Крум Зарков: България има всички шансове на 8 декември да стане част от Шенген

Крум Зарков: България има всички шансове на 8 декември да стане част от Шенген

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Решението за присъединяването ни към Шенген ще бъде взето на 8 декември, а България има всички шансове да постигне резултат - да се признае правото на страната ни да бъде в Шенгенското пространство.

Това заяви служебният правосъден министър Крум Зарков по БНТ. Той допълни, че през последните месеци страната ни е успяла да привлече подкрепата по въпроса от страна на евроинституциите на най-високо ниво. Извършени са и няколко проверки на границата ни - всички със заключението, че изпълняваме изискванията за Шенген.

"Имаме последно препятствие – позицията на Нидерландия. Вярвам, че Нидерландия ще застане на правилната позиция, защото няма практически аргументи да се противопостави. Предприехме един фронтален и честен подход, поставяйки всичко на масата и показвайки какво се прави. Всички инциденти на границата, включително и трагични, трябва да са сигнал за европейските ни партньори, включително и за Нидерландия, че България дава жертви за тяхната сигурност и че влизането в Шенген подобрява сигурността, а не обратното. Когато границите с Гърция и Румъния станат по-проходими, ние ще можем да концентрираме допълнителни усилия и да укрепим охраната на българската граница. Не може страната ни да изпълнява всичките ни задължения, а гражданите ни да не ползват произтичащите от това права", коментира Зарков.

 

Източник: "Труд"

 

 

 

 

Коментари

 • Крум Зарков: България има всички шансове на 8 декември да стане част от Шенген

  29 Ное 2022 9:42ч.

  И след като започнат да ни връщат пришълците от Европа по линия на шенкенския Член, Крумчо къде ще ги подслонява при мама Анна и ли при леля Мустàфа в двора на Козяк? Защо и кой разреши и овласти служебното правителство на оРезидентна да взима съдбоносни решения за Родината и народа?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ббббб

  29 Ное 2022 10:42ч.

  И аз все това се питам, те нали бяха само да организират честни избори, а то какво стана - все грешни за бъдещето на България решения! А за решения в полза на българите - бюджет, зааплати, пенсии - нямали право щото били служебен кабинет! Аман от демагогия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Велизарий Шаламандуров

  29 Ное 2022 10:46ч.

  Традицията на големите предателства на служебни правителства започна със служебното правителство на Чехлю, което наподписа неща, дето не са за показване на срещата на НАТО в Дъблин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия политически тъпунгери

  29 Ное 2022 10:05ч.

  продължават да се правят на луди и да лъжат най-нагло. България никога няма да влезе в шенген. Ще си остане периферия докато не влезе под чадъра на Турция. Да - точно така евро атлантически тъпунгери! България отново ще бъде част от този път новата Турската империя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Напъват се да отчетат нещо

  29 Ное 2022 12:09ч.

  Ще е в Шенген и какво? НИЩО няма да се промени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Можело шенген и за България

  29 Ное 2022 12:26ч.

  И как, зарчета ли ще хвърлят? Защото явно не става дума за правила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  29 Ное 2022 14:21ч.

  Аз съм изненадана от оптимизма на бълг. политици. М. Рюте и Нидерландия доколкото е известно, е твърда в позицията си- да за Хърватия, а за България и Румъния-не. Всеки вижда с "просто око" колко са ни" пропускливи" границите, особено с Турция. Според мен всичко е въпрос на политика и икономика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи