Любчо Георгиевски: В националната памет на македонците е останало само "български фашистки окупатор" (видео)

Любчо Георгиевски: В националната памет на македонците е останало само "български фашистки окупатор" (видео)
Когато говорим за „български фашистки окупатор“ някак си подразбираме, че до този момент сме били свободна държава, свободен народ. И изведнъж пристига българският окупатор, който ни отнема тази свобода. Това заяви бившият премиер на РС Македония и лидер на ВМРО-Народна партия Любчо Георгиевски в обръщение на тема ′′ Македония през Втората световна война“, публикувано във фейсбук страницата му.И продължава: И като в една колективна амнезия забравяме, че преди този български окупатор в Македония има сръбски окупатор или югославски окупатор. Или ако трябва да бъда в синхрон с цивилизационните норми, под окупацията на сръбския крал Караджорджевич.

 

 

 

 

Източник: "Труд"

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Емил Боев

  25 Sep 2021 17:11ч.

  Ахаа значи този върл Българофоб иска те Македонците да има национална памет и да си я пазят веки веков .А иначе държат най строго ние Българите да забравим нашата национална памет .Е тогава и Американските муфтаджии няма да ви помогнат за членството ви във ЕС .Избиите си го това от главата чугунена .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  25 Sep 2021 17:17ч.

  Бомбата е заложена от Англия, на Берлинския конгрес. Втората бомба идва с русофобските политики на първите ни правителства и особено на Стамболов. Единственият начин да спечелим СМ днес е да променим политиката си спрямо Русия и да поискаме от Путин да посредничи, същевременно опитвайки се да си решим енергийния проблем с нов договор за газа и реактори за АЕЦ Белене. (Не го ли направим, оттук нататък ние сме никой на Балканите.) Остане ли САЩ и ЕС са ни оправят, ще продължим с безпринципните компромиси - виждате с какъв силен коз излиза тоя, макар и лъжовен. Дяволовите винаги клеветят и имат много приятели. Кой на Балканите ще е с нас, и няма да е зад тях?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А, здрасти Люпчо !

  25 Sep 2021 17:18ч.

  А, здрасти Люпчо ! Ами като сте били под югославска окупация, я направи и следващото признание ! А дали българската войска не е влезла в исконно БЪЛГАРСКАТА Македония ( както исконно български са Мизия, Добруджа, Тракиите) в ролята на ОСВОБОДИТЕЛ ? Дали не сте били освободени от окупацията на сръбския крал Караджорджевич ? Дали не е имало тълпи престрашили се БЪЛГАРИ из македонските градове , да посрещат с възторг българската армия ? Дали не е имало милиарди , отпуснати веднага и БЕЗВЪЗМЕЗДНО от българския бюджет за икономически подем на тази територия ? Кой "окупатор" отпуска безвъзмездно милиарди на окупираните от него земи и хора ?... Ще ви увре акъла, Любо ! Ще ви увре акъла когато шиптърите ви погълнат напълно и станете поредната, дефакто, албанска страна ! Ама ще бъде късно за вас... а до тогава НЕ ВИ ИСКАМЕ ! Вървете на ..йната си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  25 Sep 2021 17:33ч.

  Трима коментатори, и тримата без умствения капацитет да разберат едно толкова ясно изказване. Люпчо Георгиевси е политикът, който най-малко може да бъде обвинен в българофобство. И така, вие ще ги мразите, а те ще ви обичат. Или кланят. Че кои сте вие? Нищо не сте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Български македонец

  25 Sep 2021 17:42ч.

  Всъщност Любчо признава, че българите са освободили Македония от сръбска окупация. Браво, Любчо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Коментар на 25.09.2021 в 17:33

  25 Sep 2021 17:43ч.

  Защо да ги мразим бе? Апостолът ни е завещал - "Всекиму - своето". Без взаимни компромиси, защо накрая пак само ние да отстъпваме?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • след старите тикви - пак същото...

  25 Sep 2021 17:47ч.

  Нгласянето ще става според резултатите от ВСВ. Не очаквайте САЩ да подкрепят нас, ще ни спуснат директива за изпълнение - "признавайте и толкоз. Трябва ни помощ отвън (Русия, Китай?), но ние сме недалновидно обвързани в рамките на ЕС и НАТО и мърдане няма. Трябва да започнем гъвкава игра с Русия покрай свръхвисоките цени на енергията напоследък, но у нас няма воля и политици на промяната, има само ПР на харвардски безличия, претендиращи за псевдопромяна...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За тримцата най-горе

  25 Sep 2021 17:48ч.

  Любчо Георгиевски - бивш председател на ВМРО- ДПМН и министър председател на БЮРМ. В автобиографичната си книга „Тоа сум jac“ той пише дословно: “Ние не сакаме да дискутираме отворено за проблемите и се додека не дискутираме за проблемите, очигледно не само што нема да ги решаваме туку уште повеке ке ги влошуваме… Да си признаеме дека нашите интелектуалци од 18, 19 и почетокот на 20 век пишувале на бугарски jазик и на бугарско писмо. И во што е тука проблемот? Коjа книга да jа отворите од това време – вие го гледате тоа…“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На т.нар. Северномакедонци

  25 Sep 2021 17:49ч.

  Паметта им работи селективно като гевгир. Прочее господинът от снимката се казва ЛюПчо, щото това е съвсем друг език, ехееей, да не си помислите, че е целенасочено изчанчено кодифициран западнобългарски диалект, сакън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  25 Sep 2021 17:51ч.

  Апостолът? И само той ли? В този случай не е ли всъщност Jedem das seine на вратата на Бухенвалд?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Премиерът на Косово г-н Курти

  25 Sep 2021 17:53ч.

  Проектът за размяна на територии беше неуспешен, но идеята все още е жива в Белград. Там смятат всички съседни държави, които все още не са се интегрирали в ЕС като Босна и Херцеговина, Черна Гора, Косово и РС Македония за временни, заяви премиерът на Косово Албин Курти. Според него, Сърбия „подражава на Русия и чрез укрепване на сателитните парадържави иска да представи своите съседи като нефункционални и провалени страни“, съобщи порталът zoom.mk. „Република Косово няма да позволи това. Независимо Косово е тук и е по-силно като държава с функциониращи институции, която излиза от икономическата криза и напредва към Запада. Ние не се съмняваме в това и нашата цел е да влезем в НАТО и ЕС“ ........................................... Така и у нас, нашите кремлофили не крият своите и на господарите си цели - да бъдем лишени за трети път от националната си независимост и да станем 16-та задунайска республика. За тях България е временно образувание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чукче

  25 Sep 2021 17:54ч.

  Любов, лобов - никой, освен ако не е идиот и туркоман, няма да отиде безпринципно да заменя б-то с п. Прави се на инат, и от люПов към сръбската идентичност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Така и у нас, нашите кремлофили..."

  25 Sep 2021 17:58ч.

  Както виждаш, проблемът ти е със САЩ и ЕС, които пак бързат да заметат проблема под килима, лишавайки ни от глас и толерирайки директивно и с канцеларски методи северномакедонската страна. Не е тайна, че македонците ги тегли към Сърбия, защото е по-здраво стъпила на земята от нас, не е тайна и че сме в лоша позиция заради членството си в Тристранния пакт, докарано от привързаностите на такива като тебе. Въпросът е как ДНЕС да постигнем взаимноприемлив компромис, който да ни обединява, не да ни разделя. Предлогът "членство в ЕС не е достатъчен - тия скопски магарета са много по-приспособими, защото ще продължат да сучат от две цицки (едната сръбско-руската, другата натовско-еврогейската), за разлика от нас, праволинейните пасисти-атлантици, които низвергнаха брата си Освободител.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  25 Sep 2021 18:03ч.

  Явно паметта им е със силно ограничен обем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Топ 11

  25 Sep 2021 18:10ч.

  Всъщност бомбата е заложена от собствените ни политици-идиоти и техния цар - грандоман без покритие, които се отказват от дадените на България с Лондонския договор през 1913 земи, включваши Източчна Тракия до днешните предградия на Истанбул и Беломорска Тракия до устието на Струма. Отказват се и от "безспорната зона" в Македония, която включва всички територии на днешна Северна Македония, населени с "македонци", т.е. с българи, претендирайки за цялата Македония, т.е. и за онази част от днешна Северна Македония ("спорната зона"), която е населена предимно с албанци, вместо да я харижат на Сърбия, барабар с етническите и проблеми... Втори път подобна бомба е заложена пак от същите родни идиоти, които отказват България да остане неутрална в Първата световна война, срещу което Антантата (Русия, Франция, Великобритания, както и по-късно присъединилите се Италия и САЩ) и обещава същите като гореописаните придобивки, и вместо това вкарват България във войната на страната на предварително обречените Централни сили (Германската, Австроунгарската и Османската империи). А на всичкото отгоре, онези, които се обявяват за неутралитет и против присъдиняването към Централните сили, след войната са убити от т.нар. "безотговорни фактори" - като Никола Генадиев и Александър Стамболийски например....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антибългарската бомба в Македония е заложена от Русия, СССР, Коментерна и от БКП

  25 Sep 2021 18:13ч.

  За да не остане никакво съмнение за истинската роля на БКП, водена от директивите на Коминтерна и пословичното си послушание пред Йосиф Висарионович, тя приема „Декларация на Отечествения фронт“ от декември 1943 г., в завършека, на която се изтъква: "За да се избегнат каквито и да е нови исторически грешки и да се даде едно твърдо успокоение на Македония, Отечественият фронт издига лозунга "МАКЕДОНИЯ НА МАКЕДОНЦИТЕ"... От тук нататък „съвсем естествено“ се извеждат и по-нататъшните виждания на БКП за тракийската, шопската, добруджанската нации. И върхът на този интернационализъм, както знаете, е искането за включването ни като XVI република в рамките на СССР. А вие сами си отговорете на въпроса, защо БКП и не реформираната историческа наука все още не са дали категоричен отговор на въпроса – навлизането на българската армия и администрация във Вардарска Македония какво носи със себе си - окупация или освобождение ? След като в статията на Христо Георгиев в „Дума“ се правят опити да се докаже, че БКП е подкрепяла усилията на министър-председателя Богдан Филов за българския характер на Македония, защо още и БСП и историографията ни не са се отрекли от тезата си за фашисткия характер на неговото правителство и монархизма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонец

  25 Sep 2021 18:15ч.

  Няма нужда от интерпретации и свободни съчинения на тема ВСВ .Архивите са живи както и в енциклопедия ясно е записано кои са фашистки окупатори и кои са македонци Там никой няма право да брише както му е угодно .Който иска да знае чете независими източници Там ясно са описани фактите за Македония колкото да пищят някакви чубани

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  25 Sep 2021 18:15ч.

  Долу резидента на САЩ. Георгиевски ПРЕЗИДЕНТ !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Архивите са живи както и в енциклопедия ясно е записано"

  25 Sep 2021 18:30ч.

  Ти остави ВСВ и енциклопедиите, ами кажи какво пише на Битолския надпис :))). Пък ако не ти е неудобно, и историята му разкажи. А аз за награда ще ти изпея една северномакедонска народна песен от сборника на братя Миладинови :))).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонец

  25 Sep 2021 18:56ч.

  В енциклопедия Британика имам впредвид Напишете там Македония ВСВ ....македонци цар Самуил Климен Охридски ...и т.н и се ограмотявайте Може и да им пишете да променят Британика ха ха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "енциклопедия Британика имам впредвид"

  25 Sep 2021 19:14ч.

  Де го чукаш, де се пука. За Битолския надпис те питам, за сборника на братя Миладинови, за обръщението на Паисий в историята, за Жинзифов, за изворите те питам, не за уикипедиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонец

  25 Sep 2021 20:02ч.

  Дръж си го този надпис .Един надпис срещу стотици надписи дела и факти въстание ....културни отличителни черти ...и признание по света С луди не общувам и не ме интересува мнението им Когато станете като в цял свят да уважавате македонците тогава ке си думаме Ето САЩ казват че за тях е чест че имат македонци при тях и обявяват 2 август Илинден за ден на македонците . .http://m.focus-news.net/?action=news&id=2891140

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонец на 25.09.2021 в 20:02

  25 Sep 2021 20:43ч.

  Психопатията не се лекува. Преди 15 години пътувахме с кола за няколко дена на Охридското езеро. Кандардисаха ни да идем н т.н. крепост. По-смешна бутафория през живота си не съм виждал, кич и измислици ! Не влезнохме в спор с домакините ни , щото явно си вярваха и беше чувствително за тях. Само помолихме да не ни преподават "македонска" история... Другият ден на езерото беше хубаво. По целия път от Битоля до Охрид и обратно беше пълно с колоездачи, много албанец, много нещо... Какво е сега само мога да си представя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонец

  25 Sep 2021 22:22ч.

  Верно ли Ами пък аз по голема цигания от българските курорти не съм виждал .Охрид е чуден красив и езерото и манастирите са чудни И храната и хората Я кажи ти ако цел свет казва че македнцте не са българи и цел свет ги почита кой е улавийо и единствен промит мозък който си бие главата и отрича фактите ?И верния отговор е вие .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  25 Sep 2021 23:23ч.

  македонец прав си за психопатията, но за своята собствена. За такива гюбрета имаме една хубава приказка: Гърбицата само гроба я оправя. Би било интересно да видим колко време би издържал ако се преселиш в северната ти бановина и какви песнички ще запееш тогава. Един от новозеландските братучеди ми разправяше че с макета не иска да си има работа. Една гума да ти залепят 3 дни ще те крънкат за повече пари. Затова като си ходел пътувал до албанските общини за всяка поправка или справка. По-крадливи, лъжливи и неблагодарни от макета няма. На всичко отгоре и мързеливи, но с претенции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи