Костадинов: В Македония казах историческата истина

Костадинов: В Македония казах историческата истина

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Казах историческата и реалната политическа истина към настоящия момент нещо, което в Македония по принцип на се случва много често“. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов по повод последния скандал в РСМ.

Премиерът на Република Северна Македония (РСМ) Димитър Ковачевски осъди негово изявление от петък – 25 ноември, и каза, че такива политици не са желани в РСМ.

Ето и думите в пост на Костадинов във Facеbook, които са подразнили македонския премиер:

„Всеки българин в България обича Македония и няма нищо против Македония. България и Македония са две държави, които трябва да бъдат една. Ние искаме едно единствено нещо - да не се фалшифицира българската история, да се твърди, че нещо, което е общо, е различно. Ние говорим един език и имаме обща култура, но нямам нищо против да се чувствате отделен народ“.

„Какво точно териториално съм отправил към Македония, освен да кажа, че в Македония живеят хора, които се чувстват българи, които говорят на български език, че говорим на един и същи език с хората в Македония. Сега те го наричат македонски, но това не означава, че ние не се разбираме и че всеки един нормален филолог в света знае, че това е диалект на българския език“, попита Костадинов.

Относно изявлението, че „България и Македония с две държави, които трябва да бъдат едно“ той коментира, че това са го искали всичко български възрожденци.

„От момента, в който пристигнах в Македония, до връщането си обратно и до буквално ден днешен получавам страшно много поздравления от българи от Македония, които казват: „най-накрая някой отиде и каза истината на македонските журналисти в центъра на Скопие“, подчерта лидерът на „Възраждане“.

Фактите са такива, че парламентът действа изцяло в американски интерес. Toва изтъкна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред bTV като даде пример с ратифицирането на договора за закупуването на вторите F-16, военната помощ за Украйна и идеята да се ликвидира българският лев за сметка на еврото.

Според него и медийното пространство е доминирано от американското посолство, финансирани от Фондация „Америка за България“.

„Не е нужно да изпиеш водата от морето, за да разбереш, че е солена“, категоричен бе Костадин Костадинов. По отношение на промените в Изборния кодекс, Костадинов посочи, че фалшификации се правят и с хартията, и с машините. Не е проблемът как ще се гласува, а кой ще контролира гласуването, по думите му.

„Възраждане“ са четвърта политическа сила и търсят варианти да се състави правителство. От формацията на Костадинов са готови със състав за кабинет, ако получат третия мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Ако ги натиснат от Американското посолство, е възможно да се състави правителство, каза той. Според него най-доброто решение са нови предсрочни парламентарни избори. 

 

 

Коментари

  • това са го искали всичко български възрожденци

    28 Ное 2022 9:34ч.

    ….а всички гърци искат България да е тяхна, защото това са византийски земи. Коце излезе голям катил. Така не се прави международна политика- Да се скараш с всички съседи е върха на дипломацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Земите на Източната римска империя,

    28 Ное 2022 11:11ч.

    наречена от гърците Византия, не са гръцките земи, а са включвали И гръцките земи. Научи географията и състоялата се история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    28 Ное 2022 11:44ч.

    Гърците с претенции за Македония? Да ви припомня ли битката при река Клокотница? Цар Иван Асен ІІ сразява вероломния Теодор Комнин, тръгнал срещу българите в нарушение на договора им за добросъседство, на 9 март 1230 г. Пленява него и знатните му велможи, но освобождава войниците му да се върнат по родните си места – нечувано благородство за онези времена, което му донася и слава, и нови завоевания. Оттогава още Македония е българска земя. И за жестокостите спрямо българите след Ньойския договор в Гърция също не е зле да се информирате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • срокът на Ньойският договор ИЗТЕЧЕ през 2018 г.

    28 Ное 2022 13:00ч.

    Но кой да го ревизира? Съседите се постараха промените да са необратими... само гледайте РСМ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Луй XIV

    28 Ное 2022 9:36ч.

    Кьорфишеците на поредния тарикат. Македония е загубена отдавна. Докато крещим за нея, ще загубил Родопите. Патерицата на Бойко не обели и дума срещу удължаването на паразитната, безконтролна и колониална концесия на водата в София. Имат един общински съветник, отнет от Атака. Всички партии са ЕООД-та. Всички в опозиция говорят това, което искат да чуят хората. Стъпят ли във властта, ни крадат и дерат на макс. Частно здравеопазване и частни здравни фондове-източване като в САЩ! Що не ви пращат в затвора още преди да стигнете до властта и да направите поразии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    28 Ное 2022 10:13ч.

    Exactly!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да бе, къде-къде по-приятен щеше да ве Костадинов

    28 Ное 2022 10:49ч.

    ако беше мазен "родЕн" политик, като Кириякос Мицотакис или Джъстин Трюдо, които са се родили и проходили в парламентите, докато бащите им са "лидирли" съответно Гърция/Канада. Или артисти като Еди Рама, в братска Албания, които могат безнаказано да плещят каквото се сетят за България и да се "шегуват" в унисон с интимните мисли на френската посланичка - Емиии артисти, сър!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Луи...

    28 Ное 2022 9:56ч.

    След мен и потоп...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    28 Ное 2022 10:20ч.

    не е лошо да се напомня на македонстичките сърбомани някои истини...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стотинкин

    28 Ное 2022 10:53ч.

    Добре, че се погрижихте за България, та сега да оправите и Украйна, и Македония. Даже с претенции да изразяват "историческа истина". Безнадеждни сте до един.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • реципрочно действие или потушаване

    28 Ное 2022 11:41ч.

    Тече нарочен процес на скарване между мк и бг.Повечето анализатори вече провидяха признаците на проекта анти-България от страна на предполагаеми разузнавателни фактори извън Балканите.Оттук коректния въпрос е дали е полезно за България да отговаря реципрочно и ескалиращо на дивотиите,идващи от РСМ в стил игра с огъня,или в скрити дипломатически канали и съвместна работа на двете вътрешни министерства да се потушават нещата.Един от правилните открити подходи е пледиране в ЕС за евросанкции спрямо РСМ,ако тяхното правителство не сложи ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами то ЕС,

    28 Ное 2022 11:55ч.

    начело със САЩ и тяхната Урсуз фон дер Лайнян, е в основата на процеса на скарване между българите в България и българите с изпържените мозъци в РСМ. Пред кого да пледира осъденият на смърт - пред осъдилия го съдия или пред палача, сиреч пред САЩ или пред ЕС? Казваш да пледира пред палача!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само институционалния подход може да даде резултати

    28 Ное 2022 13:57ч.

    а соловите акции като тази са контрапродуктивни, защото дават политическо оправдание и легитимация на отсрещната страна да ти отговори. Така спорът ескалира до критично ниво и става конфликт.Накрая печели поръчителят на конфликта,покорявайки и двата лагера.Поне този урок на историята не го ли научихте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прав си, но нали видяхме какво натвори НС на тема "вето"?

    28 Ное 2022 16:34ч.

    Бойкикев пък се обадил и обсъдил с френцката посланичка как по-успешно да преметнат българските си избиратели, за да се съобразят с нейните препоръки за текста за премахване на ветото на България срещу евро-членството на РСМ... Същите са и ПП, и ГЕРБ, и ИТН, гласуваха като един, без дори да са прочели "френцкото предложение"... И после външният министър на РСМ брои колко "гола" са ни вкарали в голямата разправия, а Урсула v.d.L. отиде на крака в Скопие, да им извива ръцете, та да не се допусне прегласуване в нашето НС..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деница

    28 Ное 2022 11:44ч.

    Историческата истина е тази , която казва без страх Костадинов ! Днешната реалност е управлявана от САЩ Българска колония и управлявани пропагандни медии от фондация Америка за България и ако не разбирате за това сме на тоя хал , да ни подмятат като парцал и САЩ и ЕС ! С вие тук Всичките Драскачи вено още сте на принципа - Преклонена главица Сабя на Сече ! Позор !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • историческата истина е на страната на победителя

    28 Ное 2022 12:54ч.

    значи, именно ние трябва да победим, но с обикаляне на един депутат и дрънкане на лозунги на висок глас е пряко действие в полза на проекта анти-България.Представете си, че този проект е дело на междунар.фактор,различено от щатите и евросъюза!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    28 Ное 2022 11:51ч.

    Бас държа, че писалите по-горе срещу Костадинов хич не ги е еня нито за Македония, нито за България. Кахърно им е за това, което Костадинов казва в интервюто за американското посолство, както и за "Информационно обслужване" и което е спестено в репортажа на бТВ. Време е за "Възраждане"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Ное 2022 12:03ч.

    И какво като я каза? Ти много работи казваш, но с някои не мога да се съглася... защо мълчиш за машините, защо отричаш кемтрейлс, като и Байдън съвсем наскоро го финансира за нови 5г. https://www.whitehouse.gov/ostp/legal/ , защо отричаш набезите на СЗО, като новия договор е готов https://www.keionline.org/wp-content/uploads/ADVANCE_for_16_November_A_INB3_3_E.pdf?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Ное 2022 12:05ч.

    Коце, фактът, че си мълчиш за най-важните неща, ми говори, че работиш за ДБ... докажи ми, че греша!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    28 Ное 2022 12:13ч.

    Рукола, докажи обвиненията си, или за теб не е валидно правилото, че всеки е невинен до доказване на противното (освен ако не се отнася лично за теб)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Ное 2022 12:35ч.

    Кои обвинения, то си го има запис на всичко, че го отрича... 100% бил сигурен, че не се манипулират машините, нямало тайно споразумение със СЗО, нямало кемтрейли, било смешно. Той беше последният ми избор и съм последният човек, който ще иска и той да се сговняса, но някои неща вече бият на очи... не знам що да чакам да стане очеизвадно за да питам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • при липса на доказателства за фалшификациите с избирателните машини

    28 Ное 2022 12:58ч.

    ако Костадинов твърди, че резултатите са подправени, веднага ще го набедят за "конспиратор" и че оправдава незадоволителния си резултат с консп. теории... По-добре да е доверчив, какъвто изглежда да е, до доказване на противното. А такива като харвардските хакери отдавна са в кухнята на фалшифицирането. С интерес наблюдавам как нагло се движат с това самочувствие, след като знаят че резултатите им НЕ СА действителни, а са измама... Както впрочем и Борисов го правеше... Същото важи и за т.н. chemtrails - някои хора просто не могат да повярват че е възможна такава абсурдна идиотска идея някой да ни ръси като хлебарки с патогени и токсини, за да ни въздейства на психиката та безропотно да приемаме пладнешкия грабеж... Аз например вярвам, че има такива социопати. Съществуват документи за такива разработки на цру от поне 60 години насам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славин

    28 Ное 2022 12:15ч.

    Абе Коце, как да убедиш и приобщиш македонските българи към старата Родина, след като политиците ни докараха България до просешка тояга. На гол патриотизъм няма да стане. Да преобърнем България в икономически просперираща страна с много производства, пълни магазини с най вече наши стоки, достойни заплати, доволно от управлението си население. Ще можем ли го направи?! Направим ли го македонският въпрос ще се реши от самосебе си. Ще припкат макетата и другите българи от комшииските държави към България. Хайде, помечтахме малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината винаги побеждава,

    28 Ное 2022 12:50ч.

    независимо през какви трудности преминава. Браво, за това се иска смелост! Съседите е най-добре да си запишат истината зад ушите. Сега седят на няколко стола, но когато истината победи, да не се окажат от всичките столове на земята. С истината напред. Това е единственият правилен път. Начело на България искаме българофили и хора, които казват истината с високо вдигната глава. Всичко друго е превиване на гръбначния стълб. Безгръбначните, които се превиват към всички посоки на света, и само за една нощ вдигнаха ветото над PСМакедония ни докараха дотук. На безгръбначните западно-европейците се усмихват любезно, потупват ги по гърба, устройват им приеми, но в действителност ги презират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Балканите Македония е географско понятие

    28 Ное 2022 13:23ч.

    Както е и Тракия, Добруджа, шоплука и всяка друга област. От античната държава Македония НИЩО не е останало. Населението на географската област Македония се наричат македонци, както и тракийци на географската област Тракия. Но колкото ще е успешно да убеждава в нещо македонците, толкова е и да убеждава украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стъпка в правилна посока.

    28 Ное 2022 13:28ч.

    Браво на Костадинов, че им го каза в центъра на Скопие. Нека си знаят, че българския народ няма да забрави историята си и да остави чужди еничари да му я крадат. Жалко, че България е докарана до просешка тояга и до пълно унижение от "нашите партньори", ако не беше така, то хората в Св. Македония много бързо щяха да си спомнят какви са и кои са дедите им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    28 Ное 2022 13:28ч.

    Копейкин копира ментора си Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да си турчин, но се маскираш като Ким

    28 Ное 2022 15:34ч.

    Продажно копеле си, както и да се маскираш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой поробен в ЕСОТАН народ няма бъдеще, докато съществуват тези две престъпления срещу човечеството

    28 Ное 2022 13:35ч.

    А Македония е балканската Украйна. Ни повече, ни по-малко. Две измишльотини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    28 Ное 2022 17:12ч.

    Дам, станахме параноици заради безкрайните лъжи и предателства на политиците ни. И въпреки всичките им безобразия, или може би точно поради тях, се забелязват все повече и все по-често признаците на събуден народ. От прозореца си виждам на много повече съседни прозорци българското знаме в сравнение с преди година. Забелязвам трикольора ни на най-неочаквани места – като гривничка на детска ръчичка, като шарки на пликове за пазаруване, а съвсем наскоро купих пакет сламки и бяха в бяло, зелено и червено! Проследявайки една рекламна вложка в пратка, установих, че фирми с богат опит в търговията, каквито са например „Спорт депо“, преди година са регистрирали сайт за български марки - bgbrands.bg, което е още едно потвърждение на усещането ми, че хората търсят българското, предпочитат български производители, и то не само на вкусния розов домат. Затова смятам, че може би е по-добре вместо да умуваме дали пак ще ни предадат /аз лично не го допускам за Костадинов, напротив, смятам, че „Възраждане“ имат голяма заслуга за описваната от мен тенденция/, да се огледаме наоколо и да помислим и ние самите, всеки от нас според възможностите, знанията и уменията си, какво можем да направим. Капка по капка вир, както е казал народът, напролет – язовир. Тъй де, стига кетчуп, българската лютеница е по-вкусна и по-полезна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    28 Ное 2022 20:44ч.

    Добре че има един Костадинов, който дори да съзнава, че има задачата да пребори вятърните мелници, все пак го прави. Какъв е бъдещето ще покаже (да му дава Господ живот и здраве). Един по-умен от мен бе писал за българите, че са мърша. За мен една част са просто безродни опортюнисти, останалите (с малки изключения) стадо. Засега овчарите се сменят, а овчарските кучета са просто част от стадото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи