Лорер: От декември няма задкулисни договорки

Лорер: От декември няма задкулисни договорки

От декември насам няма задкулисни договорки. За нас е важно да се знае, че МВнР води външната политика във всяка една сфера. Разбира се, ресорните министерства договарят своите неща, но цялостната политика е във външно министерство, каза Даниел Лорер в предаването "Денят започва" на БНТ.

Бюджетът, който правителството предлага, е насочен към кризата, предвид и войната в Украйна, която ни се отразява, заяви министърът на иновациите и растежа. По думите му 2 млрд. лева се насочват в подпомагане на икономиката и най-уязвимите групи от обществото.

Той отчете подпомагането на бизнеса заради високите цени на тока. Имаме 15% по-ниска цена, благодарение на американския газ, каза Лорер. Сега пълното количество азерски газ ще влезе в България, дерогацията на петрола - България получи отсрочка от ЕС, защото имаме ясна съюзническа позиция по много въпроси. Нашата рафинерия не е готова, необходимо ни е време, в предишната ни позиция никой нямаше да ни обърне внимание, коментира министърът. Лорер призова рафинерията да започне дейностите, за да могат да преработват петрол за българската индустрия с източници, различни от руските, тъй като имат ограничено време да го направят.

От декември насам няма задкулисни договорки. За нас е важно да се знае, че МВнР води външната политика във всяка една сфера. Разбира се, ресорните министерства договарят своите неща, но цялостната политика е във външно министерство, без никакво съмнение, каза Лорер.

Министър Лорер каза още, че по време на дебатите за бюджет е нормално да има различия, тъй като всяка страна защитава своя интерес, а правителството има политика за доходи, от началото на годината няколко пъти се вдигат пенсиите, повишени са заплатите на учители, лекари, медицински сестри, а държавните структури, които се реформират, ще имат по-високи заплати.

По отношение на инфлацията Даниел Лорер коментира, че нивото ѝ в България е каквото и в другите балкански страни (11-13%), а за сравнение в балтийските държави е 17-18%.

Източник: БНТ

 

 

Коментари

  • Жоро?

    08 Юни 2022 9:00ч.

    Хаххаха има само договорки!! Хеххехехе договорки нямало! Има бе например всички кадри на ГЕРБ продължават да са на втора ръководна линия и така до най-ниското ниво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един

    08 Юни 2022 9:02ч.

    Дрън-дрън! Никой не ви вярва за нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лорер: От декември няма задкулисни договорки

    08 Юни 2022 9:07ч.

    Ясно!? Продажбата на Овергаз на амерканците през септември част от задколисните договорки ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    08 Юни 2022 9:24ч.

    Разбира се че няма. И то не за друго,а просто вече няма и кулиси. Така хубаво ви лъснаха голите задници. Подавайте оставки докато можете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    08 Юни 2022 9:34ч.

    На бати лаладжийчето, мазно, лъжливо !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    08 Юни 2022 10:16ч.

    Как да няма, само от газта крадете по 100млн. на месец. Затова парното скача с 40%. Тия пари ги крадете от всеки български гражданин. А горивата по бензиностанциите защо са с такива цени- изобщо не отговарят на цената на суровия петрол на международния пазар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    08 Юни 2022 11:00ч.

    Булгаргаз все още не са обявили цената за юни. Ще трябва да приемем приказките му на доверие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    08 Юни 2022 11:04ч.

    България, благодарение на американските подлоги, е много прилежна да спазва "санкции" и да не внася горива от Русия. За сметка на това, САЩ и Западна Европа продължават да внасят. Правят го по заобиколен път. Внасят от Индия горива, а Индия внася нефт от Русия и е увеличила вноса си значително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи