Лорер: 6 млрд. лв. за пътищата са причината ИТН да хвърлят България в хаос

Лорер: 6 млрд. лв. за пътищата са причината ИТН да хвърлят България в хаос

Без парламента, който „Има такъв народ“ де факто искат да хвърлят на боклука,  ние не можем да направим реформите, заяви в предаването „Тази сутрин“ на бТВ министърът на иновациите Даниел Лорер. По думите му, ИТН отказват да поемат отговорност за пореден път. „Видяхме го миналото, лято виждаме го отново – като не ми харесва си тръгвам, ама политиката не е шоу“, заяви Лорер.

„Ние преминахме през огромни кризи – при COVID те не излязоха от правителството, защото нямаме здраве, инфлация - те не излязоха от правителството, защото имахме проблеми в енергетиката и заради цените на енергията, войната в Украйна - те не излязоха от правителството заради политиката ни към Украйна или към Русия. Решиха да излязат от правителството заради какво? Пътищата на България. Те искат колосална цифра от 6 милрд., които да бъдат изхарчени тази година за пътищата и това е причината те да хвърлят България в хаос. Аз наистина недоумявам какво седи зад това", каза Лорер.

„Българският парламент решава българския бюджет, когато одобрихме бюджета за 2022 г., казахме ясни, това е инвестиционен бюджет. Сегашната актуализация казваме ясно, че е за борба с кризата. Този парламент е жизнено необходим на България, за да можем да преодолеем кризата, за да можем да повишим пенсиите, след това да можем да продължим с енергийните мерки за бизнеса и за домакинствата. Не забравяйте, че идва и плана за възстановяване, и устойчивост“, посочи Даниел Лорер. 

„При ИТН наблюдаваме сценаристка динамика от самото начало, и ако в началото ние давахме кредит на доверие, че това е техният стил, те така са свикнали да работят и ние можем да вървим напред, защото България има нужда от мнозинство, което да я тласка напред, а не да я дърпа назад, с времето се оказа че, ИТН не желаят да работят по този начин", каза той.

„Важното за българския избирател в момента е да разбере че цялата формация на Слави Трифонов – ИТН, не работи за интересите на България. В момента тези хора умишлено спират работата на българското правителство заради парите на пътищата - да хвърлиш държавата в хаос заради това е немислимо“, отбеляза още министърът на иновациите.

Целия разговор вижте във видеото.

 

 

 

Коментари

 • върти сучи

  09 Юни 2022 9:01ч.

  А ти си там да ги усвоиш за определени лобисти тия пари, т.е. техен клиент си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Roman

  20 Фев 2024 18:44ч.

  10 Easy Ways To Figure Out The Best Accident Attorney Near Me In Your Body. accident Attorney Near me

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лорер: 6 млрд. лв. за пътищата са причината ИТН да хвърлят България в хаос

  09 Юни 2022 9:11ч.

  Лорер колко десетки милиарда лева даде на външни консултаски фирми да управляват? Асенята колко милирада нови дългов взе и при какви условия и кой проверява тези му сделки за комисионни?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И носът му става все по-дълъг с всяка лъжа

  09 Юни 2022 9:24ч.

  ами вижте снимката...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клиентелисти,

  09 Юни 2022 9:33ч.

  Лобисти, обикновени шмекери и крадци "алангро" - кланови. И не отвчера, а от 2013, ако не и отпреди това. Този им е говорителят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тия от ИТН са антисемити и фашисти бе, дарагой, кажете на г-н Хазарта да изплющи един на г-н Слави, ама ако може, така - с повече средни пръсти!!!

  09 Юни 2022 9:36ч.

  Аз наистина недоумявам --- Това е истината за г-н алхимика. Да излезе по телевизора и да излъже, че не разбира. Напротив, много добре разбира, неговите хора са му обяснили кои са тия от ИТН, каква им е играта, а ако има нещо неясно, могат да му го обяснят за пет минути - те са затова, да подпомагат играчите си на терена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • злобар

  09 Юни 2022 9:55ч.

  Чукалата и да ви няма . От от вас само лъжи , инфлация , скъпотия и какви ли не пошлости видяхме .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментатор

  09 Юни 2022 10:32ч.

  Лорер, престани с лъжите. Просто сте пътници, тъй като сътворихте достатъчно проблеми, както във вътрешно политически, така и във външно политически план. Сбогом. На една везна сте с герб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи