Кремъл опроверга слуховете за планирана пълна мобилизация в страната

Кремъл опроверга слуховете за планирана пълна мобилизация в страната

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Информацията за обръщението на президента, в което той уж ще обяви "мобилизация на страната", не отговаря на действителността, заяви пред РИА Новости президентският говорител Дмитрий Песков.

По-рано онлайн изданието Pravda.ru писа, че Путин ще направи обръщението преди края на годината. В него уж ще се говори за "мобилизацията на войниците и офицерите, както и за икономиката", за "новите световни правила на играта" и за съдбата на всички руснаци.

Запитан дали тази информация е вярна, Песков отговори отрицателно.

На 28 октомври Министерството на отбраната докладва на Владимир Путин за завършването на проекта за частична мобилизация, обявен на 21 септември. Според ръководителя на министерството Сергей Шойгу планираните 300 000 души са били призовани във въоръжените сили.

След есенната наборна служба военните служби за регистрация и записване ще продължат да попълват войските, като приемат доброволци и кандидати за военнослужещи на договор.

Източник: ria.ru

 

 

 

 

Коментари

  • Нужни са ~3÷3.5 млн щика в действащата армия

    25 Ное 2022 11:15ч.

    Ще има още мобилизации, но не веднага. Войните ще са поне до средата на този век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Договорняк

    25 Ное 2022 11:19ч.

    Разбира се че Русия ще опровергае. Каква пълна мобилизация ? Току виж Русия спечелила бързо войната ! Не е поръчано това на Путин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    25 Ное 2022 14:35ч.

    При пълна мобилизация армията ще е 25 милиона.А по време на ВСВ е била 10 милиона.Така, че ще има частична с една " петмилионна армия"... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи