Костадинов към властта: Ако „Лукойл“ дължи 500 млн. от данъци, покажете ревизионните актове

Костадинов към властта: Ако „Лукойл“ дължи 500 млн. от данъци, покажете ревизионните актове

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ако държавата има сведение за 500 млн. лв. данъци, които рафинерията "Лукойл" не е внесла в бюджета, нека ги покаже като ревизионни актове - за това призова от Велико Търново председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той е против извънредно заседание на парламента по темата, определяйки го като "рекет от страна на Пеевски". Спирането на внос на руски петрол означава, че рафинерията спира да работи и тогава няма с какво да караме колите си, подчерта Костадинов, цитиран от БТА.

Националната агенция за приходите и Министерството на финансите могат да направят ревизия, ако това е така, ще има наказателни постановления и тези невнесени данъци ще трябва да се платят, посочи Костадинов.

"Има план да се купи рафинерията от американци и от турци, това е план за ликвидирането на нашата енергетика, за да станем енергийно зависими от Турция", смята Костадин Костадинов. Според него първите планирани затваряния на български енергийни мощности са за януари 2026 г., което съвпада с отварянето на новата турска атомна централа.

"ДПС, ГЕРБ и коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" работят за турско-американските интереси в държавата и това е целта на ликвидацията на "Лукойл", смята Костадинов.

"Ако са скрити тези 500 милиона лева, трябва да попитаме кой беше министър на финансите през миналата година - Асен Василев, а кой беше шеф на НАП - Румен Спецов", коментира Костадинов и допълни, че те трябва да обяснят ситуацията.

Според Костадинов казус с рафинерията "Лукойл" няма, защото целта е тя да стане турско-американска собственост.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    24 Окт 2023 18:11ч.

    Абе имам чувството, че никой в България не се усеща, че в Бургас се произвежда ГСМ за ВСУ, с руски петрол в руска компания... Скоро българските шофьори ще писнат като родопска гайда, защото много ще се оскъпи суровината за нашенската война по пътищата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    24 Окт 2023 19:06ч.

    Пишеш пълни простотии. Престани да тролиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 3348

    24 Окт 2023 20:37ч.

    Напротив - чети внимателно - прав е !!!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    24 Окт 2023 21:46ч.

    Рафинерията е построена да работи и да продава. Друг е въпроса колко време е нужно на бездарниците да отгатнат схемата на собствениците на фирмата, които не са руснаци,/ хазари / да са на счетоводна загуба и да ни правят на загубеняци. Нищо от тези милиарди НЯМА да платят !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    24 Окт 2023 22:20ч.

    Тихомире, хората си плащат всичките данъци, но те не отиват в бюджета, а в нечии чекмеджета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То би могло да се запита,

    24 Окт 2023 18:18ч.

    като са ни толкоз зле финансовите министри, защо още никой не е в затвора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кочо

    24 Окт 2023 18:21ч.

    Тези престъпници от сглобката трябва час по-скоро да бъдат изритани от властта! Наглостта и безсрамието с които унищожават България са безгранични! Но за жалост с този заспал и видиотен народ нищо не може да се направи! Стоят си по диваните, ближат сладолед по улиците и гледат с поглед на добиче как ги водят към кланицата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-после

    25 Окт 2023 0:21ч.

    един човек да зададе ключовия въпрос: Абе няма ли някакъв документ от коя да е държавна институция, който показва колко точно данъци не е платил Лукойл? Щото от петнайсетина години само слушам за някакви невнесени пари от Лукойл, ма никой не казва колко са, или всеки казва различно. Тоя НАП мълчи като бит Р...дерас и си раздава на всеки три месеца бонуси горе-долу колкото данъците и таксите, които не са успели да съберат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симпатизантка на Възраждане

    25 Окт 2023 1:19ч.

    Понеже Костадинов е най-читавият политик, срещу него и "Възраждане" се изливат тонове скалъпени обвинения. Изкарват ги най-черните в държавата, само защото страхът от провал яко е налегнал сглобкаджиите. Ако искаме да се отървем от про100, Баце, Кокорчо и Шиши, трябва да гласуваме с бюлетина № 42.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи