Костадинов: Поругаването на паметника на граф Игнатиев във Варна е поругаване на българската история 

Костадинов: Поругаването на паметника на граф Игнатиев във Варна е поругаване на българската история 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Навръх националния ни празник в град Варна беше поруган паметника на граф Игнатиев, казва Костадин Костадинов във видео в социалната мрежа фейсбук.

 

 

„Това е първият направен паметник в град Варна след Освобождението на града и България от турско робство през 1878 г. Неслучайно това е първият паметник, защото граф Игнатиев е наричан графът на българите и е бил най-обичаният руснак в България, тъй като той е авторът на Санстефанския мирен договор, който се превръща в неосъществения български идеал.“, казва още Костадин Костадинов във видеото.

 

Всяка година от този паметник започват честванията в града за националния празник на страната ни.

Поводът за видеото му е фактът, че 34-годишен мъж е поругал паметника, като го е залял с бяла боя. Изкъртена е и възпоменателната плоча до паметника, на която е картата на Санстефанска България.  

„Паметникът е почистен след включването на доброволци , което води до бързото му възстановяване. Общината се е намесила впоследствие.“, казва Костадинов и коментира, че общината се управлява от евроатлантическата партия  ГЕРБ. 

Той споделя още, че паметникът неведнъж е ставал обект на набези с цел кражба, но такова поругаване се случва за пръв път и то е поругаване на българската история и българския народ. 

„Това деяние заслужава наказание по глава 1 на Наказателния кодекс, където влизат  национално предателство, държавна измяна, диверсия, саботаж и шпионаж.  Това е диверсия и саботаж на българската история, на българската чест, памет и достойнство.“ казва още Костадинов. 

От „Възраждане“ призовават институциите да  влязат в правомощията си и извършителят да бъде наказан. Общинските съветници на политическата организация в града ще поискат още в понеделник общинската администрация да възстанови и паметната плоча на паметника.

Костадинов коментира още и разделението, което се налага в обществото, и припомни, че хората на 2 април избират между евроатлантическите партии, които разделят обществото ни по важни теми чрез доноси и защита на чужди интереси, или свободата. Костадинов призовава всички български граждани да изберат свободата. 

 

 

 

Коментари

  • "Костадинов призовава всички български граждани да изберат свободата".

    05 Март 2023 15:51ч.

    Аз отдавна съм я избрал. Преди четвърт век. Накъм слънце-залязва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е необходимо непременно да ни осведомявате

    05 Март 2023 16:56ч.

    за липсата ви на прозорливост...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За първия

    05 Март 2023 22:19ч.

    Каква свобода си избрал казваш? Свободата да си на колонизаторите роб? Тия, дето са готови да те удавят в плюнка ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • USPat

    05 Март 2023 22:21ч.

    В БГ територията сте се сетили да избирате свободата през 2023, след 1342 години почти постоянно робство. Не се притеснявайте, вие няма нищо да изберете. Ще ви изберат каквото заслужавате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първия

    05 Март 2023 22:32ч.

    Роб съм, роб съм. Дай, Боже, всекиму такава робия. Срещу шестцифрени чекове. Като първата цифра не е нито единица, нито двойка. И перфектна робска и житейска среда в добавка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кажи му хвалипръцко и

    06 Март 2023 2:19ч.

    го забрави на момента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сан Стефанска България = Целокупна България

    05 Март 2023 15:56ч.

    е смърт за българомразците и за русофобите в България и в РСМ. Сан Стефанска България е смърт за нАТО и тържество за всички истински българи. Сан Стефанска България е тържество и за Русия, която я създаде с мирния Сан Стефански договор от 03.03.1878 г. Това не могат да го преживеят ибрикчиите от ГЕРБ-СДС, потурнаците от ДПС и любимите на Херо Мустафа лъжци, крадци и жълтопаветни соросоиди от ПП-ДБ. Слава на обединена Сан Стефанска България! Слава на Русия, която ни създаде третата българска държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАПРАВО КРЪВТА МИ КИПВА, КОГАТО ЧЕТА ЗА ТОВА

    05 Март 2023 16:25ч.

    Вероятно това е и целта на тази управлявана измет. Мечтая си да видя българите обединени, силни и мислещи. Толкова ли е трудно да изберем свободата си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • gggg

    05 Март 2023 16:28ч.

    Това е резултат от лицемерните деяния на фалшивия пастир, който пусна вълка в кошарата със стадото, докато самият той се преструва на невинно агне редейки от трети март до трети март кухи, изпразнени от съдържание патриотарски фрази. Но с всяка изминала година и с всяка негова третомартенска реч, в тези кухи фрази започва да прозира все повече и повече омраза и лъсва истинското лице на този безбожник. Някой чу ли го да се изказва срещу поругаването на паметниците в София и Варна и да призовава за наказание на извършителите? Няма да го чуе повече, защото в момента е зает да раздава мадарски конници на душманите на България и да налива масло в резачката на главорезите, които са готови да отрежат не само крайниците, но и главата на православна България. Какво можем да очакваме от един масон, който се е клел да служи на Мамона? Със сигурност ако дръжките на микрофон се осмелят да му зададат този въпрос, ще чуем поредното нищо незначещо наизустено слово , с което ще се опита за пореден път да се хареса на последните наивници, които все още се самозалъгват да го смятат за праведник. Позорно нещо стои начело на държавата, което обича да говори за историческа памет и за недопустимо веене на Самарското знаме в България, като чуждо знаме, за разлика от знамето което е развяла кметицата на София, или което веят блокиращите православните църкви в центъра на София, когато в тях се извършва малебен. Това е България на Радев. Сатана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • славуна

    05 Март 2023 17:32ч.

    Що куче ни е залало, все е побесняло. Поклон пред подвига на руския граф, който обичаше България като родината си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    05 Март 2023 18:21ч.

    Такава простащина в нормална държава не може да се случи, защото виновниците ще търкат наровете в затвора и ще бъдат принудени да заплатят щетите. В България под лозунга "свобода и демокрация" цари свободия и наглост на агресивната посредственост, която разчита на безнаказаност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    05 Март 2023 18:27ч.

    теглете му един бой за да е за назедание и на другите…какъв е проблема..или е част от спектакъла.., защото без лош, нема добър…смешник е този прозрачен костадинов със съветник от щаба на шваб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миро

    05 Март 2023 19:24ч.

    Това може да направи един идиот който не познава историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • NikopoL

    05 Март 2023 19:26ч.

    Кой има интерес да плаща на разни отрепки да поругават паметници ? България няма интерес от противопоставяне на българи срещу българи. Следователно някоя от великите сили плаща на боклуци да правят мизерии, нещо подобно на Украина. Само че България не Украина и българите не са зомбита. И земята на България не се продава, защото никой не може да я плати - декар българска земя = литър човешка кръв или кило злато. За такава цена няма желаещи. Който разбрал - разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    05 Март 2023 19:44ч.

    Като превантивна мярка може да намерим някоя прабаба украинка и прадядо американец на граф Игнатиев, така паметникът ще стане правилен и ще се спестят труда на доброволците и разходите на данъкоплатците за възстановяването му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българин от странство

    05 Март 2023 19:58ч.

    "НАПРАВО КРЪВТА МИ КИПВА" - и на мен ми кипва. Защо загубихме НАШАТА БЪЛГАРИЯ. А вашата, тази която е оставена в ръцете ви , сте я обърнали на бардак. Само писатели по форумите и ракиено-салатени геополитици. Как допускате такива гаври с историята, срам !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    06 Март 2023 0:28ч.

    "Българино от странство" нямаш капка срам. Изоставил болната си майка и през дувара плюе братята си които със сетни сили се опитват да я спасят. Мерзавство! Ако поне една молитва беше казал за майка България в твойто странство никога нямаше да говориш така. Осъзнай се! Корена ти е все още жив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой има интерес да плаща на разни отрепки да поругават паметници

    05 Март 2023 21:16ч.

    В предаването "Делници" по Евроком Костадинов каза, че чупенето на надписите с чук върху паметника на Червената армия в София е американска провокация. Според мен наистина е така, защото: въпросният екземпляр, който извърши това се оказа, че живее в Дрезден. Значи се е вдигнал от там, за да дойде в София и да изврши пъкленото си дело. Едва ли е само заради това, че му било "кипнало" или нещо такова, дето ръсеше по казионните телевизии. Освен това, други задават допълнителни въпроси - в Дрезден също има паметник на съветската армия. Защо не го започна с чука него? Във Виена също има такъв паметник, можеше, вместо да бие път чак до тук, да замлати с чука и паметника във Виена. Или от тези паметници не му е "кипнало", а само от нашия в София? И тоя го показваха по студиата, както мечка на синджир по селата и го изкараха едва ли не герой. Не само във Варна и София, очаквам подобни изпълнения и в Пловдив и в други градове. Външно управляваната у нас фашистка клика /и ние същите, като Украйна/ яко се е активизирала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не говорим, какво сътвориха американците в Дрезден

    05 Март 2023 22:22ч.

    По време на соца се говореше на ухо, а сега май всички са забравили, колко мирни хора загинаха от американските бомби над града.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • очаквам подобни изпълнения и в Пловдив

    05 Март 2023 21:57ч.

    В Пловдив от доста време една креслива шайка психопати-русофоби, добре заплатени, създават "медийна среда" , кампания за събарянето или взривяването на Альоша. Досега единственото което опазва монумента е неговата здравина и високо разположение на Бунарджика. Но тази кампания не е случайна, очаквам скоро да опитат да разбият една от емблемите на Пловдив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Модата, да се докарат пред амбасадата

    05 Март 2023 22:10ч.

    И безплатно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наркоман, платили му една доза

    05 Март 2023 22:20ч.

    Това е свободата за наркомана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравявам гражданина с боята.

    05 Март 2023 23:20ч.

    Това е доста успешен начин за превъзпитание на стадото русороби. А на Коцето Копейкин мога само да се смея. Срещу 400000 щ.д. в брой ще събори паметника с голи ръце. И ще даде историографски обосновано обяснение за това свое действие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой с боя, кой с чук тайно в малките часове.

    06 Март 2023 2:30ч.

    Тези хора не могат ли да говорят, не могат ли да убеждават във вярата си? Партизански истории, нали живеем в демокрация и средствата трябва да са други? Или май само бленуваме демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой има полза се запитайте

    06 Март 2023 12:30ч.

    и ще видите че и костадин-овцете може да са го направили, за да им се увеличи стадото, което Костадинов да закара в кошарата на улица "Козяк".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа...

    06 Март 2023 12:44ч.

    Това си е чиста злоба и безсилие. Никой от тези сорошови либерал фашисти не е допусната до Щатите, нито някога ще ги допуснат. И ще изтрещяват още повече от злоба и мъка, че няма да си прекарат остатъка от живота в родината, в която е трябвало да се родят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "По делата ще ги познаете", не по театралното говорене

    06 Март 2023 13:44ч.

    затова вижте им гласуванията в НС, позицията за липсващите самолети и си дайте сметка че отказа от еврото не е против Козяк, а само срещу Брюксел. Смее ли Костадинов да инициира референдум срещу Отан например? Остава на ниво приказки, тоест играе театър за наивниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи