Кулеба призова украинските дипломати да извадят западните партньори от зоната на комфорт - вежливият диалог не давал резултат

Кулеба призова украинските дипломати да извадят западните партньори от зоната на комфорт - вежливият диалог не давал резултат

Украинските дипломати трябва да извадят западните партньори от зоната им на комфорт и да ги поставят в неудобно положение, тъй като приятелският диалог не носи резултати. Това заяви украинският външен министър Дмитрий Кулеба, съобщава ТАСС.

„(Не трябва) да се страхувате да поставите партньорите си в неудобно положение. Обикновено с приятели се държим особено нежно, но във война разликата между вас и вашите приятели е, че ако умрете, те ще поставят цветя на гроба ви, ще си спомнят приятелството и ще продължат да си живеят живота, а вие ще умрете. И ако цената на вашето оцеляване е да извадите приятелите си от зоната им на комфорт, тогава трябва да го направите“, каза той на първия Украински форум за военновременна дипломация.

Кулеба е сигурен, че Киев има право да комуникира по този начин. „Ако приятелски, тих разговор зад затворени врати не работи, трябва да говорите с приятелите си открито и в присъствието на други, докато има резултат“, добави той.

По-рано Кулеба поиска Западът да прехвърли „проклетите“ зенитно-ракетни системи "Пейтриът" в Украйна, а също така обеща да „развали купона“ в чест на 75-ата годишнина от основаването на НАТО с въпроси за техните доставки, припомня ТАСС.

Традиционната дипломация не позволява на Киев да получи необходимите оръжейни системи от Запада, преди всичко системата за противовъздушна отбрана "Пейтриът", каза украинският външен министър в интервю за The Washington Post, публикувано в сряда. „Вежливата тиха дипломация не проработи“, каза той. „Да, хората могат да ме мразят и аз мога да разруша отношения, (...) част от мен казва, че дипломацията е преди всичко лични отношения. Но тогава казах на тази част да млъкне и частта от мен, която искаше да говори, започна да говори. Опитахме всичко, но изглежда нищо не работи", призна Кулеба. „Тъй като този вид дипломация не работи, имам чувството, че се блъскам в стена“, заключи външният министър на Украйна. „Просто не разбирам защо това не се случва.“

Кулеба каза още, че екипът му е преброил повече от 100 системи "Пейтриът" в западните страни и не е ясно „кой може да повярва, че най-мощният военен съюз не може да намери седем батареи "Пейтриът“ за нуждите на Украйна. „Искрено ли вярвате, че в цялата американска армия няма нито една резервна батарея „Пейтриът“, която да не е на бойно дежурство и да не може да бъде прехвърлена в Украйна?“, попита министърът и добави: „Не вярвам“.

Коментари

 • Не вярвам

  12 Апр 2024 13:42ч.

  Че има толкова тъпи хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Медведев

  12 Апр 2024 14:07ч.

  Има има, гласоподаватели на ППДБ се наричат. Да не би да си пропуснал теорията им, че Русия ни е поробила премахвайки законната власт на султана или това, че аватарите, за които гласуват са чисти и неопетнени, като сълза?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живял като човек в България

  12 Апр 2024 14:15ч.

  Всички НИЕ знаем, че западът е виновен за унищожаването на Украйна, а не само на Триполската ТЕЦ !!! А тоя катил Колибата, ни се караше, че не му даваме ПВО-то което пази АЕЦ Козлодуй !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  12 Апр 2024 15:30ч.

  Кулеба е достойния лидер на НАТО в Европа !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бончо Ж.

  12 Апр 2024 18:22ч.

  Абе колибар, можеш да се дървиш и искаш когато си в силна позиция, а ти си просяк. Западните дипломати си имат други задачи, а не да слушат твоите хлиптания. С две думи, измамиха ви и ти се репчиш хавая…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ваксиниран веган

  12 Апр 2024 23:46ч.

  до Тихомир Томов: А защо не на Организацията на държавите от Централна и Южна Америка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дон Корлеоне

  13 Апр 2024 9:48ч.

  Честно и аз...Тоя за какъв световен фактор се смята, вместо да мисли как по дипломатичен път да решават въпроса с Русия, че Украйна си отива, хората гинат на фронта, той щял да се кара, защо не му дават пари и оръжие?!?Еми, така е в живота- като подадеш пръст, те ти захапват цялата ръка, е не могат да ви дундуркат заедно със Зеленски до безкрайност и безотчетните пари имат край...няма пълно щастие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  12 Апр 2024 13:42ч.

  Станаха агресивни и спрямо “колективният Запад”. “Демократите” ще видят какво представляват нацистите в незалежная.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ж'яде скоро Кулебата

  12 Апр 2024 13:46ч.

  дърво, ми се струва

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  12 Апр 2024 13:53ч.

  А Борката Джонасан се скри като мишка в трици. Дето са стъпили хаир няма. Да напомня кой сложи край на мирните прговори-вампирът от Англия. Много обичат да разпалят война между съседи, да кешират и да се покрият. От "Гласове" краят на миналата година: „Освен това, когато се върнахме от Истанбул, Борис Джонсън дойде в Киев и каза, че няма да подписваме нищо с тях и просто да се воюваме“, обясни Арахамия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  13 Апр 2024 0:47ч.

  Индийците имат имат една много изстрадана от тях мъдрост! Тя гласи следното: "Ако двама съседи се карат на сутринта, то значи вечерта им е бил англичанин на гости!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  12 Апр 2024 13:56ч.

  Кулеба не е никакъв дипломат, а овластен гестаповец. Понеже до сега не е разрешил никакъв конфликт на Украйна, апелира за агресия. Този е неспособен и вреден агресор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • още когато се домъкна в Народното ни Събрание

  12 Апр 2024 17:25ч.

  и заплаши (с тропане на крак), че няма да си тръгне от България, докато не му напълним 500-тонния карго самолет АН123 на Летище София (пЪрдон, на летище СофКъннект) с всичко, каквото неговият екип беше преброил по НАШИТЕ военни складове, разбрахме що за стока е, дипломатът номер едно на 404....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  12 Апр 2024 14:08ч.

  Кулеба-та е прав. Дори мога да му дам съвет. Извади всички компромати срещу клана Байдън и по точно за синчето на Джо. От там започни! Имаш ли топки?! Едва ли! Е, тогава си трай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мутра стажант

  12 Апр 2024 14:08ч.

  ДВА ШАМАРА И НЯМА ДА ГО ИЗПЛЮЕ ДВА ЧАСА КЪРТАЧА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Укроджендър

  12 Апр 2024 14:08ч.

  Европейските либерасти предпочитат нещо по-твърдо да им влиза, а зеленските са готови на всичко, за да взимат още и още, така че ще се разберат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хер Флик

  12 Апр 2024 14:16ч.

  Умна стратегия, браво хер Кулеба. Молиш се за помощи за да можеш да ти избият населението като пилци. Чудя се как не са те окесили на някоя улична лампа че докара Укр до национална катастрофа. 7 батареи няма да смачкат Русия, но бурята от емоции ти е заслепила мозъка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боги

  12 Апр 2024 14:24ч.

  Какъв наглец! Не дипломация, а извиване на ръце. Крайно време е Кулеба за разбере, че "приятелчетата" му са го натикали в изкоп и отгоре са сипали бетон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Очевидно

  12 Апр 2024 14:27ч.

  Кулеба е в истерия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  12 Апр 2024 14:28ч.

  Наистина е фатално, когато едновременно, освен че си тъп и необразован, си и агресивен простак и наглец... Комбинацията е направо токсична, за околните и фатална за самия теб. Да, става въпрос за тази жалка хлебарка с мания за величие, Кулеба с вид на карикатура на възмъжал Хари Потър... Но и тоя ще си намери майстора, просто защото западните му господари имат навика да "приспиват" бързо и ефективно бесните кучета, които се осмелят да ги лаят и са забравили, къде им е мястото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да, не им ли казаха (британците)

  12 Апр 2024 17:29ч.

  че ЮК не е "Амазон", че да им доставят всичко, което си поръчат?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ./.

  12 Апр 2024 14:31ч.

  Този неадекватен смешник е характерен типаж, присъщ на нашите ПП/ДБ-та. Същата агресивна и жалка мижитурка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Западен дипломат

  12 Апр 2024 14:35ч.

  Много обичам, направо обожавам, източни цървули без пукната монета в джоба, да ми “извиват ръцете” и да ми говорят грубо - “Дядь , дай 10 копеек !”… Само че аз не съм Остап Бендер, даже ябълка няма да дам.🍎 Само нежен шут отзад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Остап Бендер

  12 Апр 2024 14:36ч.

  Кулеба, брато, щото си ми симпатичен, ще те светна по какъв начин се прави просия като хората. Нали си спомняш как в "Дванайсетте стола" накарах моя ортак Иполит Матвеевич да танцува лезгинка пред преминаващите автомобили и да крещи заедно с останалите просячета: "Дай пари! Пари дай!!!" Прочее, хващайте се със Зеленски под ръка и почвайте да танцувате - от мен да мине, вместо лезгинка може да изпълнявате и "Танца на малките лебедчета". Само не казвайте, че музиката е от Чайковски, щото нали вие забранихте руската култура... И още нещо, готин. Пазете се от останалите танцуващи просячета /българи, румънци и вся остальная.../, защото те не търпят конкуренция. Приятелството си е приятелство, но просията е сериозен занаят! Да не ти напомням как си изпати Иполит Матвеевич от другите просячета, специализирали се в танцуването на лезгинка и във воплите "Дай пари! Пари дай!!!"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Май трябва да започнем да се боим

  12 Апр 2024 14:39ч.

  Тези са заврени в ъгъла и могат да извършат нещо отчаяно , имайки пред вид колко химически лаборатории има там . Единствено ме успокоява инстинктът им за съхранение - кой ще им харчи милиардите ... Преди се молех за мир и Русия да си прибере руските територии - в името на истината . Сега разбирам ,че тази нацистка 30 годишна , измислена ''държава '' трябва да се унищожи . Те са вредни за света .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 12 Април

  12 Апр 2024 14:42ч.

  На !2Април 1961г. Юрий Гагарин излетя в космоса.Днес е ден на космонавтиката.Нито дума за това. Забравиха луи всички?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пешо от кривина

  12 Апр 2024 14:44ч.

  ами защо се биете с Русия а не със запада,просто е ,кръгом и пушките към вашите приятели които ви прецакаха ,тъпанар

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  12 Апр 2024 14:50ч.

  значи само бои по западните дипломати наи после си доидохме на думата я сега украина да изпрати някоя и друга ракета по посолствата те от приятелски разговор не разбират това са някакви изроди това не са хора толкова народ се изби и не спират

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тряс

  12 Апр 2024 15:16ч.

  Чудя се кога най-после укронацистите ще тръгнат с оръжие по евроколониите, за да събират полагаемото им се оръжие и пари... Представям си Тагарев с опрян в главата пищов и команда: Дай парите и БТР-ите, путинист мръсен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • подпалвам си пак колибата

  12 Апр 2024 15:58ч.

  Кулеба, ако продължаваш така, не само ще ставаш за още по-голям смях, ами и накрая ще ти теглят куршума самите ти покровители от дълбоката държава, дето днес те карат да ги говориш тия смешки. А иначе че сте терористичен сброд, това е повече от ясно - и най-вече за кураторите ви отвъд локвата, които ви насърчават. Накрая, ако не ти светят маслото, те самите ще пропищят от вас. И това е неминуемо, дори и когато вече ще са се отървали от такива нагли франкенщайни като тебе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rambaldievskievich

  12 Апр 2024 16:30ч.

  россия - распад!!! Распад!!! Распад!!! Распад!!! русия - разпад!!! Разпад!!! Разпад!!! Разпад!!! Матушка русия - дърта уруспия!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • youwish

  12 Апр 2024 17:34ч.

  Продължавай все така, Душе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • санитар от 4-и км

  12 Апр 2024 17:38ч.

  Тоя е от ония, които с*рат прави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rambaldievskievich

  12 Апр 2024 22:22ч.

  Да, санитар от 4-и км, право в модата ти. 'баси!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rambaldievskievich

  12 Апр 2024 22:22ч.

  Да, санитар от 4-и км, право в модата ти. 'баси!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  12 Апр 2024 16:35ч.

  Ако досегашното им тролене, злоупотреба с гостоприемство, нареждания, обиди и оскърбления са украинското разбиране за вежливост, то как ли ще развалят комфорта на световните столици?? С картечници ли ще плъпнат по улиците?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  12 Апр 2024 16:52ч.

  Направо да ги пердашат. И да не помогне поне ще изпитам известно удовлетворение. Европолитик кога и да го набиеш все е късно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганди

  12 Апр 2024 17:10ч.

  """скоро единственото, за което Москва ще е склонна да преговаря, ще е безусловната капитулация на Киев. """ Чети бе Гуеба! Казано ти е най учтиво и тук няма да има иди ми - доди ми. Фани се за сигурното - капитулация и няаш грижа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  12 Апр 2024 17:31ч.

  Укрoпитешката гнъс нещо много насериозно се взе? Тия се опитват да заповядват на целия свят? И за какви се мислят?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Хю

  12 Апр 2024 18:07ч.

  Кулеба, Кулебаа... пак повтарям: Кой къде те хване, да те....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  12 Апр 2024 18:50ч.

  По физиономията му личи ,че разбира че усрайна изчезва...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Генчо

  12 Апр 2024 20:02ч.

  Когато един просяк стане твърде нахален, обикновено му бият шута.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  12 Апр 2024 20:34ч.

  нагъл , до безобразие!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  12 Апр 2024 22:26ч.

  Кулеба е прав. Украинците ги прекараха по учебник като първо им купиха елита и после ги вкараха в унищожителна война и сега започна да ги обзема паника какво ги чака. За мен е голямо чудо, че досега не се е появил нов Татко Махно който да тръгне към Киев, но и това може да стане скоро. Нелегалните набират сила не само в рускоговорящите части на Украйна но и в централните области, засега само обстрелват влакове и правят целеуказване за ВС на РФ . ГРУ не е за подценяване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Случаен

  13 Апр 2024 5:42ч.

  А теб Кулеба, кой те би по главата да искаш НАТО, заради което загуби Крим и Донбас?! Сега се косиш и тръшкаш, че НАТО се прави на две и половина, и изобщо не му пука какво му искаш, защото винаги му е било ясно каква русофобска "кулеба" (каша) е в главата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жорж

  13 Апр 2024 9:56ч.

  Кулеба, Кулеба няма ли кой да та наЕ.ба?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БУЛБА

  13 Апр 2024 10:41ч.

  НАГЪЛ,ПО-НАГЪЛ,НАЙ-НАГЪЛ……КУЛЬОБА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи