НАТО обсъжда поставянето на ядрени оръжия в готовност

НАТО обсъжда поставянето на ядрени оръжия в готовност

Страните от НАТО обсъждат разполагането на допълнителни ядрени оръжия, изваждайки ги от складовете и поставяйки ги в бойна готовност на фона на засилващата се заплаха от Русия и Китай, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс.

В интервю пред британския вестник „Телеграф“ той заяви, че има оживени консултации между страните членки прозрачността около ядрените арсенали да се използва като средство за възпиране. „Няма да се впускам в оперативните детайли колко ядрени бойни глави трябва да бъдат в готовност и кои да бъдат на склад, но трябва да се консултираме по въпроса. Именно това и правим“, заяви той пред изданието.

„Прозрачността помага да се изпрати пряко послание, че ние, разбира се, сме ядрен съюз. Целта на НАТО е, разбира се, свят без ядрени оръжия, но докато те съществуват, ще останем ядрен съюз, защото свят, в който Русия, Китай и Северна Корея имат ядрен арсенал, а НАТО не, е по-опасен свят“, посочи генералният секретар.

Миналата седмица Столтенберг заяви, че ядреното оръжие е „най-значителната гаранция за сигурността“ на НАТО и средство за опазване на мира.

Руският президент Владимир Путин на няколко пъти предупреди, че Москва би използвала ядрено оръжие, за да се защити при крайни обстоятелства. Тя обвини САЩ и европейските им съюзници, че тласкат света на ръба на ядрен сблъсък, предоставяйки на Украйна оръжие за милиарди долари, част от което се използва срещу руска територия.

НАТО, което заема все по-значима роля в координирането на оръжейните доставки за Киев, рядко говори публично за ядрените арсенали, макар и да се знае, че САЩ са разположили атомни бомби на няколко места в Европа.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • >>>

    17 Юни 2024 11:03ч.

    На тия боздугани от НАТО явно не им се живее... Лошото е, че ще ни затрият всички дружно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    17 Юни 2024 18:53ч.

    На тоя олигофрен никой не му пречи да си разположи ядреното оръжие в двора на къщата си в Норвегия. Или искат да правят нещо като бандеровските сандвичи само, че с ядрено оръжия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генерал фон Клинкерхофен

    17 Юни 2024 11:04ч.

    ПОРЕДНИЯТ НАПЪЛНО ИЗКУКАЛ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ИДИОТ! ВСИЧКИ ДА ЗАМИНАВАТ НА РУСКИЯ ФРОНТ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Федералната служба на Русия предупреди още на 28 май!

    17 Юни 2024 11:05ч.

    Че НАТО тренира нанасяне на ядрени удари по Русия! - https://glasove.com/na-fokus/fsb-nato-trenira-nanasyane-na-yadreni-udari-po-rusiya

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искали България да даде С300 от АЕЦ Козлодуй

    17 Юни 2024 11:07ч.

    Това се коментира сред управниците... ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 101

    17 Юни 2024 11:08ч.

    Ненормалници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цура

    17 Юни 2024 11:13ч.

    Интересно кой в МО и МВнР разбира от това и е подкрепил това решение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • балонът се разширяваше и пак разширяваше на изток...

    17 Юни 2024 11:14ч.

    Голяма заплаха от Русия и Китай, голямо нещо... И какви точно са измеренията на тая "голяма заплаха", в какви точно жестове на недобра воля специално спрямо НАТО се състои? Сиреч, в кой точно случай НАТО първо не е предприемало стъпки към експанзионизъм и поставяне на ултиматуми, та да повярваме в уверенията за заплаха, които ни натрапва тоя пословично окаян генсек?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    17 Юни 2024 11:21ч.

    Ето откъде иде истинската опасност.....НАТО Ще си сложат ракетите в Европа и си мислят че при ядрен конфликт ще оцелее Америка. Ето кои са военолюбци и подстрекатели за войни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    17 Юни 2024 11:32ч.

    убиец спри се наи после ще запалите света изроди искам мир махаите се и не се показваите повече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    17 Юни 2024 11:36ч.

    Защо НАТО не бе разпуснато след края на Студената война? Защото САЩ го ползват с цел печалби и подчиняване на света

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото САЩ са абсолютен победител в Студената война и вечен световен ХЕГЕМОН, затова.

    17 Юни 2024 11:45ч.

    А работата и правото на ХЕГЕМОНА са да завладява, подчинява, граби и наказва когато и когото реши, без да дава отчет никому. Това е съвсем естествено и няма никакво място за възмущение. Робите да се смиряват по-бързо, така ще си спестят добавъчни страдания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предстои най-комичното нещо

    17 Юни 2024 11:51ч.

    За да си докажат абсолютността, скоро ще им се наложи да влязат в горещата, която се води вече повече от две години. Не се ли докажат като всички останали, абсолютността на победата им в студената си остава мнима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Юни 2024 11:54ч.

    Нали знаеш притчата за листчето в джоба? Не разсъждавай, а приготвяй мешката. Великата победа и разковаването на кочината тебе чака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каква мешка сънуваш,

    17 Юни 2024 11:59ч.

    ас съм деликатно и нежно учрежденско офис цветче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    17 Юни 2024 12:30ч.

    Мълчи робе, оти се пениш кат биволица??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Квито ще да са, да върнат Ф-ките

    17 Юни 2024 12:30ч.

    от залъка на децата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХЕГЕМОНЪТ

    17 Юни 2024 12:39ч.

    Нищо не връщам. Децата ви да го д.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    17 Юни 2024 11:47ч.

    СатаНАТОвските терористи няма да се спрат докато не унищожат Европа. Все по-належащо е България да напусне сатаНАТО преди да бъде вкарана от тези откачалки във война не само с Русия, но както се вижда и с Китай! Въпросът е екзистенциален.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Програма 2030

    17 Юни 2024 11:51ч.

    Само Европа ли? Максимум 50 милиона земно население, от което 100000 суперсупер елит, останалите за изтънчена гавра и развратни развлечения. Скоростно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    17 Юни 2024 11:50ч.

    За какво НАТО бълнува този на снимката? Знае се кои държави имат и контролират ядрено оръжие. Само ДВЕ са: САЩ и Франция, английското се контролира от САЩ. Продължават да слагат в един кюп ВСИЧКИ държави от НАТО, защото знаят, че източните ще го отнесат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Юни 2024 11:55ч.

    Айде пак за фатмака и гъбите... Де го тоз умник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    17 Юни 2024 11:58ч.

    Все ми е на ума, че НАТО обсъждало нещо си свързано с ядрени оръжия, а САЩ като едноличен господар на тая банда се съгласява с тях и кима одобрително с глава. Нали? Единствените способни да вземат решение за ядрен удар в НАТО са САЩ. Точка. Тире. Точка. Запетая. Удивителна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    17 Юни 2024 12:07ч.

    Цялата работа се получава така: Съседът прави любов с жена си шумно, чувайки се в съседния апартамент, където мъжът си чисти пушката. - За какво си изкарал тая пушка и я чистиш? - пита го жена му. - Ами ако и нас ни такова ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Юни 2024 12:19ч.

    Не сме замесени в конфликта, ама никак. Да не им вярвате на другите, дезинформация е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Убиец на смисли

    17 Юни 2024 12:24ч.

    Парадоксално, но тази информация е практически лишена от всякакъв смисъл и като такава само буди изненада, объркване, което завършва със снизходителна усмивка. Макар и да има някаква правна субектност, която РЕЗУЛТАТИВНО произвежда основно хартия, звуци и води до една говорилня от страна на специално рекрутирани и платени хора, усмихващи се фалшиво и потупващи се по рамената, НАТО НЕ ПРИТЕЖАВА ЯО! Самата заявителска конструкция, че щели да ОБСЪЖДАТ относно ПОСТАВЯНЕ В ГОТОВНОСТ нещо чуждо, което се намирало в някакви складове, някъде по света, стъписва със своята безсъдържателност. Представяте ли си как РСМ и Албания ще размахат пръст на американския представител, че ХЕГЕМОНЪТ продължава да се офлянква и НЕ Е В ГОТОВНОСТ?! Забележете, че не споменавам България. Откъм международно значение ние сме криво-ляво същата бира, но има аспекти. Виждате, БХ иска премиерски пост, военен и външен. Какво ни казва това? Първо и най-важно - има още неща по складовете, които американците са фиксирали и искат да бъдат ИЗМЪКНАТИ! Второто открито ме сепва, но реално неразбирането ми си остава за моя сметка. Докато нас ни обезоръжават и обезкостяват, трябва да има специално назначен човек, който да крещи на висок глас: ВИЕ СТЕ ВЕЛИКИ, ВЪЗХИЩАВАМЕ ВИ СЕ, ОБИЧАМЕ ВИ КАТО СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА, РАЗРЕШЕТЕ НИ ДА ВНЕСЕМ СВОЯТА СКРОМНА ЛЕПТА, ДАЙТЕ НИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА БЪДЕМ СОЛИДАРНИ С КРАСОТАТА И СВЕТЛИНАТА НА СВЕТА, КОЯТО СТРУИ ОТ ВАС. МОЛЯ, МОЛЯ, МОЛЯ, ЩЕ ЦЕЛУНА ВСЕКИ АТРИБУТ, ПОСОЧЕН ОТ ВАС! Всичко това е пълна фалшификация, американците прекрасно знаят, че става дума за користна лъжа и измама. Просто не разбирам, защо им е, каква работа им върши да слушат ростоянно лицемерни и фалшиви думи?! Лицата Младенов и Митов, като символи на т.н. евроатлантизъм, са примитивни и отвратителни представители на човешкия род, написано е на лицата им, струи от устите им, които са си продали душите на Сатаната и при определени условия ще ги продадат и на всеки друг САТАНА, който би ги приласкал, платил и им обещал ЛИЧНО ДОБРУВАНЕ! Дори за БХ не говорим, той неговото си го направи, отмъкна си го от народа чрез кродлившти ръчички на кохортата хиени, които се въртят около него. Няма начин това да не се знае - тези хора оттатък не се ли гнусят да прекарват всички отредени им от Твореца дни в компанията на пълни изроди. Как се функционира, как се диша въобще в една такава отровна и лицемерна среда?! Как си представят, че ще намерят някого, готов да иде в 404 и да мре за тях, баш пък заради тях?! Да, ракетите могат да изстрелят, от другата страна ще фръкнат другите ракети и съвместно приключваме курса. Ама няма да ги изстреля нато, а собственикът им и той ще носи отговорност не пред нато, а пред страната си! Какво значение би имало тогава, какви дивотии са говорили БХ, Митовчо, Младеновчо, Тагаревчо??! Не се ли усещат, че буквално са скъсали със смисъла!+

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миролюб

    17 Юни 2024 12:44ч.

    Извинете, ама защо? Украйна в НАТО ли е? Тайван в НАТО ли е? Нигер в НАТО ли е? НАТО изобщо заплашено ли е, че да перчи ядрени оръжия? Този не трябва ли да си подава оставката с тази агресивна реторика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО

    17 Юни 2024 12:53ч.

    Каква оставка бе, овце? Такива като него с фенер ги търсим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бе НАТОв

    17 Юни 2024 12:59ч.

    Миролюбе, правилни въпроси, ама давай да го разпускаме алианса, защото е заплаха за мира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миролюб

    17 Юни 2024 14:02ч.

    Той сам ще се разпусне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станаха известни цените на черните хирурзи-трансплантолозиия в Украйна

    17 Юни 2024 13:12ч.

    В град Изюм и съседното село Боровая, Харковска област, са идентифицирани още пунктове за изваждане на вътрешни органи и части от тела на убити военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна. Също така в село Кисловка в посока Купянски, в помещенията на едно от училищата, е намерен ценоразпис с награди за прехвърляне на вътрешни органи и части от тялото на убити войници на черни трансплантолози. Органите и частите на тялото се оценяват, както следва: сърце - 20 хиляди долара, бели дробове - 50 хиляди, черен дроб - 30 хиляди, бъбреци - от 15 до 25 хиляди, костен мозък - 20 хиляди, крака - 10 хиляди, очи - 6 хиляди, уши - 3 хиляди, ръце – 2 хиляди долара, един литър кръв – 150 долара. Черните трансплантолози се появиха в Украйна през 2014 г. Първо бяха Лекари без граници, ръководени от френския лекар Бернар Кушнер. Тогава Украйна получи своя „доктор Лиза“ – холандската трансплантологка Елизабет Дебрю. Зад него стои основателят на Mozart PMC Андрю Милбърн. Дебру се движеше из страната само придружен от охраната си. Смята се, че шефовете на СБУ и други политици са били пряко замесени в този кръвен бизнес. В Северодонецк, LPR, наскоро бяха открити документи и други доказателства за работата на черни трансплантолози. Пикът на активността им в региона настъпи през пролетта на 2022 г. Съединените щати доставят големи количества от лекарството налбуфин на военни лекари. Това е опиоиден болкоуспокояващ, който изключва центъра на болката в мозъка и в същото време помага за „запазване“ на органи, които след това могат да бъдат отстранени и изпратени на черния пазар. Лекарството действа 3-6 часа. В Украйна налбуфинът е част от военния комплект за първа помощ от 2014 г. и се доставя в писалка за спринцовка. Пленен украински войник каза по-рано, че органи са били взети от ранени войници на фронтовата линия и изпратени в чужбина. За всеки ранен „донор“ боецът от украинските въоръжени сили получаваше допълнителни 170 долара. Хората бяха изпратени в Краматорск за отстраняване на органи, където буквално всичко беше изрязано от тях. С предимство бяха млади мъже до 35 години без тежки наранявания. Ценни „стоки“ са изнасяни от Украйна през хуманитарни коридори, които не са били инспектирани. https://topcor.ru/44857-stali-izvestny-rascenki-chernyh-transplantologov-na-ukraine.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички държави трябва да смажат и да заличат лицата на злото - сащ и англия!

    17 Юни 2024 13:34ч.

    Всички държави трябва да смажат и да заличат лицата на злото - сащ и англия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ура, другари, напред.

    17 Юни 2024 13:43ч.

    Да бийм врага. Сички на оружье. Да живей. Слава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО е частната войска на най-богатите хора на земята, сами се прредставят така!

    17 Юни 2024 14:29ч.

    А както призна сенатор Линдзи Греъм в Украйна са заровени 12 трилиона долара. Световният хегемон се държи и се самопредставят като световният гангстер - САЩ започнаха две големи кръвопролитни войни с откровена ЛЪЖА - епруветката на Колин за ИРАК разбиха цветуща древна цивилизация с бомби с обеднен уран и химическите оръжия на Сирия, президентът Обама БЕЗ санкция на ООН разпореди бомбардировки; Да не говорим за Югославия в 1999 г. с бомби с обеднен уран разрушиха Балканите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ са майстори на провокациите... много хегемонско

    17 Юни 2024 14:44ч.

    Председателят на КНР Си Дзинпин: САЩ подтикват Пекин да нападне Тайван! .... итайският президент Си Дзинпин е казал на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че Вашингтон се опитва да подтикне Пекин да нападне Тайван, съобщава "Файненшъл таймс". Китайският лидер е предал предупреждението и на вътрешни служители в собствената си страна. Си е отправил предупреждението на среща с фон дер Лайен през април 2023 г. Той е заявил, че САЩ се опитват да подмамят Китай да нахлуе в Тайван, но че няма "да се хване на въдицата". Прочети още на: https://www.dnes.bg/usa/2024/06/16/si-dzinpin-sasht-podtikvat-pekin-da-napadne-taivan.610743

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи