Костинбродската измама на ГЕРБ

Костинбродската измама на ГЕРБ
Този текст е писан през 2014г. Истината за едно от най-очевидните безобразия в историята на изборите в демократична България е на път да бъде подменена. Лъжата, настанена на нейно място, вече започна да се употребява като пропагандно клише, скрито зад лишените от смисъл думи „Костинбродска афера”. В последните дни все повече политици и анализатори я употребяват като нещо лошо, което, забележете, е било насочено срещу и е ощетило ГЕРБ и което не бива да се повтаря на предстоящия вот. Всъщност става дума за грандиозна фалшификация, подготвена от ГЕРБ, която бе разкрита най-вече заради политически интереси, които няма да разглеждам в този коментар. Допускам, че е възможно осветяването на случая в Костинброд да се е случило и по волята на Цветан Василев, който вече воюваше с Борисов по онова време, както и заради решението на ДПС да управлява с БСП, но и това не ми се струва толкова важно. Същността на скандала се състои в неоспоримия факт, че Борисов и Цветанов напечатаха близо 400 000 бюлетини с очевидната цел да подменят вота. Дали са лъгали така и на предишни избори? Наивно е да мислим, че не са. Наивно е и да си правим илюзии, че няма да мамят и сега.

С две думи да припомня фактите. На 11 май 2013 г., в съботния ден за размисъл, ТВ7 и Николай Бареков пускат в ранния следобед новината, че в печатницата в Костинброд са намерени 350 000 фалшиви бюлетини. Мълвата моментално обикаля медиите, следват реакции от политически сили, а около 17 ч. прокуратурата излиза с официално изявление, че съвместно с ДАНС са намерили около 350 000 бюлетини в печатницата в Костинброд. В изявлението на прокуратурата няма кой знае какви подробности, нито дори намек за вината на определена политическа сила.

 

Всички знаят, че печатницата в Костинброд е собственост на общински съветник от ГЕРБ, а никой по онова време нямаше съмнение, че това е и политическата сила, която фактически организира предсрочния вот на 12 май миналата година, след като лидерът Бойко Борисов подаде оставка като премиер няколко месеца преди това. Тогава никой не си правеше илюзията, че служебното правителство, назначено от Плевнелиев, взема самостоятелни решения, а Цветанов, Борисов, Фидосова и останалата номенклатура на ГЕРБ стоят настрана и като истински демократи не се намесват в управлението. Никой, който бе по-добре запознат с механизмите на властта, не си правеше илюзията, че Росен Желязковглавен секретар в МС, не изпълнява заповедите на Бойко Борисов и взема много на сериозно Марин Райков. Правя тази уговорка, за да подчертая, че ГЕРБ и лично Бойко Борисов и Цветан Цветанов носят отговорност за отпечатването на онези бюлетини. Който си мисли, че по онова време е възможно в печатницата на политик от ГЕРБ да се направи подобно нещо без санкцията на лидера, означава, че просто не е в час по темата за властта в България. 

 

Но да продължим с историята. След като в медиите избухва скандал, изборите все пак се провеждат на другия ден, резултатите от тях и събитията след това са известни. Три дни по-късно прокуратурата дава специална пресконференция, на която разказва всичко за намерените бюлетини. Аз ще ви припомня само най-главното.

 

Общото количество, което е открито, е 22 палета. Бройката 350 000 идва от думите на собственика на печатницата, дадени при първоначалния му разпит. Всъщност бюлетините се оказват повече и почти достигат 400 000. 

 

На пресконференцията на прокуратурата са показани снимки от огледа в помещенията на „Мултипринт”. Ето какво казва заместник главният прокурор Борислав Сарафов: Тези снимки представляват годни според нас бюлетини. Това са палети с надписи „Благоевград”, „Хасково”, отново „Хасково”, „Кърджали”, отново „Кърджали”, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Външно министерство – това са бюлетините за чужбина, Варна. Ако приемем, че това е брак, трябва да приемем, че имаме брак за Кюстендил, брак за Кърджали, брак, предвиден за всеки един МИР. Тези данни бяха смущаващи и ние бяхме длъжни да изолираме тези бюлетини от участие в изборния процес

 

А ето и една интересна забележка от главния прокурор Сотир Цацаров, направена на същата пресконференция:

 

Трудно мога да си представя, че в една държава, която отпечатва бюлетини, която прави избори, отпечатването на бюлетините се възлага на частна фирма и на тази частна фирма се дава правото сама да организира транспортаказа главният прокурор. Говорим за законен процес, не за нарушения, подчерта главният прокурор. Тази държава разполага с печатница на БНБ, с достатъчно възможности да осъществи превоз до областните администрации. Тук е въпрос на конструиране на Изборния кодекс. Защо ни е обществена поръчка за бюлетини, когато държавата спокойно може да предвиди къде се печатат бюлетините, кой ги разнася. А не – Министерски съвет да сключи договор с Х, Х да си купи хартия още преди да му са възложени бюлетините, след това Х да намери Y, който да вози бюлетините. Това не е упрек към служебното правителство, това е конструкцията на закона, каза главният прокурор.

 

На онази пресконференция станаха известни още много факти, с които няма да ви занимавам сега, но само ще припомня, че президентът Росен Плевнелиев е бил информиран от прокурорите за намерените бюлетини още в петък вечерта, преди деня за размисъл, а премиерът Райков и вътрешният министър Първанова са знаели доста преди това, веднага след като служителите на ДАНС са се задействали по сигнала, подаден до прокуратурата по-рано същия ден. От многобройните факти ще изведа още веднъж най-главното: В печатницата в Костинброд, която е на политик от ГЕРБ и която е отпечатала бюлетините за изборите, са намерени близо 400 000 бюлетини, напечатани извън поръчката, опаковани и поставени на палети с надписани дестинации, до които трябва да стигнатКърджали, Шумен, Благоевград и т.н.

 

Основната подмяна, която още тогава започнаха да извършват самите гербаджии с помощта на медийния си слугинаж много прилича на реакцията след разговора Мишо Бирата”. И в двата случая бе приложен класическият постулат на хванатите в изневяра: отричайте всичко и докрай, дори да са ви заварили голи в спалнята, легнали един върху друг.

 

Скъпа, не е това, което си мислиш!”

 

Забележете ловкия израз, който се употребява. Нямат смелост да кажат директно: Не е това, което виждаш”, защото очевидностите на голите тела могат трудно да бъдат опровергани, а започват тънка манипулация, с която да внушат, че очевидното е плод на мисълта, а оттам и на въображението, което си е измислило изневярата. Не е това, което си мислиш.” Крайната цел е измаменият да се досамозалъже в неизбежното бягство от действителността, която му е причинила ужасна болка. След подобна наглост някои хора вземат куфарите си и скъсват завинаги с измамника, други вземат кухненския нож и довеждат нещата до истинска трагедия, но мнозинството предпочитат да се самозалъгват, да си затворят очите и да забравят, че са били измамени. В това отношение Борисов е истински шампион, който живее хилядния си живот на политик, уличаван в лъжа. В други страни заловените в измама политици трудно получават втори шанс, а само по изключения трети.

 

У нас, ако Бойко Борисов престане да лъже, всички ще спрат да му вярват

 

Но да се върна на бюлетините. Основната подмяна се състои в следната теза: Бареков е главният виновник, защото раздуха скандала в ТВ7, а прокуратурата е помагач в поръчката срещу ГЕРБ, дадена от БСП и ДПС. Това следва от факта, че Мая Манолова е подала сигнала за бюлетините в петък, а хората на Доган се изметнаха от договорките си с Борисов и направиха коалиция със Сергей Станишев след вота. Според защитниците на тази теза заради скандала ГЕРБ са загубили 5-6%. Забележете, че както при Мишо Бирата”, така и тук основните аргументи не се градят върху факта или събитието, а върху интерпретациите за него, външните обстоятелства, които го съпровождат, и всичко, което се отнася до въображението, а не до очевидното. При Мишо Бирата” ни питаха откъде сме взели записите и какво ли още не, само и само да не се съсредоточат върху думите на Борисов: Изкарай ги (митничарите) оттам (фабрика за алкохол, която работи незаконно)… Аз (премиерът) съм поел ангажимент да не го закачам Мишо (бизнесмен, собственик на контрабандно произведения алкохол)”. В случая с Костинброд се опитаха да си измият ръцете с Николай Барековама защо го бил обявил, кой му го бил казал, защо не си мълчал и т.н., и с прокуратурата, която се месела в политиката и прочее. Според тази теза излиза, че Бареков, пък и всички медии, както и прокуратурата е трябвало да замълчат при наличието на няколкостотин хиляди бюлетини, открити два дни преди изборите?

 

Това е налудничаво, въпреки че контролираните от Борисов медии биха замълчали. Това обяснява и факта, че информацията е изтекла към Барековтогава единственият журналист с достъп до голяма телевизия, който вече се бе обърнал срещу Бойко. Ако тази информация бе стигнала до БНТ, Нова ТВ или бТВ, тя просто нямаше да бъде излъчена. Основната теза на лъжците от ГЕРБ се основава на твърдението им, че нищо не е доказано. Че прокуратурата не е намерила и посочила виновника, както и начина, по който би се облагодетелствал от въпросните бюлетини. Това твърдение има съвсем прост отговор, който донякъде бе даден от Сотир Цацаров на споменатата пресконференциятогава той каза в миг на пределна искреност, че прокуратурата не може да разчита нито на ДАНС, нито на МВР, нито на НСБОП, нито на която и да е служба за сигурност в работата си по сериозни дела. Около самия скандал в Костинброд има, меко казано, проява на тежка некадърност, некомпетентност и безхаберие от страна на изпълнителната власт, но това си струва да бъде разказано подробно друг път.

 

Сега само ще добавя, че едва ли Мая Манолова е била първата, която в петък е научила за отпечатаните бюлетини. Твърде вероятно е информацията за тях да е изтекла доста по-рано, може дори и с няколко дни, а организаторите на фалшификацията от страна на ГЕРБ да са били уведомени, че са разследвани, от същите служби, които е трябвало да ги разследват. Затова и всички са замръзнали и нищо не са предприели с отпечатаните бюлетини. Затова те не са били натоварени на камиони и закарани в Кърджали, Благоевград и т.н. Това е много просто и логично обяснение. Бюлетините не са влезли в употреба и с тях не е извършено престъплението фалшификация, защото е изтекла информация, че има опасност прокуратурата да осъществи акция, и гербаджиите са се отказали от тази партида. Дали е имало друга и дали допълнителни бюлетини не са отпечатвани за предишните избори, организирани от ГЕРБ, можем само да се досещаме. Лично аз не се съмнявам, че е така.

 

Работата е там, че пропагандаторите на Костинбродската афера” не могат да отговорят на простия въпрос

 

защо са отпечатани близо 400 000 допълнителни бюлетини извън необходимите

 

и в нарушение на официалната поръчка и всички изборни правила? При това в частна печатница. Кой частник ще си съсипва бизнеса с такова безумно поведение, ако не е с цел и не е обезщетен? Разбира се, че тези бюлетини са отпечатани, за да влязат в нерегламентирана употреба по време на изборния процес. Те са предвидени за фалшификация на изборите. Как нямат срам онези, които говорят, че това било заговор срещу ГЕРБ, след като именно ГЕРБ е отговорен за тази измама? Повтарям, че самото отпечатване на 400 000 бюлетини е извън всички правила и представлява измама. Това, че законодателството ни е зле, прокурорите неуки, а медиите сервилни, не отменя очевидността на случилото се. ГЕРБ подготви 400 000 бюлетини, за да фалшифицира изборитетова е истината, а всичко останало са приказки от типа на Не е това, което си мислиш”. Който обича да го правят на глупак, може да ги слуша.

 

Аз обаче се възмущавам от нахалството не толкова на гербаджиите, колкото на онези десни потреси, които ги защитават публично. На онези адепти за морал в политиката с вувузели в уста, които системно си затварят очите за престъпленията и лъжите на ГЕРБ. Особено за тази грандиозна подмяна, която се опитаха да направят миналата година и която няма аналог в новата българска история. 400 000 фалшиви бюлетини! Разбирате ли размаха на този сюжет? Осъзнавате ли, че това е скандал, след който във всяка страна ГЕРБ нямаше да го има, а няколко правителствени чиновници от служебното правителство щяха да са в затвора? 

 

Тук е мястото да попитаме Росен Плевнелиев защо е мълчал, след като е разбрал за бюлетините. Ако държавният глава бе излязъл с обръщение по този въпрос, нямаше да има истерични реакции, нито необходимост информацията да изтича през медиите, за да види все пак бял свят. Като патрон на правителството, което провежда избори, Плевнелиев бе длъжен да реагира на този безпрецедентен случай и сам да поиска от прокуратурата пълното му разследване, както и пълната му публичност, за да не остават подозрения. Разбира се, че отговорност носят и служебният премиер Марин Райков, и министърът на вътрешните работи Поли Първанова, които също са били уведомени ден преди въпросната събота, но не са сметнали за необходимо да реагират. С мълчанието си и президентът Плевнелиев, и служебният премиер Райков се превръщат в съучастници на измамата. Не са реагирали, защото много добре са си дали сметка кой стои зад товаобщият им началник от Банкя. 

 

И на края за абсурдната теза, че Николай Бареков, ТВ7 и няколко сайта, които бяха по-активни в деня за размисъл, са отнели 56% от ГЕРБ. Тук определено се надценява българският избирател. Става дума за няколкостотин хиляди души, които са си променили мнението, информирано, основно през интернет и ТВ7 и в рамките на няколко часа са решили да не гласуват за ГЕРБ, отвратени от тяхната измама. Това звучи като хубав сън. Ако избирателите бяха толкова активни и будни, България щеше да е с поне 10 години напред в развитието си. Приемем ли тази логика за вярна, то след Мишо Бирата” и три години писания и скандали около този казус ГЕРБ да бяха изчезнали съвсем… Дори не споменавам двайсет други равностойни скандала, забъркани от Борисов и Цветанов, които във всяка друга страна отдавна биха ги изхвърлили от политиката. 

 

Тук всяка лъжа им се прощава.

 

Ще видим докога, но е много наивно да се твърди, че на 11 май сериозен процент от избирателите са получили морално просветление в рамките на няколко часа и са наказали ГЕРБ за измамата, а после пак са получили просветление и са разбрали, че са измамени всъщност от Цацаров и лошите комунисти, та сега пак се канят да гласуват за ГЕРБ, както сочи социологията. Това просто не е вярно и звучи абсурдно.

 

Генералната цел на тези лъжи, включително и за така наречената Афера Костинброд” е да ни внуши, че ГЕРБ не управляваха в последната година не защото са некадърни и бяха изгонени от властта чрез протести, а защото злите сили, комунистите и мафията са им скроили заговор и насила са ги свалили от власт. Цели се още да бъдат забравени престъпленията и безобразията, вършени от правителството на Борисов, и да се внуши, че той и ГЕРБ нямат нищо общо с лошото в българската политика и затова са единствената алтернатива на предстоящите избори. А то е точно обратнотов способността си да творят зло ГЕРБ нямат алтернатива в България, а опитът им преди година да подменят изборните резултати с 400 000 фалшиви бюлетини е само едно малко доказателство за това. 

 

Текстът е публикуван във в. "Галерия" на 11.09. 2014г.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Дачков

  12 Sep 2014 21:46ч.

  Квото съм имал да кажа съм го казал. Яж лайна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба Минойка

  12 Sep 2014 21:50ч.

  ГЕРБ умеят да се правят на жертви, а Бойко иска бос да лови шараните с голи ръце!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дарин

  12 Sep 2014 21:53ч.

  Не бива да се допуска Герб и ДПС да манипулират вота!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александър

  12 Sep 2014 21:54ч.

  България е страната на невъзможните неща! Така, че каквото и да се прави винаги ще се намери начин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кети

  12 Sep 2014 21:55ч.

  Много правдив анализ. Авторът обаче не споменава, че оправданието за тези 400 000 бюлетини беше, че са брак, надпечатка. Никой не ни каза, дали след експертната проверка е потвърдено това обяснение. За съжаление тази афера вече е забравена от обикновените хора. След по-малко от месец печалната действителност отново ще ни обвие с лепкавите си пипала. И така до края на жалкия ни животец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тетчо

  12 Sep 2014 21:56ч.

  Дано не я повторят само

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2205

  12 Sep 2014 22:01ч.

  Този път ТЕРБ ще бъдат изгонени с изстрели и камъни и дървье,защото действат по комунистически,но са без отечествен фронт и национална кауза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гротескна мрежа

  12 Sep 2014 22:09ч.

  Доколкото знам,бюлетини не са 400 000,а 480 000.Но то е едно и също.Обаче защо не се пише за факта,че след като по закон се печатат бюлетини колкото са избирателите плюс 10%-значи около 7 590 000 трябва да са,а поръчката на МС /или герб разбирай../ е за 8 434 000....?! Значи още тук е нарушен закона - близо 850 000 против правилата,с участието на държавата.Плюс Костинброд - какво излиза - над 1 300 000 излишни бюлетини !..И второ,мисля не маловажно.При гласували 3 632 000 души,къде са ония останали /би трябвало/ 4 800 000 бюлетини ?! Кой ги събира,брои,складира,унищожава..Отчет,документ за тях ? Ами ако има липси,дали индийската нишка не ги ползвала за тапети примерно....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анонимен

  12 Sep 2014 22:11ч.

  Аз мисля че нищо не е забравено,хората помнят.И това че сега някои политици и медии манипулират или поне се опитват да манипулират хората, няма да се случи.Естествено че се помъчиха да фалшифицират изборите,то е ясно за всички.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  12 Sep 2014 22:16ч.

  Аз съм от град които го има в листчетата поставени върху неизпратените бюлетини.Срещу нас имаше клуб на Герб.Вечерта сиреч в петък се прибрахме около 22.00 часа и клубчето беше пълно с хора,а около него спрени джипове и класни коли,хората разговаряха оживено и бяха явно развълнувани.Тогава изкоментирах със съпругата си:Тука става нещо?.И на другия ден гръмна аферата.Е неможете да ме убедите,че не е вярно когато видях с очите си ,че нещо се случваше.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анонимен

  12 Sep 2014 22:18ч.

  Аз мисля че нищо не е забравено,хората помнят.И това че сега някои политици и медии манипулират или поне се опитват да манипулират хората, няма да се случи.Естествено че се помъчиха да фалшифицират изборите,то е ясно за всички.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • EUidiot

  12 Sep 2014 22:21ч.

  Защо никой не иска да каже ЗАЩО Европа и Америка си траят , но и пампат Борисов, ЗАЩО?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dicho

  12 Sep 2014 22:43ч.

  Защото на Европа и Америка им трябва послушковец, който не го е еня за собствения народ (наречен от него \"материал\").

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • h

  12 Sep 2014 23:10ч.

  Хора опомнете се!!! Забравихте ли ДЯНКОВ!!! Забравихте ли полицейщината на ЦВЕТАНОВ!!! Забравихте ли разговорите (те са много) на БОРИСОВ!!! Забравихте ли миризната на ИЗГОРЯЛА ПЛЪТ!!! ИЗРОДИ!!! НИКОГА ГЕРБ!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мими

  12 Sep 2014 23:26ч.

  Искам да попитам колко бюлетини ще се намерят сега след отпечатените уж от БНБ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мими

  12 Sep 2014 23:26ч.

  Искам да попитам колко бюлетини ще се намерят сега след отпечатените уж от БНБ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моника

  13 Sep 2014 0:40ч.

  Точен верен анализ на още едно престъпление на Борисов,Плевнелиев,Цветанов и др.престъпници въвлечени и осигурили им възможност сега да се подиграят отново с гласа на суверена.Пиша суверен и се поправям.От 1989 г.България е колония на управляващите в САЩ и тези,които им слугуват в ЕС.Ако наистина България е суверенна държава тези отрепки наречени български\"политици\"отдавна щяха да са осъдени за тежки престъпленията против държавата и десетки други криминални такива.Докато вътрешните работи на държавата се ръководят от \"експертите\",\"специалистите\",настанени в посолството на САЩ в България,тя ще върви към погром,който й го гарантират същите тези \"експерти\",\"специалисти\",които подпалиха гражданската война в Украина.Следващата жертва на \"миролюбивата и демократична политика\"на САЩ по света е България.Не е достатъчен броят на вече настанените американски военнослужащи,затова недоразумението Плевнелиев им обеща, само преди няколко дни, още три бази.Има ли здравомислещи хора,които да мислят,че през октомври месец,ще се проведат \"честни\"избори?Изборите вече са проведени далече зад океана,затова тези кримилани престъпници са толкова нагли.Правилно,г–н Дачков отбелязва,че няма друга държава,където подобни криминални престъпления да са извършени от управляващи и те да останат още в политическото пространство.Да,но в другите държави управляващите се съобразяват със суверена си.България не е сред тях.Нейните управляващи се съобразават с управляващите в САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обективен

  13 Sep 2014 1:16ч.

  Яворе, просто си велик анализатор и честен журналист !!! Винаги съм те считал за най-добрият и най-независимият !!! Имаш пълната подкрепа на малкото мислещи хора в кенефа наречен БълХария

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БРАВО

  13 Sep 2014 1:18ч.

  На Дачков и на Моника!Това е позиция!Аз съм убеден,че същия сценарй е готов и сега.Не случайно ни зомбират за евентуалните пропорции в парламента 100 - 60 - 30 и т.н. Тази пропорция е вече готова за експедиция по места,ако вече не е там. Изкуствено РБ бе набутан да присъства,като най вероятния съуправленец.Така мисля.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • случаен

  13 Sep 2014 1:24ч.

  Имаше и доста повече произведени печати от друга фирма, но нещо се потули работата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кронкайт

  13 Sep 2014 1:45ч.

  Собственикът на печатницата така и не обясни защо бюлетините, обявени за \"брак\", всъщност са брак. Не обясни с какво уж бракуваните бюлетини се различават от годните бюлетини. От ясно по-ясно е, че става дума не за технологичен брак, а за незаконен надпечат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пази Боже ...

  13 Sep 2014 2:16ч.

  ... то бива плюене по ГЕРБ то бива, ама чак толкова не бива... То и столетницата(БКП->БСП все тая) какви ги е върщила преди 1944г. и на сам, та до СтаниШев, това някой да го знае?! Заблудени, чада- изчадиеви, хванете малко и попрочетете, тя историята ще ви отвори очите, за да видите малко по-далече от носа си... и СТИГА СТЕ СЕ ПРОДАВАЛИ, СВОБОДАТА Е БЕЗЦЕННА...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  13 Sep 2014 2:16ч.

  САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ БЮЛЕТИНИ СЕ ПЕЧАТАТ В ПЕЧАТНИЦА СОБСТВЕНОСТ НА ОБЩ.СЪВЕТНИК ОТ ГЕРБ Е ДОСТАТЪЧЕН СКАНДАЛ !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явор

  13 Sep 2014 2:17ч.

  Официално бе обявено, че бюлетините не са брак

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • tgant

  13 Sep 2014 2:43ч.

  Добре дошли в Страната на Чудесата - Чалгария! Страната, която бе управлявана (и навярно пак) от: Полуграмотен Мин. Председател от ъндергроунда; Грамотен Мин. Председател - син на шумкарин-терорист; От Мин. Председател на Република - Наследник на монархията (Цар)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • KOSTA

  13 Sep 2014 2:54ч.

  PROGALJAVAI VSE TAKA DACKOV!NEKA SI LAIAT TIKVITE!LOSHOTO E CE STE MALCINA!OSTANALITE TI KOLEGI SA GAZOLIZCI!GERB I TIKVATA VRASHTAT BG MNOGO NAZAD!NO SHTE GI UDARI PAK TOKA,TOZI PAT NARODA SHTE GI IZMESE!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • потресен

  13 Sep 2014 2:59ч.

  Дачков е напълно прав в анализа , изводите и заключенията.Но какво от това , като нищо от тогава не се е променило.Скоро са новите избори ,паметта на народа е къса, прокуратурата продължава да се ослушва.Докога няма да се намери отговорен човек от будната част от народа да постави въпроса за тази истинска афера и то сега , преди изборите.Призовавам да прогледнем, иначе само ще се вайкаме , как допускаме случващото се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • jhb

  13 Sep 2014 3:58ч.

  Дачков както винаги безупречен анализ.Какво ли ще се случи пак с вота на българите в чужбина.Говори се, че вота за президент в Преториа е бил подменен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петра

  13 Sep 2014 4:28ч.

  ДАЧКОВ може ли да каже нещо по въпроса, който поставя \"гротекстна мрежа\" от 15:09:31?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ми8ки Рурк

  13 Sep 2014 4:55ч.

  Дачков това е твой цитата \"Всички знаят, че печатницата в Костинброд е собственост на общински съветник от ГЕРБ, а никой по онова време нямаше съмнение, че това е и политическата сила, която фактически организира предсрочния вот на 12 май \" И като е така що не споменеш че фирмата изработила протоколите за изборните комисии е собственост на Петър Кънев същия избран за депутат от коалиция за България. при това не от гражданската квота- чист натурален 100 % комунист. Същият при това се явява заинтересована страна.Ще добавя и това че фирмата му е загубила поръчката за бюлетините от Мултипринт -ето ти още една причина за съмнение.На предните избори бюлетините са печатани от фирмата на Петър Кънев.Ако заключенията ти по горе са верни нека ги приложим и към изборите от 2009 год проведени от Станишев и с печатани от Петър Кънев бюлетини. Както и да е домъчня ми за бат Цончо за Каратанчев бай Минчо Спасов как хубаво ни обясняваха световната конспирация и нейната релация с Бойко - а ти в такъв решителен момент ги забравяш.Не е хубаво Дачков.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Miki Rurk

  13 Sep 2014 4:57ч.

  Дачков искрено съжалявам забравих и Иванчо Бакалов.Прости ми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нина

  13 Sep 2014 5:12ч.

  Жална ни майка ако пак успее Герб да вземе властта. Ще се сблъскаме с новия още по-брутален и нагъл Борисов и то за много дълго време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Georgi Dinkov

  13 Sep 2014 5:35ч.

  вор Дачков. Сигурен съм че това което го пишете е само и единствено за пари...Иначе не мога да си представя, че можете да сте толкова умствено ограничен. Задавам ви елементарен въпрос: Възможно ли е, в събота на обяд да се създаде такава логистична организация така че, до неделя сутринта незабелязано!!! да се транспортират до всички окр. градове и разпределят 350 000 бюлетини??? И отбелязвам!!! На един от палетите пишеше \"Брюксел!\"!! До там как??? В самолети с двойно!!! дъно... Г-н Дачков, 15 мин. след като чух новината, си обясних какви са и защо са отпечатани тези 350 000 бюлетини. Попитайте човек който е изпълнявал обществена поръчка и той ще ти обясни...Г-н Дачков, разбирам че всеки се нуждае от средства за да живее...Но от уважаван журналист да се превърнеш в човек който лее помия за САМО ЗА ПАРИ...Не го разбирам!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  13 Sep 2014 5:55ч.

  ГЕРБ е съвременна сталинска партия. Който не ми вярва да прочете трилогията \\\"Триумф и трагедия\\\" (общо е 1281 страници) и сам ще се убеди колко много от характерните черти на Сталин са типични и за Бойко Борисов. Аз не искам СЪВРЕМЕННА СТАЛИНСКА ДИКТАТУРА и затова съм склонен да гласувам дори за БСП, само и само мутрите да не дойдат на власт! А ето и един цитат във връзка с костинбродските шмекерии на Банкянската мутра: \"За да бъде разбран Сталин, трябва винаги да имаме предвид едно: той е голям майстор в умението си да представя своите грешки, пропуски, престъпления, злокобни черти на характера си за постижения, успехи, прозорливост, мъдрост, постоянна грижа за хората...\" (Дмитрий Волкогонов, Триумф и трагедия, т.І, стр. 19).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ........де да беше само за пари.............

  13 Sep 2014 5:58ч.

  нещата са много по-сложни и повечето от нас не биха устояли ........НО\"не судите и не судимьi будете\"е казано в Евангелието от Матея

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Георги Динков: чети преди да размишляваш като типичен гербер

  13 Sep 2014 5:59ч.

  Динков като типичен ГЕРБер си мисли, че всички са като него и слугуват за кинти на мутро-комунягите. Динков за такива като теб Дачков го е написал, цитат: , , Сега само ще добавя, че едва ли Мая Манолова е била първата, която в петък е научила за отпечатаните бюлетини. Твърде вероятно е информацията за тях да е ИЗТЕКЛА доста по-рано, може дори и с няколко дни, а ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ФАЛШИФИКАЦИЯТА от страна на ГЕРБ да са били УВЕДОМЕНИ, че са РАЗСЛЕДВАНИ, от същите служби, които е трябвало да ги разследват. Затова и всички са замръзнали и нищо не са предприели с отпечатаните бюлетини. ЗАТОВА ТЕ НЕ СА БИЛИ НАТОВАРЕНИ на камиони и закарани в Кърджали, Благоевград и т.н. Това е много просто и логично обяснение. Бюлетините не са влезли в употреба и с тях не е извършено престъплението фалшификация, защото е изтекла информация, че има опасност прокуратурата да осъществи акция, и гербаджиите са се отказали от тази партида. Дали е имало друга и дали допълнителни бюлетини не са отпечатвани за предишните избори, организирани от ГЕРБ, можем само да се досещаме. Лично аз не се съмнявам, че е така. , , край на цитата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • другари,да гласуваме направо за Путин ...........

  13 Sep 2014 6:07ч.

  и за промяна на името на България в Задунайская Губерния!!Веднага ще ни се решат всички проблеми !........няма я България-няма ги и нашите проблеми!!...........Гениално ,нали!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Динков

  13 Sep 2014 6:12ч.

  Интересно, от каква висота успяхте да оцените умствените способности на автора? Аз пък, ако ви бях учител в началното училище, не бих Ви пуснала да преминете във втори клас. Синът ми прочете многострадалния Ви вопъл и се смя от сърце. Оцени \"работата\" Ви като слаба. Тази есен ще бъде петокласник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жорката

  13 Sep 2014 6:21ч.

  Задунайска губерния ще гледате през крив макарон. Тук някакъв мухлясъл чехъл си проправя път из коментарите. Сменяй слогана, много си ретро, друже! Никой не те иска, реликва си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • капута е престъпник

  13 Sep 2014 7:33ч.

  ачков е едно малко по-интелигентна версия на Бареков, но също толкова жалка. Всичките тия милиони думи скриват простия факт - дали е имало измама или не, няма значение, защото В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ ПАРТИЙНАТА ПРОПАГАНДА Е ЗАБРАНЕНА. И ако имахме прокуратура на място, Дудука трябваше да е в затвора за това престъпление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?

  13 Sep 2014 16:02ч.

  Ако това е престъпление, то защо никой не повдигна обвинение? И ти, (ако не си под запрещение) , би могъл да направиш това. Но понеже си глупак, тъпчеш на едно място, като вакарелски спирач. Може вече и да си се напикал, погледни се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  13 Sep 2014 18:16ч.

  Прав си, Дачков! Прав си във всичките си разсъждения, каквито правят и много други хора. Но какво от това? Гледай и слушай приказките на тези, които са ГЛАВИТЕ на президентство, прокуратурата, ВСС! Крайните решения са техни, колкото и да са тъпи и противоречиви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗАЩО МЪЛЧАТ ЗА ДОГОВОРА?

  13 Sep 2014 18:46ч.

  Около КОСТИНБРОДСКАТА ЗАВЕРА има факти, които кой знае защо никой не съобщава. ПЪРВО, в Договора за печат ОФИЦИАЛНО е записан броят на поръчаните бюлетини, 8 343 000 броя, включващи 10% резерв и 5% брак. ДОГОВОРЪТ не е изчезнал, но дори ПРОКУРАТУРАТА не се впечатлява от НЕЗАКОННИЯ брой бюлетини, надвишаващи законния с 1 000 000 бюлетини. ПЪЛНО МЪЛЧАНИЕ. На евровота будалите от БСП предвидиха 7 383 000 бюлетини, заедно с резерва и брака, т.е. 1 000 000 по-малко. А на извънредните избори през 2013г. ВСИЧКИТЕ поръчани по договор бюлетини са били предадени с протоколи ПРЕДИ 6 МАЙ 2013г. А в печатницата остават още 480 000 годни НЕЛЕГАЛНИ бюлетини, които явно не са успели да извозят. А колко са успели? Твърде вероятно е да са ПОНЕ още 480 000. Като вземем предвид и ПРЕДВИЖДАНИЯТА на Мира Радева и всичко си идва на мястото. Уж избирателите на ОПГ ГРОБ били стреснати, та 10% размислили. Точно тия, дето въобще НЕ МОГАТ ДА МИСЛЯТ. И оттогава непрекъснато се тиражира ОПАШАТАТА ЛЪЖА, че нямало нелегални бюлетини, те нямало как да се използват и т.н. Баш като за ДЕБИЛИ. И май са напипали истината...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mav

  13 Sep 2014 22:31ч.

  Да, никой и нищо не е забравено, и най вече червеното активно мероприятие \\\\\\\"костинброд\\\\\\\". Екип прокурори повече от месец БРОЯХА уж фалшивите бюлетини, а видиш ли , ГЕРБ не за месец, ами за 1 нощ , няколко часа щели да ги попълнят, подпечатат и вкарат по комисиите... Алооо балоните ? А статията ми се струва пусната \\\\\\\"по график\\\\\\\".. този сайт отдавна е в графа \\\\\\\"червена пропаганда\\\\\\\".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос до 11:46:33

  14 Sep 2014 0:29ч.

  Интересно е какво е било положението при избора на Плевнелиев, защото точно тогава се направиха небивали фалшификации. При които както се изцепи Мутрата и магаре да беше предложил за президент и него дебилите щяха да изберат. Ето за каква проста пасмина ни мисли простакът неграмотник от Банкя? И с право.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗА ИЗБОРА НА ПЛЕВНЬО

  14 Sep 2014 2:56ч.

  === Интересно е какво е било положението при избора на Плевнелиев, защото точно тогава се направиха небивали фалшификации.=== При разлика от 4.6%, около 140 хиляди гласа, НЕВАЛИДНИТЕ БЮЛЕТИНИ СА БИЛИ 2.5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАЗЛИКАТА. Сега става ли ясно дали е имало НЯКАКВА ИЗМАМА?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До mav

  14 Sep 2014 2:59ч.

  Що не се е&еш в г&за герберски дебилчо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mav

  14 Sep 2014 3:24ч.

  Дачков,аз ще се е\'ба в г\'за, ама вие ще връщате ли \"декоснтрукция\" с червената подлога Волгин ? :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до промития мозък mav

  14 Sep 2014 5:21ч.

  Че си тъп, отдавна го разбрах! Мислех те за костовист, но виждам, че си проскубан гербер. Няма значение, все сте от един дол дренки. Както пише по-горе - сталинисти до мозъка на костите си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир

  15 Sep 2014 0:07ч.

  Браво, Яворе, отново страхотен материал!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • костадинова

  15 Sep 2014 18:05ч.

  Явор Дачков, както винаги с перфектен изказ и точен анализ. Удоволствие е да се чете грамотния журналист. Хората от малките градове ще потвърдят тезите на журналиста. Тъжно е, но е факт. Какво мислите, че се случва там където кметовете са от ГЕРБ?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАЙКЪЛ

  15 Sep 2014 23:15ч.

  Картинката е ясна.И без да си Явор Дачков ,стига да имаш 5 грама мозък ще забележиш фактите.На лице ли са 400000 бюлетини надпечатани -да.Отбелязано ли е на тях в каква посока да заминат - да.Печатницата на общински съветник от ГЕРБ ли е -да.Изборите от служебното правителство на ГЕРБ ли се организират -да.А имаме ли разследващи органи и прокуратура ,явно -не. Писна ми да ме правят на балък!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • miky mav

  15 Sep 2014 23:28ч.

  Герберът е цвете красиво,но името му в нашата действителност,вече е символ на нешо различно,некрасиво и недобро. Най-голямото доказателство,че\"простотията няма край\"сме ние, а най-добри измежду нас са...miky и mav.Странно...първите букви са еднакви...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХООХОХО

  16 Sep 2014 6:35ч.

  това не са обикновени бюлетини.. те имат невидимо мастило което отбелязва герб.. пускаш празна бюлитина и си гласувал за герб, гласуваш за атака и си направил бюлетината невалидна. има десет начина за проявяване на мастилото, но най таен и сигурен е чрез светлина за час, а когато бюлетините са една над друга нямат достъп до светлина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • георги

  16 Sep 2014 22:53ч.

  в деня за размисъл политиците говорят за изборите. нарушена е конституцията , но няма реакция от блюстителите на правото. 120:120! правителство в парламента не може да бъде избрано, но ако бъде избрано не може по конституционен ред да бъде свалено, дори само да си подаде оставката! т.е. проблем в конституцията. тези два факта са съществените, а не броя на бюлетините, кой ги е подготвил, кой е внесъл сигнала или кой е разпространил информацията. бихте ли развили тази гледна точка г-н дачков?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че Гобара

  26 Sep 2014 21:54ч.

  \\\"Коментарите\\\" тук са обнадеждаващи. Щом съветофилите пикаят газ значи зимата няма да бъде чак толкова лоша. Радостно е също, че опорните точки са си останали константна величина, инкорпорирано под формата на виртуални етюди. Транжирането на подобни мнения, с опити за свободни съждения, ясно посочва водещата роля на трактористите и техния многоброен потенциал в неизменните опити България да бъде насочвана в правилното русло на отношения , противопоставящи я на ЦРУ, Мосад, колумбийската мафия, КНСБ, София Запад, Бултрас Пловдив и прочие колониални сили, целящи единствено да изядат баницата на народа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нора

  04 Май 2015 23:33ч.

  Нолно пъти вече писахр че тези НЕЛЕГАЛНИ бюлетини са предназначени за СЛЕД ИЗБОРНИТЕ, а не ПРЕДИ тях!!!! Хватката е проста и е свързана с ПОДМЯНА на протоколите на секционните комисияр по пътя към СИК или след това, когато се нагласяват крайните резултати! Бюлетините, за които говорим се пдпълват на ръка от свои хора така, че да отговарят ТОЧНО на резултата на вече подменения протокол от СИК, комплектоват се така, както се опаковат всички ползвани в съответната секция бюлетини, след което се отнасят в съответната Областна управа, където се съхраняват всички ползвани при изборите бюлетини - опаковани в чувалчета ПО СЕКЦИИ и се разменят - знае се точно на кои секции протоколите са подменени, за същите секции идват нови чувалчета с бюлетини, които да отговарят на резултатите от подменения протокол! Така, ако някой тръгне да оспорва изборите и иска ново преброяване, до като съдът разпореди минават мвесеци, които са напълно достатъчно време употребените бюлетини да се приведат в ред! НЕ СЛУЧАЙНО ИМЕННО ГЕРБ настояваха съхраняването на употребените бюлетини да става в областните управи, а не в общините, както беше преди ГЕРБЛ - ЗАЩОТО всички ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ СА НАЗНАЧЕНИ ОТ СЪОТВЕТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, сиреч от ГЕРБ. Не случайно последното служебно правителство на Близнашки спешно се захвана с ПЪЛНА ПОДМЯНА НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ!!!! В подкрепа на моите предположения преди два вни в предаване по БТВ Вилизар Енчев каза, че има свидетели - две жени, които твърдят че на по-предните избори са били наети да попълват на ръка бюлетини с кръстче - за всички партии?! - Значи съм права, че се подменят цели чували с употребени бюлетини за тези секциир за които протоколите са подменени!!! тАКА, ЧЕ ТЪПУНГЕРИТЕ ПОДКРЕПЯЩИ герб ДА МЛЪКНАТ, ЩОТО НИКОЙ НЕ ИМ ВЯРВА НА КЛЕТВИТЕ! Всички се съмняваме, че и на Чехлю резултата беше пипнат, след като дясно ориентирани избиратели масово гласуваха за Калфин, само и само властта да не отиде само в ръцете на Бойко! Факт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България Над Всичко

  05 Май 2015 21:58ч.

  Тази глупост сваля мнението ми за Дачков близо до нулата. Как другарю Дачков юе стигне тази над печатана бюлетина до урната и ще влезе в нея? А още повече, че после трябва да влиза и я протокола на СИК за да бъде отчетена като изборен резултат. Обясни ми за една бюлетина г-н Дачков не за 350 хил. Ти г-н Дачков никога не си бил част от изборен процес и говориш пълни глупости. Смея да твърдя, че същата тиква е и главния прокурор. Не продължавайте да служите на клана на Доган, защото връщате България във феодализма. Това което казвам може да го потвърди всеки и обикновен член на СИК. Но е видно, че само Вие с Цацаров на знаете какъв е пътя на 1.бр. бюлетина от печатницата до общината СИК, кутията, Протокола на СИК и отчитане на изборния резултат. Това г-н Дачков просто няма как да се случи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неутрал

  05 Май 2015 22:41ч.

  Пак се разделихте на леви и десни и политиканствате! Кой крив, кой прав има ли значение? Факт е, че това се случва и сме виновни ние- народът! Не е луд този, който яде баницата, а който му я дава! Нямаме мъже за съжаление! Три жени на които им стиска! Това е! Както в библейското писание! Не можем да се обединим, това е проблемът! В случай, че работниците бяха отказали, нямаше да има подобни престъпления, НО всеки си мисли и донякъде е прав, че ще откаже, а другите ще приемат. Най- големият враг на народа е разделението и страха за \" хляба\". Докато правим компромиси със себе си, естествено безнаказано ще ни манипулират. Пробудете пробългарското в себе си! Какво сте тръгнали, едните с американците, другите с руснаците -\" барабар Петко с мъжете\". Ние не сме създали проблем, нито на едните, нито на другите, за да им го решаваме, заставайки на нечия страна. Пък и сме икономически така оглозгани, че -\"на гол корем-чифте пищови\". Не ви ли впечатлява единството на турците? В ДПС нямат значение социалисти и демократи! Само етнически интерес и той така ги обедини, че се превърнаха във водеща политическа сила! Ние обаче, въпреки, че го виждаме пак се делим и се плюем по форумите! ЗАЩО, ДОКОГА И ПОСЛЕ НАКЪДЕ...??? Обичам всички носители на български гени, независимо от политическите им виждания! Нека се съхраним и бъдем единни в \" Национално единство\"! В противен случай, вие се плюйте, а през това време циганите убиват и изнасилват децата и родителите, а вие им плащате. Ама са много и единни-\" Евророма\", турците канят турски политици и претендират едва ли не за туркия, като втори език. Защо? Защото вие сте заети с оплюване, псуване и т.н. , а докато \" Мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват\".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обикновен Герберизъм

  20 Май 2019 15:40ч.

  Патологичният лъжец ББ реве предварително, защото с ЦвЦв отново са подготвили надпечатка на бюлетини за подмяна на вота. Няма такива безсрамни лъжци като герберската хунта. Без да им мигне окото наричат фактите лъжа и лъжата факт. И го повтарят като Гьобелсовци. За Костинбродската афера в една нормална страна щяха да валят дълги присъди на видни гербери, а партия ГЕП щеше да бъде изхвърлена окончателно от политиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДЕДО

  20 Май 2019 19:49ч.

  ЗЛО ! ТОЧНО ТОВА Е ПРАВИЛНАТА ДУМА! НО НЕ, ЧЕ ГЕРБЕРАСТИТЕ ПРАВЯТ ПО НЯКОЕ ЗЛО ПО НЕВНИМАНИЕ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, А В СМИСЪЛ, ЧЕ ГЕРБ Е САМОТО ЗЛО! ЧИСТО, САМОРОДНО ЗЛО! ВСИЧКО ДО КОЕТО СЕ ДОКОСНЕ ГЕРБ Е ОБРЕЧЕНО НА ПОКВАРА! АКО МОРГАН ФРИЙМЪН БЕШЕ ЧУЛ ЗА ГЕРБЕРАСТИТЕ, ЩЕШЕ ДА СПЕСТИ ДОСТА СРЕДСТВА НА НЕШЕНЪЛ ДЖИОГРАФИК В "ИСТОРИЯТА ЗА БОГ", ВМЕСТО ДА ОБИКАЛЯ РАЗНИ ГЕНГЕРЛИЦИ В ТЪРСЕНЕ НА ЗЛОТО, ДА БЕШЕ ДОШЪЛ ДА СЕ ВИДИ ДИРЕКТНО С БАЦЕТО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • безпартиен

  20 Май 2019 21:33ч.

  Колко трябва да си се издънил в миналото си за да те държат на власт,независимо от очевидните глупости които говориш и правиш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мръсна и долна измама

  20 Май 2019 22:27ч.

  Напълно в стила на ГЕРБ. И на лидера й, който така се е вживял в лъжите си, че минава всякаква разумна граница. Всички оцапани, той на бял кон...вярва ли му някой, освен жалките дежурни клакьори в Арена Армеец. Жалка картина!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 333

  21 Май 2019 13:51ч.

  Текстът бил писан през 2014 г. Ами толкова по-зле за теб щом продължаваш да го публикуваш... Ще си послужа с твоите думи Дачков от твоя текст: Приемем ли тази логика за вярна, то след „Мишо Бирата” и три години писания и скандали около този казус ГЕРБ да бяха изчезнали съвсем… Ето, ти сам си си отговорил що за скандал е този скандал и в чий двор са хвърлените камъни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • инфо

  21 Май 2019 19:10ч.

  "У нас, ако Бойко Борисов престане да лъже, всички ще спрат да му вярват" В 10-ката! Лошото е, че материалът обича да бъде лъган...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  21 Май 2019 20:14ч.

  Поздравление за повторението на статията. Добра постъпка на г-н Дачков, да подсети улисаните в "обема на корема", за главата и нейното възможно "съдържание в образователен обем", от липсана на приоритет на второто и от което идват и бедите и радостите. Синдром на гаргата, за лъскавите и непотребни неща в гнездото и . И Свободата и печеното пиле на Санчо Панчо. Но ,.... !?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • геЙрб - видими резултати

  21 Май 2019 23:15ч.

  Банкянския хитрец действа на принципа - най-добрата защита е нападението, нищо че няма жива твар на територията, на която да не е ясно че шайката организира отпечатването на допълнителните бюлетини, в подготовката на фалшификация на изборите! Това отричане на фактите от банкянския хитрец е като да се изцепи: КОЙ МИ СРА В ГАЩИТЕ?!?! В герберската печатница отпечатани над 400000 бюлетини без знанието на герберастията....даа бе, ние доматите ги ядем с колчетата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 25 Май 2019 14:33ч.

  Дачков пише за манипулации и далавери.Да каже колко пари получава от Нинова и от БСТелевизия?Как така от виден седесар и Костовист се облече в червени дрехи и громи ли громи дясното?Няма нищо лошо човек да е десен.Лошо е когато се пребоядише и то не по убеждение,а за хонорари.Не вярвайте и се борете срещу този порок в политиката.Не разчитайте на този човек!Щом един път е излъгал ще го направи пак!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пат

  25 Май 2019 16:50ч.

  Статията е вярно отражение на фактите, но България е в социално-икономическата и културна матрица на запада и де-МУ-крацията МУ и затова народът знае, че на мястото на едно зло идва друго зло. И работи механизмът "Стой зло, че без теб - още по-зло!" Затова, ПАТ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пат

  25 Май 2019 16:54ч.

  А най-страшна е военната матрица на запада, на която се подчинява всяко управление и в България, и в Европейския съюз. Матрицата НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 27 Май 2019 1:07ч.

  Чакаме всички Дачков да сподели нещо за изборите.Неговата менторка загуби катастрофално,а той нищо.Не може така Дачков.Колкото четки толкова и градина критика към Нинова.Тя няма да разбре но все пак опитай..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  05 Юни 2019 21:19ч.

  Да кажете, че Дачков получава пари от Нинова е пълно малоумие! Ноо явно 80-те процента са повече в България.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво на Дачков

  09 Окт 2019 10:41ч.

  Един от малкото журналисти

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имам само една забележка

  09 Окт 2019 10:43ч.

  Г-н Дачков, пишете моля по-кратко

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Игнатов

  09 Окт 2019 13:47ч.

  Затова ли Бойко Борисов казваше,че щял да бие Мая Манолова в Кюстендил?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи