Кремъл: "Невидимата ръка" на САЩ ръководи войната в Украйна и прави всичко да предотврати мирно решение

Кремъл: "Невидимата ръка" на САЩ ръководи войната в Украйна и прави всичко да предотврати мирно решение

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани новини: Шойгу: Освобождаването на Бахмут продължава. Украинските загуби през февруари надхвърлят 11 000 души

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази днес несъгласие с мнението на китайския външен министър Цин Ган, че кризата в Украйна се ръководи от невидима ръка, и заяви, че това е ръката на САЩ, които не искат военният конфликт в Украйна да приключи, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Тук вероятно може да не се съгласим с нашите китайски другари", каза Песков на пресконференция, коментирайки изявлението на китайския външен министър. Говорителят на Кремъл уточни, че се шегува.

"Знаете ли каква е шегата? Защото това не е невидима ръка, това е видима ръка. Това е ръката на САЩ, това е ръката на Вашингтон. Вашингтон не иска тази война да приключи, Вашингтон иска и ще направи всичко, за да продължи тази война. Това е видима ръка", заяви Песков.

Говорителят на Кремъл каза още, че Русия не вижда предпоставки за "какъвто и да било мирен преход" в ситуацията в Украйна, затова продължава да "се стреми да изпълни своите задачи и да постигне целите си чрез по-нататъшното провеждане на специалната военна операция".

Загубите на украинските въоръжени сили през февруари са се увеличили с 40 процента спрямо предходния месец и са надхвърлили 11 000 души, заяви днес руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС.

Той каза това на съвещание с руското военно командване.

"Налице е значително увеличение на загубите сред личния състав на Въоръжените сили на Украйна. Само през февруари те са се увеличили с 40 процента в сравнение с януари и възлизат на повече от 11 000 военнослужещи", заяви Шойгу.

Той подчерта, че приоритет за руските въоръжени сили остава опазването на живота и здравето на личния състав и цивилното население.

Руските войски ще продължат да изпълняват задачи в рамките на "специалната военна операция" в Украйна, каза министърът на отбраната.

Шойгу изтъкна, че Западът, като част от американската стратегия "да сломи Русия със силата на оръжието", увеличава доставките на оръжия за Киев, но това не води до успех на украинските сили на бойното поле.

Превземането на Бахмут ще позволи на руските войски да продължат настъплението си в дълбочина в рамките на "специалната военна операция", заяви руският министър на отбраната.

"Освобождаването на Бахмут продължава. Този град е важен отбранителен възел на украинските сили в Донбас. Поемането му под контрол ще даде възможност за по-нататъшни офанзивни действия в дълбочина" подчерта Шойгу.

Той отбеляза и "освобождаването" на няколко украински населени места в резултат на настъпателните действия на руските сили към градовете Донецк и Купянск.

 

Източници: БТА, dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • jjelev

    07 Март 2023 15:47ч.

    1.Хипотеза1:Русия бързо и категорично побеждава.Украйна капитулира.Санкциите обаче остават.Това със сигурност не се харесва на 100-200кремълски олигарси.Дали е добре за Русия да е под санкции?За мен тя ще е по-добре.Но няма да споря! 2.Войната се протака.Китай реално се отваря за Русия.Русия побеждава.Санкции има,но Китай де юре и де факто не участва.Де факто за Русия санкции няма.Абрамович и 100 други харесват това! 3.Къде е невидимата ръка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песков изрази днес несъгласие с мнението на китайския външен министър Цин Ган, че кризата в Украйна се ръководи от невидима ръка,

    07 Март 2023 16:14ч.

    китайският външен министър Цин Ган e надценил интелектуалното ниво на Дмитрий Песков и е решил да се изкаже по фин начин, в стила на древнокитайската философия. "Невидимата ръка" е наистина невидима. Това е чудото на националното възраждане. когато хората се изпълват с любов към своята родина, към своята народност, история, култура,църква, език, национални герои, ногато народът с ентусиазъм и жертвоготовност защитава своята държава от агресори, своята свобода и духовна независимаст.Когато лидерът "Владее дао". Но Дмитрий Песков можи да вижда само физически "ръце". За да скрие кървавата ръка на В.В.Путин, Песков говори за други "ръце" с надежда, че тези твърдение ще бъдат масово разпространявани от медиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а уж светът (по заклинанията на неолибералите) се отърсвал от прокобата на националните държави... усещаш ли как и тук си противоречите?

    07 Март 2023 17:23ч.

    Толкова не можаха да го направят това тяхно "национално възраждане" заедно с Русия, а трябва обезателно за нейна сметка (както ги съветва гидчето Бжежински), върху костите на стотици хиляди избити и с цената на силно вероятна ТСВ. Да им приседне "възраждането" дано - типични кучки на ФАЩ и пр. ционисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие говорите с езика на омразата.

    07 Март 2023 19:28ч.

    Това замъглява съзнанието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    07 Март 2023 20:22ч.

    И мкаква е философията на древен Китай ? да говори неразбираемо и много значително ,абе със две думи курвенска история .И правилно Песков е разбрал смисъла на думите на Китайският говорител ,щото от два стола се пада на земята Или Китай ще бъде открито и явно със Русия или да снишка като последният страхливец . за пример ще ти дам преди година посещението на Нанси Пелосо във Тайланд и какво стана във края на крайащата Американска бабичка най спокойно посети Тайланд и си замина по живо поздраво под погледа на Китайските самолети и подводници .А помпащи мускули Китайци останаха със пръст във устата . Във момента Русия има двама верни съюзника Северна Корея и Иран които са готови и със оръжие и със войници да помогнат на Русия във този конфликт . А вчера сестрата на Ким Чен Ун каза във прав текст ако американците свалят корейските ядрени ракети това значи обяваване на война и северна корея е готова за нея .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • euro idiot

    07 Март 2023 17:36ч.

    Западна Азия никога няма да прости на Русия че удуши фашизма, нейното любимо отроче, най дивото изчадие в човешката история. За нея края на втората световна е ден на траур, а не освобождение. Затова окончателно е затънала пак, докато източна Азия процъфтява вместо да се занимава със празни идеологии

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    07 Март 2023 19:00ч.

    Путинските крадльовци си мечтаят за поредния договорняк, като предателството с Херсон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev-относно азиите

    07 Март 2023 21:01ч.

    За западна азия ясно.Тя никога не се е разделяла с нацизма де факто.Де юре донякъде.Но не се заблуждавайте за Китай.И до днес там има музей на позора.Великобритания,Япония,......и Русия са представени в "пълния им блясък" в музея.Посещението му е в училищните програми.Вероятно съществува виртуален такъв защото 100млн ученици как да го посетят.Но унижилите Китай държави ги знае всеки китаец.Та не подценявайте национализма на китайците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи