Кремъл: Заплахите на САЩ срещу Русия могат да предизвикат нова война в Украйна

Кремъл: Заплахите на САЩ срещу Русия могат да предизвикат нова война в Украйна
Американските заплахи срещу Русия могат да дадат погрешни надежди на някои украински лидери, които може да решат да подновят гражданската война в страната. Това предупреди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти в четвъртък, съобщава ТАСС.

Дмитрий Песков Снимка: ТАСС, архив


„Всички тези изявления могат да допринесат за дестабилизиране на ситуацията, защото могат да вдъхнат напълно погрешни надежди в горещите глави на някои представители на Украйна, украинското ръководство, които, както се говори под сурдинка, могат да решат да започнат нова гражданска война в своята страна и да се опитат да решат със силови методи проблема в Югоизтока“, каза говорителят на Кремъл.

 

„Ние се опасяваме в тази връзка", каза Песков, коментирайки по искане на ТАСС изявлението на президента на САЩ Джо Байдън, че предполагаемо нахлуване на Русия в Украйна би било катастрофа за Москва. „Смятаме, че те [изявленията на САЩ] по никакъв начин не допринасят за разведряване на напрежението, което сега се появи в Европа“, подчерта Песков.


„Неприемането на Украйна в НАТО в краткосрочен план не означава отказ от приемане на Украйна в средносрочен план. От гледна точка на диалектиката на развитието на международните отношения, това е един момент “, каза говорителят на Кремъл.


В същото време Дмитрий Песков обърна внимание на факта, че сигналите от Вашингтон за готовност да обсъждат темата за неразгръщане на оръжия в Украйна, може да се нарече положителен факт. „Всъщност Вашингтон и НАТО сигнализират за известна готовност да обсъдят някои въпроси, свързани с тази ситуация, което вероятно е положителна страна“, каза той.


Според прессекретаря на руския лидер "всичко това тепърва ще се изяснява", тъй като позицията на Москва по въпроса за неприемането на Украйна в НАТО е толкова важна за Русия, колкото и въпросът за неразгръщане на стратегически оръжия на територията на тази страна.

 

 

 

 

Коментари

  • Песков, изгоряха ти паричките и имотите, ей ! Извади си главата от ....

    20 Яну 2022 18:03ч.

    Според вестник "Вашингтон пост" САЩ са подготвили проект "Акт за привличане на Путин под отговорност" и включва следните точки: - Обявяване на "подкрепяните от Русия" сили в Донбас за терористи и признаване на Русия за спонсор на тероризма; - Забрана за операции с руски държавен дълг; - Мерки срещу "Северен поток-2", включително свързаните с него организации и техните акционери; - Замразяване на финансирането на диалога за киберсигурност, докато не приключат атаките срещу американски агенции; - Прекратяване на финансирането на диалога за стратегическа стабилност, докато Крим не стане руски; - Санкции срещу президента на Русия Владимир Путин, всички членове на правителството, както и срещу руски официални лица и сили за сигурност, включително прессекретаря на руския лидер Дмитрий Песков, кмета на Москва Сергей Собянин, първия заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко, ръководителя на ЦИК Ела Памфилова, началника на президентския щаб Антон Вайно и др. ..........Затова няма да има нападение над Украйна, защото на Путин и его команда някой ще им открадне всичко откраднато от руския народ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • эх, прокачу

    20 Яну 2022 18:10ч.

    Песков, можеш ли да се откажеш от удоволствието да се фукаш с гейропейски часовник за 1 милион долара, подарен от жена ти и да си сложиш руски? Ако все още се произвеждат, де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jbj

    20 Яну 2022 19:15ч.

    наште руски братя скоро ще им видят сметката и на тоя и на путю

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bot

    20 Яну 2022 21:02ч.

    либералния тролериат е наложил. доц. Валентин Вацев: "В България има една много малка, но изключително креслива групичка американофили-русофоби"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jbj на 20.01.2022 в 19:15

    20 Яну 2022 21:03ч.

    явно нямашнруски братя, щото щеше да знаеш, че на последните двама нищо лошо няма да им се случи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зоро

    21 Яну 2022 1:41ч.

    Мириканците добре са се позиционирали. Не смятат да се бият. Руснаците ще пролеят тонове братска кръв. И да победят ще трябва да контролират с диво насилие територии. Украинците окончателно ще ги намразят в червата. Светът ще обяви Русия за агресор и нищо чудно да я изхвърли от ООН както стана навремето със СССР. Китай ще се направи на луд и няма да пречи защото Русия ще увисне да зависи от него при пълна изолация. Щатите и Великобритания вендага ще се възползват да конфискуват милиардите на олигарси, приближени на Путин и самия Вовка, които са извън Русия и това ще стане за броени дни. ЕС ще се преориентира към американски газ нищо че е по-скъп. Разгромът и пролятата кръв в Украйна не е проблем за САЩ. Дано Путин разбира това. Всичко ще се пише на негова сметка. Байдън не случайно се прави на луд и направо го подкукоросва да се набута в Украйна. Веднага ще го изкара новия Хитлер. Швеция и Финладния от шубе ще кацнат на НАТО. А те са много по важни от Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зоро е описал един много вероятен сценарий

    21 Яну 2022 5:37ч.

    В този сценарий Путин може да влезе напълно съзнателно. Като начин да укрепи властта си до живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отечествен Фронт

    21 Яну 2022 5:37ч.

    До Песков, изгоряха ти паричките и имотите, ей ! Извади си главата от Ха ХА Ха че Русия от преди две години ма такъв не проект а закон ,които приема САЩ като държава агресор и е във списъка на неприятелските държави към Русия .А ако не знаеш и България е във този списък на неприятелските държави към Русия ,това означава че към нас ще бъдат насочени ядрени ракети и ще бъдем унищожени за един миг ако НАТО започне агресорска война срещу Русия .Но по важното е друго ,макар че не искам да се случва ти пуделът на Американските муфтаджии на къде ще бягаш от Руските ракети и къде ще се криеш щото твоите господари ще побягнат яко дим ,ще си зарежат техниката тук а теб и другите Русофоби ще ви оставят на произвола на Руският войник .Както го направиха наскоро във Афганистан оставиха техника за 700 милиарда долара заряха си десетките хиляди сътрудници и избягаха като последните страхливци от Афганистан .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не може да разруши връзката и обичта между България и Русия!

    21 Яну 2022 5:40ч.

    Никой не може да разруши връзката и обичта между България и Русия! Откажете се най-после или не се отказвайте, но сте предупредени! Това е загубена кауза. Връзка, закалена със саможертва чрез смърт, е неразрушима. Абсолютно безконечна. „Казват, че Румъния и България трябва да бъдат защитени, защото са членки на блока. От кого да бъде защитена България? От Русия ли? България стои върху костите на руските войници, пожертвали живота си за освобождението ѝ”, заявява Грушко, който беше начело на руската делегация по време на преговорите с НАТО миналата седмица в Брюксел. Анастасия Гешева

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ за Nowa Europa

    21 Яну 2022 6:56ч.

    някои продължават да се опитват да живеят в огледална вселена... За каква сигурност бълнуват разни любители на НАТО? За сигурността бързо да бъдеш унищожен, изгорен и остъклен от руски, а скоро и от китайски ядрени ракети (на някои в Америка гащите им станаха от стъкловата когато видяха на космически снимки полета от китайски подземни силоси за балистични ракети )? Народа си има нарицателна мисъл - " да пазариш ВЪЛКА да ти пази овчето стадо". Това е и ситуацияла за мераклиите за НАТО - да те приемат в групата на мюретата,които да обслужват лова на Господарите... А иначе тролове - бол! Добре платена тактически професия, която гарантира сигурно стратегическо самоубийство...Да, днешната цивилизация бърза към своята ... ефтаназия! Но идиотите-самоубийци много държат да не бъдат сами в своята лудост. А ние , останалите трябва ли па прихващаме от лудостта на всичките изокали се по-горе луди идиоти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, отечественофронтовеца,

    21 Яну 2022 7:41ч.

    НАТО няма да нападне Русия, защото няма причина, а и не са идиоти. Кой би спечелил от ядрена война, хлебарките ли, които единствени щели да оцелеят? Виж, това сладострастие, с което хвалиш Русия, как ще ни унищожи нас, понеже ни е вписала в списъка с враговете, си е за притеснение. Иди на психиатър. Пък ако си мислел да ни накараш да заобичаме повече Русия, защото можела да ни избие, сбъркал си народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ГЛАСОВЕ"

    21 Яну 2022 8:22ч.

    отново разсъждава като обитател на "Русскй Мир".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЕРБ-ГЕРмания-за-България

    21 Яну 2022 9:59ч.

    Руските тайни служби да изфабрикуват престъпление на Зеленски и олигархът зад него, извършено на руска територия. И да отидат да ги хванат, както с диктаторът на Панама преди 30 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даринка

    21 Яну 2022 21:10ч.

    Повече от ясно е как ще протече войната. Засранецът Зеленский се надява на локална война, която да спечели с технологично превъзходство - Джавелини, Стингери , Байрактари и пр.. както азерите спечелиха срещу Армения. Понеже руснаците разбират това , ще поведат тотална война с ракетни удари по командни обекти и инфраструктура. Не е изключен десант с опит да убият Зеленски или да унищожат генералния щаб на Украйна. Това е най-вероятният ход. При нивото на корупция в Украйна следва да се приеме че руснаците знаят отлично къде да ударят с тактически ракети за да унищожат командването на Украйна а вероятно и президента на страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи