Костадин Костадинов за еврото: Започваме консултации с парламентарните партии за референдум

Костадин Костадинов за еврото: Започваме консултации с парламентарните партии за референдум

"Вчера правителството на Петков извърши поредното си национално предателство. По предложение на министър-председателя Министерският съвет прие план за въвеждане на еврото като официална валута в България от 1 януари 2024 г. Решението не е взето единодушно - имало е гласуване, при което 10 министри са били за, а 7 са гласували против въвеждането на еврото.

Възраждане, разбира се, няма да допусне предателите да унищожат българския лев. Още от днес започваме консултации с другите парламентарни партии, за да съберем поне 48 подписа на депутати под искането ни за референдум по темата. Ние вече имаме 13 (това са народните представители от Възраждане), трябва да съберем поне още 35. Логично е едно толкова съдбоносно решение да бъде взето от целия български народ, а не само от 10 министри на ПП и ДБ". Това обяви в личния си профил във фейсбук лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Ако обаче не получим подкрепа в парламента, ни остава следващото средство - да съберем поне 200 000 подписа, за да разгледа Народното събрание предложението за референдум, и поне 400 000, за да се превърне това предложение в задължително за изпълнение от управляващите.

И сега е момента на големия парадокс. Аз съм уверен, че без проблем ще съберем не 400 000, а дори 500 000 подписа. Същевременно въобще не съм такъв оптимист за събирането на 35 подписа в Народното събрание. Не е ли това показателно за пълния разлом между народа и неговите уж "народни" представители? Така че, уважаеми сънародници, чака ни нова, много важна битка. Битка за спасяването на българския лев и запазването на финансовата ни независимост. Битка, която трябва да спечелим. Битка, която ще спечелим!", посочва още той.

 

 

Коментари

  • Doktor

    28 Май 2022 11:35ч.

    Браво! Истински родолюбец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От сега!

    28 Май 2022 11:44ч.

    От сега помислете добре въпроса! Трябва да е нещо от рода - или без еврозона, или ако ще влизаме да е на курс 0.20 лв за евро. Ако не си запазим лева, поне да си платят солидно за стандарта ни на живот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Явно не обичате ни родина, ни народа си, ни семействата, ни децата си!!!"

    28 Май 2022 11:48ч.

    Дали мълчаливото и дезинтегрирано МНОЗИНСТВО, плебса схваща последиците за НЕГО от това и другите БЕЗУМНИ действия на Козяшките прислужници?! Съмнявам се. При всички тези провали, лъжи и явни ПРЕДАТЕЛСТВА на Шайката към устойте на Държавата, на всеки един протест би трябвало да има поне 100-200 ХИЛЯДИ! ... Ерго: - Виж заглавието!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • злобар

    28 Май 2022 12:01ч.

    ВЪЗРАЖДАНЕ ще изпревари даже и ГЕРБ в ранг листата за предсрочни избори .БСП е тотален аут и капут .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нов цар, облечен

    28 Май 2022 15:06ч.

    Всички метастази на бсп, включително и герб вече са умъртвили тялото. Остава да погребем мъртвеца. Както се казва: краля умря, да живее краля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    28 Май 2022 12:06ч.

    Референдума трябва да е от две точки. Излизане от НАТО и излизане от ЕС. Така третата сама ще отпадне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ноле

    28 Май 2022 12:07ч.

    Браво,Коце,с теб сме! Да живее Възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • правителство от идиоти

    28 Май 2022 12:20ч.

    Не можем да оставим да ни обезбългарява и прави все по-бедни диктатурата на едно проамериканско малцинство от грантаджии, чантаджии и тарикатски реститутки. Никакво евро, ЕС предстои да се разпадне, а нас ще ни карат да плащаме на САЩ за това, и да пием една студена вода прекарани от няколко идиота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    28 Май 2022 12:22ч.

    Кои са имената на тези 10 министри?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошко

    28 Май 2022 12:41ч.

    Какво евро? Европейският съюз се разпада. Даже великобритания го стреля с торпеда вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • istorik

    28 Май 2022 12:41ч.

    България извън еврозоната какъв шанс има за самостоятелна политика ? България няма : ЯО, силна армия, значими ресурси /нефт, газ, злато, диаманти, редкоземни елементи/ , човешки ресурси, силна икономика . Единственото ценно нещо на България е земята, но земя не се опазва лесно. Следователно на какво основание ще има претенция за самостоятелност ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самостоятелна политика

    28 Май 2022 12:53ч.

    Toчно с еврозоната самостоятелната политика приключва (доколкото след 15 години в ЕС има още такова нещо), включая всички остатъци от икономика и ресурси. А, да - и избори, референдуми - просто минаваме на директно ръчно Брюкселско управление. И сега имат достатъчно лостове за влияние, с това взимат и ключа от къщата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народът

    28 Май 2022 15:46ч.

    И да допълним към @istorik и останалите. България е разединена и по географски признак освен всичко останало. Север и юг. Северна България няма нищо общо със южната част под Стара планина поради факта че последните 30+ години всички капитали бяха натъпкани точно в южната част за кеф на комшиите. Айде със здраве.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 10 на 7 министри

    28 Май 2022 12:47ч.

    Министерски съвет е 20, +минпреда, стават 21. Кои са се скатали? 10-те са ясни, виждат се отдалече, на първо четене са поне кокорчо, зам. мин-пред. щип-щибидидип, Лорер, Гроздан, Сандов, Денков, Заков, мин. еконта, Николов, Божанов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народа се обединява-съединението прави силата

    28 Май 2022 12:48ч.

    Много голям парадокс се получава. Глобалистите на сорос искат все повече да разделят обществото обаче постигат обратния ефект-дават все повече поводи за единение на народа. Прекалено бързат с натиска си по много важни теми заради започналите вече промени в световния ред и паническата агресия играе обратен ефект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Давай, Коце!

    28 Май 2022 12:50ч.

    Народът е с теб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е мъдро и навременно

    28 Май 2022 13:11ч.

    явно не само Костадинов е мислил по него, но по-важно е да се реализира. БСП депутатите би трябвало да го подкрепят, иначе защо министрите им гласуваха против? Впрочен и ИТН май бяха за референдумите, тогава не би трябвало да е проблем да прокарат референдума в парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • палячовци

    28 Май 2022 13:18ч.

    Сегашното правителство има задачата така да настрои българите срещу себе си и ако евентуално масово се разбеснеем, че да не искаме повече правителство в България и ето как ставаме област в новата география на НСР, защото ще има само едно глобално правителство и така се действа в много държави. Каквото и да правим и не правим сме в капан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не сме в капан, играта е тънка и трябва да се играе по ръба от който го може.

    28 Май 2022 15:02ч.

    Това е тънкия момент. Инструменти винаги се намират, важно е воля да има. Ако трябва и партизани ще има но нещата ще се изиграят както трябва. България е показвала не веднъж, че го може. Брюксел да върви на майната си, както казва еврейката нюланд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    28 Май 2022 13:18ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=Xu9e1XMYJv8

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    28 Май 2022 13:22ч.

    Интересно как ще изглежда едно правителство, съставено от Герб, копейкин и ДПС. Карадайа ще стои по цял ден в турското посолство, Копейкин ще стои по цял ден в руското посолствто, а Буци Чекмеджанов ще обикаля пътищата с джипката, за да го дават вечерта по новините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    28 Май 2022 13:30ч.

    И Стив Ханке няколко пъти вече ни предупреждава да не влизаме в еврозоната, не е необходимо, защото и сега с валутния борд сме достатъчно добре защитени. Но ние не слушаме умните хора, които знаят по-добре от управляващите ни, на които явно им е наредено свише това да стане, за да ни заробят окончателно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Справка - в-к Труд, 28.05.2022 г.

    28 Май 2022 13:35ч.

    Проф. Стив Ханке, Българският народ ще загуби от приемането на еврото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    28 Май 2022 13:48ч.

    Добре, че сме в ЕС, та да си поживяхме добре последните десетина години. Иначе щяхме да сме като Молдова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    28 Май 2022 13:58ч.

    Нямат представа какво означава смяната на валута, никаква представа. Нито десетимата, нито останалите. Жалка работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    28 Май 2022 14:06ч.

    Костадинов е наясно, че резервната скамейка е задръстена от мераклии някой да им проправи пътя, за да ги курдиса Херо бодра смяна на сегашните изедници. Предполагам, че затова не зове на протест. Засега. Иначе на мен лично ми се отразява много добре ходенето, от барабана ми се нормализира

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    28 Май 2022 14:07ч.

    сърдечният ритъм, екстрасистолите ми изчезват яко дим, като милиардчета в сръчните ръчички на Кирчо и сие. Дали за референдумите също важи задължителното гласуване с машинки, или е само за избори? Ако да, лошо. Някой знае ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пико

    28 Май 2022 14:43ч.

    Въпроса/въпросите/трябва да са ясни ,а не трисмислени.Да има отлична разеснителна кампания.Чисто финансово и сега сме в своеобразен Шенген с този валютен борд.Разяснение му е майката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    28 Май 2022 15:43ч.

    Всеки трябва да има мнение по този въпрос. Темата не е лека, но и незапознатите са длъжни да подберат авторитети, но които да вярват. Аз ви препоръчвам мнението на доц. Григор Сарийски: https://www.youtube.com/watch?v=10zP8j65HpE На обратното мнение са хора, изтъкв. смехотворни аргументи за арбитражни разходи, банкови такси и хипотет. инвестиции, които никога няма да дойдат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    28 Май 2022 15:55ч.

    Съществ вероят Бг да е преминала вече точката на незавръщане от процеса на погиване на нашата държавност. Има вероят и да не е, но да е в голям риск. Еврото е могъщ фактор в посока на разрушаване на държавност и сув-ет. Това е всичко, което имаме. Искат да ги предадем в ръц на сили, които ни ненавиждат и се гнусят от нас. Дори не знам дали ик-ка и финанси са въобще съотносими?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pixel

    28 Май 2022 16:29ч.

    Докато земята на България е българска собственост все още има надежда. Но циганизацията не прощава на никого. Все пак докато има читави български собственици на земята си не всичко е загубено. Валутата може да бъде всякаква, французите като не ползват франка , да не са фалирали ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    28 Май 2022 16:55ч.

    Не само Фр, колега! Целият запад съвкупно е фалирал! Брутално нарушават собств. си правила и критерии. Фр има 113% правит. дълг. И те и другите няма да си платят. Дълг. проблем в един момент ще се "реши" с реформа, при което ще има отписвания и алокиране на активи в правилни ръце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уважаеми съждител

    28 Май 2022 21:00ч.

    Нима твърдите, че предстои валутна реформа във ЕС с цел нулиране на дълговете на големите и преминаване към цифрова валута може би ? Има логика в това , но не е добре за хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    28 Май 2022 16:59ч.

    Ще го отнесат спестителите чрез обезценка, цялото население чрез повсеместна мизерия, държателите на облигации извън тесен, привилигирован кръг. Ще ти издам една тайна: всички опити да се въведе института на международни частни съдебни иизпълнители пропадат :)))) Разчита се на някои армии :)))).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    28 Май 2022 17:02ч.

    Извинявай, колега Пиксел! Сега те прочетох пак и си дадох сметка, че така си омешал земя, собственост, етнос, валута, дълг, фалит, че опитът ми да обясня беше напълно неудачен и ненужен. Извинения и съжалявам за шума в системата, но Гласове не разрешават триене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pixel

    28 Май 2022 21:41ч.

    Извинявай колега, съждител ! Но това омешване не е грешно . Факт е , че ЕС е сбирщина от нации, култури, езици, обединени от материален интерес и нищо друго. Следователно съдбата им е като на Вавилон. За съжаление , защото Европа даде на света ренесанса , свободата, просвещението, шедьоврите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стив Ханке:

    28 Май 2022 17:29ч.

    "Имаме система на Валутен борд, която беше въведена през 1997 г. Това спря хиперинфлацията в България и оттогава системата работи перфектно. Така че българите трябва да се запитат – защо ви е да сменяте модел, който работи отлично? Защо?" https://glasove.com/na-fokus/stiv-khanke-ideyata-za-blgariya-v-evrozonata-namirisva-na-izmama

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стив Ханке:

    28 Май 2022 17:34ч.

    "Никой не казва какви са проблемите при Валутния борд, защото няма такива. И никой не казва какви ще са ползите, защото няма такива. Ще има хаос, не ползи. Целият процес по влизането в еврозоната ми мирише на измама. Три са елементите, които най-силно ми намирисват – некомпетентност, нелегитимност и корупция." Гласове, 05 Юли 2021.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стив Ханке:

    28 Май 2022 17:35ч.

    "Сега се осъществява точно това, което Борисов и неговите министри започнаха да правят посред нощ, когато COVID кризата избухна и всички бяха притеснени от вируса. Точно тогава те вкараха темата за Еврозоната в играта." Гласове, 05 Юли 2021.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментарът на Стив Ханке от 05.07.2021

    28 Май 2022 17:41ч.

    за ГЕРБ и за Бойко Борисов се сбъдва при Продължава Подмяната и двете палета на Мустафа - Кирчо и Кокорчо. Ясно доказателства, че няма никаква разлика в политиката на Кирчо и Кокорчо от политиката на Бат' им Боко. Ясно доказателство е и оставането на Гешев на власт, като заслужил... Мафията си мени кожата, но не и крадливия нрав. ПП=ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    28 Май 2022 18:12ч.

    Препоръчвам мненията на Стоян Панчев и Георги Вулджев относно отрицателните последствия от въвеждане на еврото за България, публикувани на страницата на Експертен клуб за икономика и политика: https://ekipbg.com/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи