Шойгу: Освобождаването на Бахмут продължава. Украинските загуби през февруари надхвърлят 11 000 души

Шойгу: Освобождаването на Бахмут продължава. Украинските загуби през февруари надхвърлят 11 000 души

Загубите на украинските въоръжени сили през февруари са се увеличили с 40 процента спрямо предходния месец и са надхвърлили 11 000 души, заяви днес руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС. "Освобождаването на Бахмут продължава. Този град е важен отбранителен възел на украинските сили в Донбас. Поемането му под контрол ще даде възможност за по-нататъшни офанзивни действия в дълбочина" подчерта Шойгу.

"Налице е значително увеличение на загубите сред личния състав на Въоръжените сили на Украйна. Само през февруари те са се увеличили с 40 процента в сравнение с януари и възлизат на повече от 11 000 военнослужещи", заяви Шойгу на съвещание с руското военно командване.

Той подчерта, че приоритет за руските въоръжени сили остава опазването на живота и здравето на личния състав и цивилното население.

Руските войски ще продължат да изпълняват задачи в рамките на "специалната военна операция" в Украйна, каза министърът на отбраната.

Шойгу изтъкна, че Западът, като част от американската стратегия "да сломи Русия със силата на оръжието", увеличава доставките на оръжия за Киев, но това не води до успех на украинските сили на бойното поле.

Превземането на Бахмут ще позволи на руските войски да продължат настъплението си в дълбочина в рамките на "специалната военна операция", заяви руският министър на отбраната.

"Освобождаването на Бахмут продължава. Този град е важен отбранителен възел на украинските сили в Донбас. Поемането му под контрол ще даде възможност за по-нататъшни офанзивни действия в дълбочина" подчерта Шойгу.

Той отбеляза и "освобождаването" на няколко украински населени места в резултат на настъпателните действия на руските сили към градовете Донецк и Купянск.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Пак лъжат.

    07 Март 2023 13:39ч.

    Според не много зависими източници, украинската армия настъпва стремително и неудържимо към Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    07 Март 2023 15:11ч.

    Вчера вече ти писах ясно: Хохолите вече са на Волоколамското шосе! Иди там да ги посрещаш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    07 Март 2023 13:46ч.

    Това са чудовищни цифри! 11000 мъртъвци за един месец. Само от едната страна. Хората наистина са аморфна биомаса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А това се случва с войниците на Шойгу:

    07 Март 2023 13:58ч.

    https://t.me/rezhimbe/2216

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @А това се случва с войниците на Шойгу: 07 Март 2023 13:58ч.

    07 Март 2023 14:13ч.

    фашизоиден нео-дебил. не познавам нормален човек, който да се радва на убийството на когото и да било.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е радост, а факт как руските войници са консуматив за началството, което ги изоставя ранени на фронта

    07 Март 2023 14:20ч.

    И като говорите за нормални, тук масово се изразява възхищение и призиви да се "бият хохолите" или възхищение и надежда как Европа, САЩ, европейци, немци, поляци, американци, българи... и т.н. изчезват, защото армията на Русия на Путин щяла да ги прегази чак.... до Лисабон. А модераторите никога не трият такива призиви и психопатични радости! Това какво е?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Това не е радост, а факт как руските войници са консуматив за началството, което ги изоставя ранени на фронта

    07 Март 2023 14:28ч.

    няма факти при подобните на тебе. има опорки , клетви, слогани и виртуална реалност. оди в дневник и там мастр$№@№@айте дружно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е обикновено

    07 Март 2023 14:32ч.

    Рубладжийство. Ама от бивше комуне, зелен чорап друго и не може да се очаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е обикновено Идиотче, ма наше, евроджендърско!

    07 Март 2023 16:35ч.

    Баце, Идиото! Бегай у пик, мик, блиц, дневник etc. Не ти е мястото у сий форум! И, козяк, незачет! И днес опорките много нефелни, бе! То верно, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер! Ма ако може нещо по-друго! А, и обикновено джендърче, днес май козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невидимата ръка на Сащ, дето и гласящият се за хегемон Китай, не може да я види! Но тоя път Хегемонът дано е друг, този който изнася най-големия бахър, а не разни готованци!

    07 Март 2023 14:19ч.

    Кореспондентът на Press TV Джони Милър казва, че украинските войски "умишлено избиват собствения си народ" в източната част на страната, подчертавайки, че основните западни медии мълчат за зверствата, тъй като това противоречи на техните интереси. Говорейки за най-новия си военен документален филм, озаглавен „Untold Story“ (Неразказана история) в понеделник, Милър каза, че Украйна „умишлено обстрелва цивилни“, имайки предвид инциденти на безразборна стрелба по цивилни и невоенни цели в региона на Донбас.Той отбеляза, че нападенията срещу цивилни се извършват от началото на конфликта в Източна Украйна през 2014 г.„Започна през 2014 г. Когато не успяха да победят така наречените проруски сепаратисти по военен начин, те прибягнаха до обстрел на цивилни с надеждата да намалят волята на цивилното население и подкрепата за местните власти там“, твърди Милър.Той побърза да добави, че обстрелът е „ескалирал“, откакто Русия разположи своите войски там през февруари 2022 г. след началото на военната операция.Военният кореспондент каза, че украинският обстрел на центъра на Донецк „е просто важна история, защото това е причината, поради която огромното мнозинство от хората в района на Донбас, който се контролира от Русия, не искат повече да бъдат част от Украйна“.Освен това Милър каза, че убийството на невинни деца при украинския обстрел е „едно от шокиращите неща, с които трябва да се справим“.„Над 100 деца са били убити... Това не е руска пропаганда“, каза той, посочвайки военните престъпления, извършени от силите на Киев с оръжия, доставени от водения от САЩ военен съюз НАТО.В своите забележки Милър също така говори за затъмнението на основните западни медии за зверствата, извършени от украинските сили.„Мейнстриймът [медиите] не искаха да отразят историята – защо – защото е неудобно за разказа“, визирайки разказа на страните от НАТО, които „се опитват да кажат, че единственият начин да се сложи край на тази война е да се изпратят повече оръжия."Русия започна това, което нарича „специална военна операция“ в Украйна през февруари 2022 г., като разширяването на НАТО на изток беше обвинено за войната.През изминалата година западните страни наложиха вълни от санкции на Москва, докато доставяха големи складове с оръжия на Киев, въпреки предупреждението на руските власти, че това само ще удължи войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шойгу: Освобождаването на Бахмут продължава.

    07 Март 2023 14:34ч.

    Шойгу на казва най-важната информация: Колко жители на Бахмут вече са освободени. Колко се намират все още под украинско робство и предстои да бъдат освобивени и кога ?, след седмица? , месец?, година? ...Опасни недобислици в говоренето: казва "Украинските загуби". Неговият върховен главнокомандващ, В.В.П.(Х), твърди, че няма укранински народ, просто Ленин е наридл руските поданници живеещи в тези земи да се наричат украинци. Дано му се размине гневът на върховния лидер. Хваленето, че под негово командване са убити много хора само утежнява наговата защита при съдебния процес в Хага за съдене на главните военнопрестъпници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Хага съдят загубилите войната..

    07 Март 2023 14:49ч.

    Та най-много Зеленски и Залужни да стигнат до там, ако въобще доживеят съдебен процес, разбира се..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я,че откога видният еленовъд

    07 Март 2023 16:17ч.

    отпочна да отбира от военно дало,че за капак се оказа че не бил ходил и солдатин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • P.S.-За съжалите се оказа че

    07 Март 2023 16:23ч.

    цялата гмеж около Борито Елцин са подобни недоизкласили типове начина от Гайдай,онова рижаво еврейче и стигнеш до Путин и & !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Броячите на украински

    07 Март 2023 16:55ч.

    Трупове изпълзяха на припек. Ама то от комунета какво да очакваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи