Крум Зарков: Служебният кабинет доказва, че десни и леви могат да работят заедно

Крум Зарков: Служебният кабинет доказва, че десни и леви могат да работят заедно
"Президентът Радев показа, че цялата мантра, която беше натрапвана в продължение на години - "или ГЕРБ, или хаос", не е вярна. Напротив. Има експерти, готови да поемат отговорност, включително политически лица - от левия и десния сектор, както и политически неангажирани лица, които са готови да работят под белега на почтеността и чиито биографии отговарят на постовете, които заемат. Атаката срещу този служебен кабинет от първия му ден показва колко болезнено една политическа сила се разделя с властта. Това в крайна сметка е нормално, но не би трябвало да е нормално тя да се опитва да взривява крехките консенсуси, които съществуват в обществото". Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП за България" в 45-то Народно събрание Крум Зарков в предаването "Панорама" по БНТ. По думите му, служебният кабинет е доказателство, че десни и леви могат да работят заедно, когато са обединени от обща визия.

Снимка: БСП, архив

 

Той изрази задоволството си, че Янаки Стоилов е приел да участва в служебния кабинет: "Радвам се заради личността и заради ресора, който поема - министър на правосъдието, което е важен белег."

"В нашата партия няма дилеми по отношение на прокуратурата", подчерта Зарков. Той припомни, че от БСП отдавна са разписали какво според левицата трябва да се случи в сектор "Правосъдие": "Ние сме поискали оставката на главния прокурор, не само да се смени главният прокурор, а и да не се стига отново до следващите проблеми. Разписали сме какво трябва да се случи във Висшия съдебен съвет, как защитата на правата на човека трябва да бъде реална възможност пред българските съдилища, а да не бъде нужно да се ходи чак до Страсбург".

По повод предстоящите избори, Зарков заяви: "Считам, че това, което е необходимо на България, за да излезе от тази криза и за да се развива е подчертано лява политика. Инак ни чака от едната страна политическа сила, способна на всякакви деформации на реалността, а от другата - претенденти, които са богати само със своите импровизации. Тази дилема може да бъде решена от партия като БСП - тя е едновременно на страната на промяната в политически план, но и има достатъчно експертиза, за да реши социално-икономическите въпроси пред страната ни“.

Относно липсата на заявки за взаимодействие с БСП от страна на другите политически сили, зам.-председателят на парламентарната група на левицата изрази мнение, че това е политическа грешка. По думите му, на първо място това води до спирала от избори, а на второ - не се оценява фактът, че именно БСП е силата, която е направила отстраняването на ГЕРБ възможно. "БСП в последните десет години, и особено в последните четири, беше на всяка една битка в парламента. БСП направи възможно това, което се случва сега. Отричането на всички тези усилия в името на някакъв конюнктурен интерес е грешка", подчерта Крум Зарков.

Относно намаляването на партийната субсидия той изрази мнение, че идеята за свеждането ѝ до 1 лев не е правилна: От "Има такъв народ" правилно критикуват политическата система като такава, каквато съществува, но с 1 лев субсидия и мажоритарен вот - тази комбинация не само няма да разруши системата, тя ще я направи непробиваема. Тя ще отдели народното представителство изцяло от хората, ще партизира изцяло системата, ще бутне партиите в ръцете на олигархията".

Зарков подчерта, че БСП се готви със серия от мероприятия да влезе в предстоящата предизборна кампания и да подобри резултата си: "Мисля, че сме длъжни да го направим, слушайки дебата, който се проведе тук".

В заключение Крум Зарков открои някои статистически данни, отнасящи се до живота в България - от 3 милиона работещи българи, 1 милион се осигурява на минималния праг - 650 лева. От 2 милиона и 300 хиляди пенсионери, 1 милион и 700 хиляди получават пенсия по-ниска от прага на бедността - 369 лева на месец. А 80 % от българите имат доход до 1 000 лева.

 "Това е ситуацията, в която се намираме. Ако искат господата да се надиграват кой е по-по-най, нека да знаят какви са наистина проблемите, пред които сме изправени", заключи Зарков.

 

Коментари

 • Пергел

  15 Май 2021 10:02ч.

  Нито десни има сред партиите в парламента, нито леви. Без никаква идеология са, но с ляво-дясна фразеология.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  15 Май 2021 10:03ч.

  Не е „почтено“ да се рекламираш като „почтен“, само защото си от различна политическа сила от тази, спрямо която непочтено си водил клеветническа кампания. Както не беше почтено Резидентът да нарече управлението си демократично, понеже включвало лица от различни партии, след като не включва от най-голямата, това е неуважение към изборния процес и правата на народа да има свое представителства. Наистина „левите и десните могат да работят заедно“ по определени каузи, но в протестните партии НЯМА десни. Има само леви, които искат да демократизират системите до степен да ги обездвижат напълно и да ги подчинят. Така, както беше подчинена БСП на едно болшинство и малцинствата станаха врагове. Така крайното демократизиране всъщност води до диктатура. Основният проблем на демокрацията е, че ни подчинява на останалите ни съграждани, които може да са и много по-тъпи и с грешен избор. Но когато действително дадеш власт на болшинството, да мачка политическите малцинства, чрез тотално подчинение на масата, тогава порокът на демокрацията става непоносим. Накрая, колко почтено е да правиш съдебна реформа, когато всъщност се целиш в оставката на конкретен прокурор, избран съвсем законно от висшите магистрати, а това означава, че ти не си се научил да зачиташ разделението на властите. А след като не си харесвал и останалите главни прокурори преди това, означава, че имаш вече проблем и с Правосъдието. А такъв проблем имат престъпниците и слабата прокуратура е в интерес на задкулисията. Новото служебно правителство, така нареченият от Зарков „знак на почтеността“, незабавно започна да отнема силата на държавата, в борбата й с подземния свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пергела е прав

  15 Май 2021 10:19ч.

  У нас няма леви, няма десни, а някаква аморфна слузеста маса пълзяща настрани от всякакви дразнители. Накъдето я подкара Биг Брадър с остена- натам пълзи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  15 Май 2021 10:23ч.

  Не, доказателство е, че сте на ръчно управление от козяк ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аз само да попитам!

  15 Май 2021 10:43ч.

  Проф. Киров, конституционалист, призна, че машината подрежда гласувалите по номера и всеки от комисията може да си запише кой е гласувал 16-ти, 38,-ми или 50-ти и да разбере кой за кого е гласувал! Няма тайна на вота! Същият професор обяви, че е възможно да има служебен кабинет, да има в същото време парламент, че да се иска и актуализация на бюджета! Може ли да има служебно правителство в оставка, пред кого то си подава оставката, след като не е избрано от парламента, а назначено!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От какъв зор десните и левите да работят заедно?

  15 Май 2021 10:46ч.

  А, сетих се, с две ръце по-лесно се краде, от колкото с една. Трябва да се смени столицата, като първа стъпка към оснобождението на страната от софийските градски идиоти, пардон, "градската десница", и от вересиите на Първия Народен съд. И, разбира се, нужен е Втори Народен съд!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Все на карък

  15 Май 2021 10:59ч.

  "Пергела е прав " Дясно и ляво,пролетариат и буржоазия са понятия от средата на 19-ти век и вече до голяма степен не са валидни и с тях вече неадекватно се изобразяват обществените процеси. Класически промишлен пролетариат и класическа буржоазия, рожба на свободна конкуренция вече почти няма. Финансовата олигархия и 5-6 глобализирани компании пръкнали се в Силициевата долина днес доминират и в производството,а вече и в общестевите процеси. Китай също се беше сдобил в лицето на Джак Ма и Alibaba Group със същия тип глобализираща компания.Тръмп даде да речем условно предпоследната битка на промишления националин капитал срещу глобалната финансова олигархия и свръхокрупнените компании. Тия последните са вече твърде отдалечени от капитализма,а и вече са надскочили и икстеншъна на капитализма - империализма. Това постмодерно,информационно и чипиращо е всъщност проекцията, ставаща сега действителност описана в книгите на Оруел и Олдъс Хъксли.Повечето хора се заблуждават,че Оруел е описал тоталитаризма в СССР - всъщност е проектирал до какво ще доведе англосакс вариантът социдеята. Оруел не е стъпвал СССР,но пък познава добре европейската социдея. То и затова сега в САЩ и Европа се вихрят прокситата на световната финансова олигархия -прогресисти, либертарианци,културни марксисти,троцкисти,джендъри,перфомативници и велики занулители. Това всичко повече прилича на прекрасния нов свят на комунистическото общество и затова още през 1917г. финансовата олигархия макар тогава тайно и срамежливо финансира Майдана в Русия през 1917г. Сега вече са много силни и станаха нахални и брутални. България не е и не може да бъде изключение от тия световни процеси - затова си имаме соросоиди и глобалисти дисперсирани в почти всички партии - къде и да гласуваш все на карък попадаш спрямо собствения си интерес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от НАТО

  15 Май 2021 11:55ч.

  Служебният кабинет на масоните е пълна катастрофа и ще доведе до нова изборна победа на хунта герб и смъкване на хунта БСП до под 10%.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-динамиката

  15 Май 2021 11:56ч.

  На класите не ги отменя.Във всяка система върви поляризация.Обаче видите ли представителите на полюсите могат да работят заедно.Все едно да слееш два полюса на магнит.И по аналогия-съществуването на лявото и дясното може да създава движеща сила която може и трябва да се използва за съзидание.А кабинета ясно ,очевадно доказва,че у нас няма леви и десни.Има козяк.И още едно ........търси място под козяшкото чадърче.Прикачването на БСП на влекчето Румчо я обезличава.После Нинова ще е виновна.А всъщност всички под нея се стремят да предадат бащина дружина и влязат в номенклатурата на козяк.Даже термин си имаме номенклатурчици.Козак не могат да вдянат,че сме по различни от собствените им говеда.И че осъзнаваме какво се случва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • cxxxx

  15 Май 2021 12:42ч.

  хахаха, заедно - зелените чорспи и червенотиквеничковчетата, отврат и връщане на България с 30 години назад!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-до все на карък

  15 Май 2021 14:23ч.

  Малко погрешна представа.Марк Зукърбърг или там както се казва управляващия фасебок е кукла на конци.Милиардер на конци ако по добре звучи.Притежава по малко от 20% от фейсбук.Той е в ръчичките на тези дето държат 80%.Така и с другите изброени вкл. Джак Ма.И трябва да са послушни щото богат/беден за една нощ.Показателен е примерът с варненския ни милиардер дето спря търговията с акции,Против собствения си интерес но в интерес на създателите си.По тая линия е и конфликта на хора ''сам по себе человек'' създали сами себе си като Тръмп и финансовите хиени модефициращи всякакви революции/политически,технически,научни/ изключително в своя полза.Пример е монополизиране на фармация и здравеопазване в началото на 20век,но вероятно има много по-ранни прецеденти.За другото сте прав.Поитересувайте се за ''перебежчика'' полк.Галицин и сътресенията които предизвиква в САЩ и НАТО с твърденията си/около 1970г/.С оглед на последвалите събития последните 50г. полк.Галицин е твърдял истини макар да е обявен за невменяем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-кукловодите

  15 Май 2021 14:29ч.

  Са все на пределна възраст.Живеят подозрително дълго.Маразъма им създава посмешита като Байдън и Хилъри.Но от гледна точка на кукловодите те са агнешко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  15 Май 2021 15:18ч.

  Много им се иска да работята заедно с десните ! Ама нали ББ беше десен и добре сработвахте с него. Да давам ли примери - Свинарят от Пловдив получи милиони от Герб за нищо, стояхте здраво зад Гешев и неговите предшественици. А що се отнася за Руските престъпни проекти и строежи, направо си се бяхте гушнали. Не ли ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Естествено!

  15 Май 2021 15:30ч.

  Стига да са наши момчета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  15 Май 2021 16:39ч.

  Предния път РРадев не слушал съветите на Черепа, затова сега Черепа директно назначава хората!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  15 Май 2021 16:50ч.

  това са хора от предишни правителства на плевналиев и борисов в мом в които ги уволнят веднага ги назначават на старите им места които се пазят по 3 години рашков и я стоилов са извън тази рамка всичко останало е старо доказало какво може кои му дава на президента подобни предложения тои мисли ли за 2 си мандат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваня Григорова

  15 Май 2021 19:07ч.

  Лявата партия би трябвало да работи за всички, най вече за слабите, и да бъде избрана от тях, защото ако привличат само леви - а те са тези които са будни и мислещи с голяма политическа култура и знания, то това са не повече от 2% от населението. Образованието и културата са свръх лоши, и това прави хора с нула политическа култура и познания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Артър Дженкинс

  15 Май 2021 19:18ч.

  Божков или е бивш олигарх или престъпник - мафия, но не олигарх. КПСС и БКП бяха олигархия. Преди 9 септември беше олигархия. Ако 30 години партизанските родове управляват държавата, значи сме олигархия. Но истинската олигархия е на ЗАПАД - Европа и САЩ. Ние сме колония и държавата се държи от еврейски масонски компрадорски мафии.. ИМАШЕ ФИЛМ НЯКОЛКО СЕРИИ ДВЕ ТРИ СЪС СТЕФАН ДАНАИЛОВ - "ЗАПИСКИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ МАФИИ", и "Карнавалът" показва бъдещето и настоящето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи