Зарков: Политическата криза ще приключи, когато се създаде правителство без ГЕРБ и ДПС

Зарков: Политическата криза ще приключи, когато се създаде правителство без ГЕРБ и ДПС
„БСП смята, че правителство е нужно, че този парламент има капацитет, при добра воля на четирите политически сили - без ГЕРБ и ДПС, да излъчи  правителство, което да свърши някои много полезни неща. Оттук нататък е въпрос на отговорност, разбиране и целеполагане на всяка политическа сила.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков пред Bulgaria ONAIR.

 

„България се намира в политическа криза, която започна преди година с масови протести, след което гласувахме два пъти. Политическата криза ще приключи, когато се създаде редовно и устойчиво правителство без тези, които предизвикаха протестите“, коментира Крум Зарков.

 

По думите му, въпрос на узряване е да се стигне до това, до което политическата логика води. „Трябва да проявим достатъчно съвест, чувство за отговорност, прозрачност – и да направим това, което е възможно, за да се състави кабинет“, подчерта депутатът.  Зарков припомни, че от БСП имат последователно  мнение за това каква трябва да бъде принципната основа на правителството: „То трябва да бъде без ГЕРБ и ДПС; на основата на служебния кабинет като кадрово обезпечение. Това трябва да бъде правителство, което да постави приоритетите, за които говорихме и по време на разговорите с ИТН – ясни политики, свързани с реформи в ключови сектори“.

 

Според зам.-председателя на парламентарната група на левицата хората в голямото си мнозинство не искат нови избори.

 

„БСП се бори да има кабинет, а не предсрочни избори,  да има актуализация на бюджета, която да ни позволи да посрещнем идващите кризи, и най-важното – да реализира качествена промяна в основни сектори, която да се случва в следващите месеци. Спиралата на политическата криза не ни помага в решаването на тези проблеми“, обобщи Крум Зарков.

Коментари

 • дб не иска бсп

  19 Авг 2021 8:56ч.

  Искат да бъдат подкрепени от ДПС и БСП, но те няма да подкрепят БСП и ДПС. Почти същото като логиката на Слави да иска подкрепа без да дава нищо. ..... .. .. Гласуваш за ДБ, И З Р О Д ли си? В соросно НПО ли работиш грантаджия? Българите ли мразиш и родината им, и си предател? Или си егоистичен бизнесмен, жаден за неолиберализъм и фашизъм? Или си твърде незрял, и глуповат, и не знаеш на кой свят се намираш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  19 Авг 2021 9:26ч.

  Зарков, вие от БСП, с какво точно сте по-различни от ДПС? Като изключим, че не сте етническа, а само пенсионерска партия, сте същата корумпирана структура, обслужвала "кръговете от фирми" в течение на десетилетия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • въпросче,

  19 Авг 2021 9:48ч.

  бсп не е била в сговор с гербавите, за разлика от дпс. за слабо помнещите: дпс развали орешарското правителство след едни кафета с герб, и после съуправлява цял мандат, дискретно подкрепяйки гербавите. през това време бсп се чистеше от гербави къртици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Месията

  19 Авг 2021 10:18ч.

  Когато БЯХМЕ държава, а не резерват за диви българи, бяхме на 9-то място в Европа по стандарт на живот, НС се събираше на всеки шест месеца за ТРИ ДНИ и решаваше въпросите на държавата и така 30 години !!! Сега вече като Булгаристан се събират 3-4 пъти седмично, чешат си езиците не правят нищо, освен да получават АБСОЛЮТНО незаслужени заплати !!! Апропо, тогава народните представители не получаваха и заплати за участие в заседанията !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ляв Нежен Демократ с изтекъл срок на годност

  19 Авг 2021 10:18ч.

  Сегашните зомбита в НС, инфектирани от вируса на „демокрацията“, си мислят, че всички са малоумни като тях ! Но, както се вижда, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МАТ‘РЯЛЪТ СИ ЛЮБИ КОЖОДЕРИТЕ !!! А рефренът „Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава“ както се вижда е неотменим !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зарков: Политическата криза ще приключи, когато се създаде правителство без ГЕРБ и ДПС

  19 Авг 2021 10:49ч.

  Хехехехехехехехе, градският лгбт-пролетариат и левицата в единен строй, а джендър-икуменистът Крумчо ще е знаменосец на новото ОФ-формирование. Това си се оказа и то алтернативноумно горкото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никола Тесларов

  19 Авг 2021 10:50ч.

  Зарков, политическата криза ще приключи тогава, когато ИТН погълне БСП и колкото й е останал електорат и го даде на Радев, ако се споразумеят за цената, както и тогава, когато ГЕРБ се вземат в ръце и набият канчетата на т.н. десни, протестъри, а на практика градски либерали с мания за величие! Ако ДПС, като представители на европейските либерали ги приемат, ще ги биде, ако не, изчезват! Лявото около ИТН, дясното около ГЕРБ и по средата вечният балансьор! Това е положението, което сътвориха всички, жадуващи изчегъртването на ГЕРБ, понеже мнителният български народ тези крайности много го съмняват! А и кой да предположи, че "калинките" на ГЕРБ ще ни се сторят симпатични на фона на измамниците от престижни университети!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 19.08.2021 в 09:26 ...сте същата корумпирана структура, обслужвала "кръговете от фирми" в течение на десетилетия...

  19 Авг 2021 10:51ч.

  За разлика лгбт-фронтът, който няма да обслужва кръгове от фирми, а халки от фирми. Справка Кире Харвардо и ко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зарков, къде е ИСТИНСКАТА социалистическа партия?!

  19 Авг 2021 11:06ч.

  Зарков, политическата криза ще приключи когато БСП отново стане ИСТИНСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ! ...................... Защо партийните членове не могат да свалят лидера, който проваля партията си и се оправдава, че само тези които са гласували и избрали лидера, могат да поискат оставката му. ................ Това политическа партия ли е или ЕООД? ...................... Всеки гражданин - симпатизант на социалистическата идеология ИМА ПРАВО да поиска оставката на лидера, който съсипва партията носител на такава идеология!!! .............. ... Нали така пише в заглавието ви: Българска Социалистическа партия! .............................. п.с. Защо искате да игнорирате 1 МИЛИОН български граждани гласували за герб и дпс, а г-н Зарков?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • колка

  19 Авг 2021 11:10ч.

  Май, май изходът от кризата е правителство на ГЕРБ и ДПС...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • консерватизмът фрисейският квас

  19 Авг 2021 11:23ч.

  Политическата криза е забъркана от Р. Радев, Нинова, и това - че властта е още в Борисов - и медийната и прокуратурата и НЕК и КРИБ са техни слуги - гербови. Радев не направи обединяващ политически съюз, обединяващ българите, Нинова не му позволява и отблъсква левите от БСП, не си подава оставката. Нинова е антикомунистка неолибералка искаща да е Тачър. При Рошкев и Алфа се обажда Данчо Сталинистът, и не е разбрал - че Нинова е антисталинист и антикомунист, а манекенката мис Бургас по алфа.тв казва за ДБ че са леви комунисти - тоест лошите, Ташева казва - че е антикомунистка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • емигрант в Белгия

  19 Авг 2021 11:43ч.

  Ами без ДПС и Герб, това ще стане на КУКОВО ЛЯТО бе г-н Зарков. Прочетете статията на проф. Дичев !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-НС

  19 Авг 2021 11:47ч.

  Цялата политическа класа е компромитирана.Ако попитате кой да е, кой политик да влезе в затвора отговора ще е различен.Но няма да получите отговор -няма такъв.С други думи целокупното население иска целокупната политическа класа в затвора.Иска я там заради 30г. разруха и грабеж.Политическата сила която обещае и изпълни опандизването ще приключи кризата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  19 Авг 2021 11:50ч.

  Пп На место съд и присъда ,висенето на колесник върши същата работа.Необходимо е само внушението ,че възмездието е неминуемо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  19 Авг 2021 12:56ч.

  Да, ама не. Прекалено се мразите един друг за да говорите помежду си, камо ли да водите единна политика. България не ви интересува. Интересувате се само как да крадете все повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи