Кремъл: Столтенберг нагнетява напрежението

Кремъл: Столтенберг нагнетява напрежението

Изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че страните от алианса обсъждат привеждане в пълна готовност на ядрените си арсенали е поредната ескалация на напрежението. Това заяви на брифинг прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, съобщава ТАСС.

„Това не е нищо повече от поредната ескалация на напрежението“, описа изявлението на генералния секретар на НАТО говорителят на Кремъл. Изявлението на Столтенберг, отбеляза Песков, противоречи дори на позицията, с която Западът прикрива очевидно безсмислени събития, като конференцията за Украйна в Швейцария. „Това, което каза г-н Столтенберг, явно не се вписва в контекста на същата декларация, която беше приета предишния ден, в която също се говори, ако не се лъжа, за недопустимост на подобна реторика“, добави говорителят на Путин.

Песков добави, че за разлика от политически фигури от западните страни, руският президент Владимир Путин никога не засяга ядрените въпроси "по собствена инициатива и е много внимателен към това". „Когато президентът Путин говори по този въпрос – по военните ядрени въпроси – той отговаря на нечии въпроси, на въпроси на журналисти, включително чуждестранни“, отбеляза Песков.

Столтенберг разказа за дискусиите в НАТО в интервю за "Дейли телеграф". Той отбеляза, че алиансът се страхува, наред с други неща, от нарастващата ядрена мощ на Китай и затова обсъжда точно колко бойни глави трябва да поставени в бойна готовност.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Всички държави трябва да смажат и да заличат лицата на злото - сащ и англия!

    17 Юни 2024 13:35ч.

    Всички държави трябва да смажат и да заличат лицата на злото - сащ и англия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дека

    17 Юни 2024 13:37ч.

    Я мислим дека МицкОСки, Гордана и Еди кошаркавецот не беа у Швицерско, а без техното мнение и согласие Столтенбергот нищо не мора да нагнетява! Аре нема нужда да има нужда от негнетьеванЬе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Й.В. СТАЛИН: Слабите ги бият!

    17 Юни 2024 13:46ч.

    Този евреин е забравил думите на СТАЛИН! Ельцинско-путинската капиталистическа деградация на Русия продължава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    17 Юни 2024 14:02ч.

    Явно не си в час, ама карай... Има още дебили, кат теб, но намалявате с всеки изминат ден. Само да те светна, че ДА, има слаби, но това не са нито Русия, нито Китай. Всъщност ТЕ са силните, докато залеза на ЗападнАЛия свят е в ход.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    17 Юни 2024 13:48ч.

    Подпишете се на ТГ "Советский патриот! https://dzen.ru/burckina_new

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Секта

    17 Юни 2024 14:32ч.

    Защо Патриотизмът на Ивелин Михйлов се Проявява само до Предхристиянския период на България? Защо в Исторически Парк не се показва историята на България през Християнския и период. Предполагам че след този Коментар Ще скалъпи нещо по въпроса. Защо след като носеше голям Кръст (за 2-3 месеца) дава награда от 200лв.(500 лв.?) на бъдещи родители ако кръстите детото Алцек или Кубрат, не че е лошо, ама като е изключително мн. Вярващ може име на някои хр. СВЕТЕЦ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи