това ви е политиката, но ще се сурнете сами в чувала на мераците си тоя път, щото няма да е като предишните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Канелко

    09 Яну 2023 15:33ч.

    При Макрон няма парадокс - взима завоя с 200.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    09 Яну 2023 15:40ч.

    Е това ако не е наглост,? Да приписваш някакви мисли на Путин, а да забравяш собствените си задължения по официален международен ДОГОВОР ”Минското споразумение”! Дори и госпожа Меркел, потвърди, че с гаранциите си са ЛЪГАЛИ Путин!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И въпреки отличните си познания по история на Балканите

    09 Яну 2023 18:42ч.

    да ни извиват ръцете да приемем техния вариант за "приемлив" документ на тема членството на РСМ в ЕС. Нали винаги са на масата на победителите, не помнят ли как окасапиха България и защо го направиха? Или на наш гръб и сто тояги (унизителни предложения / изисквания) са малко... А не помним ли как тези велики демократи изселиха от Франция ромите? Нали ни искаха с отворени обятия? Да но, само лекари, инженери и др. професионалисти поеха... А "сделката" с тираджиите? Аман от тези префинени лицемери. И няма да се къхаря нито за една секунда, когато един ден изритаме VEOLIA от нашите водоизточници и водосн. системи, защото благодарение и на тяхната обработка на питейната ни вода раждаемостта у нас е спаднала под допустимия минимум. Колко години вече ни тровят и ни геноцид-ват с тъпата им флуоридизация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :))

    09 Яну 2023 15:48ч.

    За разлика от Путин, Макрон е доста неприятен човек. Бабоеб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За разлика от цялата западнала пасмина!

    09 Яну 2023 15:51ч.

    Защо "нашите" медии не ни заливат с проучвания за рейтинга за западналите "лидери"? Защото е катастрофален! Дори и сред зомбираните западняци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западните лидери управляват държави,

    09 Яну 2023 16:58ч.

    в които никой не попада в затвора за това, че е казал нещо лошо за своите политици. В Русия от няколко години за приказки против властта се лежи в затвора. Нормално е руснаците да се преструват, че харесват лидера си. Малцината смелчаци, които говорят против Кремъл, са или в чужбина, или в затвора, или без време в гроба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Западните лидери .......................... Ех тоз запад, ве! Колкото и да му лъскате имиджа вече му личи, че отдолу е ръждясъл!

    09 Яну 2023 17:24ч.

    А Русия я скапаха местните кадри на западняците............. както и у нас! Ако Сталин беше начело мислиш ли, че щеше да чуеш изобщо за руски олигарси?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хах

    09 Яну 2023 17:28ч.

    Оди го разкажи това на Асандж и "Челси"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    09 Яну 2023 17:32ч.

    асанж да ни припомниш къде е? и защо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    09 Яну 2023 17:34ч.

    за "челси" не трябваше да припомняш! от отбора и сянка не е останала. снощи наглосаксите какво отнесоха по този повод... думи нямам. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пуснете от затвора тогава лидерите на Каталуня като за начало

    09 Яну 2023 17:36ч.

    Това е просто лъжа - наскоро немците пуснаха от затвора една рускиня, задето пеела "Катюша" на площада, където имало украински бежанци. Не е нужно да създаваш легенди, западната демокрация се оказа пълна бутафория.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    09 Яну 2023 19:50ч.

    Гнилия капитализъм се оказа истина ,оказва се че по соца не са ни лъгали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А вие да ми припомните за какво точно

    09 Яну 2023 20:31ч.

    подгониха Асандж и Челсито. Май не е заради статии против Белия дом или за протест против войната в Ирак с празен лист на Пенсилвания авеню. Склонен съм да разбера отвращението на по-четящите съфорумци от политиката на Запада. Не разбирам обаче какво привлекателно намират същите хора в диктатурата на Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    09 Яну 2023 20:50ч.

    и за двата случая можеш сам да се просветиш, тук не е дружество "георги кирков". що се отнася до елементарните внушения относно "привлекателности", "диктатури" и пр., нееднократно е ставало дума - тия минаваха през 90-те, при това в началото. сменете плочата, бре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ровърче,

    10 Яну 2023 8:47ч.

    след края на 90-те емигрантските потоци от България не се пренасочиха от Запад към Русия. Що така? Май каквото е било привлекателно през 90-те, е привлекателно и днес. Отегчението на шепа полуинтелектуалци от свободата и демокрацията и носталгията на няколкостотин хиляди пенсионери по годините на тяхната младост не променят обективната реалност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    10 Яну 2023 10:09ч.

    Ти явно не си запознат с живота в Русия и живееш с дъртите си спомени от съветско време. Но даже и по съветско време диктатурата не беше толкова подла, колкото е днешната западна неолиберална такава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    09 Яну 2023 16:26ч.

    МИкрон, к'во да го правиш... Истината е, че и в Европа и в Америка, сега управляват най-слабите политици в съвременната история... На техния фон, Путин наистина изглежда като великан...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • генерал Шарл де Гол

    09 Яну 2023 16:26ч.

    Къде сте вий/Макрон/, къде съм аз?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    09 Яну 2023 16:28ч.

    Да, тоя трябваше да се каза МИкрон, а не МАкрон. Толкова е жалък и незначителен. Доказва го всеки ден! Какъв ли срам е брал, след визитата си при БайГън, когато се прибра с подвита опашка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    09 Яну 2023 17:01ч.

    Сега да обясняваш на държава на края на Европа със 4 съседа през която не минават напред назад орди ,е несъстоятелно.Съвсем друго е положението на държави играещи роля на "коридор"-постоянно някой напред назад.А напъните за унищожаване на Русия са от 1917 с революцията.Четете бе хора.Колко чужденци се изсипаха в Русия тогава.И не е спряло.А макрончо е всезнайко и народа го мрази но не успя да го смени защото имаше доста не гласуващи а и опонента му не успя да сплоти противниците на макарончо .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    09 Яну 2023 17:05ч.

    Тоя го играе доброто ченге.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    09 Яну 2023 17:39ч.

    Тоя какво играе не знам, но не му се получава. Ако не успеят да катурнат Русия и да се докопат до евтини, а най-добре безплатни ресурси, тези пък и ние "верно шъ ядем хурката", както го е казал един колега по горе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    09 Яну 2023 19:15ч.

    Комунистически лакардии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доброто джендърче Кимба

    09 Яну 2023 20:15ч.

    Тебе специално те чака Белене и Персин. Ще висиш гол лете при комарите, а зиме на студа, за да видиш какво е истински комунизъм, щом не знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булава

    09 Яну 2023 17:20ч.

    Ако Франция влезе във войната срещу Русия явно е ,че Макрон мрази и народа си и себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така и не се разбра кое е парадоксалното

    09 Яну 2023 17:31ч.

    Парадоксът е по-скоро, че тоя се има за нещо в сравнение с Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • варвари

    09 Яну 2023 17:47ч.

    герантофила забрави за Либия какво направиха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още от "великата" реклама"

    09 Яну 2023 18:10ч.

    И наште демонофили, както винаги по тъмна доба изпратиха в мъглата на 3 платформи, някакви оръдия, загънати в бяло към Дунав мост2, но иначе сме чисти и непорочни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    09 Яну 2023 19:14ч.

    Превърнал 1/6 от глобуса в кочина и иска още. Верно е приятен. То неслучайно всички съседи на Матушката имат за национален празник деня на освобождението си от нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колонел Хуркаш

    09 Яну 2023 19:51ч.

    Цялата секта от керпедена дофтасала тука ! Хексагон им бръкнал под къделките , лол ! Хексагон не е еврейската звезда бе, хексагон е друго име на Францата, путинисти непоръбени :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Колонел Хуркаш

    09 Яну 2023 21:07ч.

    Ако всички анти-путинисти са толкова умни и начетени и грамотни като полковника, спукана му е работата на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност сега видях, че съм сбъркала

    09 Яну 2023 21:34ч.

    Вместо звездата на Давид съм писала Соломон, явно подсъзнателно съм свързала преклонението ти към Запада с наш С.Паси. Да, ама ти не забеляза това, както не можеш и да разбереш, че повече от пишещите тук не са нито путинисти, нито макронисти, нито байдънисти, а умеем да мислим самостоятелно. Как пък си взел най-лошото от французите - надменност, зад която прикриват еснасфлъка си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирише ми на

    09 Яну 2023 23:15ч.

    Климактерични лелки от ше керпеден :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За мене е

    09 Яну 2023 23:27ч.

    Чест, че "френския" възпитаник ме ругае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Макрон е лишен от парадокси

    09 Яну 2023 21:04ч.

    Хем е неприятен, хем е зловреден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милко Балев

    09 Яну 2023 21:26ч.

    Защо по медиите ни не предават народната любов към макрон? https://twitter.com/sahouraxo/status/1612198624347455489?s=46&t=ZS5PXLtDQTyvHyGlQgU4ew

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народната любов към Макрон е за 23 ЯНУАРИ 2023!

    09 Яну 2023 22:46ч.

    Започва се във Франция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Започва се във Франция...

    09 Яну 2023 22:52ч.

    За целта, Макрон е закупил 10 милиона сълзотворни гранати!!! Ще бъде по-страшно от "Жълтите жилетки" преди 3 години... Започват Хлебарите, пекарите, сладкарите, ресторантьорите и др., които не могат да си плащат сметките за електричество и газ, и към тях се присъединяват всички други, които изнемогват /над 80% от населението!/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ортаците по Ротшилд

    09 Яну 2023 23:12ч.

    Путин и Макрон са съекипници в глобалното шоу, Шефът им е един и същ. Едва се сдържат да не го показват постоянно, но снимката горе е достатъчна. Всуе се екзалтирате, мачът е наговорен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи